Leffahuonetta pieneen tilaan.

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana JoniHoo, 22.12.2017.

 1. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pientä pintaremppaa olisi tarkoitus alkaa tekemään ja yksi ajatus olisi muuttaa nykyinen isompi makkari erilliseksi leffahuoneeksi. Aiemmin oli tykki ja kangas olohuoneessa, mutta kun suuret ikkunat oli hankala pimentää järkevästi, tuli vehkeet hävitettyä aikanaan pois.

  Kovin suuri ei tila ole, 12 neliötä, 330cm leveä ja 372cm pituutta, yksi ikkuna ja vastakkaisella seinällä ovi. Huonoa hahmottelua tilasta liitteenä, kaiuttimet ei nyt ole suhteessa kokoonsa..

  Kiinteä kangas, luokkaa 92"
  Edukas BenQ W2000 ajatuksissa
  Päätteenä tuo Yamaha RX-A 810
  Alkuun Jamo S606-setti + Sub 550

  Nuo nyt olohuoneessa, ja jotainhan tilalle täytyy keksiä rahojen salliessa, ehkä täytyy päivitellä sitten parempaa kaiutinta leffahuoneen puolelle ja siirtää Jamot takaisin telkkaria varten.. Budjettiluokan ehdotuksia setistä teatteriin saa ehdotella. Katto saa jäädä valkoiseksi, kun on panelia, tuumailin jos tekisi jonkin alaslasketun osan metrin verran kankaasta ulospäin tummana ja siihen spotit. Seinät tummaa harmaata/mustaa, siinäpä ne. Leffahuone.jpg
   
 2. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse kirjoittelen huomenna varmaan aiheen leffateatteri 2.0, missä olisi tarkoitus viedä leffateatteri seuraavalle tasolle.

  Itsellä jäi seuraavat asiat harmittamaan ekalla rundilla:

  - akustiikan laiminlyönti (katto, seinä, bassoansat).
  - 100% pimennys
  - tykin hiljentäminen (sinulla tulee tuossa sama ongelma kuin itsellä: tykki on varsin lähellä katselupaikkaa.
  - atmos (ei unohtunut, mutta nyt itsellä listalla).

  Noita kannattaa miettiä jo nyt ekalla rundilla.

  Käytettynä saat parempaa, kuin uudella. Laita karkea budjetti, niin voi vähän sparrailala sen kanssa.
   
 3. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mahdollisimman simppelillä kokoonpanolla olisi tarkoitus mennä, sanotaan näin että olen ollut ihan tyytyväinen jo 47" telkkariin ja pelkkiin pääkaiuttimiin + subiiin. :) Vaimennusta olisi jonkinlaista tulossa, Thomannilla näytti olevan edukasta panelia myynnissä. Ei siinä, kelpaisi hyvin tuo "Hiljaiset puut" levykin, mutta rahalle on muutakin käyttöä. Pimennysverho jo on, paksut siirrettävät verhot ajattelin laittaa lisäksi, noilla huoneen saa täysin pimeäksi.

  Tykkibudjetti tuossa jo selvisikin, kankaan ohella. Päätekin saa varmaan säilyä tuona, on ollut hyvä mielestäni.

  Jäljelle jää siis kaiuttimet. Omakotitalo kyseessä, ei tarvitse sääliä naapureita.
  Kai se kipuraja kulkee jossain tonnin paikkeilla, puolitoista ihan maksimi. Hankin sitten vaikka osissa jos ei muuten. Ulkonäöllä ei niin suurta väliä, enemmän sillä äänellä.

  Edit: Toki se päätekin saa vaihtua kokoonpanoon, kuitenkin olkkari tarvitsee oman vahvarinsa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 4. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eilen hetken ehdin surffailla ja vastaan tuli tuo Dali Zenzor 5.1-setti, hyllypöntöillä. Tuo vaikuttaa ihan kiinnostavalta setiltä, varmaan voittaa nykyiset Jamot, täytyy laittaa harkintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2017
 5. Tudmas

  Tudmas Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.02.2010
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kaverilla vois olla joutilas setti dalin kajareita. 5.1 setti ja denonin vahvari + antimode. Nakkaa viestiä jos kiinnostaa.

  Kajarit on muistaakseni 3 kappaletta zenzor 3 ja 2kpl zenzor 1. Subi on se dalin 12 tuumanen.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2017
 6. 100mo

  100mo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  935
  Saadut tykkäykset:
  26
  "tuumailin jos tekisi jonkin alaslasketun osan metrin verran kankaasta ulospäin tummana ja siihen spotit"

  Hekilökohtaisesti en ymmärä näitä spotti valoja kotiteatteeriin!
  Peruskohtahan on mahdollismimman tumman tila. joten mihikä niitä kirkkaita valoja tarvitaan elokuvien katselussa:?
   
