Mainoksia ei voi kohta enää kelata

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana janilxx, 16.02.2014.

 1. janilxx

  janilxx Active Member

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elisa Viihteen, Sonera Viihteen, Maxivision Viihteen ja vastaavien iptv-palveluiden käyttäjät joutuvat kohta katsomaan mainoksia, sillä niitä ei voi enää kohta kelata. Tekijänoikeusjärjestöt, televisioyhtiöt sekä operaattorit ovat jättäneet sopimus- ja lakiehdotuksen aiheesta opetus- ja kulttuuriministeriölle.

  Lue lisää Digilelujen artikkelista.

  Digilelujen mielestä mainosten ohitus kelaamalla tai hyppimällä täytyy olla mahdollista myös tulevaisuudessa, joten olemme luoneet adressin pakkomainoksia vastaan. Käy allekirjoittamassa adressi ja yritetään vielä yhdessä saada pakkomainokset pois. Käy allekirjoittamassa adressi täällä. Retweettaa myös aiheesta kertovaa twiittiä ja käytä Twitterissä hashtagia #EiPakkoMainoksia!
   
 2. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos koskee myös kovalevytallennuksia (Sonera Viihteeseen saa myös maksua vastaan tallentavan digiboksin) niin tilaus tulee kyllä irtisanottua ja heti.

  Edit: täsmennetty "digiboksin" --> "tallentavan digiboksin"
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2014
 3. SoneraPartio

  SoneraPartio New Member

  Liittynyt:
  18.12.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morotus!

  Selaillessani internetin suurta maailmaa löysin tämän ketjun, jonka aihe on jonkun verran noussutkin pintaan. Olen siis Sonerapartiolainen, työkseni netissä päivät pääksytysten otan kantaa keskusteluihin, jotka koskevat Soneraa ja sen tuotteita/palveluita, tuoden apua ja tietoa sekä teiltä kirjoittajilta otan koppina palautetta/ideoita tänne talon sisälle. Asiakkaan kuuntelua SoMessa!
  Hauska siis tutustua, olen Selene, talossa kuudetta vuotta ja SoMeAsiakaspalvelu vienyt pikkurillini ;)

  Nyt kun pikaisesti sain esiteltyä itseni niin valottaisin hieman ketjun topikkia:
  Kovalevytallennusta tämä ei koske. Ratkaisuehdotus koskee ainoastaan verkkotallennusta.
  Pakkomainokset voivat saada pipoja punaisiksi, mutta haluamme säilyttää kuluttajille suositun verkkotallennuksen olemassaolon. Pidämme tätä tärkeänä. Sonera on ollut neuvotteluissa aktiivinen ratkaisun etsijä, ajanut kuluttajien asiaa sekä valmiina keskustelemaan pöydän äärellä avoimesti erilaisista tavoista jakaa TV-sisältöjä. Ootellaan mitä tuleman pitää! Asiahan on vielä kesken. Palautetta tietenkin saa pistää tähän alle niin koostan niistä settiä eteenpäin viestittäväksi täällä päässä :):)

  Mitä Maxi tarkoitti tuolla "Sonera Viihteeseen saa myös maksua vastaan digiboksin"?

  Selene@SoneraPartio
   
 4. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Digiboksilla tarkoitin tuota kovalevyllistä digiboksia, olisi pitänyt olla ehkä hieman täsmällisempi tuossa alkuperäisessä viestissä.
  Hyvä kun mainoskanavien mainosten pakkokatselu ei koske kovalevytallennusta jonka suosio tulee varmasti kasvamaan jos painosten pakkokatselu toteutuu kuten on kirjoituksissa kuvattu. Jatkaossa tämä kovalevytallennus kasvanee juuri tästä syystä entistä merkittävämpään rooliin ja tarjonee kilpailuetua sitä tarjoaville. Verkkotallennus kokenee asiakaspaon heti kun esimmäiset pakkomainokset iskevät verkkokalvoon.
   
 5. mhelin

  mhelin Member

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuossa Tietokonelehden jutussa kylläkin esitetään perustellusti eriävä mielipide kuluttajien huomioimisesta:

  http://www.tietokone.fi/artikkeli/blogit/lex_oksanen/jarkea_verkkotallennukseen

  http://www.tietokone.fi/artikkeli/u..._ei_kuultu_tv_verkkotallennuksen_sopimuksessa

  Kuluttajalle on sama mitä tekniikkaa, DBV-C/T/T2 tai IPTV, käytetään ohjelmien jakeluun, ja samoin on sama minne ohjelmat tallennetaan, pilveen tai kovalevylle. Mikä merkitsee on palvelun helppokäyttöisyys, luotettavuus, saatavuus ja hinta.

  Teknisesti olisi mahdollista vastaanottaa ohjelmat vaikkapa antenniverkon kautta ja tallettaa ne pilvipalveluun. Kunhan palvelu on "yksityinen" niin se on myös laillinen. Nykyinen tulkinta on erittäin kuluttajavastainen, tällä hetkellä esim. YLE:n HD ohjelmia ei ole mahdollista tallentaa verkkopalvelun kautta.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 568
  Saadut tykkäykset:
  384
  Olen ollut Kotitv:n käyttäjä varmaan jo viisi vuotta ja voin sanoa, että jos ko. "uudistus" toteutuu, niin sanon sopimuksen irti heti ja piratisoin sarjat ja leffat netistä. Piste.
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 550
  Saadut tykkäykset:
  353
  Se on käsittämätöntä miten tuotantoyhtiöt / levittäjät tekee ihan samat virheet kuin musabisnes 10 vuotta sitten. Mitään ei opittu.

  Kun tehdään kuluttajan elämä riittävän hankalaksi, niin sehän hakee sitten sisältönsä vaikka piratisoimalla, jos se on helpompaa.

  Joku voisi studioilla laittaa valot päälle! Mutta ehkä strategiana vain onkin roikkua (ja lypsää) kiinni vanhassa ansaintamallissa kunnes on pakko muuttua..
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 568
  Saadut tykkäykset:
  384
  Olen täysin samaa mieltä.

  Kotitv on kätevä kapistus, mutta jos kuluttajia aletaan kusemaan silmään, niin samat ohjelmat näkee kyllä antennistakin ja ne mitä ei näe saa muualta. Onhan se hienoa, että palvelusta pitää maksaa ja saa kaupanpäälle vielä pakkomainoksia.