Mikä rikkoi automaattiajastukseni?

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana janilxx, 13.06.2011.

 1. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko kukaan ratkaista tätä:
  TF500 alkoi jumittua käynnistykseen. Ruudulle jäi käynnistyksen jälkeen infobar ja sen taustalla käynnistyksessä valittuna ollut kanava näkyi normaalisti. Infobaria ei saanut suljettua ja ainoa toimiva nappi oli power off (jonka eka painallus toi etupaneeliin yhden pisteen ja toinen tai kolmas painallus sammutti boksin).

  Jäljitin ongelman UKAS:iin. Kun sen ottaa pois Auto Startista, kaikki toimii. UKAS:in asetusten ja muiden sen tiedostojen (esim. asetukset) poistaminen ei auta. Aina jos UKAS on Auto Startissa, boksi jumittaa käynnistykseen, myös silloin kun UKAS on ainoa TAP.

  Kokeilin asentaa FW:nkin uudelleen, ei apua. Kanavat on myös haettu uudelleen.

  Hassuinta on, että ongelma tuli yhtäkkiä muutama viikko sitten. Sitä ennen UKAS toimi mainiosti.

  Osaakohan joku arvailla mikä on muuttunut ja missä?

  Täytynee siirtyä vihdoin PlasmaEPG:n maksullisen version käyttäjäksi...
   
 2. Jekkuli

  Jekkuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2009
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhden pisteen sammutus => poweri ja sitä myöten kovo.
   
 3. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaatko siis, että koneessa olisi se kuuluisa yhden konkkavika?

  Melkoisen pitkällä Topfield-kokemuksella voin ketoa, että yhden pisteen sammutuksen saa helposti aikaiseksi ilman konkkaongelmiakin, jos TAP tekee jotain väärää.
   
 4. TKH

  TKH Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kanavalista sama kuin ennenkin, vain onko listalle ilmestynyt noihin aikoihin jokin uusi kanava, esim. jotain maksukanavia? Jos on, niin mahdollisesti EPG:ssä on jotain uutta, josta UKAS ei pidä... Jatkuuko ongelma, vaikka kaikki muut kuin peruskanavat olisi poistettu?
   
 5. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  On mahdollista, että joku uusi kanava on tullut kanavalistaan. Poistin kuitenkin kaikki kanavat, hain kanavat uudelleen ja poistin kaikki turhat kanavat (= maksukanavat + harju&pöntinen). Ongelma jatkuu edelleen.

  Olen myös aiemmin poistanut kaikki turhat kanavat.

  Täytyisi vielä ehtiä tekemään tehdasasetusten palautus ja ehkä kokeilla EmptySettingsin asennusta. Jos nämäkään eivät auta, siirryn PlasmaEPG:n automaattiajastusten käyttäjäksi, mutta noin 100 hakusanan siirto UKAS:ista Plasmaan ei oikein innosta.

  Kahden kuukauden työkeikka Piilaaksossa generoi aika mukavan määrän pikkuhommia, jotka täytyy nyt kotiinpalattua hoitaa.
   
 6. TKH

  TKH Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanoit tuolla, että olet poistellut UKAS:in tiedostoja (mm. asetukset), mutta oletko poistanut kokeeksi myös hakusanat? Olisiko hakusanalistalle päässyt jokin "vääränlainen" hakusana/ehto, joka pistää koko homman jumiin? Tekeekö UKAS haut myös heti startissa? Ongelmaan saattaisi ylipäätäänkin päästä jäljille selvittelemällä, että mitä kaikkea UKAS tekee starttivaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2011
 7. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Poistin kaikki UKASiin liittyvät tiedostot (tai itse asiassa nimesin ne vain uudelleen lisäämällä alkuun väliviivan tms).
  Täytynee vielä tarkistaa pitäisikö UKASin edes käynnistyä ilman mitään asetustiedostoja. Luultavasti se tekee kaikki tarpeelliset tiedostot uudelleen ekalla käynnistyskerralla, mutta minulla se ei tehnyt mitään, jumitti vain boksin.

