Leonardo DiCaprion paras roolisuoritus?

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Rokkari, 23.02.2014.

?

Leonardon paras roolisuoritus?

 1. Aviator

  6 ääntä
  15,4%
 2. The Basketball Diaries

  2 ääntä
  5,1%
 3. The Beach

  1 ääntä
  2,6%
 4. Body Of Lies

  0 ääntä
  0,0%
 5. Catch Me If You Can

  1 ääntä
  2,6%
 6. Celebrity

  0 ääntä
  0,0%
 7. Django Unchained

  4 ääntä
  10,3%
 8. The Departed

  7 ääntä
  17,9%
 9. Gangs of New York

  0 ääntä
  0,0%
 10. The Great Gatsby

  1 ääntä
  2,6%
 11. Inception

  0 ääntä
  0,0%
 12. J. Edgar

  1 ääntä
  2,6%
 13. The Man in the Iron Mask

  0 ääntä
  0,0%
 14. Revolutionary Road

  1 ääntä
  2,6%
 15. Romeo + Juliet

  0 ääntä
  0,0%
 16. Shutter Island

  2 ääntä
  5,1%
 17. Thi Boy's Life

  0 ääntä
  0,0%
 18. Ttitanic

  0 ääntä
  0,0%
 19. What's Eating Gilbert Grape

  7 ääntä
  17,9%
 20. Joku muu, mikä?

  6 ääntä
  15,4%
 1. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän kaikki itseäänkunnioittavat elokuvankatselijat voi jo viimeistään nyt 2014 myöntää, että Leonardo DiCaprio on kasvanut teinityttöjen sydäntensärkijästä huikeaksi maailmanluokan näyttelijäksi. Elävöitänkin vähän tämän huoneen keskustelua laittamalla pystyyn tällaisen kyselyn ettei tarvitse aina pelkästään niitä suru-uutisia lueskella.

  Omaa vastausta arvoin The Beachin, Djangon, Gilbert Grapen ja Aviaattorin välillä, mutta päädyin sitten lopulta jälkimmäiseen. Kyseinen rooli oli mielestäni se herran läpimurto, jossa hän ensimmäistä kertaa näytti sen todellisen monipuolisuutensa.

  /Tjaha, säheltäessä jäi sitten yksi parhaista Blood Diamond puuttumaan vaihtoehdoista kokonaan, noh, onhan siellä se jokumuumikä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2014
 2. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Vastasin The Departed.

  En itse edes ole ihan sataprosenttisen varma onko se edes omasta mielestäni DiCaprion paras rooli, mutta valitsin sen lähinnä siitä syystä, että viimeistään tämän elokuvan nähtyäni onnistuin murtamaan omat keskenkasvuiset ennakkokäsitykseni kyseisestä näyttelijästä ja näkemään tämän oikeasti hyviin roolisuorituksiin kykenevänä tulkitsijana.

  Tuo Basketball Diarieshan tän saman efektin olisi vissiin aikaansaanut jo ties kuinka paljon aiemmin, mutta se nyt vielä on näkemättä. Ehkä joskus syssymmällä.

  Aika paljoin noista elokuvista kyllä näkemättäkin vielä on, eli sinällään kyseessä ei tässä vaiheessa mikään kovin informed opinion ole.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 628
  Saadut tykkäykset:
  168
  Jos nyt silmät eivät petä, niin eihän tuolla ole The Wolf of Wall Streetiakaan, mikä olisi oma valintani. Leo ei ole mielestäni tippaakaan muuntautumiskykyinen näyttelijä. Toisin sanoen, näen aina ruudulla Leon, enkä roolihahmoa. The Wolf of Wall Streetissä mies kuitenkin onnistui hauskuuttamaan, improamaan ja heittäytymään roolissaan sen verran hienosti, että minunkin on pakko nostaa hattua. Toisaalta voisi kai tämänkin komplementin latistaa sillä, että helppohan se Leon on moista roolia näytellä, kun miehen elämä taisi ainakin kymmenisen vuotta takaperin olla juuri roolihahmonsa kaltaista -- ainakin vapaa-ajan osalta. :)
   
 4. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  No helsvetti soikoon, sen ainakin olin varmasti mielestäni laittavinani tuonne, mutta entiedä mihin sen sitten sohlasin :D.
   
