Maikkari mokasi

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana anttha, 15.12.2007.

 1. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  La n. klo 0.10 "Kunnian puolesta" - leffa pomppasi sitten arviosta ainakin noin vartin kesken kiinnostavimman kohtauksen, kun Bradshaw suorittaa sukeltajan loppukoetta. Täysin käsittämätöntä, ei selityksiä mistään teknisestä viasta edes. Ottaa kyllä aivoon tuollainen.
  Mainokset kyllä kaikki näytettiin. :mad:
  :OI Ei mainospöllövisio, EIEIEI!! :OI
   
 2. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  elämä taitaa olla pilalla :-(
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kyllä sitä tuollainen temppuilu pistää kismittämään.
   
 4. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  No melkein on..

  Ei ainakaan olisi viitsinyt kukkua yöllä, jos olisi tiennyt. Jos ennen ei ollut nähnyt elokuvaa, saattoi juoni vaikuttaa noilla paikkeilla oudohkolta.
   
 5. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vissiin samanlainen temppu kuin joskus keväällä Vares-leffan kanssa, siinä tosin vastaavasti tuli 15 minuutin pätkä mainoskatkon jälkeen UUDELLEEN. Eikä tietenkään tullut mitään "pahoittelemme" tekstiä.

  Sama se mikä leffa on kyseessä, mutta eiköhän tämmöiset kerro aika paljon koko kanavan periaatteista katsojia kohtaan.

  Todellakin, Maikkari se ei vaan koska lopeta ihmetyttämästä :eek:
   
 6. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kai nyt tässä puhutte lähetystilanteen katselusta reaaliajassa, ettekä tarkoita DVB-tallenteen katselua. Siis viestin numeri 1 tarkoittama ilmiö. 15 minuutin ylimääräinen lähetetty Vares-materiaali toki jää talteen myös kiintolevylle, mutta 15 minuutin puute ei jää talteen. Eikä tallennetta katsoessa voi tietää onko puutoksen syy omassa laitteistossa vai lähetyspäässä vai jossain välimaastossa.

  15 minuutin "katoaminen" saadaan tehtyä itsekin tallenteeseen, vaikka nykäisemällä DVB-virittimen antennijohto vartiksi irti, ja annetaan tallennuksen silti jatkua normaalisti.

  Kun tallennetta sitten katsoo, tietyllä hetkellä EHKÄ huomaa, että 15 minuuttia materiaalista puuttui, mutta asiaa ei huomaisi mitenkään, ellei ohjelma olisi ennestään tuttu. Esim. tuoreen uutislähetyksen pätkimistä ei huomaa, ellei katkos ja paluu tapahdu kesken uutislukijan lauseen. Eli jos tallennettu kuvavirta katkeaa vaikka Irakin sotakuvamateriaalin kohdalla, ja palaa takaisin Kolumbian huumekartellin sotakuviin, kukaan ei välttämättä tajuaisi 15 minuuttia välistä kadonneeksi.

  Dataa analysoimalla ehkä tajuaa aikakoodien muuttuneen, mutta hyvin harva tarkkailee freimien PTS-aikakoodeja.

  Playersofta toistaa puuttuvan kohdan niin, että puutetta "ei näytetä". Ei siis esitetä 15 minuuttia mustaa äänettömyyttä, vaan kuva+ääni jatkuu keskeytyksettä niiden fremien osalta, jotka ovat hengissä talteen tulleet. vaikka aikakoodeissa tapahtuisi äkillinen 15 minuutin pomppaus eteenpäin.
   
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 047
  Saadut tykkäykset:
  44
  Saattaahan se olla, että maikkari jopa osittain ostelee mainostelevisioille valmiiksi sovitettuja pätkiä, joissa on jo valmiiksi leikelty kuralle kohtauksia mainosten tieltä.

  Ainakin enemmän tai vähemmän leikeltyjä sarjoja esitetään mtv3 ja subtv kanavilla.

  Pitäähän sen jakson kestää sen 45 minuuttia mainosten jälkeenkin. cut cut...
   
 8. Luusaha

  Luusaha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.10.2004
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse epäilin joutuneeni abduktion uhriksi, kun aikajana katkesi niin omituisesti :)
   
 9. jhu

  jhu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  490
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai siitäkös se outo pomppaus johtuikin? :OI Kun en ollut leffaa ennen nähnyt enkä aloittanut katsomista ihan alusta, niin luulin, että siinä kohtaa palattiin jostain takaumasta takaisin elokuvan alussa esitettyyn "tosiaikaan" (joskin tökerösti). Mutta että leffasta puuttuikin varttitunti, huh huh.

  Toinen moka oli muuten lauantain Älä kieltäydy kahdesti -leffan tekstityksissä. Loppupuolella tekstityksiä alkoi vaivata krooninen jälkeenjääneisyys, eli (poltetut...) tekstit olivat koko ajan useamman sekunnin myöhässä repliikin alkamisen jälkeen. Se, että itse leffa oli reunaraiskattu, ei voine Maikkarin syntilistassa enää laskea mokaksi.
   
