Microsoft Surface Pro 2

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana LOP, 10.02.2014.

 1. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 986
  Saadut tykkäykset:
  23
  Tästä mainiosta laitteesta ei näyttäisi olevan oma threadia, joten pitipä sellainenkin lyödä kehiin.
  Tällaiset hybridikannettavat ovat vielä hinnoissaan, mutta siitä huolimatta kohtuullisen hintainen Surface Pro 2 128 gigaisena mallina tarttui jokunen viikko sitten matkaan.

  En oikein ymmärrä, miksi Surface Pro2 rinnastetaan niin kovin paljon iPadeihin, koska kyseessä on kuitenkin varsin täysiverinen kannettava tietokone - etenkin kun siihen hommaa liitettävän suojanäppäimistön. Itse odottelen vielä Power Coverin markkinoille tuloa, ja siihen asti käytän Logitechin Bluetooth -näppäimistöä.

  Tehoa laitteesta löytyy omiin tarpeisiin vallan riittävästi, ja tähän mennessä Steamin pelit ja vanhat ScummVM/Dosbox -pelit ovat toimineet hienosti pienellä säätämisellä. ScummVM käyttäessä pitää muistaa OpenGL laittaa päälle, jotta kuvan saa toimimaan täysruutuisena oikein. Dosboxissa myös kannattaa hieman scalereiden säätöihin perehtyä, jotta homman saa täysikuvaisena toimimaan ongelmitta. Tällä hetkellä pelaan laitteella Civilization 5 touch optimoitua versiota, ja muutamaa muuta vähän vanhempaa peliä, ja ne toimivat todella hyvin.

  Harmaita hiuksia aiheuttaa Microsoftin jostain syystä sulkema Intelin näytönohjain. Näytönohjainta ei nimittäin voi päivittää suoraan Intelin sivuilta, vaan päivitykset tulee ladata Microsoftin sivuilta. Heti alkuunsa kannattaa laitteen käyttöjärjestelmän palautusosio siirtää 8 GB -muistitikulle, jolla irtoaa mukavasti lisää tilaa koneen käyttöön. Etenkin 64 GB mallissa lienee elinehto.

  Ehkä se isoin puhuttavin asia itselleni tässä laitteessa on sen kestävyys. Laite nimittäin sisältää kaksi tuuletinta. En vielä ole kohdannut kannettavaa tietokonetta, jonka tuuletin ei olisi ajan kanssa kerännyt pölyä ja eläintenkarvoja sisuksiinsa. Näin pelkään myös Surfacen kanssa tapahtuvan. Ja kun se aika koittaa, että pitäisi päästä puhdistamaan, niin laitetta ei niin vain avatakaan. Surface Pro 2 on nimittäin liimattu kokonaisuus, ja näytön saa auki käyttämällä kuumailmapyssyä, jonka avulla mitä todennäköisemmin vain rikkoo laitteen. Ainakin Verkkokauppa.comin"3" vuoden takuu tullenee siis tarpeeseen, ja kenties myös käytetyksi. :D

  Olihan tämä tällainen vähän ahaatyyppinen ostos, mutta tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen valintaani. Ilman erillistä hiirtä ja näppäimistöä kuitenkin laite jää hyvin torsoksi.
   
 2. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itselläni on hieman samantapainen laitos, mutta lisättynä vielä 3G:llä: Samsung ATIV Smart PC Pro (700t). Ehkä yksi tuohon "rinnastamiseen" vaikuttava juttu voi olla, että ihmiset eivät vieläkään täysin ymmärrä RT:n ja täysverisen Windows8-tabletin eroa, RT-tabletit ovat hintatasoltaan lähempänä hieman kalliimpien Android-tablettien hintatasoa ja ehkä tämä vaikuttaa tuohon väärinymmärtämiseen. Nämä hybritabletit ovat käytön osalta tosiaankin lähempänä ultrabookkeja koska näitä tosiaankin voi käyttää kuin oikeita tietokoneita ja pyörittävät ihan samoja ohjelmiakinn. Omassa tapauksessa 3G toi mukanansa vielä liikuteltavuuden eli laitteen voi ottaa mukaan reissun päällä ja käyttää sitä lähes samalla tavalla kuin kotiverkon hellässä huomassa.

  Omassa vermeessäni on myös tuuletin (onneksi yksi....) ja sama huoli on tuosta pölyn kertymisestä. Tuulettimen äänekkyyden hallinnan osalta Samppa oli laittanut mukaan omaa ohjelmistoa, jolla tuon käyntiääntä voi vaimentaa pääasiassa alikellottamalla prossua. Pelien osalta alikellotus ei välttämättä ole oikea ratkaisu, mutta koska oma käyttö ei ole pelaamista niin prossutehoilla ei nyt ole niin hirmuista merkitystä.

  Suojakotelo tuli tuohon hankittua ja kotona tapahtuvaan kirjoittamiseen Logitech:n taustavalaistu BT-näppis ja hiiri, molemmat erittäin näpsäkkäitä (erityisesti tuo näppis), tosin pöytäkoneen Performance One-hiiri ja K800 taustavalaistu näppis voittavat nuo mennen tullen.
   
 3. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 986
  Saadut tykkäykset:
  23
  Missähän Power Cover viipyy? Early 2014 ei kyllä ole enää. Moni veikkaa myynnin alotusta vasta Microsoft Buildin ajankohtaan - eli ensi kuun alkuun.

  EDIT:
  Jenkeissä alkoi nyt myynti. Suomessa vastaavasti ovat vetäneet kaiken tiedon pois. MS-tuki ei tiennyt enää, tuleeko kyseistä tuotetta edes pohjoismaissa myyntiin. Ei hyvää päivää, ei hyvältä näytä.

  Tässä kuitenkin fiini kuvaus tuotteesta:
  http://www.microsoft.com/surface/fi-fi/support/hardware-and-drivers/power-cover
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2014