Leffahuonetta paremmaksi

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana xJBEZx, 06.07.2018.

 1. xJBEZx

  xJBEZx Member

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  5
  No niin tavaraa ja ideoita alkaa löytyä joten ajattelin ketjua perustaa tänne jotta saisi hyviä neuvoja/vinkkejä, ettei tarvitse pelkällä omalla mututuntumalla mennä huonetta laittaessa.
  Paljon on ketjuja täällä samasta aiheesta tullut vuosien aikana luettua ja myöskin unohdettua lukemaansa.
  Ulosanti on itsellä mitä on niin pyydän heti kättelyssä anteeksi jos tajunnanvirta on joskus sekavaa.

  Tilana toimii 12m2 (Pit. 420cm, Lev. 290cm ja Kork. 240cm) omakotitalon huone johon olisi tarkoituksena tehdä alaslaskettu katto, mahdollisesti bassoansoja ja akustisesti läpinäkyvä screeni.

  Katto on puupaneelia. Olen ajatellut tehdä alaslasketun katon Ewonan akustiikkalevyistä.

  Seinien väri tällä hetkellä valkoinen. Aikomus oli alunperin maalata kokonaan mustaksi, mutta nyt uuden tykin myötä tulin toisiin ajatuksiin. Tummanharmaalla mennään ja pelkästään etuseinä tulee mustaksi. Maalilla vai kankaalla se jää nähtäväksi.

  Laitteisto tällä hetkellä:

  Tykki: Epson EH-TW9300

  Screeni: Itsetehty n. 100-tuumainen. tällä hetkellä.
  Kankaat saapui uutta varten tällä viikolla Flextextiltä. 1 kpl mattamusta lycra ja 2 kpl valkoista mattaa.
  En sanonut tilatessa mihin tarkoitukseen tulee, mutta näitä tainnut enemmänkin myydä kun lähetysviestissä luki: ''Mukavia elokuvahetkiä sitten ilmeisesti vaan! :)''

  Vahvistin: Marantz SR7010

  Pää- ja keskikaiuttimet: Genelec G5

  Takakaiuttimet: Aurelia Aniara x2
  (Löytyy 3 lisää jos tarvitsee. Edellisen asunnon peruja jossa oli kaikki kanavat Aniaraa)

  Subit: 2 kpl 18" Stereo Integrity SI18HT suljetuissa koteloissa joita ajaa Hypex PSC2.700 vahvistin
  (Kiitokset näistä vielä noeikujoolle)

  Atmos: Tällä hetkellä testiin tulossa JBL Control 1 Pro
  (Kunhan saisi kattoon joskus kiinnitettyä)

  Toistimena toimii tällä hetkellä PS4 ja PC

  Akustointi: Tällä hetkellä suht olematon tyyliin paksu matto ja sohva.
  Ompelua on tuossa odottamassa 500g/m2 moltonia takaseinälle ikkunan eteen.
  Lisäksi tosiaankin suunnitteilla Ewonan akustiikkalevyä katto täyteen(?) ja bassoansat etukulmiin. (Taakse ei mahdu kummoisia laittamaan.
  Mietinnässä miten sivuseinille saisi parit akustiikkapaneelit asennettua syystä että toisella seinustalla on ovi ja toisella on matala ikkuna juuri niillä paikkeilla johon paneelit tulisi.

  Mittamikki UMIK-1 postissa tulossa ja tarkoitus Room EQ wizardin käyttöä opetella jotta saisi toiston varmasti kohdalleen.


  Tällä hetkellä mieltä askarruttaa että teenkö sen alaslasketun katon paneloinnin päälle vai revinkö paneelit irti ja sen jälkeen vasta akustiikkapaneelit kattoon? Huonekorkeus mietityttää että meneekö liian matalaksi jos päälle tekee? Onko akustiikan suhteen kumpi parempi?
  Ja miten kiinnittää Atmos-kaiuttimet alaslaskun jälkeen? Omat remppataidot ja kokemukset on ollut tähän asti tyyliin maalaus ja tapetointi niin ideat on vähissä ja opetelleen samalla kun tehdään periaatteella mennään.

