Kylpyhuoneremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana rewind, 03.07.2008.

 1. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli kyseinen remppa olisi edessä uuteen kotiin (rivari) muutettaessa. Onko kellään heittää hyviä vinkkejä projektiin, jotta voi välttää pahimmat ansat? Suunnitelmissa siis vanhat laatat ja kalusteet (suihku, lavuaari) mäkeen, vesieristys kuntoon ja uudet laatat tilalle. Kenties joutuu saunankin vetämään uusiksi. Ekaa kertaa itse tekemässä ja vaikka sukulaisilta yms saakin apua, tarkoitus olisi hyvin pitkälle itse vaimon kanssa hoitaa homma kotiin. Saa myös vinkata materiaaleista/tuotemerkeistä, joita on syytä välttää.
   
 2. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vinkki 1:
  Käytä ammattilaista muuhun kuin purkutyöhön. Taloyhtiön isännöitsijälläkin voi olla sanansa sanottavana ainakin vesieristysten tekijän suhteen ja sähkötyöt sekä tietyt putkityöt on pakko teettää ammattilaisella. Kalliit materiaalit on sitäpaitsi helppo pilata laittamalla ne miten sattuu.

  Vinkki 2:
  Kannattaa ainakin se saunan lattia laatoittaa samalla uudestaan ihan jo vesieristeidenkin takia.

  Vinkki 3:
  Jos kuitenkin päätät tehdä pohjatyötkin itse, niin ne kannattaa tehdä todella huolella, tai laatoittajalta voi päästä kirosana jos toinenkin. Jos sulla on kiviseinät, tasoita kunnolla. Vatupassia ei voi liiaksi käyttää. Jos levyseinät, voi olla ettei laatat lähde seinistä kuin levyineen päivineen, jolloin helpointa onkin uusia samantien ne levytkin.

  Vinkki 4:
  Jos kylppärin valaistus voisi olla parempi, niin uusi samantien kattokin. Joku kiva panelointi + riittävä määrä halogeeneja antaa jo ihan toisenlaisen yleisilmeen.

  Vinkki 5:
  Ne värilliset-laatat-alhaalla-ja-boordi-välissä-ja-valkoiset-laatat-yläosassa -hässäkät on menneet muodista jo vuosia sitten, samoin kuin marmorikuvioiset laatat. Joten ei please niitä! ;)

  Terveisin,
  kiinteistönvälittäjä ja muurarin vaimo
   
 3. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 006
  Saadut tykkäykset:
  141
  Mitä väliä, laitat mitä tahansa niin se on viiden vuoden päästä jo pois muodista, kuten tuo mainitsemasi esimerkki. Eli laita mikä miellyttää, paitsi jos kämpästä on tarkoitus hankkiutua eroon parin vuoden sisällä niin ota mallia sisustuslehdistä.
   
 4. Onni

  Onni Guest

  Liittynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  455
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koskaan nyt ei kannata päättömänä muodin perässä juosta.
  Ne muotipellethän ne on naurettavimman näköisiä vanhoissa valokuvissakin.:D

  Eli jos joku juttu esim. laatoissa on juuri nyt muotia, niin vältä sitä.
  Tyylikäs on eri asia kuin muodikas.

  Niin ja oman( eli vaimon) maun mukaan tietty mennään...

  Tsempiä ja jaksamista remppaan!Suosittelen myös ammattilaista muihin
  kuin purkupuuhiin. Tai ainakin kaveriksi joku joka on ennenkin tehnyt vastaavia..
   
 5. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia jo näistä!

  Muistaakseni yksi seinä on kiveä ja muut on levyllä, joten taitaa olla helpoin repiä nuo seinät vaan auki ja iskeä tosiaan uudet levyt tilalle. Mutta tämä varmistuu kunhan saadaan avaimet käteen.

