Kotiteatterihuone

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana x_jmt_x, 20.02.2014.

  1. kajac

    kajac Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän tässä aika moni joudu kukkaronsa kanssa keskustelemaan.

    Nimim. Epäsäännöllinen tila, äänikuva puoltaa ilman kikkailua, useita pimennettäviä ikkunoita......eli tältä pohjalta kirjottelen :)

    Ja onhan lopputulos aina osiensa summa eli ei se anthem + genekään takuuvarma lopputulos ole. Toki antas hyvän lähtökohdan laitepuolella.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Takuuvarmasta en tiedä, mutta olen kuullut sitä isoa Geneleciä sekä tehtaalla, että myöhemmin MarekSoundilla (tällöin 1238A). Vastaavasti Anthemista on kokemusta tuosta MRX-300 -mallista ja jonkin verran kovaa suositusta siitä D2v:sta, joskaan ei omakohtaista kokemusta.

    Eli jos olisin vaikka lotossa sattunut voittamaan tai muutoin ei olisi budjettia tarvinnut miettiä lainkaan, niin olisin todennäköisesti päätynyt noihin (vaikka maailmassa hinnakkaampiakin on). Aika vahva näkemys siitä, että omaan korvaan nuo olisivat olleet se 'takuuvarma lopputulos'.

    Ei sillä, olen nykyiseen setuppiin kohtuuttoman tyytyväinen ja vaikka muutamakin kaiutin varmasti tekisi joitain asioita paremmin kuin Nitro, ihan suoraan sanottuna ja etenkin leffakäytössä on vaikea ajatella tyytyvänsä mihinkään perinteiseen 8-10" hifikaiuttimeen. Tuossa 15" elementissä on aika brutaali iskuvoima kovaa(kin) soittaessa, vaikka elementti liikkuu äärimmäisen vähän. Isossa Genelecissä on se sama, ja paljon muutakin (niinkuin on syytäkin olla, kun hinta on lähes 10x).
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Postataan nyt tähänkin, kun tuli toisessa ketjussa otettua esille. Muutamia mittauksia ennen akustointitöitä:

    Tuossa keskeneräisen kotiteatterini bassovaste yhdellä subwooferilla mitattuna. Kyseessä ei ole 18Sound, vaan eräs toinen (18Soundit olivat tuossa vaiheessa vielä kesken) testikäytössä ollut. Vasteen mutkittelu 40hz ylöspäin on huoneen vaikutusta, kuten näkee verrattaessa sentti elementistä mitattua vs. huonevastetta. Mittaus tehty ennen minkäänlaisia akustointitoimenpiteitä. Huone tyhjä, kaikki seinät paljasta kipsiä.

    Vaste sentti elementistä:
    katso liitettä 17118

    Huonevaste:
    katso liitettä 17115

    Edit: tässä vielä kahdella testisubilla kuuntelupaikalta:
    katso liitettä subit kuuntelupaikalla.png

    Kuuntelupaikalla vaste oli jotenkuten siedettävä ennen akustointia, ts. ongelmana oli lähinnä tuo yksi korostuma/vaimentuma. Mittaukset tehtiin 50cm kuuntelupisteestä eri suuntiin (sivuille, eteen, ylös...) ja ne olivat sitten huomattavasti kaameampia.

    Tuosta voi verrata samassa tilanteessa otettua mittausta AW-7 keskikaiuttimen paikalla ja mittaus kuuntelupisteestä vs. 10cm päästä kaiuttimesta. Huone muuttaa aika rankasti toistoa.

    katso liitettä 17117
    katso liitettä 17116
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2014
  4. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Erittäin asiallinen toteutus, vetää hieman vihreäksi.. Lattiavalu yläkertaan voidaan luokitella hardcoreksi :thumbsup:
    Kävikö suunnittelun aikana mielessä neljän subbarin toteutus, seinien keskikohtiin?
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No jaa, entinen tasakattotalo ja vanhan katon rakenne edelleen paikallaan, kestää kyllä. Ja valu oli huomattavasti tiiviimpi, kuin moninkertainen kipsilevytys (mikä sekin oli aluksi mielessä). Se ei oikeasti ollut mitenkään holtittoman kallis toteutus, mutta moninverroin parempi, kuin vaihtoehdot, eristävyyden osalta. Tuossa kävi vielä se bonari, että alunperin suunnitelmissa oli vain 30mm valu. Lattiaa purkaessa tilaa löytyikin oletettua enemmän, joten paksuuden nostaminen viiteen senttiin oli mahdollista huoneen korkeudesta tinkimättä.