  Tulevista bassoansoista sen verran että olin ajatellut kopioida Systeemin story of home theater ketjusta samatyyliset ansat etuseinän nurkkiin sillä erolla että ne saisi olla katosta lattiaan asti yltävät.
  Mistä tiedän miten isot ne tulisi olla? Onko näihin laskuria jonkinlaista vai mittausten perusteella koko?

  Atmos-kaiuttimista sen verran että onko ne tarkoitus suunnata kuulijaan päin? Vai olisiko noita paremmat jotkut upotettavat, ympärisäteilevät parempi ratkaisu?

  Kaikenlainen apu on ideoiden ja ehdotusten muodossa tosiaankin tervetullutta kaikkeen, mutta varsinkin akustoinnin ja atmoksen suhteen. Kysellää sitten kun on edetty pidemmälle lisää equttamisesta. Tällä hetkellä olen pelkän audysseyn varassa ja toisto on mielestäni vain ok tasoa. Eiköhän tähän parannusta saada.


  Pyrin jossain vaiheessa laittamaan perunalla otettuja kuviakin ketjuun kunhan saan sellaisia napsaistua.
   
  Arttu78 ja noeikujoo tykkäävät tästä.
 2. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 895
  Saadut tykkäykset:
  282
  Vedät sen tilan eka tummaksi katselua varten.. Odottelet mikin saapumista ja suoritat mittauksia, sekä poimit mittauksista mahdolliset ongelmakohdat, kuten jälkisointi (joka näkyy waterfallissa rewissä). Audyssey kyllä tasottaa korostumat mitä luultavammin. Teet jotain akustisia toimenpiteitä pahimpiin ongelmakohtiin tähdäten ja mittaat uudestaan..

  Optimihan olisi tähdätä akustointi palvelemaan tasaisesti koko taajuuskaistaa. Mitä bassoansoihin tulee niin mitä vahvempi ja mitä enempi sitä parempi (luonnollisesti) Itse varmaan tekisin tuon akustoinnin paneloinnin päälle. Nämä nyt oli tuollaisia ajatuksia, en todellakaan ole tuossa mikään "pro" :)
   
 3. xJBEZx

  xJBEZx Member

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ymmärsinköhän nyt ihan oikein että tuo Umik-1 vaatii jonkinnäköisen preampin tai jotain? Eli ei riitä läppäri ja tuo mittamikki?
   
 4. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 895
  Saadut tykkäykset:
  282
  Pelkkä läppäri riittää..
   
 5. xJBEZx

  xJBEZx Member

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  5
  Juu hätäisesti lähti viesti. Tarkastin aanisen sivuilta niin tuohan toimii itsessään jonkinlaisena usb-äänikorttina.
  Eli taitaapi olla niin että ei erikseen tarvitse tietokoneen äänikorttia calibroida tämän kanssa vetämäläl piuha ulostulosta sisääntuloon?
  En ole vielä edes puolivälissä tuota Room EQ Wizard-ketjua lukemassa, mutta aina kun on aikaa rauhoittua lukemaan niin palaan sen pariin jotta sieltäkin vinkkejä saa poimittua.

  Pitäisi tuota hypexin dsp:täkin samalla yrittää opiskella, mutta miten se oikein tuntuu että nyt lomalla on vielä huonommin aikaa kuin normi arkena...
   
 6. xJBEZx

  xJBEZx Member

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  5
  subit.jpg Muutamia REW kokeiluita suorittanu tuossa. Audyssey päällä aika suorat vasteet alle 45-50hz. 1/6 octave smoothing.

  Pitää harjoitella hieman säätämistä koska pääkaiuttimet oli aikamoista vuoristorataa. Ei tullu kuvaa vielä tallennettua.

  Mistä tiedän onko bassoansoille tarvetta?
  En vielä mitään waterfalleja osannu kattella.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2018
 7. xJBEZx

  xJBEZx Member

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  5
  Maalien ja maalausvälineiden hommaus käynnissä. Ja pitää yrittää soitella ewonalle päin josko sieltä saisi noita akustiikkalevyjä suoraan tilattua kun ei näy päällystettyä mustaa olevan missään muualla oikein myynnissä.

  Edit. Ewonat tilattu
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2018