  Laatoista sen verran että tehdään samalla kaavalla, kuin on vessakin jo tehty edellisten asukkaiden toimesta, eli tummaa lattiaan ja vaaleeta seiniin. Tuleepahan sitten samalla tyylillä vaikka parin vuoden päästä olisikin "pois muodista".

  Taloyhtiö taisi kustantaa vesieristemateriaalit muttei työtä, mikä kuulostaa aika ihmeelliseltä. Kaverilla kun olivat maksaneet myös työmiehetkin. Tosin tilanne taitaa olla eri jos sieltä löytyy kosteusvaurioita, siinä tapauksessa taloyhtiö joutunee maksamaan myös laatoittajatkin?
   
 6. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nämä on vähän taloyhtiökohtaisia. Yhtiöjärjestykseen on voitu ottaa joku rajoitus, mihin asti taloyhtiön vastuu ulottuu. Mun kokemuksen mukaan melko vakiintunut käytäntö on, että taloyhtiö maksaa ne eristemateriaalit (toki tilanne muuttuu täysin, jos löydetään pahoja kosteusvaurioita ja remontti laajenee). Laatoittajan työstä se eristeiden sutiminen ei kuitenkaan ole hirveän iso osa, joten itse en lähtisi nahistelemaan työkustannuksista. Eristyksen voi tehdä itsekin, jos tietää mitä tekee ja taloyhtiö sen hyväksyy, mutta jotkut taloyhtiöt saattavat vaatia jopa sertifioitua vesieristäjää. Yleensä isännöitsijä käy tarkistamassa joka tapauksessa vesieristyksen ennen laatoitustyön aloittamista, jotkut jopa valokuvaavat eristeet.

  Mitä tuohon trendiasiaan tulee, niin kultainen keskitie lienee parasta. Tuo mun esimerkki on sieltä toisesta äärilaidasta, enkä ymmärrä miksi jotkut ehdoin tahdoin remontoivat niin, että lopputulos näyttää jo valmistuessaan 10 vuotta vanhalta.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2008
 7. Onni

  Onni Guest

  Liittynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  455
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kultainen keskitie aina paras, oli sitten kyseessä kylpyhuoneremontti tai uskonto tai ihan mikä vaan.En todellakaan tarkoittanut
  että pitäisi "10 vuotta vanhaa"alkaa tekemään.:D Hyvältä kuulostaa vaaleat seinät ja tumma lattia. Silleen tuli entiseen kämppään tehtyä.


  Vesieristeen teko ammattilaisille niin et ole sitten itse kusessa( niin pahasti) jos jotain sattuu menemään pieleen tulevaisuudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2008
 8. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on hyvin tärkeä pointti. Eli koska vesieriste useimmiten on taloyhtiön vastuulla niin tee-se-itse toimintaan on suhtauduttava varauksellisesti. Jos taloyhtiö ei tiedä varmasti että homma on tehty tarkalleen oikein niin se ei myöskään voi korvata vahinkoja esim. seuraavalle asukkaalle tarvittaessa. On tapauksia että isännöitsijä on joutunut isännöitsijätodistuksessa mainitsemaan ettei yhtiö ole vastuussa vesivahingoista koska yhtiöllä ei ole tietoa siitä miten vesieristysytyö on suoritettu.

  Myös putkityöt ja jopa hanojen vaihtojen osalta kannattaa olla tarkkana. Esim. vakuutusyhtiö saattaa evätä korvaus mikäli syntyy epäilys että vahinko johtuu virheellisestä työmenetelmästä. Siksi on aina hyvä jos joko taloyhtiön tai omasta kirjanpidosta löytyy ammattilaisen kuitti tehdystä työstä. ;)

  Sitäpaitsi loppujen lopuksihan osakkeen omistajat kuitenkin maksavat myös ne maksut jotka taloyhtiö heidän puolesta suorittavat vastuujakotaulukon mukaisesti. Joten monasti tulee nykyään osakkeenomistajalle halvemmaksi maksaa itse työkustannuksia ainakin siltä osin kun hän voi nämä vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.
  Taloyhtiön suorittamista maksuista kun vähennystä ei voida tehdä.
   