    Kävi, mutta huoneen leveys on vain nelisen metriä (uusien seinien jälkeen muistaakseni 3,85m), joten niiden mahtuminen olisi ollut vähintään haasteellista. Kun kuitenkin halusin tilaa 3-4 katselijalle. Lisäksi huoneen ovi on kokolailla keskellä sivuseinää, että ihan keskelle ei olisi subwooferia saanut, vaikka miten olisi tehnyt lituskan boksin. Ellei sitten olisi oveen kiinnittänyt...

    Ja kun nuo subwoofereiksi valitut 18Soundin elementit ja Hypexin vahvistin ei ole ihan ilmaisia, niin päädyin kuitenkin kahden subwooferin toteutukseen.

    Myönnetään nyt kuitenkin, että tuo on ehkä se yksi asia, mikä millään tavalla kaihertaa. Käytännön tuloksen kannalta en tiedä, miten paljon tuolla olisi ollut merkitystä - nuokin kaksi toistaa vähintään siihen 15hz saakka, pitäisi mitata, että miten paljon alemma, ja paineet riittää naapurillekin ja vaste on lähes viivoitinsuora - mutta olishan se ollut kiva keulia neljällä 18" subwooferilla..
    :D
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2014
  6. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mjuum noin hyvässä tilassa ois varmaan se IB subi aika kiva. Mutta eikö noita voi tehdä sitten joskus jos huvittaa.
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    IB on sitten toinen savotta, joka vaatisi käytännössä taas uuden seinän rakentamista. Tilaa menisi jonkin verran. Koska nytkin tilaa on rajallisesti, niin tuohon en usko lähteväni varsinkaan, kun en usko sillä saavutettavan merkittävää lisäarvoa.

    Ainahan asioita voi päivitellä ja harrastajaa vaivaa herkästi (viime Hifiä lainatakseni) Audiophilia Nervosa eli päivityskuume, mutta kyllä ne seuraavat todennäköiset kohteet on rahit sohvan eteen (mukavuussyistä ja osittain lattiaheijastuksen takia), vinyylisoitin (järjetön hankinta) ja Anthemin vaihto mallisarjaa uudempaan (eikä sillekään mitään perustelua).
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Miten Dragon toteuttaisi IB subbarin ja äänieristyksen samassa systeemissä? Kuulostaa aika mahdottomalta, kun rivitalossa muuhun taloon tai omaankaan huoneistoon ei olisi toivottavaa kuulua mölyjä.
     
  9. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Juh tätä mietiskelin itsekin, voipi olla vaikea yhtälö, ellei taka-aalto mene vintille tjsp
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kalle Lehtonen tänään visiitillä, musiikinkuunteluksihan se sitten meni, vaikka eristystä piti mittailla. Hänenkin korvillaan arvioituna akustiikka kunnossa eikä hakemallakaan löydetty ongelmia bassopäästä musiikkimateriaalilla.

    Ilmaäänen eristävyyttä testattiin sangen epätieteellisesti, eli peltorit päähän, rokki soimaan ja mittaamaan. Kuuntehuoneesta makuuhuoneeseen ilmaäänen eristys muulla, kuin pahimmalla teknohumpalla reilulla (lähes 20db) marginaalilla yli siitä, mikä olisi oltava asuntojen välissä. Todella matalilla bassoilla tuo ei toteudu, joten Infected Mushroomia ei tarvitse jatkossakaan kuunnella viskilasit käsissä yöllä.

    Saatiinhan sitä Anthemkin polvilleen hanaa avaamalla. Tosin diskantin vihdoin puuroutuessa dB-lukemat oli sellaiset, että lääkärin määräys tulisi täyteen parissa minuutissa koko vuorokauden osalta. Ei kovin vakava ongelma..
     
