Logitech Harmony ohjaimet ja Johdoton tuotteet

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Mikkeli13, 11.05.2011.

 1. Mikkeli13

  Mikkeli13 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  592
  Saadut tykkäykset:
  97
  [​IMG]

  Löysin kohtuuhintaisen ratkaisun Johdoton tuoteperheen ohjaamiseen Logitech Harmony sarjan kaukosäätimillä. Tai ratkaisua ehdotti Logitechin sivusto mistä voi tarkistaa ovatko omat laitteet tuettujen listalla. Home Automation -> Light Controller -> Klik Aan Klik Uit -> YCT-100 polun takaa opastettiin ostamaan jb-median Light-Manager Mini. Kyseessä on radio-infrapuna muuntaja PC-ohjelmistolla.

  Omani pistin heti tilaukseen. Ja sitä odotellessa löysin pari miniarvostelua laitteesta:

  englanniksi
  saksaksi
  JB-median tuotesivu

  Laite on suunniteltu InterTechno laitteiden ohjaamiseen. Laiteperhe tunnetaan nimellä Johdoton suomessa, muita nimiä mm. KlikAanKlikUit (hollannissa), Chacon (ranskassa ja belgiassa), Nexa (pohjoismaissa) ja HomeEasy (brittein saarilla).

  Palaan asiaan kommenttien kera kunhan saan kapistuksen käsiini...
   
 2. Arttu78

  Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 452
  Saadut tykkäykset:
  85
  Hyvä. Tämä kiinnostaa kun itselläni on kotiteatterin muut laitteet Harmony 1100:n ohjauksessa, mutta valaisimien ohjaus Johdoton kaukosäätimen varassa.
  Itselläni on 1100:n kanssa lisäpalikkana Logitech Harmony RF Wireless Extender. Jos homma toimii tuolla kokeilemallasi laitteella ir-ohjauksella niin se varmaan toimii myös vaikka välissä olisikin tämä wireless extender?

  Mistä tilasit ja mihin hintaan tuon jb-media Light-Manager Minin?
   
 3. Mikkeli13

  Mikkeli13 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  592
  Saadut tykkäykset:
  97
  Paketti saapui jo tiistaina, joten varsin ripeä toimitus. Tilasin suoraan tuolta JB-median verkkokaupasta hintaan 89 euroa (hiukan tyyris :weep:), mutta jospa tämän avulla pääsisi yhden kapulan kotiteatteriin viimein... Postikulut oli vajaan kympin ja kuriiri toi ovelle saakka.

  Asentelin tuon Lightman Studio ohjelman ja aamulla pitäisi testailla kuinka pelittää.
   
 4. Mikkeli13

  Mikkeli13 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  592
  Saadut tykkäykset:
  97
  Pikaiset ensikokemukset:

  Laite tuntuu pelaavan, ainoat ongelmat on tuon ohjelman käytössä (ilmeisesti). Ensin sain toimimaan himmentimien (HDR-105) perässä olevat kattospotit. Hiukan lisää ihmettelyä ja nyt toimii pistorasiakytkimien (PKO-3500) olevat valaisimet (led-porrasvalot ja pari vitriiniä). Kattovalaisimen kytkintä (UKO-1000) en saanut vielä toimimaan, mutta uskoisin että vika on käyttäjässä:hitme:

  Ai niin tuota RF Wireless Extenderiä minulla ei ole välissä mutta en usko sen vaikuttavan laitteen toimintaan. Mutta nyt pitää rientää töihin.
   
 5. kamok

  kamok Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo JB-median laite vaikutti aika kalliilta ja turhan monimutkaiselta, ja selvitettyäni vastaavaa tässä on yksi toimiva ratkaisu:

  Harmonyn saa ohjaamaan johdottoman, nexan ja muiden vastaavien (InterTechno) pistorasioita ja releitä simppelillä lisälaitteella:

  König IR-EGGS2 IR Kaukosäädin laajennin

  Tuosta IR-laajentimesta (IR-EGGS2) käytetään vain lähetin, eli se muuntaa IR-signaalin 433MHz radiosignaaliksi.
  Harmonyyn lisätään laite "NEXA PAR-1000" ja kapulaan ilmestyy (tai voi lisätä) on/off nappulat eri kanaville. Näillä voi sitten ohjelmoida pistorasiat/releet haluamallaan tavalla.

