kristityt varastivat joulun

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana jodorowsky, 14.12.2019.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Mitä mieltä plazalaiset ovat siitä että kristityt ovat varastaneet joulun? Tuntuu että vasta 2000 luvun aikana me (pakanat kristittyjen keksimä haukkuma nimi) Olemme alkaneet enemmän laittamaan ainakin täällä suomessa hanttiin ja alkaneet levittää joulun oikeaa sanomaa. Mutta silti kristityt tunkemat paskaansa meidän niskaamme. Nyt aivan vasta kävi minulle henkilökohtaisesti sellainen ikävä juttu kun kalevalta oli lähetetty sellainen joulukalenteri jossa kuva muuttuu aina luukun aukaistessa niin yhtäkkiä sieltä ilmaantui enkeli kristittyjen symboli ilman mitään varoitusta. Siis tästä kalenterrista ei ainakaan minulle käy ilmi ennen luukun aukaisuja että tämä olisi kristittyjen kalenteri millään muotoa hyvin pakanalliselta näyttää. Minulla ainakin tuli paha mieli ja heitin kalenterin haneen-
   
 2. Tiger

  Tiger Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2001
  Viestejä:
  570
  Saadut tykkäykset:
  15
 3. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 742
  Saadut tykkäykset:
  142
 4. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  609
  Ateisti olen ollut koko elämäni (ei ole ollut uskoa Jumalaan koskaan). Kirkosta on erottu ajat sitten. Joulua vietän osana suomalaista kulttuuria, mutta tietysti ilman mitään uskonnollisuutta. Enkeleistä en ole koskaan ottanut hernettä nenään. Elämänkokemus oli jo pienenä lapsena opettanut, että Joulukalentereista saattaa pullahtaa enkeleitä esiin. Tosin moisten kalenterien availun lopetin jo muistaakseni ala-asteella, koska tuntui vaan niin lapselliselta ja köyhissä perheissä ei suklaa-kalentereita harrasteta. Ei minulla muuta...
   
  Recce tykkää tästä.
 5. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Itse en ole uskovainen eikä kukaan lähipiiristäni (tietääkseni), niin ei meitä ole haitannut koskaan enkelit eikä joulun uskonnollisuus. Mielestäni se luo mukavan tunnelman pyhien aikaan, sekä hopea/kultaiset hiutale ja enkelikoristeet kaduilla ja ikkunoissa luovat tunnelmaa. Mikä mukavempaa kuin kävellä tässä sysipimeässä ja märässä säässä kävelykadulla kun ulkokaiuttimissa soi kaunis naisääni joka jaikhaa jotain säveltä minkä sanoituksesta ei saa selvää muuten kuin lunttaamalla. Kristityt eivät ole varastaneet joulua vaan kaikki helveltin rihkaman myyjät jotka tuputtaa mainoksia ja tarjouksia netit ja postiluukut täyteen. 30v sitten tuli 3-4 joululahjakatalogia kuukausi ennen joulua, nyt niitä tulee ympärivuoden luukusta ja kännykästä. Ahneus on varastanut joulun ja Steve Jobs pilasi sen.
   
 6. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Itsellä meni pitkälle aikuisuuteen ennen kuin aloin viettämään joulua kun minulle valehdeltiin että se on kristuksen syntymän juhla. Vasta sitten kun sain nettiyhteyden ja rupesin tutkimaan sitä kautta kaikenkaisia asioita tajusin että vanhempani ja koulu oli valehdellut minulle vuosikausia.
   
 7. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Nykyinen joulunvietto Coca-Cola-joulupukkeineen on lähtöisin Amerikanmaalta niin kuin moni muukin huono asia. Kauppa kannustaa siihen, koska joulukuu on myynnin paras kuukausi niin Amerikanmaalla kuin lähes kaikkialla muuallakin. Äitien- ja isänpäivä ovat myös lähtöisin sieltä, eikä olekaan "sattuma", että ne ovat tarkalleen puolen vuoden välein. Nekin lahjat tuovat kaupalle lisää myyntiä.