  11. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin ilmeisesti ei olisi käynyt sellainen, että neljä subbaria olisi ollut pienemmillä kartioilla kuin pääkaiuttimet? :p
    Esimerkiksi 10" tai 12" elementit pienissä suljetuissa.

    Samaan desibelimäärään pääsisi pikkusubbareillakin, mutta samaan vaivattomuuteen - ei välttämättä.
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No eihän sitä nyt etupäätä pienemmillä voi subbareita laittaa!
    :D

    Ja vakavasti ottaen, neljä subwooferia kävi alkuvaiheessa mielessä (keskustelin aiheesta Kallen kanssa), mutta oviseinälle se ei olisi mennyn seinän keskikohdalle mitenkään päin juurikin sen oven takia. Ja sen toisen vasta-argumentin esititkin, eli vaikka maksimi SPL kenties olisikin sama, saundi ei; rakastuin Nitroissakin nimenomaan siihen ison elementin vaivattomuuteen ja brutaaliin voimaan, joten halusin samaa myös subwoofereilta.

    En sitten tiedä, mitkä 10-12" elementit olisivat tarjonneet vastaavaa ulottuvuutta.
     
  13. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oven yläpuolelle kattoon, mutta taisi olla normaalia matalampi huone sulla. Kyllähän nuo laadukkaat ns. pikkuelementit toistavat alle 20Hz:n (esim. Peerless, Seas, ScanSpeak yms.).
    On se iso kartio kuitenkin aina iso kartio, ei niitä fysiikan lakeja voi kumota. Aina parempi kun kartiot liikkuu vähemmän. Itsellä sama dilemma häämöttää tulevaisuudessa, eli kaksi isoa vai neljä "vähän" pienempää.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Guess who's baaack! Ilmoituksen mukaan bannin saa "riitelyyn osallistumisen" perusteella. Jos näin, niin saisi muuten lakaista plazaa aika isolla luudalla. Aloitetaan vaikka kaikista ketjuista, joissa mainitaa Tarantino, Snyder tai Nolan.

    Jep. Oven yläpuolella on sen verran vaille 10cm tilaa, että akustokatto kymmenen sentin alaslaskulla ei olisi mennyt. Olisko 8cm? Ei mahdu mikään mikään subwoofer-kotelo...

    Jos katsoit linkittämäni mittauksen, niin tuo 18Sound menee 10hz saakka ilman DSP:tä. :) Paitsi jos tuijottaa simulaattoria...

    Tämä.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2014
  15. Gonzo

    Gonzo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.04.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dear All,

    Oli ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan kyseessä olevan Juhan kotiteatteria livenä
    josta "lyhyet" kommentit. Lähes vastaavista laitteista on tarkemmat esittelyt AudioVideon sivuilla .

    Aluksi haluan samalla esitellä itseni. Äänentoistoa olen harrastanut vakavasti noin 10v.
    Tarkoittaa lähinnä harrastamiseen liittyvien teknisten perusasioiden opettelua sekä kokeilua erilaisilla laitteisto kokoonpanoilla .
    Myös kaiutinsuunnitteluun ja mittausdatan arviointiin on tullut uhrattua kiitettävästi aikaa syvällisemmin siitä ymmärtämättä.
    (Jotkut viisammat ovat kuluttaneet saman ajan elokuvien tai musiikin kuunteluun )
    On tullut myös satunnaisesti seurattua keskustelupalstoja alan foorumeilla .
    Erityisesti olen kiinnostunut DIY kaiuttimista . Muutamia omia tuotoksiakin on rakennettu .