 9. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Meillä meni vessa uusiksi putkiremontin yhteydessä tässä viime vuoden lopulla. Itse on tullut noin muuten rempattua yksi kolmio lattiasta kattoon, joten sen perusteella muutama juttu:

  Remontoinnista:

  - Itsekin voi tehdä, kunhan tekee tarkkaan ja tietää mitä tekee. Remontointi ei ole mitään rakettitiedettä.

  - Jos teet itse, älä koske putkiin ja sähköihin. Nämä teetä ammattilaisella ja säästä kuitit.

  - Vesieristeet voit tehdä itse, mutta kun ne ovat valmiit, tilaat teknisen isännöistijän käymään ja pyydät allekirjoituksen paperiin, jossa vedeneristeet todetaan jatkossa taloyhtiön vastuulle

  - Vanhoissa asunnoissa seinät eivät ole koskaan suoria. Pienestä vinoudesta ei välttis ole haittaa, mutta jos laattakoko kasvaa suureksi (vaikka yli 200mm), vinot seinät vaikeuttaa hommaa ihan älyttömästi. Suurilla laatioilla saa olla pirun tarkkana kulmien kanssa, käytännössä hiot jokaisessa kulmassa yksittäisiä laattoja, jotta saat saumat kohdalleen. Erittäin harkitsemisen arvoista on laittaa kokonaan uudet levyseinät. Vatupassilla katsoo, että levyseinän tukirakenteet ovat suorat ja sitten vaan levyt kiinni. Laatoitus on tämän jälkeen helppoa ja nopeaa. Levyseinissä on myös sellainen etu, että niiden taakse voi vetää uusia putkia/sähköjä, eli suunnitella vessan pohjan uusiksi.

  - Noudata ohjeita _tarkasti_. Kaato pitää olla kunnossa ja laasteja ei kannata sekoittaa "vähän sinne päin, ei näitä kannata kuitenkaan mitata". Jos hommat pissii näissä, sulla on kohta halkeavat laattasaumat ja laatat jotka irtoilee lattiasta joko liian suuren kaadon ja/tai liian kuivan kiinnityslaastin ansioista

  Suunnittelusta:

  - Lähde nollasta. Monesti vanha pohja on päin sitä jotain ja pienellä uudelleenjärjestelyllä vessasta saa tilavamman oloisen ja toimivamman.

  - Jos samassa tilassa on kodinhoitotoimenpiteitä, suunnitele ne huomaamattomiksi, mutta toimiviksi (kaappitilaa, pesutorni ovien taakse, omat paikat pesuaineille jne)

  - Jos tilaa käytetään myös kaunistautumiseen (eli vaimo tällää siellä), suunnitele myös tämän osalta tila toimivaksi. Missä sähköpistokkeet, missä hiustenkuivaaja, mihin piilottaa purnukat, riittävästi peiliä, valo fiksusti peilin kannalta jne

  - Valmiit kalusteet maksaa helposti aika paljon, mutta ei tarjoa välttis parasta mahdollista toimivuutta. Harkitse kalusteiden tilaamista mittojen mukaan paikalliselta puusepältä. Kustannus ei ole hirvittävän suuri, mutta saat käytettyä jokaisen sentin ja ulkonäön saa just sellaiseksi kun haluaa

  Tyylistä:

  - Liian trendikäs ei tietysti tarvitse olla, mutta tyylikkyys on asia, joka ei koskaan poistu muodista. Esim. 10 x 10cm laatta on aina vanhan ja halvan näköinen, on se tehty 30 tai 3 vuotta sitten. Sen sijaan monissa 80-luvun kämpissä on todella upeita toteutuksia, jos vaan ratkaisut on olleet oikeasti laadukkaita ja tyylikkäitä.