  Amerikkalaisen propagandan tehokkuuden osoitus on kaupallisen joulun vieton leviäminen moniin Aasian maihin, joissa ei juurikaan tunnusteta kristinuskoa.

  Muslimit eivät vietä joulua. Jäävätpä raukat paljosta vaille...
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Niin, Coca-Cola-pukin piirsi suomalainen, jenkeissä isäinpäivä on jo kesäkuussa (äitienpäivä sama ajankohta kuin meilläkin), isäinpäivällä Eurooppalaiset juuret muuten.

  Joulu näkyy turismilla elävissä muslimimaissakin. En ole hotellissa nähnyt muualla kuin jenkeissä yhtä överiä joulukuusta.

  Jokainen (perhe) saa viettää joulunaikaa niin kuin haluaa. Itse en pidä siitä kaikesta stressistä mitä lähestyvä joulu aikaansaa sekä yksityis- että työelämässä. Siltä ei vain voi välttyä ja se aiheuttaa hermostuneen tunnelman koko joulukuuhun. Itse jouluhan on juuri sellainen kuin haluaa. Ei ole pakko viettää, nykyään on anniskelupaikkoja auki ja levyillä ja verkossa riittää muutakin katsottavaa kuin jouluohjelmia. Lapsiperheissä tietenkin enemmän tai vähemmän useimmiten joulu näkyy. Yksinäisille, ja varsinkin pariskunnille sekä kaveriporukoille matkoilla oleminen on kiva tapa paeta pahinta jouluhössötystä.
   
 9. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Minulla ei ole koskaan joulutressiä. Ostan vain hyvää ruokaa (osa saattaa olla itse hankittua) ja menemme syrjäiseen mökkiin erämaan rauhaan. Syömme hyvin ja juomme saunomme viritämme ehkä muutaman madekoukun tai iskukoukun vähän istumme pilkillä poltamme ulkoroihuja ja ehkä näyttävän nuotion sytytämme järvenrannalle ja ihailemme luonnon hiljaisuutta ja lumistametsää ja järveä. Ehkä myös revontulia saattaa nähdä.
   
  Recce ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 10. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Nyt on mennyt ihan hyvää kohti kun kiellettiin joulujuhlien vietto kirkoissa kouluissa. Mitenkähän se mahtaa olla noiden yksittäisten virsien laita kun ne niitäkin yrittävät tunkea noihin juhliin. Nythän nuo kristityt yrittävät tunkea ideologiaansa joka paikkaan sanomalla että se kuuluu suomalaiseen kulttuuriin.

  Juu joulun kaupallisuudesta pari sanaa. Jokainenhan firma yrittää tienata elantonsa keinolla millä hyvänsä. Se on ehkä ennenminkin niiden ihmisten syy että joulu on kaupallistunut jotka ostavat niitä lahjoja sun muuta skeidaa. Oli minullakin aikoinaan yhden joulun yli emäntä joka tykkäsi huonoa että en ostanut lahjoja jouluna. Pitäisihän se hyvä ruoka ja hyvät juomat riittää. En ole koskaan ostanut juurikaan jouluna lahjoja ihmisille joskus harvoin olen saattanut jotain syötävää tai joutavaa jollekin antaa.
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Niin, ei ole koskaan ollut niin suurta vapautta ja oikeutta päättää minkälaisiin juhlallisuuksiin lapsensa laittaa kouluissakin osallistumaan tai olemaan osallistumatta. Vielä ilman, että siitä saa leimaa. (Vai voiko nykyään pikemminkin saada paheksuttavan konservatiivin leiman, jos haluaa lapsensa osallistuvan kristinuskoa myötäileviin tapahtumiin?)