    Kuunteluhuoneena toimii nykyisin LOISTAVA puurakennuksen kevyesti akustoitu yläkerran huone joka myös toimii kotiteatterina .
    Lattiapintaa huoneessa noin 16 neliötä . Korkeus n 230 cm korkeimillaan /vinokatto.
    Huonetta ei ole tarvinnut eristää ympäristöstä matalan WAF:in ja kivojen naapurien takia.
    Tosin tontin rajoilla mökä on jo aika vaimeaa vaikka hieman innostuisikin .
    Mittausten ja subjektiivisen arvioinnin perusteella ainoa ongelma lienee alueella 300-2khz
    joka ilmenee kyseisen alueen lievänä laaja-alueisena korostumana =(jälkikaikuna.) ( n 4db)
    jota korjattu tällä hetkellä AV - vahvistimen omalla keski alueen säädöllä.
    Tähän vaivaan yritän pureutua tulevaisuudessa vaimentamalla ensiheijastukset tunnetun valmistajan
    tuotteilla jotka speksien mukaan tehokkaasti vaimentavat juuri haluttua kaistaa .
    Pääkaiutin ja subipuolella säätämisessä apuna lisäksi vanhat BFD parametriset korjaimet .

    Laitteistona toimii siis lähes kaikki käytettynä hankitut vehkeet, eli todella pienellä budjetilla mennään .

    Alla signaalitien kaavio :
    Pc>äänikortti/ Pc digiboksi > mikseri(karaoke/soittimet) >AV-vahvistin > BFD1 EQ > aktiiviset pääkaiuttimet ja
    subipuolella AV-vahvistin > voimakkuuden säädin ( tämä on kaikissa järjestelmissä) >
    BFD2 EQ > tehokas laadukas päätevahvistin x 2kpl 15" erittäin edullisia PA elementtejä n 90l.refleksikoteloissa.
    Yläpäätä suodatettu/sovitettu lähinnä alle 100 Hz hyvän integroinnin saavuttamiseksi .

    Tarkoitus päivittää 4 tai 6 suljettuun Peerlessin XLS-10 / n.20l koteloissa kun nämä jo olisi olemassa .
    Testasin 4 kpl ja suhteellisen suorana menee 10hz yhdellä suotimella HUONEESSA !!!
    Voi jopa olla pientä korostusta alapäässä mikin ja muun laitteiston rajoitteisuudesta johtuen ?

    Lisäksi vanha Pioneer DV-737 DVD soitin joka on vähällä käytöllä.

    Nämä mainitut vanhat BFD prosessorit sijaitsevat siis mökin kuunteluhuoneessa .
    Kotioloissa on myös MiniDSP ja AM2 muissa laitteistoissa .
    Kaikkea mahdollista on tullut kokeiltua vuosikaudet ja olen erittäin vakuuttunut
    subi-alueen sovittamisen/säätämisen hyödyistä kuunteluympäristöön.

    Sitten lopulta itse asiaan :

    Sattumalta luin artikkelin Juhan viimeisen päälle rakennetusta teatterista .
    Sitä oli pakko päästä kuuntelemaan , koska olin aikeissa rakentaa mahdollisesti vastaavat pääkaiuttimet.
    Pienen ruinaamisen jälkeen sain audienssin kyseisen kotiteatterin audio ja videotoiston saloihin.
    Kyseessä oli ongelma aikataulujen sovittamisesta Juhan kanssa .

    Kiinnostuksen kohteena oli erityisesti Nitrosäiliön arviointi kotioloissa / hyvässä kotiteatterissa + tottakai
    muutkin systeemissä olevat kaiuttimet Aw-7 surroundi koksut ja mahtavat 18" subit , sekä kokonaisvaikutelma järjestelmästä .

    Videotoiston laadun arvioinnista ei ollut mitään muuta teknistä eikä käytännön kokemusta kuin omat silmät .