  Itsellä käytössä Harmony Elite ja Hub ja pelittää mainiosti! Pistorasiareleenä johdottoman PKO-3500.
  Verkkokauppa.comista laite maksaa 30€, saksasta saa hiukan halvemmalla.
   
  Arttu78 tykkää tästä.
 6. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 683
  Saadut tykkäykset:
  467
  ^5 vuotta vanhaan ketjuun kommenttia, hih, tekeekö Logitekkikaan enää noita?

  T: Vesku
   
 7. MovieFreak

  MovieFreak Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä tekee. Mulla tällaiset Nexan kauko-ohjattavat pistorasiakytkimet: http://www.clasohlson.com/fi/Kaukokytkinsarja-3-kpl-Nexa-PE-3/36-4602 IR-RF-muuntimena tommonen: https://www.aliexpress.com/item/Wir...r-and-receiver-Free-Shipping/32215759742.html

  Yritän nyt saada pelaamaan Harmonyn (Elite) kanssa, mutta ei oikein onnistu. En saa opetettua pistorasioille noita Harmonyn lähettämiä koodeja, ei vaan tunnistu. Yhden pistorasian on-käskyn sain opetettua kun kopsasin Elitelle sen tuon rf-jatkimen vastaanottimen ir-signaalista painaessani Nexan oman kapulan on-nappulaa. Muut käskyt ei vaan tunnistu vaikka olen yrittänyt kymmeniä kertoja.

  Pitääkö tuo IR-RF-muunnin (=lähetin) olla kuinka lähellä pistorasiaa opetettaessa? Ainakin Nexan ohjeessa sanotaan että kaukosäädin pitäisi olla pistorasian lähellä opetuksen aikaan.
   
 8. MovieFreak

  MovieFreak Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sainpahan pelaamaan pienen säätämisen jälkeen. Laitteeksi Harmonyyn merkki: Klik aan klik uit ja malli: pet-910 ja sieltä 10 ja suuremmat on/off komennot tuntuu pelaavan. Viimeinkin pelaa valot yleiskaukolla. :D
   
  tosikko tykkää tästä.
 9. samsung

  samsung Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle on juuri saapunut König IR-EGGS2 ja Clas Ohlsonilta Nexa PE-3. Nexan pistorasia on opetettu Nexan kaukosäätimen kytkimelle 1. Harmonyllä en saa tuota pistorasiaa ohjattua. Mille Nexan kaukosäätimen napille opetit pistorasian ohjauksen?
   
 10. MovieFreak

  MovieFreak Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Se pitää opettaa tietysti Harmonylla noilla napeilla jotka edellisessä viestissä kerroin.
   
 11. samsung

  samsung Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tarvii vääntää rautalangasta ja kasailla palikoista, ei pääse kärryille meikäläinen. Lisäsin Harmonyyn uuden laitteen: Klik aan klik uit pet-910. Se tulee Harmonyyn näkyviin laitteeksi siinä missä muukin viihde-elektroniikka. Tuolle laitteelle löytyy noin 15 kpl on-off painikkeita: 1 On, 1 Off, 2 On, 2 Off jne.

  Miten sitten edetään? Mitä pitää opettaa? Ainakaan pistorasia ei reagoi mitenkään noihin Harmonyyn tuleviin painikkeisiin vaikka se reagoi kyllä Nexan omaan kaukosäätimeen.
   
 12. MovieFreak

  MovieFreak Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eli teet seuraavasti: Harmony siihen Klik -laitetilaan ja sieltä vaikka 10 On -nappi liipaisimelle valmiiksi. Königin ir-->rf -palikka tulille Harmonyn limpun läheisyyteen ja katsot syttyykö siinä merkkivalo kun painat tuota 10 On -nappia (kai tossa semmonen statusled on, mun toisenmerkkisessä muuntimessa ainakin on). Tällä varmistat sen että oikea palikka on käytössä (ei rf-->ir siis), ja näinollen ir-signaali pitäisi muuntua rf:ksi. Sitten vaan Nexan vastaanotinpalikka pistorasiaan, ja sen 5s aikana kun se vilkuttaa eli on oppimismoodissa painat tuota 10 On -nappia Harmonysta. Pitäs toimia!

