laserdisc comeback

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana jodorowsky, 19.08.2012.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  perkele onko niillä ollut tekniikka toistaa uhd kuvaa filmiltä jo 40 vuotta sitten. En ole kuullutkaan nyt hävettää.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 819
  Saadut tykkäykset:
  773
  Kai muistatte miten huonolle tai sanotaanko vaihtelevalle (esim. kelojen vaihdot hetken esitetyllä kopiolla) filmiaikana kuva teattereissa näytti?

  Omasta mielestäni hyvässä kotiteatterissa ylitetään tuo kokemus kevyesti jo Full HD -tasolla.
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Onkohan killpatrick sattumalta yksi niistä henkilöistä jolta ostin halvalla 90 luvun alussa niitä lasereita kun se sanoi että dvd on nykypäivää ja lasereilla ei tee enää mitään. Nyt sitä vituttaa kun meni hävittämään ne levyt kun saattaa olla että niiden myynti on tulossa uudestaan nousuun. Se on vähän kaiken antiikin kanssa ensin arvo tipahtaa mutta jos niillä on aikoinaan ollut jotain potenttia niin arvo lähtee joskus jopa parissa vuosikymmenessä uudestaan nousuun ja vaikka ei olisikaan potenttia niin arvo vain meinaa nousta monesti siltikin. Itselläkin on paljon erilaisia antiikkisia juttuja osa niistä on aikoinaan hylätty täysin ja jopa tuhottu. Mutta tuhoamisella voi tehdä vain hyötyä jäljelle jääneille niiden arvo voi nousta sen ansiosta lisää. Nykyään maksetaan jopa hieman uudemmistakin tuotteista jopa joita voisi retroksi kutsua. En nyt lähde tällä palstalla tarkemmin puhumaan omistamistani asioista koska ne eivät liity elokuviin ne ovat eriharrastuksiani. Takaisin lasereihin on todellakin ollut hieman ilmassa merkkejä siitä että niiden kysyntä on ollut hieman nousussa 2000 luvun alun hylkimisen jälkeen. Minulle sillä arvolla niiden kanssa ei ole suurta merkitystä itsellä on vain tapana tälläisissa harrastuksissa säilyttää kaikki ostetut elokuvat ja katsellakin niitä joskus. Se kuuluu minun osaltani harrastukseeni. Mutta mielenkiintoista on että niitä on maailmalla myynnissä kun seuraa liikkeitä niin jokuhan niitä todennäköisesti ostaakin. Näyttää että hinnatkin ovat joissain kovia en tosin tiedä mitä niintä on maksettu kun pyytää voi nyt mitä tahansa.
   
 4. IlkkaP

  IlkkaP Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  991
  Saadut tykkäykset:
  256
  Kyllä. 35 mm filmi vastaa tarkkuudeltaan 4K:ta. Oikeastaan vasta UHD:n myötä meillä on mahdollisuus nauttia filmeistä kotiteatterissa siten kuin on alunperin tarkoitettu.
   
  esko001666 tykkää tästä.
 5. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jollain oli ollut torissa myynnissä Japanilainen CLD-99S mallinen soitin. Siitä on jo melkein kaksi vuotta aikaa ja harmittaa edelleen etten ostanut sitä silloin.
   
 6. myky

  myky Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.03.2003
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin AVS forumille postauksen kuinka korjata Sony MDP333 ongelmaa. Nyt en tiedä onko kenelläkään tuota mallia, mutta minulla se on ollut vuodesta 1991 alkaen.

  Ongelma alusta alkaen ollut levykelkan toimimattomuus. Sen kanssa nyt pystyi elämään, mutta kun levy ei ole lähtenyt pyörimään on katselu jäänyt vähemmälle. Noin 1 kerta 50:stä on toiminut. Eilen vedin koneen auki ja 4h pähkäilyn jälkeen löytyi vika. Levykelkan hammasratas jää jumittamaan laserpään hammasratasta, eikä siis toiminut.

  Revin koko kelkan hammasrattaan irti ja nyt toimii :) Joudun tosin manuaalisesti avaamaan ja sulkemaan kelkan, mutta toimii.

  Miten muiden laitteet toiminut? Saattaa olla, että joku teistä osti aikoinaan minulta T2 Boxin. Olin samalla linjalla sen toisen kaverin kanssa, että Dvd oli nykypäivää ja halusin päästä eroon lasereista. Joku olisi ostanut minulta vielä Star Wars definitive collection boksin, mutta en myynyt. Se on vielä se versio, missä imperiumin vastaiskussa uupuu Leian hitsauskohtaus.