  - Tällä hetkellä käytetään paljon suurta laattaa, itse olen aina digannut niistä ja sinänsä varsinkin valkoisena aika varma valinta. Valkoinen sauma on varma valinta, eikä hypi liikaa silmille

  - Lattiassa harmaa toimii aina. Saumaväriksi kannattaa ottaa suht sama sävy kuin laatassa. Ei valkoista, ellei halua jynssätä saumoja puhtaaksi

  - Kannattaa harkita jotain tehostelaatoitusta. Vaakasuuntainen boordi voi näyttää ihan kivalta, jos vaan on tyylikäs eikä joku kukkakuvio. Muita vaihtoehtoja on laittaa vaikka yksi seinä eri väriseksi tai laatoittaa suihkun takaosa eri värillä jne. Pelkät valkoiset seinät + tumma lattia on kuitenkin helposti vähän tylsä

  - Yksityiskohdat merkkaa paljon, koska vesassa on vähän kalusteita. Kiinnitä huomiota pyyhekoukkuihin, kahvoihin, pesupurkkitelineisiin, hanoihin, sekoittajiin jne. Helpointa on ostaa samaa sarjaa, mutta jos näin ei halua tehdä, katsoo, että yksityiskohdat sopii muuten yhteen.

  - Kiertele ja vertaile hintoja. Hyvin samantyyppinen laatta saataa maksaa toisessa kaupassa 50% enemmän kuin toisessa. Esim oman vessan 25 x 40 valkoinen kiiltävä maksoi kaakelikeskuksesta 24e/neliö. Saman kokoinen laatta maksoi laattapisteessä 45e/neliö... yllättäen ostettiin kaakelikeskuksesta.


  Lopuksi oma toteutus:

  Tässä vanha vessa, jossa tehtiin perusparannus maalamalla laatat valkoisiksi, silloin kun ostettiin asunto.

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/19VanhaVessa.htm

  Kyseessä oli pieni kerrostalovessa, jossa piti hoitaa kaikki perinteiset eli hiustenkuivaus, suihku, pesukone jne. Kun vihdoin tuli putkiremontin aika, päästiin uusimaan vessa sille tasolle, jolle se alunperin haluttiin. Putkiremontin yhteydessä vessaa laajennettiin, vesikalusteiden paikat vaihdettiin, me valittiin itse omat laatat / kalusteet / vesikalusteet ja ylipäätään suunniteltiin kaikki mahdollisimman sopivaksi suht pieneen kerrostalovessaan:

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/20UusiVessa.htm
  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/21Vessa2.htm

  - Seinään valittiin 40 x 25cm valkoinen kiiltävä peruslaatta. Efektinä peilin ympäri ja suihkun peräseinään valittiin 2.5 x 2.5 mosaiikki, jossa ruskeaa, musta ja kultaista väriä. Saumavärinä tässä tumman ruskea. Lattiaan valittiin 2.5 x 2.5 harmaa mosaiikki, jossa pientä värivaihtelua ja saumavärinä keskiharmaa.

  - Kaappeihin valittiin pintaan tummemmaksi lakattu zebrano. Peilin päällä olevassa kaapissa päädyttiin valkoiseen kiiltävää, koska ei haluttu, että peilin yläosasta tulee liian raskas

  - Kattoon neliskulmaiset upotetut halogeenit ja sen lisäksi yläkaapin pohjassa on koko peilin leveydeltä lasi, jonka takana loisteputket. Siten myös peiliin tulee hyvä valo

  - Vessanpytyn päällä olevasta kaapista tehtiin "konekaappi", jossa on sisällä sähköhammasharja, hiustenkuivaaja ja suoristusrauta. Koneet on koko ajan kiinni seinässä ja hiuskoneet roikkuu koukuissa joten niiden käyttö on tosi käteveää: Avaa kaapin ovi, käytä laitetta ja kun olet valmis, laita se takaisin roikkumaan koukkuun ja ovi kiinni

  - Suihkutilan erottaa lasilevy + lasiovi. Lasioven saranat aukeaa molempiin suuntiin. Välissä on tiiviste, joten suihkusta ei pääse roiskumaan yhtään muuhun vessatilaan. Tyylikkäämpi ratkaisu kuin joku suuri suihkukaappi, mutta kuitenkin yhtä tiivis.