 10. John-Smith

  John-Smith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tänään Uuno leffa oli pätkitty, ainakin junakohtaus jäi pois.
   
 11. kulju

  kulju Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotkut meistä elokuvia katsoessaan seuraavat myös sellaista epäolennaisuutta kuin juoni, näiden olennaisuuksien kuten kuvan pakkaus, laatu, aikakoodit yms. ohessa. Yllättävän helpostikkin tuolloin huomaa jos leffasta puuttu pätkä. Esim. kun Dominosta tuli ensimmäisenä julkaisuna viallinen painos josta puuttui 4 minuuttia, niin kyllä siitä heti huomasi, että nyt kyllä puuttuu jotain. Kuinka paljon ja mistä kohtaa, sitä ei tietenkään pystynyt sanomaan.
   
 12. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nykyäänhän elokuvan varsinaisella laadulla ei ole mitään väliä, kunhan kuva on terävä ja kirkas.
   
 13. Albeckinho

  Albeckinho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  ----------------------
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2011
 14. Wellho

  Wellho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  288
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä oli juuri isäukko (joka aniharvoin jaksaa kattoa mitään elokuvaa alusta loppuun) katsomassa elokuvaa, kun oli vkl kylässä. Oli siinä hieman ihmettelemistä, onneksi olin katsonut elokuvan ja pystyin täyttämään aukkokohdan 2min pikaisella selostuksella. :thumbsup:
  Olisihan tuo DVD hyllystä löytynyt... (ja paremmalla kuvanlaadulla)

  yhtä kaikki HYVÄ MTV3 :sick:
   
 15. KenSu

  KenSu Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT: Ajatelkaapa jos nämä YLE:n vastustajat saisivat tahtonsa läpi ja YLE:lle jäisi vain joku 20 €/vuosi-maksulla rahoitettava jukisvelvoittenen "katson maalin kuivumista" -ohjelmisto. Minkälaista laadun riemujuhlaa saadaankaan, kun pöllövisio asettaa laatustandardit mainostulojen mukaan. Mainostjiahan ei himpun vertaa kiinnosta, esitetäänkö ohjelma kokonaisena vai ei. Ja maikkaria ei kiinnosta kuin mainostajat, sieltähän ne rahat saa.
   
 16. Tonppa

  Tonppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onkos joku laittanut palautetta Maikkarille? Mitäköhän sieltä vastataan tällä kertaa.

  Itse soitin aikoinaan ja annoin palautetta leffojen leikkelyistä. Sanoivat, että sensuroivat elokuvia Elokuvatarkastamon ohjeiden mukaisesti (!!! Bullshittiä, että kehtasivatkin valehdella moisella tavalla!) ja että muita leffoja lyhennetään tarvittaessa (mielivaltaisesti).

  Olen sen jälkeen katsonut MTV3-kanavalta tasan nolla leffaa. Elokuvafanina ei vain oikeasti kiinnosta katsoa pätkittyjä versioita. Ilmoittaisivat edes rehellisesti etukäteen, jos ovat pätkineet. (Tähän sain vastauksen silloin aikoinaan, ettei leikkaukset kiinnosta kuin pientä murto-osaa katsojista, siksi niistä ei ilmoiteta).
   
 17. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Shittiä tosiaan, aikoinaan kun sunnuntai-illasta tuli elokuvia, niin maikkari saksi niitä sen mukaan, että saivat mainoskatkot mahtumaan. Esim. Ford Fairlane tuli silloin niin ihmeelliseksi pätkittynä (hautauskohtaus taisi puuttua melkein kokonaan), ettei sellaista versiota ole koskaan tullut tarkastamon kautta.
   
 18. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa laitettua palautetta ensi kertaa. Ohjelmapäivystys tuuttasi tuolloin varattua. Eli joku muukin oli huomannut vian.(tosin aika oli asiakaspalvelun ulkopuolinen, 1 kpl päivystäjiä siellä kai on)
  Laitoin sitten epostia, mutta ei kai sieltä vastausta tule.

  Tehdäänpä vielä selväksi, että:
  Tässä tapauksessa ei voinut olla kyse mistään leikkelystä tarkoituksella. Koko elokuvan alkupuoli kulminoitui tähän sukelluskoulutuksen liikuttavaan loppuun.
  Nyt Maikkari jätti päähenkilön merenpohjaan, josta hän hetken kuluttua pomppasi hyvävoimaisena, viiksetkin kasvattaneena, meren pinnalle aluksen kannelle toiselle puolelle maailmaa.
   
 19. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  32
  Olen kanssa ratkaissut "ongelman" samalla tavalla eli en yksinkertaisesti katso elokuvia MTV3:lta, koska ne joka tapauksessa usein ovat väärällä kuvasuhteella tai luokattomalla kuvanlaadulla pilattuja. Joskus molemmilla.
   
 20. deadstar

  deadstar Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerran mainostauko oli lyhyempi kuin 5min, se yllätti.