Kotiteatterin äänen ja kuvan ohjaus

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Liemola, 04.01.2019.

 1. Liemola

  Liemola New Member

  Liittynyt:
  06.12.2013
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,
  siirryin TV:ssä 4K-aikaan ja tarkoitus olisi myös päivitellä htpc:tä ja mietin että mikä olisi järkevin tapa ohjata kuvaa ja ääntä.

  TV:n tosiaan päivitin 4K:ksi ja tarkoitus olisi nyt kevään aikana ostaa pöydälle työnäytöksi jokin ultrawide-näyttö (esim. 5120x1440 resolla). Kuvalähteenä toimii pääosin HTPC, mutta muina laitteina Chromecast, Playstation 4 ja Nintendo Wii U. Työpöytänäytön osalta kuvalähteeksi riittäisi tuo pelkkä HTPC. Kaiuttimina on 5 x Genelec 8020b ja subbarina 7050c, jotka ovat tällä hetkellä kiinni Denon AVR-2313:ssa. Suunnitelmissa oli tuohon pöytänäytön kaveriksi kaksi jotain ihan pientä Genelecciä hommata.

  Mutta siis pähkäilemiini asioihin:
  • Aiemmin kuvasignaalit ovat kulkeneet tuon Denonin läpi, mutta se alkaa varmaan viimeistään tuon ultrawide-näytön kohdalla olemaan mahdottomuus. Löytyykö ylipäänsä AVR-laitteita, jotka käsittelevät tai joiden läpi menee yli 4K-reson kuvaa, vai kannattaako kuvan ohjaus tehdä suoraan kaapeleilla lähteestä kohteeseen? Ja mikäli noin, niin onko tuossa jotain asioita, joita pitäisi huomioida että kuva ja ääni ovat synkassa keskenään?
  • Jos ääni ja kuva menevät eri reittejä pitkin, niin miten olisi paras toteuttaa käyttönäkökulmasta se, että kun kuva menee pöytänäyttöön niin äänen saisi pikkukajareihin ja vastaavasti taas kun kuva menee tv:hen, niin käytettäisiin isompia kaiuttimia?
  • Ja vimosena vielä, että kannattaako HTPC varustaa erikseen jollain erillisellä äänikortilla, vai mennä ihan emolevyn mukana tulevalla integroidulla bulkkikortilla?