Läppäri > vahvistin ääniongelma hdmi:llä

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana stepstone, 03.03.2011.

 1. stepstone

  stepstone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  kannettavassa tietokoneessani Acer Aspire 5738Z on hdmi-portti ja ostin tuossa vuoden alussa Denon AVR 1911 vahvistin, niin ostin Hama:n kullatun 1.4 hdmi-kaapelin niiden välille. Ongelmana on nyt ollut äänentason seilaaminen joidenkin musiikkikappaleiden kohdalla, toiset kappaleet kuuluvat hyvin ja kolmannet taas ei. Tätä tapahtuu lähinnä Spotifyn kautta musiikkia kuunnellessa, mutta myös winampilla muutamat kappaleet soi oudon hiljaisella tasolla. Kokeilin myös soittaa tietokoneen cd-asemalla musiikki cd-levyä, eikä silläkään äänentasoon ollut vaikutusta. Hdmi-kaapelin kautta joutuu tietokoneessa äänenvoimakkuuden nostamaan huippuunsa.

  Rca-kaapelin kautta ei tällaista seilaamista ole, mutta äänenvoimakkuutta joutuu silti lisäämään verrattuna radioon/dvd-soittimeen, mutta yli puolet vähemmän kuin hdmi-kaapelin tapauksessa.

  Olen koittanut tietokoneesta rukata asetuksia suuntaan jos toiseen saamatta suurempaa iloa aikaan. Niin ja käyttöjärjestelmänä tietokoneessa Windows Vista (siitäkö tämä kaikki johtuu?). Että mikä eteen? :confused:

  Edit: Voiko olla näin suuri ero vahvistimen eri hdmi-porteilla, kun vaihdoin Game portista > BD porttiin kaapelin ja nyt tuntuisi kuuluvan hyvin tietokoneen kautta kuunneltu musiikki?
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2011
 2. plundstr

  plundstr Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  556
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei HDMI portti siihen suoranaisesti vaikuta mutta ilmeisesti vahvistimessasi on omat äänenvoimakkuuden säädöt kullekin tuloportille. Katso, että ne ovat asennossa jossa ei ole vahvistusta eikä vaimennusta.
  Toinen mahdollisuus porttien erilaiseen äänenvoimakkuuteen on, että sinulla on eri porteissa erilainen prosessointi, esim. toinen portti suorana ja toinen vaikka PL koodauksen kautta. Musiikkia kannattaa kuunnella ns. suoralla asetuksella ilman prosessointia (Direct tms.).

  Kun ääni lähetetään PC:stä digitaalisesti eteenpäin (esim. juuri HDMI:n kautta) täytyy PC:n omat äänenvoimakkuudet säädöt pitää maksimissa, samoin Spotifyn voimakkuuden säädin. Lisäksi varmista, että Spotifyn asetuksessa sinulla on tyhjä ruutu kohdassa "Enable Volume Normalization", sen päällelaitto huonontaa äänenlaatua ja aiheuttaa voimakkuuden vaihtelua.
   
 3. stepstone

  stepstone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedoista, nyt olen taas hiukan viisaampi. Pitää tutustua tarkemmin vahvistimen säätöihin.