Mersu w124 etukaiuttimet.. vaihtoehdot?

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana NonSenCe, 22.04.2011.

 1. NonSenCe

  NonSenCe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli entinen heikonlainen "hifiharrastelija" vaihtoi autoa vanhaan mersu farmariin.. entisessä autossa oli jonkinlainen kaiutin järjestelmä asennetuna jo valmiiksi niin ei tarvinnut muutamaan vuoteen asiaa miettiä eikä harrastaa.

  nyt pitäisi siis löytää etukaiutin ratkaisu joka olisi helpohko tehdä ja ei kauhean kallistakaan.. ennen viitsi rakennella oviin tai kickpaneleihin paikat 6.5" kaiuttimille jne.. ei enää nykyään haluaisi siihen ryhtyä.

  mersun vakio kaiutinpaikat ovat kojelaudan päissä ja päällä eli ei pahat. koko on vain hieman hassu. 4.5 tai 120mm halkaisija.

  vaihtoehto yksi: helppo, ostaa kaksitie Rainbow sl 120ng kaiuttimet jotka sopivat heittämällä vakiopaikoille. kokemusta ei ole rainbowsta merkkinä.. mutta silkkidiskantit aina bonus.

  vaihtoehto 2: helpohko, laajakaistat. tangband 3-4"? fostex, peerless? tai hieman kalliimmat css fr125 kaiuttimet? pitäisi tehdä joku asennuslevy näille mutta ovat hieman halvemmat kuin rainbowt. hieman mietityttää tuo "suuntaavuus" josta puhutaan ongelmana, tuskin kuitenkaan modernit laajakaistat huonompia ääneltään ovat kuin 20v vanhat pahvikartiot jotka siellä nyt on.

  vaihtoehto 3: helpohko ja halpa, hyllynperältä löytyi vanhat 3.5" res audio fvn87 keskiäänet ja dls dur1 diskantit. sovitepala taas tehtävä mutta kulut muuten nolla. eniten näissä haittaa tuo että diskantit jäisivät tököttämään näkyviin. (huomaamaton asennus kiinnostaa itseä, ja voi mennä mahdollisilta varkailtakin ohi)

  vaihtoehto 4: en tiedä..

  soitin, vahvistin ja bassopää löytyy.. ja voi valita eri vaihtoehdoista sopivia mitä mahdollinen järjestelmä vaatii. voi ajaa aktiivisesti tai passiiveilla jne.

  Eli onko jollain kokemuksia mersun hifistämisestä? noista Rainbow kaiuttimista? tai laajakaistoista?

  mikääh ultrakliini hifistelijä en siis ole.. tykkään pehmeästä yläpäästä (silkkikalotit jne) kuuntelen pääosin rokkia (hipitihop bassojyrinät ja teknojumputukset ei kauheasti kiinnosta)
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2011
 2. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laajakaistat vaatiii kyllä suuntausta, jos iman diskantteja niiden kanssa pärjätä meinaa. Diskanttitaajuuksien suuntaavuuden vuoksi jo 30 astetta sivussa kaiuttimesta, niin alkaa diskanttitaajuudet olennaisesti heiketä, tässä todennäköisesti alkuperäispaikkoja käyttäessä oltaisiin vieläkin pahemmin sivussa... Ja toinen sitten, ettei pieni kartio pysty kovin mahdottomiin voimakkuuksiin bassotaajuuksilla. Olettavasti tarkoitit bassopään löytymisellä subfooweria? Jos näin, niin jakotaajuuden joutuu todennäköisesti nostamaan niin ylös, ettei subi enää ensinnäkään yhdy saumattomasti pääkaiuttimien toistoon, vaan jää omaksi äänilähteekseen. Eritoten jos ja kun sijoitus kuitenki todennäköisimmin on siellä kontissa. Ja toisekseen äänenlaatukin tulee kärsimään moisesta.

  Bassopään ongelma tulee myös niillä RES Audion 3.5" elementeillä.

  Ne Rainbowt ovat hintaisekseen kohtuullisen laadukkaat kaiuttimet, eivät ollenkaan huono sijoitus. Itse ainakin valitsisin ne. Helppoa asennusta hakevalle passiiviisettinä, siis sarjan oman jakosuodattimen kautta kytkettynä, kaikkein helpoin. Selvästi vähemmän säätämistä, kuin aktiivisetillä