Klovn the Final (2020)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 21.07.2021.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 221
  Saadut tykkäykset:
  155
  [​IMG]

  Tanskalainen TV-sarja Klovni – kyllä nolottaa on jatkunut jo kahdeksan tuotantokautta ja poikinut kolme elokuvaa. Sarja perustuu epäkorrektiin ja mustaan huumoriin ja äärimmäisen noloihin munauksiin, se on vähän kuin ”Solsidan potenssiin kikkeli”.

  Kolmas elokuva Klovn the Final sai ensi-iltansa viime vuoden tammikuussa. Frank täyttää 50 vuotta, ja Casper kustantaa lahjaksi ”poikien kalastusmatkan” Islantiin. Matkaan lähdettäessä selviää, että kyseessä on Casperin järjestämä pi*lurundi Islannin parhaaseen bordelliin. Lentokentällä sattuu pieni väärinkäsitys ja kaikki alkaa vähitellen mennä yhä pahemmin päin helvettiä. Kaverukset joutuvat kaameaan tilapäismajoitukseen, pi*lusta ei tietoakaan (vain 1 kuollut), ja tulivuorenpurkaus sulkee Islannin lentokentät viikoiksi.

  Elokuvan ongelmana on sen hajanaisuus. Islannin-matkan lisäksi kaverukset toheloivat yrityskaupassa ja kihomato-ongelmissa, ja Frankin poika paljastuu homofiiliksi. (No, kaikkihan me olemme joskus kokeilleet äidin rintsikoita...) Aiheisto olisi toiminut ehkä paremmin TV-sarjan jaksoina, joissa keskitytään yhteen onnettomuuteen kerrallaan.

  Juoni tavallaan toistaa ensimmäisen elokuvan rakennetta ja šokeeraavat tapaukset alkavat jo tuntua hiukan turruttavilta. (Toisaalta jäi askarruttamaan, toteutuuko hautarauhan rikkomisen tunnusmerkistö, jos kurkkii kuolleen täti-ihmisen hameen alle... jos kyseessä on vaimon täti... ei pikkuhousuja...)

  2/5

  Ensi-ilta Tanskassa: 30.1.2020.

  Tanskalaisessa blu-rayssa (BD-25) on ainoastaan tanskan- ja norjankielinen tekstitys eikä mitään lisämateriaaleja. Ehkä tämä olisi ollut hauskempi, jos ei olisi tarvinnut koko ajan tavata ja arvailla tekstitystä — ehkä ⅓ dialogista jäi ymmärtämättä. Kuvanlaatu on keskitasoa. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  h3mb3 tykkää tästä.