Manga sarjakuvat

Keskustelu osiossa 'Sarjakuvat' , aloittajana katchu, 08.08.2007.

 1. katchu

  katchu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkäs ei ollut mangaa koskevaa ketjua vielä, joten päätin perustaa sellaisen.
  Lähde:
  Itselleni tuo "Päinvastainen" lukusuunta sopii paremmin, sillä olen tottunut pienestä asti lukemaan lehdet takakannesta etukanteen (tv-ohjelmat ja sarjakuvat on takana). Lisäksi mangassa on mielikuvitusta käytetty paljon vapaammin ja tarinat on oikeasti hauskoja. Perinteiset sarjakuvat, esimerkiksi Batman jne. ovat mielestäni hieman tylsiä, ja osaksi nuoremmalle väelle suunnattuja. Mangaa on tarjolla kaikille, lapsista aikuisiin. Myös tytöille ja pojille on omansa olemassa.

  Nyt on jo hetken aikaa tullut suomenkielisenä joitain mangoja ihan ruokakaupan lehtihyllylle. Näistä itse luen tällä hetkellä salapoliisi conania. Conanin suhteen ei kannata antaa etukannen pettää itseään, sillä jo heti ensimmäisen kirjan ekoilla sivuilla tapahtuu raaka murha, jossa uhrin kaula katkeaa nerokkaan murhan saattelemana vuoristoradassa. Mielestäni 12-vuoden ikäsuositus on paikoillaan.

  Nopeasti mietittynä kolme parhaita mangaa sekalaisessa järjestyskessä mielestäni: love Hina, Rurouni Kenshin ja Initial D. Love Hina kertoo Kentaro nimisestä opiskelija pojasta, joka asuu kotonaan ja haavailee pääsevänsä Tokyon yliopistoon. Syykin on varsin kummallinen, nimittäin hän on tehnyt naperona tytön kanssa lupauksen tavata tuolla, tyttö nimittäin muutti kaupungista pois. Kentaro joutuu muuttamaan kotaan pois, sillä hänen vanhempansa eivät enää kestä Kentaron yliopisto haikailuja. Kentaro päättää kysyä väliaikaista yösijaa mummonltaan (vai oliko se täti), joka omistaa tyttöjen asuntolan. Erinäisten tapahtumien saattelemana Kentaro päätyy asuntolan johtajaksi. Oikein hauska ja mielikuvituksellinen komedia.

  Rurouni Kenshin on loistava samurai manga. Pääosassa on Kenshin niminen miekkataituri, joka päätyy asumaan Kaoro nimisen naisen luo. Kenshin on vannonut ettei koskaan enää tapa ketään, ja onkin hommannut miekan jonka terä on "väärälläpuolen". Oikein hauska samurai komedia.

  Initial D kertoo vuorostaan Takumi nimisestä pojasta, joka ei suoranaisesti pidä autoilusta. Hänen isällään on firma, jonka lähettinä hän toimii. Erinäisten sattumien ja ystävien välityksellä hän päätyy osaksi vuoristoteillä tapahtuvaa luvatonta drifting kisailua. Mielenkiintoista autoilu mangaa.

  Itseäni ärsyttää se, että osalla ihmisistä on jokin kumma taipumus yhdistää manga ja anime ensimmäisenä hentaihin. Herran jestan, eihän näillä ole muuta yhteistä kuin piirrostapa. Eihän toimintaelokuviakaan voi samaistaa pornoon, koska niissä ei ole mitään muuta yhteistä kuin kuvaustapa. Lukeeko plazalaiset mangaa, katsotteko animea? Mitä sarjoja luette tai seuraatte? Keskustelua omista mieltymyksistä, suosikeista ja inhokeista.
   
 2. pose

  pose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.07.2009
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  kyllä kyllä kyllä!
  Oma suosikkini mangan ja animen saralta on One Piece. Tämä sekopäinen merirosvoseikkailu. Saa nauraa sielun kipeäksi :thumbsup:

  Animessa ja mangassa on vain se huono puoli että niihin jää pahasti koukkuun ja sitten joutuu valvomaan ja väsyttää töissä heheh. Mutta on se sen arvoista.

  Kaverini kertoi pari päivää sitten miten mangan, oikealta vasemmalle, selaaminen jää päälle. Oli ihmetellyt Aku Ankkaa lukiessaan että eihän tässä ole mitään järkeä :D (kunnes tajusi selaavansa "väärinpäin" akua)
   
 3. katchu

  katchu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todi, eihän sen ensimmäisen vastauksen saaminen kauaa kestänytkään :) Heitetään tärppi, eli Black Lagoon niminen sarja, löytyy marketeista ym. ruokakaupoista. Suomennettuja pokkareita tullut kaksi volumea eli kerkiää hyvin vielä mukaan.

  Sarja on melko synkkä ja väkivaltainen, iloisia hetkiä ei hirveästi ole. Ihmisiä kuolee ja veri lentää, oli sitten sotilas, nainen tai lapsi.

  Sarjasta on tehty myös anime versio, joka toimii mielestäni vähintäänkin erinomaisesti.
   
 4. Ricky Balboa

  Ricky Balboa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2006
  Viestejä:
  391
  Saadut tykkäykset:
  0
  Empä ole ikinä pahemmin innostunut mangasta, mutta nyt suurena Hopeanuolen ystävänä innostuin kun vihdoin saatiin tämä mestariteos myös Suomen kivijalkakauppoihin, vieläpä suomennettuna.

  18 jaksoa on tulossa, 1. jo julkaistu tässä kuussa. Hinta 5.9e/kpl

  http://hopeanuoli.com/kuvat/r-kioski-gng-bundle.jpg