Kuun pimeä puoli (Обратная Сторона Луны) 2012-

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Super-J, 06.06.2016.

 1. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  155
  kuu.jpg
  Обратная Сторона Луны eli Obratnaya storona luny eli Kuun pimeä puoli on venäläinen versio suositusta brittisarjasta Life On Mars.

  Sarjaa on tehty kaksi kautta ja Yle ansiokkaasti esittää molemmat.
  Eka jakso tuli Yle Teemalta tänään ja löytyy nyt myös Areenasta kuten kai loputkin jatksot ekasta tuotantokaudesta.

  Esimmäisen jakson perusteella sarja on täyttä asiaa eikä joudu häpeilemään esikuvansa rinnalla. Ideahan on sama kuin Life On Marsissakin eli poliisi joutuu sairaalaan ja herää sitten menneisyydessä, tässä tapauksessa Neuvostoliitossa vuonna 1979. Kylläpä maailma onkin muuttunut... Juonta ei ole kopioitu suoraan brittisarjasta vaan juonikuviot kulkevat omia neuvostorealistisia polkujaan.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/19/kuun-pimea-puoli
  http://www.imdb.com/title/tt2827836/
   
 2. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  No joo, paremmin on saatu -79 ja nykymaailma nivoutumaan kuin brittisarjassa, joka näkyy kun katsoo muutaman jakson eteenpäin. Hyvin väännety juoni. Tosin päähenkilö on tässä versiossa enemmän yksin, eli ei ole suoraan pomon kanssa yhteistyösuhdetta, vaan duunissa on ihan kylmää. Tosin uskottavaa Neuvostoliitossa. Perhe- ja naispuolella tuo sitten tasapainotetaan.

  Muutama paha puute tässä sarjassa on. Vaikka vaatteet päälinpuolin näyttävät neuvostovaatteilta, niin värejä on ihan eri tavalla kuin -79 + laatu on ihan eri kuin oikeasti Neuvostoliitossa oli. Myös rakennusten ulkokuoret ovat siistejä kuten ympäristö. Neuvostoliitossa -79 eivät olleet. Olivat tosi romukunnossa. Sama koskee esim. rappukäytäviä. Ette usko kuinka oli silloin. Taisi olla osa 5 jossa polkupyörä oli rappukäytävässä. Ei ikinä olisi ollut Neuvostoliitossa. Olisi hävinnyt alle aikayksikön.

  Lisäksi kaikilla sarjassa on tilavat asunnot. Todellisuus oli ihan muuta. :(

  Kävin Lenskissä -78. Oli kehitysmaa. Lukioluokkamme kommunistikin oli kuukausia hiljaa käynnin jälkeen ;)
   
 3. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  155
  Eka kausi päättyi tosi tiukkaan tilanteeseen ja toinen kausi sitten mukavasti alkoi jatkamalla suoraan siitä. Ja sitten pistettiinkin ihan uusi vaihde päälle - jos eka kausi vielä toikin joka jaksossa esiin neuvostoliiton arkipäivän ongelmia niin nythän tässä eletään ihan jossain putinilaisessa fantasiassa... :eek: Eipä siinä mittään, tosi hieno se neuvostoliittolainen taskupuhelin. Saattaisin ostaakin jos semmoisia jossain myydään.:D
   
 4. LasoporpRof

  LasoporpRof Member

  Liittynyt:
  07.10.2010
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kakkoskausi näyttää poistuneen Areenasta (Teeman ohjelma-artikkelin kommenttien perusteella tekijänoikeussotkujen takia toistaiseksi). Telkkarissa esittäminen kai jatkuu. Ihmettelinkin, miten sitä näytetään Suomessa, jos WIkipedian (venäjä+Google-kääntäjä) mukaan sitä ei olisi vielä esitetty Venäjällä.

  Aika vähän muuten tästä sarjasta keskustellaan tai kirjoitetaan missään nettilähteissä; kaikkein vilkkain keskustelu näyttäisi olevan juuri tuolla Teeman artikkelin kommenteissa. Esimerkiksi tuo IMDB:n listaus on aika lailla tynkä, eikä siellä vielä tiedetä kakkoskaudestakaan.

  (Oikeastaan aloin jo kyllästyä siihen Punapäähän vastustajana katsottuani jotain 5 jaksoa kakkoskautta... olisin kyllä halunnut tietää, ovatko ulkomaiden asiat oikeasti niin huonolla tolalla kuin kakkoskauden todellisuuden neuvostomedia väittää. Tai mikä tuon todellisuuden luonne oikeasti on.)