magnepan mmg

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana johan, 29.03.2012.

 1. johan

  johan New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi olisi hakusessa noille sopiva pääte/vahvistin kun nykyisellä ei oikeen toimi. Hyviä ideoita tarjolla?
  Nykyinen denon pma-737(0n kokeiltu monta teatterivahvistinta eivät toimi, 10-300w luokassa) ei oikeen jaksa vääntää noita. Eikä sitten mitään k€ vahvareita. Sopiva
  hyvä 4 ohm toimiva n. 100+ vahvistin olisi kyssessä.
   
 2. ural

  ural New Member

  Liittynyt:
  05.11.2007
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Creek 4330 vanhempi pikkujättiläinen oli itellä aiemmin maggien kanssa. Toimi hyvin, hakkas isomman Jammun mennen tullen. Noita pyörii aina välillä käytettyinä 150-250e hinnoissa. Nyt itsellä vaähän isompi Creek Evolution, ja potku vaan paranee...
  Nadin vahvarit vois toimia myös, ne antaa virtaa kajareille aika kivasti,. Ei kokemuksia niistä panelien kanssa, mutta muuten kyllä hyviksi havaittuja. Noita saa (esim c320) alta satasen.
  Maggient valitettavasti vaan tykkää, mitä enemmän vaffe vaan potkua antaa.
  Unohda kotiteatterivaffet panelien kanssa.
   
 3. Pekka T K

  Pekka T K New Member

  Liittynyt:
  29.04.2008
  Viestejä:
  253
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla vahvistimena MMG:lle on music hall a25.2 http://www.musichallaudio.com/detail.php?p=18
  Toimii mielestäni aivan hyvin. Lisäsin puolisen vuotta sitten 2ohm sarjavastukset vahvistimen ja kaiuttimien välille - ääni parani edelleenkin.
   
 4. j_a_k

  j_a_k Active Member

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ja toiset tavoittelee hyvää vaimennuskerrointa ja pudottaa sen olemattomiin vastuksella :D Vaikka sehän on totuus, että nuo pikku Magget ovat melkoisen helppoja kuormia vahvistimelle, ei se mitenkään vaativa kuorma ole.
   
 5. Pekka T K

  Pekka T K New Member

  Liittynyt:
  29.04.2008
  Viestejä:
  253
  Saadut tykkäykset:
  0
  E Meriläiseltä lisää selvitystä vaimennuskertoimesta ja sen vaikutuksesta:
  http://www.hifiharrastajat.org/foor...843-Hieman-tosiasiaa-resonanssivaimennuksesta
  Rupesin Meriläisen kirjan innoittamana kokeilemaan sarjavastuksen vaikutusta MMG:n ja Music Hallin ääneen. Käytin MMG:n mukana tulleita 1,2 ja 2ohmin vastuksia. Laitoin ensin molemmat (3,2ohm) sarjaan kaiuttimen kanssa. Ääni muuttui paljon. Äänen lievä karheus väheni, mutta äänenväri myös muutui paljon, ei hyvä. Sitten laitoin 2ohm sarjaan koko kaiuttimen kanssa ja 1,2ohm diskantin vaimennus liitäntään (=sarjaan diskantin kanssa). Äänenlaatu oli kokonaisuutena parempi kuin 3,2ohm sarjavastuksen kanssa: karheus vähentynyt ja äänenväri ei kovin paljon muuttunut alkuperäisestä. Lopulta poistin diskantista 1,2ohm: Diskantin heleys palasi. Olen muutaman kerran jälkeenpäin kokeillut poistaa sarjavastuksen: Äänestä katoaa kuulaus ja syvyys ja epämääräinen karheus tulee tilalle. Korva ei anna poistaa sarjavastusta, niin hyvää se tekee systeemin äänenlaadulle.