Memories of Murder (2003)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana htavilap, 20.10.2020.

 1. htavilap

  htavilap Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 009
  Saadut tykkäykset:
  94
  https://www.imdb.com/title/tt0353969/  Parasite-ohjaaja Bong Joon-hon vuoden 2003 elokuva Memories of Murder lähtee Suomessa teatterikierrokselle. Ensi-ilta tänä perjantaina, eli 23.10.2020

  Memories of Murder (R&A 2004) palaa valkokankaalle! Parasite-ohjaaja Bong Joon-hon ensimmäinen mestariteos on hyytävä true crime -tarina, joka sukeltaa syvälle korealaiseen yhteiskuntaan ja maan ensimmäistä sarjamurhaajatapausta epätoivoisesti ratkovien etsivien psyykeen.

  80- ja 90-lukujen taitteessa nuorten naisten murhat piinaavat Korean maaseutua. Etsivä Parkin (vakiokasvo Song Kang-ho ensimmäistä kertaa Bongin elokuvassa) ja koko pikkukylän poliisin metodit ovat kyseenalaisia ja auttamattoman riittämättömiä, kun murhaaja iskee uudestaan ja uudestaan, aina sateisina öinä. Epäiltyjä pahoinpidellään, todisteita väärennetään ja syyllisyyttä punnitaan katsekontaktin perusteella, mutta murhaaja pysyy näkymättömissä. Edes Soulista apuun saapuva etsivä Seo ei saa tapausta ratkottua.

  Bong Joon-ho ravisteli Memories of Murderissa rikosgenren uuteen uskoon tasapainoillen täydellisesti tarkkanäköisen yhteiskuntakritiikin, mustan huumorin ja hyytävän jännityksen välillä. Lopputulos on yksi lajityyppinsä parhaimmista teoksista, jonka huikea loppukohtaus iskee ilmat pihalle ja viipyy mielessä pitkään.

  Elokuva on poliisiväkivallan kuvauksessaan 17 vuoden jälkeenkin yhä surullisen ajankohtainen. Myös tuore käänne tosielämän murhaajajahdissa sävyttää elokuvakokemusta uudelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2020