  - Kaikki putket upotettiin seiniin, joten jokainen kaappi ja vesikaluste voitiin asentaa suoraan kiinni seinään

  - Alakaapin alla olevien ovien takana on pyykinpesukone. Ovet peittää mukavasti koneen ja tekee vessan ilmeestä rauhallisemman

  - Tasomateriaali on valkoista coriania. Allas on tehty samasta materiaalista, joten tasossa ei ole lainkaan saumoja.

  - Kaappitilaa saatiin ylipäätään kokoon nähden tosi hyvin: Altaan alla on kaksi kokonaan ulostulevaa laatikkoa, kaapin päälle oma kaappi ja sitten tuo konekaappi.
   
 10. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsin hieno vastaus säätäjällä ja vielä osuvia pointteja! Kuvista päätellen teillä näyttäisi olevan hieman sisustussuunnittelijan silmää...

  Tuo mitä sanoit noista purnukoista yms. on yksi asia mitä olen itsekin miettinyt, eli pitäisi saada kaikki tarpeellinen järkeville paikoilleen kuitenkaan täyttämättä joka paikkaa kaapeilla. Tosin tilaa on suht mukavasti, mutta eihän sitä koskaan liikaa ole. Pesukone tullee kaapin sisään muiden tarvikkeiden kanssa.

  Suuri peili ja toimiva valaistus on kyllä ehdoton must, joka paikassa on aina tympeä peilikaappi joka on kaiken lisäksi puoli metriä liian alhaalla. Laita siinä sitten hiuksia kun peilin yläreuna ylettyy juuri ja juuri leukaan...
   
 11. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Peilissä ja lasijutuissa voi tehdä niin että ensin laatoittaa kaikki seinät ja vasta sitten tilaa lasit / peilit. On paljon hankalampaa yrittää tehdä peilille millilleen oikean kokoista aukkoa tai muurata aukko mililleen oikean levyiseksi, kuin muurata ne suoriksi ja vasta sen jälkeen tilata lasit. Aikaa tossa menee kyllä joku 4vko pidempään, mutta eipähän käy niin, että tilaa tavaraa joka on väärän kokoista :(
   
 12. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä muurarimieheni kiinnittää yleensä ensin peilin ja laatoittaa sen jälkeen. Kolme erilaista toteutusta ollaan jo tehty näin, kahdessa edellisessä peili vielä "kehystettiin"; toisessa kohoboordilaatoilla ja toisessa mosaiikilla. Nykyisessä kämpässä peili on ISO ja siis myöskin laattaliimalla kiinnitetty suoraan seinään. Tässä kuva meidän kylppäristä:

  [​IMG]

  Ja me ostimme omat 25x40 kiiltävän valkoiset laatat K-Raudasta hintaan 11 eur/m2 ;) Lattialaattaan sen sijaan haluttiin näköä ja lattian ruskea/kuparinhohtoinen mosaiikki on Pukkilan laattaa ja hintaa sitten onkin 80 eur/m2.

  Mitä vesikalusteiden siirtelyyn tulee, niin muut vielä kohtuullisella vaivalla siirtääkin, mutta wc-istuimen viemäri on yleensä sellainen, jota ei hevin kannata lähteä siirtelemään. Lattiakaivoakin nyt vielä hieman siirtää, tai vetää siitä kuivakaivon johonkin toiseen kohtaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2008
 13. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Makuasia tietysti miten diggaa... etukäteen kiinnittäessä jos pikkusenkin huolimattomasti kiinnittää peilin paikan / ei laske etukäteen laattajakoa, voi tulos olla snadisti hassun näköinen. Toinen ongelma voi tulla vinoudessa... meilläkin peilin leveys oli 150cm ja korkeus muistaakseni about 100cm... sen kun laittaa pari milliä vinoon niin sekin näkyy jo lopputuloksessa :(

