Langaton yhteys LAN laitteeseen

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana maker33, 17.01.2013.

 1. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sellainen kysymys, että miten laite ( tässä tapauksessa Denonin AV-kotiteatterivahvistin ) jossa on pelkästään ethernet liitäntä saadaan kätevämmin, luotettavimmin ja edullisimmin liitettyä langattomaan Wi-Fi verkkoon?

  Kotona on TeleWellin WLAN modeemi ( puhelinlinjan kautta ADSL 8/1 Mb ), josta ethernet kaapelin voisi siis vetää, mutta aika työläs homma ( välipohjasta läpi jne ).

  Onko siis joitain ulkoisia lisälaitteita, joilla LAN laitteesta näinollen tulee WLAN laite? Minkälainen nopeus näillä saavutetaan ( verrattuna tuohon kiinteään yhteyteen )?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Laite on nimeltään wlan-silta. Murossa jotain listan tynkää soveltuvista laitteista. Jotkin valmistajat myyvät kalliimmalla "erillisiä siltoja", mutta myös monista tavallisista edullisemmista reitittimistä saa tehtyä sillan asetuksia muuttamalla. Lontooksi löytyy varmasti paljonkin asiaa ja laitteita ja ohjeita "wlan bridge" haulla.
   
 3. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Johto-eetteriä lähimmäs paikallaan pysyvien laitteiden datalinkin laadussa ja kätevyydessä taidetaan päästä datasähkötekniikalla:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/176b/Verkko-Sahkoverkkoon


  Wiretön radiotiekin on tietysti mahdollinen, kuten aheikkinen jo totesi. Se soveltuu paremmin luonnostaan wirettömien vekottimien kuten tablettien, älykkyyspuhelimien ja ympäriinsä kuljeteltavien läppäreitten datalinkiksi.

  Paikallaan pysyvän verkkoon tulijan laittaisin datasähköllä.
   
 4. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla verkkokaupan sivustolla noita vaihtoehtoja olikin runsaasti...Buffalo saattaisi olla hyväkin vaihtoehto juuri minun tilanteessani...tosin aika hintavakin. Kiitos vinkeistä :)

  Toivottavasti niiden asentamisessa ei ole mitään ihmeempiä kommervenkkejä...tuo sähkön ja bittien liikkuminen kaapelilla tai ilman kun ei ole vahvimpia alueitani :confused:
   
 5. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Sanovat, että nuo datasähkölaitteet myös hyppäävät vaiheelta toiselle, mutta käsittääkseni toimivat parhaiten jos lähetin ja vastaanotin ovat samalla vaiheella.

  Siis sähkövaiheella. Vanhemmissa kerrostalokämpissä joskus käytetään vain yksivaihesähköä, mutta yhä yleisemmin mennään nykyään kolmivaiheella. Nyrkkisääntönä: Jos lähettimen ja vastaanottimen pistoke on sulaketaulussa samassa sulakkeessa tai samalla vaakasuoralla rivillä (posliinisulakkeista puhuttaessa), niin pitäis olla ookoo. Ja se siis kyllä hyppää vaiheelta toiselle, kunhan vaihejohtimet ovat kyllin pitkältä matkalta vierekkäin, mutta paras tulos saadaan siis samaa vaihetta käyttämällä.

  Automaattisulakkeet ovat muistaakseni yleensä asennettu sulaketauluun niin, että joka kolmas vasemmalta lähtien on samaa vaihetta (1-2-3, 1-2-3, jne). Posliinisulakkeet asennettiin yleensä kolmeen, kuuteen tai useampaan vaakariviin niin, että rivit ovat ylhäältä lukien 1-2-3, 1-2-3 jne.

  Mulla on täällä yksi tollanen laitepari. Oiskos Netgear? En muista. Ovat samalla vaiheella ja pelaavat hyvin. Ylijännitesuojien läpi ne eivät kuitenkaan toimi, joten jos sulla on sellanen välissä, niin se pitää valitettavasti ottaa pois.
   