  Suurin osa evankelisluterilaisen kirkon jäsenistä lienee tapakristittyjä tai vain passiivisia jäseniä uskomatta mihinkään yliluonnolliseen. Tästä huolimatta lienee kiistatonta, että suomalainen yhteiskunta perustuu kristillisille perushyveille. Yllättävän moni asia tulee meidän viitekehykseen Raamatun opeista, halusimme tai emme. Kansanluonteessamme on myös luontaisestikin luterilaista (työ)moraalia, mikä on meille yhteistä ja yhdistävää pohjoisen Euroopan kansojen kanssa. En näe siinä mitään pahaa, vaan se on kansakuntaa yhdessä pitävää voimaa ja näitä on hyväkin tukea. Pitää ottaa huomioon sekin, että meillä on täysi uskonnonvapaus Suomessa, mutta moni muu maailman valtio määrittelee itsensä uskonnon kautta. Jos mietin vaihtoehtoja (niitähän saadaan kokea vuosituhansien aikana, kristinuskokaan hirvittävän pitkään vielä Suomessa ole ollut), niin otan tämän meidän yhteiskunnan ennen kaikkia muita vaihtoehtoja.

  Lahjojen ostaminen vakaumuksellisena ateistina olisikin omituista, koska joululahjat ovat suora viite Raamatun tapahtumiin. Tällöin ymmärtääkin paremmin kekrimäisen joulunajan vieton. Avausviestissäsi peräänkuulutat joulun oikeaa sanomaa. Se on sieltä Raamatusta, muut ovat vaihtoehtoisia juhlia länsimaisessa kontekstissa.
   
 12. Valentino

  Valentino Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Tiernapoika-esitys on kuulunut oululaiseen jouluperinteeseen, ja on tiettävästi peräisin 1880-luvulta, eli se on selvästikin vanhempi kuin Jenkkilän Coca-Cola Santa. Koska yksi neljästä esiintyjästä on naamansa mustannut Murjaanien kuningas, tietyt tahot ovat "rasismin" vuoksi vaatimassa henkilön muuttamista Maurien kuninkaaksi ja naaman valkaisemista.

  [​IMG]

  Muuttamista on etunenässä vaatimassa tuomiorovasti Satu Saarinen.

  [​IMG]

  (Siinäpä virnuile...)
   
 13. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Pikaisten omien tutkimusteni perusteella olet väärässä siinä että joulun oikea sanoa on raamatusta. Se on ollut aikoinaan joidenkin pakanoiden tai mitä lie ovatkaan ehkä germaaneja en muista nyt enää. Mahdollisesti jonkinlainen talvipäivän seisaus juhla. Ovat mahdollisesti tällaiseen synkkään vuoden aikaan halunneet järjestää jotain juhlaa. Sanoohan se juhlan nimikin joulu joka ei liity tietääkseni mitenkään kristuksen syntymään että se ei ole kristittyjen juhla. Toisin tuo samaan aikaan oleva juhla yhdysvalloissa jonka nimi on crismas mahtaa tarkoittaa jotain cristuksesta mutta en osaa käämtää sitä. Venäjän maalla sitten on ilmeisesti se oikea raamatullinen kristuksen syntymä juhla jonka juhlan nimen käännöskin pitäisi olla suomeksi kristuksen syntymä. Se on 6 päivä tammikuuta tosin voihan sielläkin olla että juhlaan on taasen lisätty pakanallisia piirteitä.
  suomessahan kristityt ovat siirtäneet kuulemma omien juhliensa paikkaa pakanallisesten juhlien paikalle niinkuin kristuksen syntymänkin tammikuulta joulukuun 24 kuulemma sen takia ilmeisesti että pakanat unohtaisivat omat juhlansa ja alkaisivat juhlia kristittyjen juhlia ominaan ja tämä kusetus on onnistunut jopa hyvin koska moni luulee että joulu on kristittyjen juhla minäkin luulin pitkälle aikuisuuteen että näin on.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 251
  Saadut tykkäykset:
  347
  ^
  Syyttäkää oikeita syyllisiä.
  Aikoinaan kun Konstantinus teki kiristinuskosta valtionuskonnon 300-luvulla kristityt alkoivat vallanhuumassaan muuttaa vanhoja vakiintuneita juhlia omiin uskomuksiin sopiviksi.
  Esim. joulu oli aikoinaan Saturnalia-juhla.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Saturnalia
  Muitakin juhlia muuteltiin..