 7. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kait se jokin ulkonäkö-juttu on. Kattovalohan huoneessa sitten sammutetaan leffan ajaksi, aivan kuten spotitkin. No ongelma (?) ratkeaa sillä että en jaksa alkaa vetämään välikattoon mmj:tä niin pärjään tolla nykyisellä kattorasialla.
   
 8. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 930
  Saadut tykkäykset:
  454
  No täällä ainakin toimii helvetin hyvin himmennetteävät ledinauhat. Ne toimii siinä vaiheessa kun leffat on leffateltu (tai ollaan alottelemassa..), sammutellaan vehkeet (missä ne perkeleen kaket oli kun ei nää mitään), kerätään tölkit ja karkkipussin jämät ja suurimmat sohvalle tippuneet muruset.
   
 9. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sori vaan, unohtui vastata erikseen kaikessa hopussa. Kiitos tarjouksesta, laitteistobudjetti vasta kasaantumassa, ja mallitkin vielä hiukan auki niin ei vielä tarvetta.

  Koska budjetti vielä työn alla, pitää joutilas aika käyttää suunnitteluun.

  Parannusehdotuksia, lähinnä kaiuttimien sijoituksesta? Ulkonäön puolesta pääkanavat voisi tuoda korkeudessa lähemmäs kankaan keskusta, mutta keskikanava taas jää turhan alas näin.. Tuherrukseen otin nyt mitat noista Dalin Zenzoreista, itelle ainakin helpompi hahmottaa mittasuhteet näin paperilta..

  Keskikanavan voisi ehkä myös kiinnittää hiukan ylemmäs seinään, pois tv-tason päältä. Kankaan alareuna siinä 70cm luokkaa, mittailin silmien korkeuden noin 100 cm nykyisen sohvan mukaan.

  Screenille meinasin tehdä, hiukan ulkonäöllisistä syistä + saan seinän sisään vedettyä etukanavien johdot piilossa, noin 10cm upotuksen.
  Runko väliseinätolppaa tai leveämpää mitallistettua 2x4", villat väliin ja gyproc pintaan.

  Itse kangas tulee hiukan ulos alkup. seinäpinnasta taustavalon takia, pohjan vedän mustalla/tummemmalla kuin muu osa.
  Päätyseinässä on pistorasiat molemmin puolin alareunassa, ajattelin tehdä avattavan koteloinnin jotta saan jatkojohdotukset myös hiukan siistimmin kannen alle piiloon ja samaa reittiä tuon pääkanavien johdotukset. Tykin signaali luultavasti kourua pitkin ylös seinässä ja siitä koteloituna pintavetona katossa.

  Taso ym. laitteisto tulee mustana, en niitä ny alkanu tussailemaan..

  Ei tämä nyt toki mitään aivokirurgiaa ole, kunhan ny heittelen pään sisältä visioita paperille. Helmikuun alussa olisi viikko vapaata, jos vaikka saisi seinän teon polkaistua käyntiin.
  img011pien.jpg
   
 10. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kävin eilen kyselemässä tyhmiä, muuallakin kuin täällä, ja esiteltiin mun budjetin puitteissa TAGA:n Harmony-sarja. Azure B-40 tarjottiin eteen, siihen samaa settiä keskikanava ja pykälää pienemmät S-40 taakse. Noilta löytyy myös tuo OW-80, litteä seinämalli joka alkoi kyllä polttelemaan kovasti pääkanaviksi. Syvyyttä kotelolla vain 15cm, saisi hyvin upotettua valeseinään melkein kokonaan.

  http://www.tagaharmony.com/catalog,series,id,94,home_speakers_azure_ow_series
   
 11. TummaPaahto

  TummaPaahto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jos kerta kipsilevyseinää olet rakentelemassa, niin voisitko harkita upotettavia kaiuttimia nuiden on-wall kaiuttimien sijasta? Esim Dali Phantom Ikon inwall kajarit (ovat kuitenkin koteloidut eli kajarin tausta ei ole avoin)? Saisit myös keskikaiuttimen oikealle paikalle, kun tekisit ääntä läpäisevän valkokankaan, mikä vaikuttaisi järkevimmälle vaihtoehdolle ainakin nyt kun on-wall / in-wall kajareihin saattaisit päätyä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2017
 12. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toki harkita voi, mutta tuo Dalin 500e kipale pistää kyllä tekemään sen kahdesti. Hyvinkin mahdollista että tyydyn noihin kaappimallin B-40:iin pääkanaviksi.
   