    Olin aikaisemmin kuullut Nitroja Hyvinkään DIY messuilla 2013 isossa tilassa .
    Vertailukohteena oli myös Ruutinassakka jota olin kuullut mm. edellä mainitussa tapahtumassa
    ja Hifitalon kuunteluhuonessa sekä erään harrastajan hyvässä olohuoneessa usean tunnin ajan .
    Lyhyen systeemiin tutustumisen jälkeen päästiin itse asiaan eli kuunteluun .
    Oma kiinnostukseni liittyi lähinnä systeemin / Nitrosäiliöiden kykyyn toistaa puhtaasti PA voimakkuuksilla .
    Kuuntelun alkaessa huomasin samantien pitäväni Nitrojen saundista , samalla myös olin yllättynyt
    niiden kyvystä piirtää äänikenttä yhtenäisenä ja epäkaiutinmaisena vaikka kuunteluetäisyyttä oli vain 2,7m .
    Kyseessähän on kuitenkin erittäin suuntava kaiutin jonka suunnittelija arvioi toimivan vasta yli 4m etäisyydellä .
    Tällä kokoonpanolla tässä tilassa myös ns. spotti oli kiitettävän leveä . Sohvalla pystyi liikkumaan lähes reunoille ilman yläpään rajua vaimenemista .
    Odotin innolla milloin olisi sopiva hetki pyytää hieman hanaa . Lopulta kerroin toiveeni ja Juha"väänsi" lisää hönkää laitteistoon .
    Kovaakaan luukuttaessa ei esiintynyt minkäänlaista havaittavaa muutosta äänenvärissä mikä normi kotikaiuttimilla
    ilmenee yleensä yläpään kireytenä tai suorastaan rääkymisenä.
    Myös mielestäni dynamiikka välittyi uskottavasti eikä kompressiosta ollut hajuakaan .
    Hetken päästä pyysin kuitenkin omistajaa nolosti lisäämään basson tasoa 2-4db .
    Tiesin omistajan ARC:in ja akustoinnin avustamana kovalla työllä tehneen viivasuoran vasteen.
    Musiikilla olin kuitenkin materiaalista riippummatta sitä mieltä että jotain puuttuu alarekisteristä .
    Selitys löytyy korvan epäherkkyydestä matalilla taajuuksilla ja /tai mahdollisesta omasta mieltymyksestä.
    Jokainen saa säätää kuten haluaa enkä jaksa alkaa väittelemään tästä.

    Olen omassa huonessanikin säätänyt vasteen suoraksi 10hz saakka mutta en koskaan ole siihen ollut tyytyväinen .
    Edellä mainitun suoran vasteen olen säätänyt mittaamalla sekä AM2 automatikaalla useissa laitteistoissa ja tiloissa .
    Mielestäni n.3-5db lisäys saattaa ainakin jollakin musiikkimaterialilla olla sopiva korostus.
    Vertaan tätä tasoa hyvin miksattuihin konsertti tai lava saundeihin. HiFi = korkea luonnonmukaisuus .
    Toki tarkoitus on korostaa oikeassa suhteessa välillä 80hz - 20Hz..

    Näillä säädöillä päästiinkin sitten omasta mielestäni uskottavaan saundiin
    esim. Infectedillä .
    Myöskin muu rock / pop painotteinen materiaali välittyi hienosti .
    Tuli myös kokeiltua tuttuja Toton balladeja jotka toistuivat erinomaisesti .
    Bassopuolella saundi oli napakka ja subien integrointi oli aivan huippuluokkaa .
    Yleensä olen paikallistanut subit oli jakotaajus lähes mikä hyvänsä mutta täällä se ei onnistunut.

    Pyynnöstäni Juha lopulta antoi demon elokuva äänellä ,joissa oli hienoja tilavaikutelmia ja
    mahtavia tehosteita surround ja bassopuolella.
    Siinä vaiheessa jäin hieman suu auki että WHAT , en ollut uskoa miten hyvin surroundipuoli
    huoneessa toimi vaikka etäisyyttä koksuihin ei kovasti ollut .

    Elokuva puolella ei ihme kyllä ollut mielestäni tarvetta basson korostukseen ?
    Myös keskikaiuttimen ainoa oikea paikka selvisi tässä .

    Kuvanlaadusta en osaa muuta sanoa kuin että kontrasti ja valovoima oli huippuluokkaa .
    Tosin huoneen on syytä olla todella pimeä sillä pienikin hajavalon määrä tuhoa mustan toiston .
    Vanhoilla silmilläkin tarkkuus hämmästytti .

    Suuret kiitokset Juhalle demosta , vaikuttava kokemus kaikenkaikkiaan.
     