 6. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaaha...taisi mennä astetta vaikeammaksi koko homma. Kyseessä on vanhempi kaksikerroksinen omakotitalo jossa juuri tuollainen vanhempi posliinisulakkeilla oleva sulaketaulu. Yläkerran ja alakerran sulakkeet ovat eri rivillä ( 4 sulaketta rinnakkain ja 4 riviä ). Eli, kannattaako tuollaista datasähkölaitetta edes ostaa ellei ole sähkömies kolulutukseltaan?
   
 7. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdotan että kokeilet datasähkön toimivuutta KÄYTÄNNÖSSÄ paikan päällä. Verkkokaupassa on 14 päivän täydellinen palautusoikeus. Avaa paketit nätisti l. säilyttäen ne myyntikuntoisina ja kokeile toimivuutta. Jos ei toimi, palauta takaisin.

  TAI

  Jos kiinnostus ei riitä em. tyyppiseen testailuun, mene sillä alunperin kaavailemallasi wirettömällä metodilla ja osta vaikkapa tämä purkki

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-WLAE-AG300N-Nfiniti-Dual-Band-langaton-silta  Kyllähän WLAN useimmiten ja useimmissa tarkoituksissa ihan riittävän hyvin pelailee. Fysikaalinen asennus ja infravaatimukset ovat ainakin maksimaalisen kivuttomat. Mutta kun sitä johtoeetteristä heti seuraavaksi parasta metodia kerran kysyit, niin datasähkö oli mainittava.
   
 8. juki$

  juki$ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoittaneella ainakin vastaavassa tarkoituksessa Asuksen WL-330N hoitaa homman virheettömästi. Eikä maksa kamalia!
   
 9. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten tuollaisien asennus tapahtuu? Riittääkö kun laittaa piuhat kiinni ( laite löytää itse olemassa olevan verkon ), vai pitääkö joitain asennuksia käydä tekemässä? Jos pitää, niin missä ja miten?
   
 10. juki$

  juki$ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun ottaa laatikosta pois, niin täytyy kytkeä rj45 ja usb läppäriin (tai mun kohdalla iMac:in), sitten yksinkertainen konffaus, ohjeet mukana. Sen jälkeen on toiminut kuin se junan vessa! Siittä kiva laite, että taipuu moneen hommaan jos nykyinen käyttötarkoitus jostain syystä poistuu. Kärkkäiseltä tilasin, oli pikkusen verkkistä halvempi.
   
 11. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kyllä sen ehkä saa selville, mikä vaiheista on yhteinen ylä- ja alakerrassa. Viimeistään kun ruuvaa pääsulakkeita yksi kerrallaan irti. Mites lieden (tai kiukaan, jos sähkökiuas) sulakkeet on ryhmitelty? Oletan, että liedellä on 3 sulaketta.
   
 12. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ainakin WLAN:in salausavain on käytävä syöttämässä. Edes iVehkeet eivät voi sitä arvata. Kunnes Apple julkistaa automaattisesti käyttäjän verkkoon murtautuvan purkin... :D Jos WLAN ei ole salattu niin sitten saattaa onnistua täysin automaattisesti.

  Yleensä PnP -tasoa monimutkaisempien verkkolaitteiden konffaus tapahtuu hallinta-IP -osoitteen kautta ethernet-johtoa pitkin. Konffaava kone muutetaan konffauksen ajaksi konffattavan vehkeen kanssa samaan oletusverkkoon (IP ja maski) ja mennään selaimella kiinni laitteeseen.
  Koska tämän on todettu olevan toisinaan liian vaikeaa, USB-portin sisältävissä kotiverkkolaitteissa saatetaan ensikonffaus pystyä tekemään USB:tä pitkin asentamalla valmistajan erityinen konffausohjelma. Tämä sitten "löytää" USB:llä liitetyn laitteen ja asetuksiin pääsee käsiksi tätä kautta.