  Mutta kyllähän se noinkin menee kunhan vaan on tarpeeksi tarkka. Meillä kun duunin teki putkiremottiäijät, niin millintarkan työskentelyn saattoi unohtaa kokonaan :D

  No sepäs oli edullista... kierrettiin kyllä kaikki laattapaikat, mutta ei ollut k-raudassa edullista suurta laattaa silloin kun omat ostettiin. Pukkilalla oli kyllä varsin hyvä valikoima ja varsinkin mosaiikeissa hinnat oli suhteellisen edullisia :)

  No joo... jos tekee kunnon remppaa, suurenkin määrän lattiaa piikkaa auki päivässä. Valu tietysti päälle, mutta ei se vaiva kuitenkaan kohtuuton ole. Bonuksena vielä se, että lattiaan voi upottaa lämmityksen, eikä kynnyskorkeus kasva lainkaan... ja sitten voi tietysti olla niin, että myös pesukoneen paikka menee uusiksi ja sille pitää saada upotettua seinään/lattiaan uusi viemärin paikka joka tapauksessa.

  Jos toinen vaihtoehto on tehdä parin päivän työt ja nauttia seuraavat 20v toimivammasta vessasta vrt tyytyy vanhaan ja säästää viikon työt.... ei ole vaikea sanoa, kumpi valinta kannattaa tehdä :)
   
 14. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta. Mun mies on onneksi äärimmäisen pedantti, joten jako on juuri hyvä ja peili on suorassakin :cool: Jakoa voi muuten jonkin verran taitava laatoittaja pidemmällä matkalla passailla saumakokoja aavistuksen muuntelemalla niin, ettei sitä edes huomaa. ;)

  Totta, mutta esimerkiksi meillä on ollut kyse valurautaviemäreistä, joiden piikkaaminen kokonaan esiin, katkaisu ja uusiksi vetäminen olisi olleet niin järkyttävän iso työ, että ne ollaan unohdettu samantien. Pikkuisia roiloja vielä piikkaakin esim. pesukoneelle tai lavuaarille, mutta meillä ainakin mies inhoaa piikkaamista niin paljon (ja minä siitä tulevaa mieletöntä, kaikkialle työntyvää betonipölypilveä) että piikkaamisen tarve yritetään aina minimoida. Meillä on ollut sen verran vanhoja asuntoja, että kylppärit ovat aika pieniä joten kalusteita siirtelemällä ei paljoa toimivuutta saa lisää. Tärkeämpää on ollut valita mahdollisimman toimivat ja sopivat kalusteet.
   
 15. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain "kimmokkeen" kylpyhuoneremonttiin viime syksynä, kun rappukäytävän seinästä alkoi maalit lähteä kylppärimme kohdalla....

  Vesieriste oli pettänyt ja kylppäri muutenkin wanhan näköinen - 3 pientä koppia peräkkäin WC - pesuhuone - sauna. Taloyhtiö maksoi lattian purun, betonivalut uusille kaadoille, vesieristeen ja em. työt.

  Päätin pistää kaiken uusiksi. Kaikki väliseinät pois, sauna pois, kun emme ole pahemmin saunojia. Yksi iso tila, jossa matalat väliseinät lasitiilestä. Suihku siirrettiin ent. saunan paikalle ja pesukone/kuivuri viemäröitiin uudestaan lattiavaluun ja timanttilaikalle oli töitä. Kaikki vesiputket meni uusiksi (myös keittiössä, josta kämpän vesisyöttö oli) eipä tarvii putkiremontin töistä enää kärsiä, vaikka maksaakin oman osuuden taloyhtiölle.

