Langaton ääni PC:ltä vahvariin / kaiuttimiin

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Xanoth, 27.09.2012.

 1. Xanoth

  Xanoth Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli osaako joku sanoa onko olemassa jonku laite, jolla saisin äänet PC:ltä suoraan olohuoneen kaiuttimiin langattomasti. Ja tarkemmin niin, että saan soitettua musiikkia mm. Youtubesta ja Spotifystä. Minulla on PS3 ja SmartTV, joiden avulla voin kuunnella koneella olevaa musiikkia ja/tai katsella elokuvia langattomasti WiFi:n avulla, mutta haluaisin pystyä kuuntelemaan musiikkia myös suoraan netistä. Lisäksi oliksi hyvä pystyä kuuntelemaan musiikkia vaikka käyttääkin PS3/TV:tä samanaikaisesti pelaamiseen. Ellen ole ihan väärin ymmärtänyt kaikki AirPlayt, SqueezeBoxit jne. soittavat musiikkia vain omista tiedostoista, mutta niillä ei saa kaikkea audiota suoraan koneesta?
   
 2. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jonkinlainen ratkaisu ongelmaan on siirtää äänet Bluetoothin (A2DP) yli vaikkapa tällaiselle adapterille: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13836/dcccf
  Joka puolestaan on kytketty olkkarin vahvistimeen ihan normaalilla 2 x RCA-kaapelilla. Toisin sanoen, jos käytössäsi on esim. läppäri sisäänrakennetulla bluetoothilla, bluetooth näkyy halutessasi kaikille sovelluksillesi toisena äänikorttina, jolloin kaikki koneen äänet käytettävästä sovelluksesta riippumatta siirtyvät bluetoothin kautta adapterille -> Vahvistimelle -> Kaiuttimille.

  Itselläni on juuri tuo adapteri käytössä ja pystyn sen avulla toistamaan musiikkia mm. läppärin Winampista ja Spotifystä - kuin myös Android-puhelimeni musiikkitoistimesta - langattomasti olkkarini kotiteatterivahvistimelle.

  Jos koneestasi ei löydy bluetoothia, joudut luonnollisesti ostamaan siihen adapterin, varmista vain että adapterissa on A2DP-tuki. http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_profile#Advanced_Audio_Distribution_Profile_.28A2DP.29
   
 3. probus

  probus Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on käytössä tällainen http://accessories.nokia.com/products/nokia-wireless-music-receiver/. Erona tuohon edellä esitettyyn tämä tukee aptx-koodekkia joka on äänenlaadultaan parempi, sekä toimii pidemmällä kantomatkalla. Tuki koodekille riippuu koneesta, meillä on vain omenalaitteita ja niissä ko. ominaisuus kuuluu käyttöjärjestelmään.

  Kaikenkaikkiaan hämmästyttävän toimiva laite. Satunnaisesti esiintyy pientä häiriötä äänessä tai yhteyden muodostamisessa, mutta 99% ajasta tuo toimii kuin kuuluisa junan vessa. Bluetoothin kääntäminen päälle tai pois onnistuu parissa sekunnissa. Äänenlaadussa en huomaa mitään eroa kaapeliin, verrattavissa mp3-soittoon tms. Jos joku kultakorva eron huomaa, niin kätevyys korvaa helposti pienen eron äänenlaadussa. Käytössä on myös saman puljun akulla varustettu bluetooth-kaiutin keittiö/matkaradiona, joka toimii yhtä hyvin.