Kysymys: AW-10, kuinka paljon ääni muuttuu muokatulla kotelolla?

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse' , aloittajana amuse, 13.04.2010.

 1. amuse

  amuse Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinasin aloittaa uuden nakerteluprojektin ja ajatuksena olisi tehdä AW-10:t, varmaankin Alut. Vai onko Excel ihan sikana parempi?

  Koska neliskanttinen kotelo on vähän liian helppo rakentaa ja muotona muutenkin vähän kolho, niin ajattelin vähän muokata koteloa. Kaikki kammiot olisivat edelleen saman kokoiset, mutta välilevyn ilmareiät olisivat molemmissa kulmissa. Pilaanko kaiuttimen soinnin näillä muutoksilla?

  [​IMG][​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. Ikidur

  Ikidur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tsekkaa että refleksiputki mahtuu tuohon diskantin taakse (onko kotelossa syvyyttä lisää?) ja anna palaa vaan.

  Ei excel ole sikana alua parempi, IMO vähän parempi - kuuntelin molemmat ennen taannoista rakennusprojektiani. Tein kuitenkin excelit kun ennakoin kuuntelevani niitä ainakin seuraavat 10 vuotta.
   
 3. Voitto-Aulis

  Voitto-Aulis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2002
  Viestejä:
  1 996
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuskimpa ääni muuttuu merkittävästi, ehkä ei ollenkaan.

  Kahden reiän levyä on käytetty malleissa joihin refleksiputki on saatu mahtumaan keskelle, esimerkkinä aw25i.

  AW-10 on todennäköisesti tehty toispuoleiseksi refleksiputken pituuden takia, jolloin putken pää ei ole liian lähellä diskantin magneettia. Sinulla tämä tulee tuskin ongelmaksi, kun joudut syventämään koteloa säilyttääksesi saman tilavuuden.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 4. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltä löytyy sekä Alu että Excel. Ennen Alujen ripustamista takakaiuttimiksi tein vertailua näiden välillä. Alu tuntui hieman räväkämmältä ja potkivammalta. Rokki oli munakkaampaa. Exceli taas pehmeän ja puhtaan kuuloinen. Jos rahalla ei ole väliä niin itse tekisin Alut, jos musiikkimaku on enemmän rokin suuntaan, ja Excelit, jos musiikkimaku on enemmän akustisen suuntaan.

  Tosin AW-7 testanneen kotiteatteriin tekisin koko sarjan niistä, ellei sitten uusi AW-10x toimi paremmin edessä paremmin. Puhtaasti musiikkikäyttöön sitten harkitsisin muita vaihtoehtoja myös. Kiinnostaisi kuulla ainakin SDX-Alpair, HM-97dB/W ja muut uudemmat HM ja MB dipolikaiuttimet.
   
 5. amuse

  amuse Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä pointti tuo refleksiputken mahtuvuus, ja eihän se taida mahtua... takaisin piirustuspöydän ääreen. Osaisiko joku heittää näppiarviota paljon tuon diskantin upotussyvyys on suuntaimen kanssa? Ja paljon pitää minimissään varata tilaa refleksiputken päähän?
   
 6. Voitto-Aulis

  Voitto-Aulis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2002
  Viestejä:
  1 996
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suuntaimen syvyys näyttäisi piirustuksen mukaan olevan aikalailla sama kun etulevyn 25 mm. Diskantin syvyys suuntaimen laipasta on 21 mm. Nyrkkisääntö refleksiputken vapaalle tilalle on sama kun sen halkaisija.

  Eli putken pää olisi oltava noin 90 mm etulevyn etupinnasta. Kotelolla oltava syvyyttä noin 290 mm Streamline45 putkella (200 mm pitkä) ja alkuperäisillä levyn paksuuksilla.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010