  Koska skandinaavinen valkoisen laatan tyyli ei iske, niin värimaailma haettiin etelä-Euroopasta, lähinnä Espanjasta. Lattia grafiitinharmaata kivilaattaa samanvärisellä saumalla, seinän alaosa tiilen sävyistä isoa laattaa ja yläosa saman sarjan kellertävää terrakotan värisellä saumalla. Kalusteet ja umpipuinen työtaso tammea WC-pöntön kantta myöten, jolloin sävy sopi laattoihin ja pinnan tuntu miellyttävän lämmin. Kalusteissa wanhahtava tyyli, kuten myös Damixan hanoissa. Katto kuusta kahdella kirkkaalla plafondilla. Matalat väliseinät lasitiilestä alumiinikehyksellä ja alumiini/savulasi-suihkuseinä Kaikki kylppärin sähköt meni uusiksi, kuten myös sähkötaulu vikavirtasuojineen. Saipa rasioita riittävästi joka puolelle. Valokytkinkin Renova-sarjan retromalli.

  Kaikki työt teki talkkarimme veljen firma. Putki- ja sähkötyöt alihankkija. Jälki oli loistavaa, hinnat kohdallaan ja vastuut hoidossa, kun talkkarin veli..

  Kaiken kukkuraksi sai vielä kotitalousvähennyksen kahdelle vuodelle, kun töitä tehtiin 2007 ja 2008.

  Vinkki: Kun hankit säädettäviä putkijalkoja esim. kaappien alle, hanki täysmetalliset - muoviset kierteet eivät kestä painoa ja rikkoutuvat. Liukuovikaapiston jalat vaihtuvat kesälomalla - koko kaappi puretaan ja jalat vaihdetaan. Työtason etujalat meni aiemmin vaihtoon - takapää on seinässä L-raudoilla.

  P.S. Mukava threadin aihe ainaisen tekniikan ihmeiden sijaan :thumbsup:

  P.P.S. Ajantasaiset kuvat lisätty..
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 06.07.2008
 16. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos olisi kaikki remonttimiehet tollaisia, elämä olisi niin paljon helpompaa... ärsyttää niin suunnattomasti, kun aina pitää kaikki tehdä kaksi kertaa :(
   
 17. memahyv

  memahyv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2001
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kuitit kannattaa säästää ihan kotitalousvähennyksenkin takia.

  Kannattaa varmistaa ETUKÄTEEN voiko vesieristeet tehdä itse. (Kerrostalossa kysyin isännöitsijältä ja tein homman itse. Yhtä "vaikeaa" kuin maalaaminen.) Kuinka homma toimii rivariyhtiössä, eos.
   
 18. uppiskuppis

  uppiskuppis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni isännöitsijä ottanut melkoisen riskin. En epäile yhtään sun ammattitaitoa mutta eikös se ole kuitenkin as. oy:n vastuulla että koskeuseristykset on kunnossa?
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kummalla noin keskimäärin on innostusta tehdä vessan vesieristykset hyvin:

  1) Osakkaalla, joka tulee asumaan asunnossa vuosia

  2) Random remonttireiskalla, jolla painaa aikataulukiireet, hommaa tehdään urakkapalkalla ja asunto ei kiinnosta pätkän vertaa

  Vedeneritys on oikeasti naurettavan helppoa touhua. Se on myös tärkeää ja siitä syystä olisi tietysti hyvä, että taloyhtiö tarkastaa _aina_ tehdyn työnjäljen, teki työtä sitten itse osakas tai palkattu remonttimies.
   
 20. memahyv

  memahyv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2001
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se ei todellakaan vaadi mitään ammattitaitoa. Jos osaa maalata, osaa "vetää" vesieristyksenkin. Vähän tuntuu, että koko vesieristys-asia on karannut lapasesta vanhojen talojen kosteusongelmien takia. Tällä en tarkoita, että vesieristys olisi turha, vaan sitä etteikö siihen muka joka jannu itse pystyisi.