 13. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 930
  Saadut tykkäykset:
  454
  in-wall kaiuttimia on aivan perkeleesti hintojen pomppiessa laidasta laitaan. esim. polk audiolla 140$ pari.
   
 14. TummaPaahto

  TummaPaahto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo ei ne ilmasia ole. Kenties koekuuntelu auttaisi vaihtoehtoja miettiessä. Kuten latexii sanoi, on vaihtoehtoja kyllä sinunkin hintahaitariin uppo/seinäkaiuttimissa. Phantom H-80 saman hintainen kuin tuo Tagan OW80 ja H-60 saman hintainen kuin Azure B-40. Dali nyt oli vain esimerkki, jota olen itse miettinyt tulevaan kokoonpanoon, mutta mitään en päätä koekuuntelematta, jos siihen mahdollisuus on. Sen olen päättänyt, että 2.40:1 ääntäläpäisevä kangas tulee, jotta saan kokonaisuutena parhaat mahdolliset ominaisuudet äänen ja kuvan osalta. Jos sinulla on omakotitalo, niin nyt puhutaan kuitenkin aika pienestä asiasta, jos kajarin hinta on 300e tai 500e.

  Mutta mieti toki ensin, mikä kuvasuhde sopii sinulle parhaiten ja miten paljon keskikajarin äänellä on väliä. Jos puhutaan omistetusta kotiteatteritilasta, niin itse tavoittelisin parasta kokemusta. Sinulla on mahdollisuus tehdä samaan hintaan parempi kokonaisuus ;)
   
 15. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 401
  Saadut tykkäykset:
  75
 16. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Huomenta. Toki kaikki ideat otetaan vastaan, rahallisesti järkevissä puitteissa. :) Tuo on kyllä totta, projektin kokonaiskuluissa se on se ja sama maksaako ne kaiuttimet nyt satkun enemmän vai kaksi, ei niitä jatkuvasti tarvitse ostaa kuitenkaan. Onpas matala tuo Phantom H-80, sen saisi kyllä kokonaan upotettua etuseinään, takakanavat jää pakosti pintaan, jos ei tee osittaista valeseinää myös niille. Kiitos vinkeistä, jatketaan haaveilua.
   
 17. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tosiaan, linkin in-wallien hinnat yllättivät positiivisesti, sai taas pohdittavaa. Screeniseinän jos koittaisi hyödyntää myös akustisesti; Gyprocin Gyptone 4 päällystäisi koko seinän, ääntä läpäisevä kangas ja centterin saisi näin oikealle paikalleen. Takakanavatkin saisi pienellä vaivalla upotettua nykyiseen seinään. Screeniseinä sattuu olemaan paloseinä kattilahuoneen ja asuintilan välissä, joten sen joutuu tekemään kuitenkin uusiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2017
 18. TummaPaahto

  TummaPaahto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  3
  Samaa miettinyt itsekin, mutta mitenkäs Gyptonet saisi maalattua, siten ettei rakojen sivut jää valkoiseksi? Ruiskulla kun ei voi vetästä ilman että tukkii taustahuovan samalla ja huopaa tuskin saa irti levyä rikkomatta. Artulla oli omassa projektissaan joku itse tehty viritelmä levyjen upottamiseksi maaliin tai jotain vastaavaa. Hienoa omistautumista, mutta olisikohan tähän joku muukin vaihtoehto nykyään? Tuskin saa, mutta helpoin olisi, jos levyt saisi ostettua huopa irrallaan, niin huovan voisi liimata maalauksen jälkeen.

  Gyptone Line 4 lienee parhaimman näköinen vai onko muita ehdokkaita? Tuota kuvioo ainakin näkee useissa julkisissakin paikoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2018
 19. JoniHoo

  JoniHoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2017
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  2
  Screeniseinän teko polkaistu eilen tulille, joten pakko näköjään viedä projektia eteenpäin. Tuo kananpaskalevy on kyllä vihoviimeistä tavaraa, kaiken saa ropata kiinni. Pistin liimatkin vielä varoiksi väliin. Postailen vaikka joutessain jossain välissä jotain kuvasaastetta, nyt ei jaksa enää alkaa siirtelemään koneelle pitkän päivän päätteeksi.
   
 20. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oletko kokeillut harvakierre kipsilevyruuveja. Useimpiin tuota oleviin tarraa, veikkei siihen ole tehtykään. Muovilistoja joskus tehtiin useita kilsoja, ja vasta puolessa urakkaa eräs asentaja veti listat kiinni noin, ja sitten mekin. Oli mennyt pirusti proppuja ja imurilla jokainen, toki nekin piti(Zebroja).