  T: Vesku
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 744
  Saadut tykkäykset:
  740
  Kyllä, olet oikeassa, alkuperäinen sana on Yule ja lähtökohtaisesti pakanallinen juhla.
  Niin, siellä Venäjän maalla Neuvostoliitossa kielsivät kaikki uskonnot ja sen takia viettävät edelleen pakkasukkojuhlaansa. Siinä toki Suomeenkin hyvä juhlamuoto vakaumuksellisille kommunisteille edelleen.
  Tämä on ollut varmasti normaali käytäntö historian pitkässä kaaressa, kun vallanvaihtoja on tapahtunut.

  Millaista joulunaikaa lapsuudenkodissasi vietettiin? Onko siitä jotain periytynyt omaan tapaasi viettää juhlaa? Kysyn siksi, että usein juhliin liittyy paljon muistoja ja myös traditioita, joita erityisesti perheenperustamisvaiheessa yhteensovitetaan vanhempien tahoilta erilaisina perinteinä jalostuvina ja edelleen omaa perheen traditiota muodostavina.
   
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 421
  Saadut tykkäykset:
  865
  No, en tiedä. Oletko jotenkin hidas, sillä kyllä minä jo lapsena koulussa opin, että ei Jeesuksen oikeata syntymäpäivää edes tiedetä ja juhlat tuolloin on kaikella tavalla olleet muita juhlia, ennen kuin lopulta päädyttiin tuohon Jeesus juttuun. Ja sehän oli vain hyvää/järkevää toimintaa noilta kristityiltä. Eikö?
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 795
  Saadut tykkäykset:
  324
  Niin. Todellakin kristityt ovat pyrkineet jo satoja vuosia häivyttämään joulun alkuperäistä merkitystä ja korvanneet sen omallaan. Jostain syystä olen kuitenkin melkolailla aina ollut tästä tietoinen. Kävi nimittäin niin että joskus pienenä kun monissa paikoissa näin joulunaikaan semmoisia olkipukkeja koristeena, niin asiaa ihmeteltyäni että mikä toi on, kävi ilmi että se oli se oikea joulupukki. Siis että joulupukki ei ole se punanuttuinen partaäijä joka tuo lahjoja vaan muinainen pukinpäinen jumala (tai mahdollisesti demoni kun sillä on sarvet?) jolle annettiin joulunaikaan uhrilahjoja että se pysyisi kilttinä eikä pilaisi seuraavan vuoden satoa tai tappaisi lehmiä tai muuta sellaista mitä nyt ärtyneillä jumalolennoilla on tapana tehdä. Ja mahdollisesti kyseisen jumalan nimi on Käkri (kuten Agricola sen kirjoitti) tai Kekri mutta tämänkin tiedon kristilliset tiedemiehet ovat pyrkineet hävittämään ja selittämään jotain kekrijuhlista ja miehistä jotka pukeutuvat turkkiin ja sarviin ja käyvät kerjäämässä ruokaa tms. Mutta tosiasia on että joulupukki oli ja on muinaissuomalainen jumala jolle annettiin uhrilahjoja, eikä toisinpäin että pukki antaisi meille lahjoja... :cool:
   
 18. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Minulla on melkeimpä joulun viotto tapa kehittynyt vuosien varrella itse kehittämäksi. Mutta poltan kyllä ulkokynttilöitä ja syön kinkkua niinkuin lapsuuden kodissani tehtiin. Joulukuusta en hanki lapsuuden kodissa se hankittiin. Nykyään tosiaan joskus poltetaan myös nuotiota ulkona. eräs joulu polttettiin iso tervaskanto nuotiossa ja istuttiin siinä lämmittelemässä ja hörppimässä olutta.Saunominen kuuluu tietysti asiaan.Melko yksinkertaista muttaa mukavaa. Lahjoja en yleensä osta vaikka lapsuuden kodissa niin tehtiin. Paitsi jotain syötävää tai juotavaa ehkä välillä.
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 421
  Saadut tykkäykset:
  865
  Eikö tuo ole paras tapa viettää joulua? Kaikilla oma?
  Minulla/meillä lähes sama. Hyvää ruokaa, sauna, hyviä juomia, osa alkoholia, ulkona tulia ja yhteistä hyvää seuraa.
  Mitään lahjoja ei ole ostettu 20 vuoteen. Jos haluat jotain, osta itse.