Lord of the Rings Extended Edition

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Burkitsville, 19.04.2014.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 504
  Saadut tykkäykset:
  712
  Tuli sitten testattua miltä näyttää The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended Edition) 4-disc -versio kotimaisena dvd-julkaisuna, ja voi jumalauta mikä pettymys jälleen ks. formaatilta laitteisto uudistuksen vanavedessä. Yhtä sumeuden ja epätarkkuuden juhlaa! Lisäksi kuvan vasen sekä oikea laita jää "skaalautumatta", eli kuva ei levittäydy vasemmalta ja oikealta reunoille kokonaisuudessaan vaan jättää niihin koko kuvan korkeudelta ohuet mustat palkit. Sky News'n sd-kuva näytti tämän rinnalla hd-tason masteroinilta, tavuakaan liioittelematta. Hela hoito v!**tti siinä määrin, että ohi kiitavässä epäuskossa tunsin velvollisuudeksi testata samaan syssyyn toista megaspektaakkelia: Kindom of Heaven 4-disc Director's Cut kotimaista dvd-julkaisua niin ikään, joka (identtisillä kuva-asetukailla) levittäytyi koko komeudessaan kumpaankin laitaan kuten kuuluu, kuvanlaadun ollessa esimerkillisen mallikelpoista katsottavaa, jopa siinä määrin, että vastaavan blu-ray'n hankinta jäänee ainoastaan ajatuksen tasolle. TLOTR -trilogian extended-painoksistakin kärsittiin ilmestymisajankohtina 40fuckingeuroa laaki kaikkine odottamisineen, ja mitä on käsissä? 12-levyä tunkion täytettä. Tattis. Ja teräväpiirtoboksia poistamaan...
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2014
 2. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten tämä nyt liittyi LOTR BD-puolelle?

  Ainakin alkuperäiset pahvi/kirjakansissa julkaistut LOTR DVD extendedit olivat laadultaan loistavia. BD-julkaisuistakaan en löydä moittimisen sijaa.
   
 3. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ihmeessä joku nykypäivänä enää katsoo HD töllöiltä DVD matskua?
   
 4. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 504
  Saadut tykkäykset:
  712
  Jatkaaksemme vielä ohi aiheen toteaisin, että tuon kysymyksen esittänee useimmat korkeamman luokan kuvaformaattiin siirtyvistä, ja vastaus lienee yhtä monisyinen kuin vastaajien kirjokin. Henkilökohtaisesti mieluummin säästän jo entuudestaan olemattomasta budjetista saman elokuvan uudelleenoston - sikäli dvd-julkaisu on kuvanlaadultaan muutoin mallikelpoinen kuten jo ylempänä mainitsemani Kingdom of Heaven (extroista viis) - sen sijaan, että julkaisija pääsisi taas kerran lihottamaan ylipursuavaa rahakirstuaan harrastajan kustannuksella. Devareita, kun on vuosien saatossa kertynyt satamäärin, eikä esim. kotikutoisen kulttikaman katselu hd'a ole tarpeen.
   
 5. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei tietenkään kotikutoista kulttikamaa katsota noin, mutta kyllä sitä nyt järkikin sanoo että SD matsku 3h+ pakatusta leffasta tulee kymmenen vuoden jälkeen näyttämään heikolta. Tuota nykyistä extended pakkausta saa about 30e hinnalla, mikä kymppi per leffa periaatteella ei ole nyt iso investointi. Omasta mielestäni Kingdom of Heaveninkin dvd näyttää kuralta nykypäivänä, mutta samaten sekin on kymmisen vuotta ehtinyt jo vanhentua.