  Täytynee myös kokeilla onnistuuko ohjelman tallennus ylipäätään. Ilman UKASia muut TAPit kyllä toimivat.

  Nyt on jo monia tapoja testailla tätä lisää, täytyisi vain löytää aikaa. Menee ehkä perjantaille...
   
 8. TKH

  TKH Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikävin mahdollisuus tietysti on, että UKAS:in koodiin on jäänyt/jätetty joku päivämääräriippuvainen pommi, jonka takia ohjelma ei enää tietyn päiväyksen jälkeen toimi. Näitähän joskus harrastetaan ihan vaan sen takia, että saadaan porukka päivittämään ohjelma uudempaan versioon. Puhtaasta bugistakin voi tietysti olla kyse, kun noinkin radikaalista toimimattomuudesta on kyse. UKASiahan ei ole taidettu enää pitkään aikaan päivittää, eikä UK-foorumillakaan ole tuosta ohjelmasta keskusteltu aktiivisesti enää pariin vuoteen. Olisivatko käyttäjät siirtyneet muiden tappien pariin ja UKAS hylätty kokonaan?

  EDIT: tuo päivämääräteoria nyt tietysti on helppo testata, jos käytössä sattuu olemaan toinen toppy...
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2011
 9. KKP

  KKP Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Voin heti kumota tuon päivämääräteorian. Mökkiboxissa UKAS+Plasma -yhdistelmä pelaa edelleen kuin se kuuluisa junan vessa. Ja boxina on juurikin tuo 500-malli. Samoin kotona 5100-kaapeliboxissa.
   
 10. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tehdasasetusten palautus ei auttanut.
  Kaikkien UKAS tiedostojen (paitsi .tap tiedoston) ja siihen liittyvien asetusten hakemistojen nimien muuttaminen ei auttanut.
  EmptySettings.tfd:n asennus ei auttanut.
  Alkuperäisen FW:n asennus ei auttanut.
  Levylle pystyi tallentamaan uhjelmia, eikä UKAS toiminut testitallennuksen jälkeenkään (kun asensin sen uudelleen).

  Lopulta formatoin levyn --> Taas toimii UKAS. Tai ainakin käynnistyy, eikä boksi jumita. Huomenna näen onko UKAS tehnyt ajastukset.

  Joku bitti levyllä oli "hieman" vinossa. Toivottavasti tästä ei tullut jatkuva ongelma.
   
 11. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  11
  Elisa (Pirkanmaalla TTV) järjesti 17.10.2012 kaapeliverkon kanavia uudelleen, jolloin osa UKASin automaattiajastuksista meni rikki eli vain osa automaattiajastuksista näkyi enää listassa. Hain ensin kanavat uudelleen, mutta se ei korjannut UKASin hakusanalistaa. Seuraavaksi siirsin UkAutoSearch.txt tiedoston tietokoneella ja korjasin 6 ja 7 sarakkeiden väärät kanavanumerot Notepadillä. Esimerkiksi 000e piti korvata 0009:llä, koska Jim kanava siirtyi kanavapaikalta 14 kanavapaikalle 9. Tämän jälkeen siirsin UkAutoSearch.txt tiedoston takaisin boksille ja hakusanalista näkyy jälleen oikein. Jos hakusanalista näkyy vain osittain, on viimeisen listassa näkyvän rivin jälkeisellä rivillä todennäköisesti virhe kanavanumeroissa sarakkeissa 6 ja/tai 7.

  Elisan uudet kanavapaikat löytyvät täältä:
  http://www.elisa.fi/yksityisille/pages/static_pages/kanavapaikat.php

  Esimerkiksi tämän sivun avulla voi muuttaa kanavanumerot kymmenjärjestelmän ja UkAutoSearch.txt tiedoston käyttämän heksadesimaalijärjestelmän välillä, jos muunnokset eivät mene päässä laskien:
  http://www.statman.info/conversions/hexadecimal.html