  Eli tällä ohjeella lisäät Harmonyn komennon sen vastaanottimen oman kaukosäätimen komennon rinnalle. Yksi vastaanotin ymmärtää muistaakseni kolmen eri kaukosäätimen koodia yhtäaikaa, joten meilläkin on edelleen se oma kapula käytössä yläkerrassa ja Harmonylla komennetaan sitten alakerrassa.
   
 13. samsung

  samsung Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos paljon MovieFreak! Sain toimimaan. Ymmärrykseni vika oli tosiaan tuo, että en tajunnut opettaa PET-910 laitteen komentoja pistorasialle.

  Melkoista säätöä mutta kaikki toimii kivasti yhdestä kaukosäätimestä.
   
 14. MovieFreak

  MovieFreak Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hyvä että oli apua, tuli tuota pähkäiltyä ja testailtua pari hetkeä itsekin ennenkuin sain pelaamaan. :)

  Harmi sinänsä että Nexan valoja ei saa asennettua Harmonyyn sinne "kotiautomaation" puolelle. Voisi olla vielä hieman monipuolisempaa valojen käyttö sieltä puolen.
   
 15. KMOK

  KMOK Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 946
  Saadut tykkäykset:
  37
  Uppia vanhalle ketjulle.
  Vieläkö joku käyttää Nexan pistorasiapalikoita Harmonylla? Minulla oli valojen ohjauksessa käytössä pari vuosituhannen alussa hommattua töpselipalikkaa, joissa käytettävä koodi valittiin pyöritettävillä kytkimillä ja toimivat oikein hienosti tässä ketjussa mainitun ir->rf muuntimen kanssa. Toinen palikoista kuitenkin otti ja hajosi, joten piti hommata tilalle uusia. Uusissa ei pääse koodia valitsemaan itse vaan ne ovat itseoppivaa mallia, enkä saanut niitä toimimaan ir->rf muuntimen kanssa.

  Aikani (liian kauan) tapeltuani Harmonyn ohjelmoinnin ja Klik-aan-klik laite- ja nappulavaihtoehtojen kanssa "luovutin" ja väkertelin Arduinon muuntamaan infrapunakomennot Nexan ymmärtämään RF-muotoon. Asiaa helpotti huomattavasti se, että saatavilla oli valmiina kirjastot ir-koodien vastaanottoon ja myöskin RF-lähetykseen, jolla Nexan rasiat toimivat. En ole koodari, joten ihan käden käänteessä homma ei valmistunut ja koodi tuskin on kovinkaan nättiä, mutta reilun vuoden värkki on nyt kuitenkin toiminut kuten pitääkin. :)

  Aiempaan verrattuna tässä Arduino-väännöksessä parempana puolena on mielestäni se, että ohjauskoodina (eli vastaanotettava IR) voi käyttää lähes minkä tahansa kaukosäätimen mitä tahansa nappia. Esimerkkinä tuon edusta vaikkapa sellainen, että jos ohjattavana olisi vaikkapa subbarin virtoja katkova rasia niin ON-komennoksi voi laittaa vahvistimen power on nappulan painalluksen ja sammutukseen power off nappulan. Tällainen olisikin tarkoitus tehdä olohuoneeseen, kunhan saisi aikaiseksi.

  Jos tarvetta/kiinnostusta on niin voisin yrittää kirjoitella ohjeet tällaisesta projektista. Kolvia pitää käyttää jonkin verran, mutta ei pitäisi olla mahdoton homma vaikka juotostaitoja ei olisi paljoa karttunutkaan ennestään. Vaihtoehtoisesti voisin tietysti kasata rautoja ja myydä uskomattoman kovalla katteella... :D