Kovalevy ei mene lepotilaan (spin down)

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana neko, 26.12.2013.

 1. neko

  neko Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Phuh. Kaikenlaista ongelmaa on ollut Topfield TF500PVRc kanssa, tarkempi erittely tässä viestissä.

  Nyt jostain syystä tuo vaihdettu kovalevy 640 Gt WD6400AAKS ei enää sammuta itseään 10 miinutin jälkeen, tunnista toiseen vaan pyörii :( Harmittaa koska kuumenee aikalailla ja tietenkin on omalla tavallaan kohtuullisen äänekäs.

  Nyt kysyn siis teiltä jotka olette näihin enemmän perehtyneet, mikä ihme voisi olla kyseessä? Voiko asialle tehdä itse mitään?

  En ymmärrä asian logiikkaa ollenkaan. Samainen levy siis aluksi kyllä pysäytti levyn pyörityksen 10 minuutin jälkeen jos oli käyttämättömänä, mutta lopetti toiminnan tässä päivä pari sitten tuosta vaan. Mitään muutoksia en ole tehnyt kokoonpanoon. Ajansiirto ei ole käytössä.

  Kokeilin IdleHdd -tapia ilman haluttua tulosta, levy vain pyörii edelleen. Google tullut läpikäytyä enkä tullut viisaammaksi, taitaa vain olla kyse Topfieldin kuuluisasta Made in Poland -laadusta. Viimeisenä oljenkortena kysyn asiaa taas täältä.

  Se on varmaa että seuraava boksi on jotain aivan muuta, etsintä jatkuu edelleen. :grr:

  Lisäys 29.12.13: Nyt sitten eilen kovalevy alkoi taas sammuttamaan oikeaoppisesti oltuaan 10 minuuttia käyttämättömänä. Mikä ihmeen logiikka tässä on?:confused: Ensin paahdetaan levy tulikuumana tuntikausia ja sitten taas käyttäydytään kuten pitäisi. :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2013