  Perus-datasähköadaptereita (ilman reititin-/tukiasematoimintoja) ei muuten tarvitsisi konffata ollenkaan. Olisi täysin PnP-asennus.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 13. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta tällaisessa vanhassa talossa nuo jutut on toteutettu niin että kaikkiin pistorasioihin menee vain kaksi karvaa ja "maadoitus" on toteutettu vain sellaisella "lenkillä"pistorasiassa. Lukuunottamatta liettä ja sähkökiuasta. Sulaketaulussa on omat sulakkeet valaistus yläkerta, pistorasiat yläkerta, valaistus yläkerta, pistorasiat yläkerta jne. Liedelle on kolme erillistä sulaketta ja ne on taulussa "päällekkäin". Sähkökiukaalle on oma jakokeskus ja se onkin tällainen nykyaikaisempi malli.

  Ei tuo sulakkeiden ruuvaus ainakaan mulle mitään avaa...kuin sen että silloin pimenee se kohta talosta :hitme: Voi vaiheet...liian monimutkaista mulle!
   
 14. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huh...kyllä tulee sellaista tietoa että alkaa huimata! Koska tämän on todettu olevan toisinaan liian vaikeaa... juu koskee kyllä meikäläistä ;). Onhan se tuo nykyinen Wlan verkko salattu, eli jos esim. kännykällä haluaa ko. verkkoa käyttää niin verkon salasanahan on tietty ensin syötettävä, mutta siinä kaikki.

  Tuota vain mietin kun en omista läppäriä, ainoastaan pöytäkoneen joka on juuri yläkerrassa ja tämä verkkoon liitettävä laite alakerrassa. Missä/miten konfiguroin...TV:n näytön avulla kun vahvistin on siinä kiinni???? Teenköhän itse tästä liian vaikeaa...täytyy varmaan ostaa jokin halpa "mollukka" ja kokeilla miten käy...ellei onnistu niin heittää sillä vesilintua ja kaivaa jostain erittäin pitkä poranterä että pääsee välipohjasta läpi! Noista seinillä ja katossa vietävistä piuhoista vain ei kukaan tykkää...etenkään vaimoväki ;).

  Kiitos kuitenkin teille kaikille....kärsivällisyydestä!
   
 15. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tee sillä pöytäkoneella konffaus ja vie sitten konffattuna alakertaan.


  Tuskinpa. Tarkoittaa urpoimpia amerikkalaisia yms. ääliöitä joita pitää erikseen kieltää esim laittamasta vasaraa mikroaaltouuniin tai poraamasta lasta porakoneella. Eiköhän se konffaus sinulta ihan hyvin suju, oli konffaustapa mikä vain.

  IP:n muuttaminen tarkoittaa vain Windowsin verkkoasetuksien tilapäistä muuttamista ensimmäisen yhteydenoton ajaksi samaan verkkoon sen uuden tulokkaan kanssa. Se tapahtuu tuonnäköisessä paikassa (kuva Windows XP:stä)

  [​IMG]

  Olet tuon paikan nähnyt varmasti ennenkin. Asetus on kotikoneissa yleensä automaattiasennosa l. "Obtain an IP Address automatically", nyt kahta ensimmäistä kohtaa (IP address, Subnet mask) pitää käyttää manuaaliasennossa. Laitteen käyttöohjeessa neuvotaan oikeat numerot ja luultavasti hyvin kädestä pitäen kaikki muukin. Me voimme potkia vauhtia täältä käsin lisää jos ei meinaa onnistua, mihin en usko.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 16. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Juu. Lieden sulakkeet allekkain on ihan normi. Liedelle tulee kolme vaihetta. Sulla on sulaketaulussa kolme vaihetta: L1, L2 ja L3. Ne eivät koskaan ole yhteydessä keskenään (tulee savua). Ei edes lieden sisällä (yleensä liedessä lämpiää kaksi levyä yhdellä vaiheella, kaksi muuta levyä toisella vaiheella ja uuni kolmannella). Nuo alakerran sulakerivit ovat siis jokainen eri vaiheessa. Kysymys kuluu nyt lähinnä mihin vaiheeseen se yläkerta on kytketty? L1, L2 vai L3? Veikkaukseni olisi L1, mutta voin olla väärässäkin. Yleensä ne laitetaan sellaseen vaiheeseen, jossa vähiten muuta kuormaa. Jos sulla siis on joku alakerran riveistä sellanen, jossa vähemmän 16A sulakkeita kuin kahdessa muussa, niin veikkaisin yläkerran olevan samassa kuin se.
  Pääsulakkeita (3 kpl, yleensä mittarikaapissa) yksi kerrallaan irrottelemalla viimeistään selviää mistä pääsulakkeesta pimenee yläkerta ja siinä samassa mikä alakerran riveistä pimenee samaan aikaan.

