Ainakin ite sain ihan hyvää kuvaa ilman mittaria noilla säädöillä, en tiedä onko ne oikein mutta ei ole mitään palikoitumisia blu-ray leffoissa.
Nuo perusasetukset eli "Normaali" värikirjo ja "Lämmin2" värilämpö + kaikki digitaaliset kilkkeet (kohinanvaimentimet, dynaaminen kontrasti jne.) pois on se ainoa mitä kannattaa silmämääräisesti tehdä. OLED-valoa voi toki säätää halutun kirkkauden mukaan. Valkobalanssi- ja värisäätöihin ei kannata ilman mittaria koskea (ja näissä siihen värisäätöön ei kannata koskea mittarinkaan kanssa...). Paneelien väliset yksilöerot ovat niin suuria ettei jonkun toisen mittarilla asettamia valkobalanssiarvoja kannata kopioida. TruMotion on sitten makuasia että haluaako sitä käyttää vai ei. Blu-raylle pitäisi kyllä käydä samat asetukset kuin sille digiboksillekin. Asetukset saa kopioitua kaikkiin tuloihin asetusnäytöstä. "HDR tehoste" -kuvatilaan en koskisi pitkällä kepilläkään... Dolby Visionissa ei juuri ole asetuksia joita voi tai kannattaa muuttaa.
SDR-katselussa joo, HDR-katselussa ei. Muista, että PQ EOTF:llä signaalin kirkkaustasot tarkoittavat absoluuttisia nittilukemia.
Joo tietenkin. HDR-asetuksissa ei kannata koskea "Kirkkauteen", "Kontrastiin" eikä "OLED-valoon" lainkaan. Kirjoitin aiemmin jotain 2016 OLED:ien HDR -kalibroinnista jonka voi tosiaan tehdä "Service menu:n" 2pt-säätimillä. Normi valkobalanssisäätö ns. "koodisivujen" avulla on rikki.
Mm. Netflix tekstit ainakin loimottaa. Pimeässä katsoessa referenssi-kirkkaudet on IMO liikaa, en kuuntele myöskään aina referenssi-volumella.
Ratkaisin tämän laittamalla Netflixin tekstit läpinäkyviksi. Selaimen kautta pitää nuo asetukset tehdä.
Sain 65E6:n palikoitumisen vähenemään merkittävästi säädöillä, mutta nyt ongelma HDR:n kanssa. Aiemmin olen vain katsonut Batman V Supermanin ja sen kanssa ei ongelmia. Nyt kokeilin Blade Runneria ja kuva menee muutaman sekunnin välein mustaksi, ilmeisesti kadottaa HDR-signaalin. Vahvistimena Denon X2300, soittimena Samsung ubd-k8500 ja kaapelit jotain. Mikähän neuvoksi? EDIT: Palautin tehdasasetukset ja säätelin kaikki uusiksi, nyt näyttäisi pelaavan. Onpa Blade Runnerissa muikea kuva!
Kertokaapas LG:n omistajat, jotka käyttävät Netflixiä, että osaako ko verme näyttää esim elokuvat alkuperäisellä kuvanopeudella? Vai onko kaikki muutettu 50fps muotoon tms?
Sama juttu tuo auttoi, kiitos siitä. Onko sulla apple tv 4k:ta? Siinäkin tekstit loimottaa. Täytyy itsekin katsoa, kun ehdin. Nyt täytyy lähteä töihin.
Hop ja eikö kukaan tiedä tai kerkiä tarkistaa ? Kävin itse paikallisessa Gigantissa lääppimässä LG E7 mallia, mutta eihän niillä tietenkään siellä mitään Netflixiä ole aktivoituna.
Kyllä tuntuu ihan alkuperäisellä kuvanopeudella tulevan kaikki ulos, vaikka tuota ei voi varsinaisesti tarkistaa suoraan televisiosta.
Okei okei, olin siinä luulossa, että info-nappulaa tms painamalla saa tiedot esiin. Mutta voi olla, että tämä toimii esim kun pyörittää bluray:tä tms.
Minulla on B6V-malli, jonka kapulassa ei ole info-nappia. Signaalin tiedot saa esille ainakin HDMI-tuloilla, kun tuplaklikkaa ruutua ja painaa HDMI-tekstiä.
Mullakin B6V ja tosiaan info nappia ei ole. Mut jos käytössä esim. Logitechin jokin yleiskauko, niin siitä löytyy tuo info-nappi ja sillä saa esim. Netflixissä tiedot esiin.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.binarymode.android.irplus Android laitteilla joissa on infrapuna-lähetin saa tuolla ohjelmalla ohjattua myös OLEDeja. Jotkin niistä ohjelman mukana tulevista LG:n konffeista toimii vaikka ovat vanhoista kake-malleista.
Lueskelin tuossa viikonloppuna avforumsia ja ainakin heidän höpinöiden perusteella LG:n oma Netflix appi työntäisi ihan orig.kuvanopeutta jne. Kuva-asetuksista pitäisi ilmeisesti vain muistaa pitää joku ”Real Cinema” päällä. Ja tämä ei siis ole heidän mukaan mikään kuvanparannus lue huonnonnus feature. Ja sillä info- napilla ei tosiaan taida saada näkyviin itse frame ratea, vaan esim bit raten ja resoluution.