Laitteistoa uuteen kotiteatteriin

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Pyöveli, 02.12.2011.

 1. Pyöveli

  Pyöveli Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelut ensiksi jos on väärällä alueella.

  Olen tuossa hankkimassa uuteen kotiteatteriin laitteistoa ja kaikki vanhat ajattelin kiikuttaa kakkosvermeiksi muualle. Eli olen tässä tutkiskellut nettiä ja myyjiä ja olen kallistumassa seuraavanlaisen settiin:

  Viritinvahvistin: Denon AVR-1912
  Tykki: Epson EH-TW3200
  Kaiuttimet: 5 x Usher S520 II

  Ilmeisestikin kyseinen setti vaatisi seurakseen Subwooferin, eli olisiko esimerkiksi Mareksin myymä: SVS SB12-NSD sopiva Ushereiden seuraksi vai onko samaan hintaluokkaan tarjolla jotain parempaa. Lähinnä epäilys on se, että riittääkö näissä puhtia elokuvakäyttöön riittävästi.

  Leffat on tarkoitus tuottaa tykille joko Blue-Raylta (PS3) tai mediasoittimelta (HDMI:n kautta). Pelikonsoleina löytyy PS3 ja X360.

  Ajatus on remontoida n.18m2 tila kotiteatteriksi ja tämän takia ajattelin laittaa samalla kalustonkin uusiksi. Käyttö tulee olemaan hyvinkin pitkälti leffoja ja pelikonsolipelaamista - musiikkia ei tilassa erikseen kuunnella kuin poikkeustapauksessa. Eli onko Usherit tällaiseen leffa- ja pelikäyttöön turhan "laadukkaat" ja halvemmatkin purkit riittäisivät vai...? Onko myös turha hankkia takatehosteiksi Usherit eli kannattaisiko olla pihi ja hankkia sinne edukkaammat pöntöt? Vai tulenko katumaan moista ehkä myöhemmin?

  laitteistobudjetiksi olen kaavaillut maksimissaan 3500€ jolla pitäisi saada siis viritinvahvistin, tykki ja 5.1 kaiutinsetti. Tuo yllämainittu menisi suurinpiirtein kategoriaan, kaiutintelineet ja tykkiteline menee budjetin ulkopuolela (toki ehdotuksia hyvistä ja halvoista saa antaa)
   
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  -eiköhän tuo Denon ole hyvä vaffi, minulla ainakin on ollut pari Denonia ja hyviä ovat olleet. Täällä Plazalla on tuosta juttua.
  -Epsonista myöskin on täällä juttua, itselläni tuota ei ole.
  -Usherit minulla on 2. setissä ja hyvät ovat, hyviä värejäkin löytyy. Laita vaan kaikki tuota. Näistäkin on juttua täällä, kannattaa lukea!
  -tuo suputinkin on taattua laatua tietojeni mukaan. Itselläni on joku 15" vanha Velodyne. Sekin on ihan OK.
   
 3. Silenssi

  Silenssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.05.2009
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselle on samainen Denoni tulossa. Pitäisi olla hintaluokan parhaimmistoa.

  Ymmärtääkseni SVS:n subeista nuo SB mallit jäävät PB ja PC mallien jalkoihin. Jos tila vaan sallii kannattaisi panostaa 150€ lisää PB tai PC malliin. Niistä 60€ päässä on sitten Monolith, joka on myös varteen otettava vaihtoehto. Itselle on varmaankin tulossa jossain vaiheessa joku noista kolmesta viimeisimmästä.
   
 4. Pyöveli

  Pyöveli Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näillä näkymin olen nyt sitten päätymässä SVS PB12-NSD DSP tai SVS PC12-NSD DSP malliin. Ilmeisesti eroa ei taida olla noilla muualla kuin rakenteessa. Toinen on putki-mallinen - toinen perinteinen. Harmillista kun tuon putkimallin sijoittaminen on hankalaa - ainakin sinne etuosaan...