  Ihan mielenkiinnosta: Mistäs tohon kiukaan alakeskukseen on virta otettu? Mittarikaapista vai pääkeskuksesta (=sulakekaapista)? Meilläkin on pesu-/kodinhoitoosastolle laitettu oma alakeskus (jossa "modernit" sulakkeet). Sille laitettiin pääkeskukseen kolme 20A sulakepohjaa ja vedettiin 5x6mm2 karva pääkeskuksesta ullakon kautta. Alakeskuksella pyörii pesukone, valaistaan pesuosasto ja lämpiää läträysvesi. Sähkökiuasta ei ole, mutta varaus sille on olemassa.

  Disclaimer: En ole sähkömies. Olen vain ottanut asioista selvää.
  Ja ollaan muuten eksytty KAUAS aiheesta "langaton LAN". :)
   
 17. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Öhöm...tuota tuota...ei nuo ylä-ja alakerran valaistus/pistorasiat varmaankaan ole samassa vaiheessa kun kerran ovat eri rivillä. Alakerta ylimmällä ja yläkerta kolmannella. Tuosta kellarikerroksesta ( missä pesutilat ), niin se on taas luku sinänsä. En mä oikeastaan tiedä mistä sinne päävirta tulee...tuosta pääsulaketaulusta kaiketi? Siellä alakerrassa on sellainen pikkuriikkinen tulppasulakkeilla oleva taulu, jossa 6 sulaketta, 3 on öljypolttimella, yksi pesukoneella/kuivurilla ja loput kait valaistuksella. Sen alapuolella sellainen uusi sulaketaulu, missä ne pelkät "painikkeet"...vikavirtasuojat??? Siinä taulussa on sähkökiuas, lattialämmitys jne. ( laitettiin silloin kun nuo pesutilat rempattiin ). Hyvin on kuitenkin kaikki pelittänyt ja roput kestänyt...ainakin toistaiseksi ;).

  Juu...tämä langaton LAN keskustelu on yht'äkkiä muuttunut langalliseksi...piuhaa menee niin että huimaa:). No...eiköhän se tästä ;).
   
 18. Kojootti

  Kojootti Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  323
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymys tuosta datasähköstä: mulla on Welhon kaapelimodeemi, jossa paikka 4:lle ethernetpiuhalle, mutta tarvetta olisi saada 6 laitetta kiinni eetterillä. Onnistuuko vaikka näin, että kaksi laitetta kiinni modeemissa, ja modeemista lähtee piuha tälläiseen settiin http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...Mini-500Mbps-Starter-Kit-sahkoverkon-Ethernet jonka toiseen adapteriin kytken toisessa huoneessa olevan yhden laitteen. Lisäksi sähköverkkoon tökättäsiin tälläinen http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-sahkoverkon-Ethernet-adapteri-Gigabit-kytkin johon sitten liitettäisiin loput 3 laitetta?

  Eli kaapelimodeemin yhden ethernet-portin takana olisi yhteensä 4 laitetta datasähköllä, toimiiko se ihan ok?