Mediatoistin autoon?

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Henris, 12.11.2012.

 1. Henris

  Henris Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen selvitellyt ratkaisua auton viihdejärjestelmän rakentamiseen. Tarve olisi järjestää 7-paikkaisen auton keski- ja takapenkkiläisille ajanvietettä pääasiassa elokuvien muodossa. Nyt on ollut kokeilussa tällainen Philipsin kahden näytön DVD-systeemi. Huonoa tuossa on levyjen kanssa pelaaminen ja epävarmasti toimiva elokuvan jatkaminen virran katkaisun jälkeen. Epähuomiossa otin vielä sellaisen mallin, mihin ei saa liitettyä USB-muisteja tai muistikortteja.

  Kun kotona kerran on htpc:t, levypalvelimet ja muut pelit ja vehkeet, miksei sitten autossa. Meidän tapauksessa riittäisi yksi (tai kaksi, jos takariville halutaan isomille sopivaa ohjelmaa) mediatoistin ja kolme näyttöä. Minkälaisia ratkaisuja muut ovat rakentaneet? Onko jollain kokemusta autokäyttöön soveltuvista mediatoistimista, kuten tämä Miccan malli? Mitkä erillisnäytöt olisivat kustannustehokkaimmat mediatoistimeen liitettäviksi?
   
 2. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tabletit kersoille. Olen käynyt läpi dvd soittimet jne. ja se vaihe kun lapset haluaa katsella leffoja on oikeastaan niin lyhyt, että on hyvä ettei tullut investoitua enempää. Nopeasti siirtyivät nintendo DS:n kautta puhelimiin ja nyt tablettiin. Tabletilla yleensä pelaavat ja katsovat joskus satunnaiseti jotain elävää kuvaa.
   
 3. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Täältä myös ääni tableteille ja Ipod Touchille. Käytettyjä saa yleensä edullisesti ja pelit ovat edullisia. Lisäksi vähän väliä jotain hyvää pikkupeliä saa ilmaiseksikin. DVD-soittimien kanssa joutuu aina taistelemaan fyysisen median kanssa, virittelemään johtoja kun akku loppuu ja muutenkin sitä kamaa on niin turkaisen paljon.
   
 4. Henris

  Henris Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä vaiheessa siis kaksi ääntä tableteille.

  Niistä muutama käytännön kysymys:
  - Miten olette hoitaneet kiinteän asennuksen ja/tai missä säilytätte tabletteja? Onko jollekin tablettimalleille autokiinnityssarjoja vai pitääkö itse viritellä?
  - Miten järjestätte tablettien virransyötön/lataamisen?
  - Onko tabletit muksujen itse hallinnoimia vai latailetteko sisällön (pelit, leffat yms.) jotenkin keskitetysti? Meillä 4 muksua, joten joku systeemi pitää olla, jos jokaisella omansa.

  Tällä hetkellä kokeilussa kannettavista mediatoistimista Procaster DTV-009

  Plussat:
  - Tuki USB ja SDHC muisteille (tukee ainakin 32GB class 6 SDHC korttia mukisematta)
  - 9" kohtuullinen näyttö
  - Sisäänrakennettu akku
  - Kaukosäädin (siis sen olemassa olo)
  - Hinta huomioiden ominaisuudet (99eur)
  - Videotoisto ja äänet vaikuttavat ihan ok:lta ja itse DVD:stä muunnetut divx-pätkät toistuivat ongelmitta. Tekstitettyjä en vielä ehtinyt kokeilemaan.
  - AV-ulostulo, jolla voi ilmeisesti ketjuttaa laitteita yhteen
  - AV-sisääntulo, johon voi kytkeä pelikonsolin tms.

  Miinukset
  - Edes kaikki perustoiminnot eivät toimi ilman kakea (esim. play/pause)
  - Ei osaa jatkaa toistoa missään tilanteessa (ei myöskään chapter-hyppyjä, joten pikakelauksella haettava kohta takaisin. Toki akun avulla voi tauon ajaksi jättää pauselle.)
  - Onneton mediatiedostojen listausnäkymä. Ilmeisesti järjestää tiedostot luontiajan tai kortille lisäyshetken mukaan. Järjestystä ei muutettavissa. Näkymästä hukattu tilaa, jolloin tiedostonimille jää vain murto-osa.
  - Jostain syystä laite ei osaa tallentaa kaikkia asetustietoja (mm. kellonaika) ja laite käynnistyy aina kysymään asetuksia eikä päävalikkoon.
  - Kaukosäädin kaikennäköisiä nappeja täynnä ja muutama täysin tyhjäkin mutta sitten playlle ja pauselle ei ole omaa vaan se tapahtuu punaisesta.

  Itse ihmettelen, miten tuohon käyttöliittymään ei ole voitu yhtään panostaa. Enkä tarkoita kyllä edes mitään karkkia vaan ihan kunnon maalaisjärki käytettävyyttä. Vaikuttaisi, että tuote on suunniteltu DTV-käyttöön ja sitten jossain vaiheessa on tullut mukaan mediatoisto.
   
 5. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lapset pitää käsissä, mutta kuten mainittua eivät enää juurikaan katso leffoja. DVD soittimesta tosin jäi sellasiet pääntukiin viriteltävät nauhan mihin saisin tabletin suojakuoren kiinni helposti.

  Tarvittaessa normaalilla USB autolaturilla.

  Kaikki sisältö (pelit) mahtuu suoraan laitteeseen. Leffat on/ladataan tarvitaessa sd kortille. Toki jos autoon saa pienen linux boksin niin sitten DLNA:lla jakoon, tai samballa niinkuin kotona... Mutta ei ole tosiaan tarvinnut. Näytöthän alkaa olemaan kaikissa tableteissa huomattavasti paremmat kuin kannettavissa DVD soittimissa, mutta onpahan hintakin vähän kalliimpi. Eli en tiedä riittäisikö tällä hetkellä mielenkiinto tai budjetti itsellä hommata joka kersalle omaa tablettia.

  Omasta mielestä kannattaa miettiä lähinnä sitä miten pitkäaikainen investointi joku mediatoistin autossa itse asiassa on. Ja miten paljon sitä käytetään. Tabletti korvaa kotona miniläppärin ainakin lasten käytössä usein, joten se ei ole sidottu yhteen tehtävään yhdessä paikassa.
   
 6. Henris

  Henris Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on ensimmäinen halpis-tabletti (A-Link Pad7+ kokeilussa ja tunnin virittelyn ja kokeilun perusteella pieksee aiemmat kokeillut laitteet 6-0. Toki asiaa on vasta kotona kokeiltu mutta todella nopeasti (ES File Explorer + MX Player yhdistelmällä) sai UnRaid purkista videot pyörimään padin ruudulle. Kuvanlaatu ja erityisesti tuon MX-playerin käytettävyys aivan huippuluokkaa. Kun samalla laitteella näyttää pelitkin pyörivän hyvin, niin voi jo todeta sen olevan reilusti 98eur arvoinen.

  Seuraavaksi kokeilen Plexin appia ja sitten vaan miettimään, miten saisi rakennettua autoon miniversion tuosta UnRAID+Plex Media server yhdistelmästä. Plexin käyttöliittymä median käyttöön kuitenkin aivan eri luokkaa kuin tiedostolistausten selailu.