Lumia 1020 näyttö pimeänä lcd:n vaihdon jälkeen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Andy_3822, 14.01.2015.

 1. Andy_3822

  Andy_3822 Member

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Löytyisiköhän täältä puhelinguruja... Taustatietona, että olen vaihtanut n. viiteen Lumiaan uuden näytön rikkimenneen tilalle ja tähän saakka ei ole koskaan ollut mitään ongelmia.

  Eli Lumia 1020 tipahti asfaltille ja näyttö täysin säröillä, mutta kuitenkin toimintakuntoinen. Tilasin eBaystä uuden näytön jonka asennus oli todella helppoa enkä usko rikkoneeni asennuksessa mitään. Ongelma on kuitenkin se, että näyttö on nyt pimeänä. Ja vaikka laitoin vanhan näytön takaisin, sekään ei enää toimi. Toki on mahdollista, että asennuksessa hajosi "emolevyltä" jotain...

  Sitten googletin vastaavasta ongelmasta ja näyttäisi siltä, että Nokia / MS ovat tehneet viimeisimpään firmwareen sellaisen jekun, että non-OEM näyttöä ei voi asentaa tai näyttö menee pimeäksi... Se ei selvinnyt, että lukitseeko tämä puhelimen lopullisesti ja siksi vanhakaan näyttö ei enää toimi.

  Olen yrittänyt etsiä netistä tietoa, miten edellisen FW:n saisi takaisin, mutta ainkaan Nokia/Lumia Software Recovery työkalulla tämä ei onnistu. Pystyisiköhän joku puhelinhuolto asentamaan jonkun vanhan FW:n?

  Kiitos etukäteen jos joku osaa auttaa.

  -Antti
   
 2. Andy_3822

  Andy_3822 Member

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse itselleni vastaten, jos joku etsii samaa tietoa; on mahdollista tehdä FW downgrade ihan Microsoftin Lumia Software Recovery toolilla. Vaatii vähän kikkailua, mutta lopulta onnistui aika helposti. Ensin pitää ladata haluamansa FW netistä ja siirtää oikeaan kansioon omalla tietokoneella. Sitten LSRT käynnistetään offline tilassa ja tehdään päivitys vanhempaan versioon. Tämä ei tosin auttanut minun näyttöongelmaan, eli kumpikin lcd on edelleen pimeänä...

  -Antti
   
 3. Ratty

  Ratty Member

  Liittynyt:
  17.02.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla jostain lumiasta piti ottaa akku irti että näyttö heräsi
   
 4. Andy_3822

  Andy_3822 Member

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Akkua olen irroitellut useaan otteeseen, mutta ei mitään vaikutusta... Onkohan Lumiaan / WP:hen saatavana jotain diagnostiikkaohjelmaa tietokoneelle? Luulisi, että joku vikakoodi löytyisi.

  -Antti
   
 5. Andy_3822

  Andy_3822 Member

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaampa vielä tähän vanhaan ketjuun. Eli kaverilla hajosi myös näyttö 1020:sta, samalla tavalla kuin minultakin, eli näyttö säröillä mutta toimii vielä kuitenkin. Koska hän oli jo hankkinut uuden puhelimen, pyysin lainaksi hänen Lumiaa jotta voisin kokeilla toimiiko hänen näyttönsä minun Lumiassani. Irroitin sitten hänen puhelimestaan näytön ja asensin omaani; ei mitään eloa näytössä... Sitten pistin tuon näytön takaisin kaverin puhelimeen, mutta se ei toiminut enää siinäkään.

  Tämän jälkeen kokeilin kaverin puhelimessa vielä kumpaakin omaa näyttöäni, eli säröillä olevaa ja uutta eBaystä tilaamaani. Edelleenkään mikään näyttö ei toiminut. Sitten tuli mieleen, että näissähän on koko ajan virta päällä jos ei ensin irrota akun liitintä. Mietin, että voisiko näyttöjen irroittaminen virrat päällä rikkoa jotain. No otin sitten kaverin puhelimesta akun liittimen irti ja laitoin ehjän näytön siihen kiinni. Virrat takaisin päälle, ja nyt näyttö toimii kaverin puhelimessa. Kokeilin vielä samalla tavalla kaikki kolme näyttöä läpi; kaikki toimivat kaverin puhelimessa, mutta yksikään ei toimi minun Lumiassani.

  Eli summa summarum, jos olet vaihtamassa Lumia 1020:n näyttöä, kannattaa varmistaa, ettei virrat ole päällä --> akun liitin ensin irti. Ilmeisesti omastani hajosi jotain lopullisesti. Voi olla ihan selkeä asia monelle irrottaa akku ensin, mutta ohjevideossa tätä ei erikseen mainittu, niin ei tullut mieleen (ja varsinkin jos vanha näyttö on pimeänä, niin mistään ei voi oikeastaan tietää onko puhelin päällä vai ei).

  -Antti

  edit: ja nyt huomasin, että tätä akun irroitusta joku olikin ehdottanut aiemmin. Tämä unohtui kun on kyse vanhasta ketjusta...