Maximum C-8000 Kovalevyn jännite?

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana PetePee, 03.11.2013.

 1. PetePee

  PetePee Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suvusta löytyy 2 kpl otsikon laitteita, ja molemmista nyt uusittu virtalähteen konkat. Oma boxi alkoi alkuvuonna käynnistymään ja sammumaan loopissa, ja lopulta ei lähtenyt käyntiin ollenkaan oranssin valon kera. Vaihdon tuohon virtalähteen konkat (400V verkkoelkoa lukuunottamatta), ja tällä korjauksella on nyt toiminut täysin.

  Sukulaisella alkoi muutama viikko sitten myös käynnistyksen yhteydessä päälle-pois looppi, ja ajattelin että konkkien vaihdolla tästäkin selvitään. Vaihdoin virtalähteeseen ilman sen kummempia mittailuja kaikki konkat uusin, mutta boxi jatkoi temppuilua: jäi looppiin pyörimään kun yritti käynnistää boxia. Tuli mieleen kokeilla irroittaa vielä kovalevystä virtaliitin, ja tämän jälkeen boxi käynnistyikin normaalisti. Kovalevy siis olisi luultavimmin käynnistymisongelman syy. Uutta kovalevyä jo katsastelin, ja terainen SATA liitäntäinen levy IDE-SATA adapterilla olisi tuohon tällä hetkellä edullisin vaihtoehto tilalle.

  Tuli tässä vaiheessa kuitenkin mieleen vielä mitata tuon boxin virtalähteen kovon molex-liittimen jännitteet, jotta ei rikkoisi uutta levyä jos virtalähteen korjaus ei olisikaan mennyt putkeen. Liitin irti mitattuna 12V:n johdosta antaa yleismittari jännitteeksi 13,56V, 5V:n johdosta tulee 4,98V. En tajunnut mittailla noita jännitteitä ennen virtalähteen korjausta, joten ei ole tietoa onko tuo 12V linjan 13,56V nyt ok vai ei, normaalisti kai tuon 12V:n linjan toleranssi olisi kai noin 5% luokkaa suuntaan tai toiseen ilmoitetusta? Siihen nähden tuo yli 13V kuulostaa isolta, vai antaako tuo liitin normaalisti kunnossa olevalla virtalähteellä tuon verran "ylijännitettä", kun liittimellä ei ole kuormaa?
   
 2. tty

  tty Guest Guest

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota luokkaa pitäisi olla:

  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=807&mforum=maximum

  Mittasitko tuosta omastasi, paljonko se antaa 12 v linjasta?
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2014
 3. PetePee

  PetePee Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  En mitannut, mulla on oma boksi hankalasti tv-tasossa, enkä jaksanut mittauksen takia lähteä tuota kaivamaan esiin. Tälläisen tiedon löysin aiheesta tässä välillä toisaalta:

  "Mikko kirjoitti:
  Kaapeliverkon kasitonnisen 12VDC johdoista (laitoin kiintolevyn eteen haaran ja mittasin Flukella siitä) mitattu:

  Lepotilassa: 13,12 V
  Boksi käynnistetty ilman että kiintolevy tekee mitään: 12,20 V
  Kaksi tallennusta laitettu päälle: 12,18 V" ,
  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=296&mforum=maximum

  Itse mittasin ekassa viestissä mainitut lukemat ilman että kovo oli liittimessä kiinni, se voi selittää osin tuota 13,56 V vs. 13,12 V eroa, toisella mittaajalla kovo oli ollut kiinni liittimessä mitatessa.

  Nyt on parin viikon aikana taas alkanut oma boksi temppuilemaan: tallennusten aikana on melkein joka päivä jäänyt jumiin siten, että ohjelma kyllä jatkuu, mutta laite ei tottele kaukosäädintä tai etulevyn nappeja, ja taustalla tallennukset eivät tallennu mihinkään. Liekö kovalevy menossa, kun tallennusten aika temppuilee.
   
 4. Matias B

  Matias B Guest Guest

  Liittynyt:
  02.01.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vieläkö joku lukee tätä keskustelua?

  Tuo Maximumin oma foorumi ei enää toimi niin ei pääse katsomaan tuota vanhaa linkkiä jossa oilisi ohjeita kovalevyn vaihtamiseen...

  Vanha levy jämähti, ostin jo 1TB SATA-levyn + adapterin. Kone lähtee käyntiin, miettii jonkin aikaa (Maximum 8000 --> Tervetuloa --> HDD init ---> Start...), ja sitten tulee MKFS END näyttöön, jonka jälkeen se käynnistyy uudelleen samalla lopputuloksella.

  Ideoita? Uuden levyn alustaminen tietyllä tavalla?
   
 5. pta

  pta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2008
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kovalevyn vaihto:
  Formatoi 200Mb osio FAT32
  Asenna Maximumiin
  Katso, että on jumpattuna MASTERiksi!

  Mulle kyllä kelpaisi rikkinäinen C-8000 kaapeliboksi.
   
 6. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 578
  Saadut tykkäykset:
  419
  ^Noihin Maximumin kovalevynvaihtoihin pätenee sama mitä Topfieldien kanssa aikoinaan opittiin:
  Kaikki IDE-SATA-adapterit eivät toimi, vaan pitää olla oikean piirin sisältämä.

  T: Vesku