 5. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Departed oli elokuva, joka sai minut ajattelemaan että DiCapriosta on muuhunkin kuin teinien päiväunien kohteeksi. Elokuvaa katsoessani tajusin ehkä vasta puolessa välissä, että valkokankaalla on tosiaankin DiCaprio ja että pidin elokuvasta. Nyt tuostakin on aikaa ja olen sittemmin katsonut ihan vapaaehtoisestikin näyttelijän elokuvia.

  Ehdottomasti tuo What's Eating Gilbert Grape on ehkä miehen paras suoritus uran alkuvaiheessa. Sen jälkeen on paljon elokuvia, joissa hän ei ole mielestäni ollut mitenkään erityisen hyvä, kuten Titanic, Catch Me If You Can, The Man in the Iron Mask. Ei hän ollut noissa mitenkään huono, muttei erityinenkään. Aviatorissa sitten taas hyvä rooli, vaikken leffasta pitänytkään noin muuten. Blood Diamond oli hyvä, mutta en pitänyt kovin kummoisena suorituksena. Lisäksi olen edelleen sitä mieltä, että DiCaprio ja Cameron Diaz olivat huonoja valintoja Gangs of New Yorkiin. Eivät olleet naamoiltaan tarpeeksi uskottavia elokuvan miljööseen. Inceptionissa tuhlattiin varmaan kaikkien mukana olleiden näyttelijöiden kyvyt yksiulotteisissa rooleissa. Body of Lies ei ollut kovin kummoinen. Departed, Revolutionary Road ja The Wolf of Wall Street ovat varmaan ne DiCaprion parhaat elokuvat ja jälkimmäisessä se suosikki suoritus.

  Vielä olisi liuta miehen vanhoja sekä tuoreita leffoja näkemättä, mutta näkemieni perusteella tuo The Wolf of Wall Street olisi se valintani, jos olisi vaihtoehtona. Pitää kai nyt vastata Departed näistä vaihtoehdoista.
   
 6. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aviator, juuri siitä syystä, että se avasi omat silmäni siitä, ettei Leo olekaan vaan Titanicin teinilässynlää, vaan ihan oikeasti kykenevä näyttelijä. Toinen olisi voinut olla J.Edgar. Vaikken elokuvasta juuri pitänytkään, oli herran roolisuoritus kyllä todella vahva.
   
 7. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 247
  Saadut tykkäykset:
  1
  En kyllä oikein ymmärrä näitä jatkuvia "tajusin äskettäin ettei Leonardo ole vain Titanic-teinien kiiltokuvapoika" ym. kommentteja. Ettekö te ole katsoneet niitä Leon tähdittämiä leffoja sen Titanicin jälkeen ollenkaan, vai mitä ihmettä. Millä tavalla Leo on vetänyt Titanicin kaltaista söpöpoika-roolia sen jälkeen? Beach, Gangs of New York, The Departed, Blood Diamond, Revolutionary Road ja lista jatkuu vain elokuvista, jotka ovat tulleet Titanicin jälkeen, ja roolit ovat olleet kaukana siitä mitä oli vuonna 1997. Taitaa olla enemmänkin kyseessä mielipide Titanicia kohtaan elokuvana ja jokin päähän pinttynyt ajatus, että jos kerran Titanic oli menestynt elokuva, pakko Leon on vetää yhtä ihqdaa-roolia sen jälkeenkin. Titanicin jälkeisistä elokuvista ja roolisuorituksista olen tykännyt todella paljon muutamia lukuunottamatta. Niissäkin ollut lähinnä kyseessä se, että itse leffa ei ole iskenyt.