  16. AV-agentti

    AV-agentti Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    18.05.2014
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^

    Kehottaisin välttämään stereomusiikkiäänitteillä tapahtuvaa bassotason arviointia. Tai yleensäkään mitään playback-kaluston subjektiivista säätämistä. Se johtuu siitä, että jos sille tielle lähtee, sen taiteenlajin kuuntelussa säätämistä saa tehdä ihan & koko ajan. Yhdellä stereojolinalla balanssi on ok, toisella aivan järvessä ja kolmannella jossain siltä väliltä. Aina kun ääntelijä vaihtuu, alkaa uusien passosäätöjen hakeminen. Jaksaako tätä hakemista kovin pitkään... tuskin jaksaa. Kuunteluaika kulahtaa passotason hakemiseen ja loput menee alakeskialueen tason arviointiin. Varsinaiseen äänien kuunteluun ei jää aikaa lainkaan.

    Sen sijaan kannattaa tehdä näin: yksi neutraali asetus, ota tai jätä. Natural born audio selectorina toimii kuuntelijan pääkallon paikalle istahtava tunteeton objektivisti, mittausmikrofoni. Asetukselle sopivat ääntelyt otetaan, sopimattomat jätetään. Kuuntelija toimii oman kuuntelunsa Idols-tuomarina. Ja antaa liian balanssivammaisille ääntelijöille hylsyn kuten telkkarissa konsanaan: ei jatkoon. Ei niitä toivottomia raakkujia aleta autotunen ja lauluvalmentajan kanssa sielläkään hoonaamaan levytyskuntoon.
    Stereomusiikkiääntelyillä vaihtelua piisaa, koska siellä puolella ei ole mitään äänitarkkailustandardeja käytössä ja hommia on tällä tyylillä tehty (=kukin tyylillään/lyylillään) jo aika pitkään (n. 50 vuotta). Sitten siellä on nykyään vielä nämä sauvahiihtokuuntelun yms. mobiili-laukkauskuuntelun spesiaalijutut otettava huomioon. Hihisti ei löydä ikinä kaikille sopivaa yleissäätöä.

    Tämän kanssa pystyy elämään, kunhan muistaa tämän jutun pointterina olevan asian. Älä koskaan eläkä ikinä ryhdy säätämään laitteitasi näitten sekasotku-stereomusiikki -levytyksien perusteella! Tämän virheen on moni stereopentti tehnyt omilla korvillansa. Ja jäänyt korvarenkaat kilisten sille tielleen ikuiseen säätölooppiin.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Gonzon kommentit ovat tietenkin hänen omiaan, mutta pari tarkennusta:

    1. "Viivasuora" vaste voi olla vähän liioittelua, mutta ARC:n mukaan - joka on toisaalla todettu paikkansa pitäväksi oman 1/12 smoothinginsa rajoissa - vaste on -+2db sisällä suora 15hz alapuolelta pitkälle yli 10khz. Pitäisi hankkia mittamikki ja huvikseen tarkistaa tuo vaikka keskeltä kuuntelupaikkaa.

    2. Gonzo sanoi ihan suoraan, että tykkää vähän lämpimästä bassopäästä ja pyysi nostamaan bassoja. Ruuvasin tuota Anthemin Bass-säädöstä lisää, 4db tuntui olevan sopivasti lisää löylyä. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että joku muokkaa ääntä mieleisekseen silloin, kun muokkaaja tiedostaa, mitä tekee. Eli kuten tässä pyydettiin nimenomaan tippa ylimääräistä bassoa. Eipä siinä mitään vikaa ole.

    3. Aika paljon tuli vertailumielessä soitettua myös ilman subwoofereita. Vaikka viritys Nitroissani onkin jossain 55hz tienoilla, niin yllättävän hyvin niistäkin bassoa lähtee. No, huone on edelleen huone, ei fudiskenttä.

    4. Pahoittelut vielä Gonzolle aikatauluongelmista, ihan oikeasti oli vaan kohtuutotan hässäkkää koko ajan. Ja halusin varata tälle demolle aikaa siten, että mun puolelta aika ei ole rajoittava tekijä ennen seuraavaa aamua.
     
  18. Gonzo

    Gonzo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.04.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et varmaan huomannut sitä laitteistosta kertovaa pitkää rimpsua jossa lukee : subipuolella Av-vahvistin > säädettävä voimakkuus >tämä on kaikissa laitteissani etc.
    On toki tiedossa että kaikessa materiaalissa on eroja matalassa päässä .Eihän kukaan kai todella jaksaisikaan säädellä mistään valikoista tasoja.
    Itse olen järjestänyt asian laittamalla passiivisen tai aktiivisen säädön (potikan) subbasen linjalähtöön .Tämä säädin sijaitsee sohvalla vieressäni .
    Voi säätää vaikka joka biisille kun säätö kestää 3 sek.
     
  19. AV-agentti

    AV-agentti Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    18.05.2014
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa mennä vähän kauemmin. Kelailet "testi"biisiä edestakaisin ja pähkäilet optimaalista asetusta. Sama toistuu jokaisella biisillä kuuntelukerrasta toiseen. "Oliskohan se +4, +5 dB... vai 4,5 dB... hmmm... testing testing".

    Sitten aikanaan keksit että kikkeliskokkelis, myös keskialuetta ja diskanttia voi säätää! Pandoran lippaan audiolokero on tällä avattu. Saatat myös keksiä samalla kertaa biisikohtaisen parametrisen taajuuskorjaamisen melko laajat kustomointimahdollisuudet.
    Lopulta siinä käy niin että sinulla kiertää pelkästään kolme (3) todella puhki soitettua testibiisiä ja niiden 19 erilaista kilpailevaa asetussettiä kuuntelussa.


    P.S. Arvaappas mitä sitten tapahtuu kun säätämismielenkiintosi laajenee videon puolelle. Tuolla tyylillä sinulla on omat valkotasapaino- ja värisäädöt ainakin

    -vampyyrielokuville (lisää rusketusta hahmoille)
    -avaruuselokuville
    -CSI:lle
    -Game of Thronesin Kings Landing -ulkokohtauksille
    -Michael Bay -elokuville



    P.S.S. Suosittelisin miesten oikeasti, oman audioharrastuksessa jaksamisen kannalta, että ottaisi sen artistin työn ulos ihan vaan semmoisena kuin se on. Ja hyväksyisi sen. Jos on niin pahan kuuloinen että ei pysty hyväksymään: ei jatkoon l. next, seuraava biisi/hoilottaja eetteriin.
    Minäkin yritin joskus kauan sitten säätää toistolaitteita stereomusiikkia kuuntelemalla. Kunnes oivalsin että se on mahdotonta. Aivan liikaa muuttujia ja hifistiä kampittavia kirjavuustekijöitä stereotuotantoketjun alkulähteillä.
     
  20. Gonzo

    Gonzo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.04.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rauhoitu hyvä ihminen , itselläni toimii erittäin mainiosti ajantasa säätäminen matalille taajuuksille.

    Onhan näitä auto ja studiokäyttöönkin . Mm.G:llä on subin tasonsäätöpotikka..miksi ..jos ei sitä tarvitse..

    Säätö vie tosiaankin sen 3-5 sek. ja vot biisi ei kuulosta enää "ohkaiselta" eikä "paksulta"

    Hyvin harvoin on edes ollut muuta säätämisen tarvetta laitteistossa. Ilman muuta olen ottanut huomioon tämän jo perusasetuksissa .

    Kyllä niitä ei jatkoon menijöitä on vastaan tullut mutta tällä tavalla saan hieman liikkumavaraa helposti.

    Taidat ajatella nyt ihan eri asiaa kun minä. Ei siinä säätämisessä tarvitse mitään desibelejä miettiä , haloo earth calling...

    Toki jos ei prosessointiteho kuulijalla riitä nopeaan päätökseen tasosta on toki vaikeaa.

    Noh, jos et itse onnistunut tavoitteessasi olen pahoillani, mutta minä olen ......

    ..ja kuten mainitsin tämä on jokaisen oma asia josta on turha sen enempää väitellä.

    Olet tuonut oman näkökantasi esille hienosti ja minä omani , jatka kuuntelua kiinteällä säädöllä minä jatkan joustavalla tavalla.