  En muista elokuvasta mitään/en tykännyt:

  J. Edgar
  Body of Lies
  Aviator
  Man In The Iron Mask

  Näkemättä:

  The Great Gatsby
  Don's Plum
  Celebrity
   
 8. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  No onhan nuo tässä ketjussa tuossa kontekstissa mainitut elokuvat (Blood Diamond, Aviator, Departed) jo kymmenen vuotta vanhoja.
   
 9. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa mulla ei kyllä ole mitään Titanicia vastaan elokuvana, siitä nyt vain jäi jonkinlainen leimaaminen ko. näyttelijää kohtaan ja meni pitkän aikaa ennen kuin katsoin mitään elokuvia, joissa herra näytteli. Sittemmin totesin mielipiteeni olevan täysin typerä ja olen katsonut monia Leon leffoja ja todennut hyväksi näyttelijäksi.
   
 10. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  The Wolf of Wall Streetissä taitaa olla tähän asti kovin suoritus. Tuosta tuli erittäin vahvasti nuori Jack Nicholson mieleen, toki jo ulkonäöltäänkin. Erittäin hyvä näyttelijä ja tosiaan jos joku vielä pitää ns. kauniina poikana, niin on ollut jossain tynnyrissä viimeiset 15 vuotta ja olihan Leo tunnustettu näyttelijä jo ennen Titaniciakin, Gilbert Grapen tiimoilta. Sinänsä ihan hauska ennakkoluulojen murtaminen sekin, että useimmat näistä kauniista pojista (Brad Pitt, Leo, Jared Leto, Depp) osoittautuivat kaikki myös sukupolvensa parhaimmistoon näyttelijäntaidoissa.
   
 11. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika paljon on DiCaprionkin leffoja tullut nähtyä, muttei ole koskaan jäänyt erityisesti mieleen roolisuorituksistaan. Siis ihan OK-roolisuorituksia aina, muttei mitenkään mieleenpainuvia juurikaan. Ihan kaikkiin rooleihin hän ei ehkä ole ollut uskottavin mahdollinen, ei Titanic-taustan takia, vaan sen takia, kun jotenkin edelleen näyttää vähän lapsenkasvoiselta.

  Gilbert Grape varmaan paras roolisuoritus, vaikka se onkin uran alkupäästä. Departedissa ja Shutter Islandissa sitten ehkä seuraavaksi parhaimmat roolisuoritukset. Tosin Django Unchained ja kovasti kehuttu roolisuoritus Wolf of Wall Streetissa on vielä näkemättä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2014
 12. Andrei3000

  Andrei3000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  2
  Gilpertille ääni, teknisesti ainakin vaativin roolisuoritus.
   
 13. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aina kehutaan että tollaiset roolit on erityisen vaikeita, itse näkisin (tosin en ole näyttelijä) että tuollainen "vammaisrooli" on taitava näyttelijälle aika helppo kun on paljon maneereja ja elkeitä mitä tulkita, kunhan muistaa vaan ettei mene "full retarded" niin ehdokkuuksia satelee.

  Itse annan ääneni Wolf of Wall Streetille vaikka mies on ollut kyllä aika loistava niin monessa leffassa periaatteessa olisi voinut valita minkä tahansa Scorsesen ohjauksen alla tehdyt roolin. Ja niidenkin ulkopuolella on hyviä roolisuorituksia. Yhtään kalkkunasuoritusta en ole nähnyt, tosin en ole kaikkia nähnyt.
   
 14. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 530
  Saadut tykkäykset:
  88
  The Basketball Diaries. Kovaa kamaa.
   
 15. JohnConnor

  JohnConnor Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Blood Diamond. Ei löydy listasta?! The Basketball Diaries, tai Shutter Island olisi toiseksi paras.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2015
 16. NyNNyXX

  NyNNyXX Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  This boys life menee kanssa kärkisijoille.
   
 17. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Blood diamond joka puuttuu listasta.
   
 18. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vallikadun Susi.