Kingdom of Heaven

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana E. P., 21.12.2004.

 1. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kingdom of Heaven on noussut minun listallani yhdeksi vuoden 2005 odotetuimmista leffoista. Ai miksi 1100-luvun ristiretkiin sijoittuva elokuva saa herättämään mielenkiinnon tavallista rainaa enemmän? No minäpä kerron.

  Muuan Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator, Hannibal, BW Down...) ohjaa elokuvan ja John Mathieson joka kuvasi upeasti Gladiatorin ja Hannibalin on kuvaamassa tätäkin leffaa. Elokuva tulee siis näyttämään erinomaiselta.

  Elokuvaan on palkattu näyttelemään monikansallinen näyttelijäkaarti. Pääosin elokuva on englantilaisten täyttämä, mutta näyttelijöistä löytyy muutama ranskalainen, pari tanskalaista, uusiseelantilainen, irlantilaisia, pohjoisafrikkalaisia, suomalainen (Jouko Ahola) ja vain pari jenkkiä (ei minulla ole tosin mitään jenkkejä vastaan). Muslimihahmoja näyttelevät ovat käsittääkseni itsekin pääosin islaminuskoa tunnustavia, joten tästä ristiretkielokuvasta ei todennäköisesti tule liiaksi yhteen näkökantaan keskittynyttä leffaa. Monikulttuurinen roolitus antaa ehdottomasti lisäaineksia ja syvyyttä elokuvalle.

  Elokuvan pääosassa on Orlando Bloom ja muista tärkeistä osista löytyy ranskalainen Eva Green (Bertoluccin The Dreamers), Liam Neeson ja Jeremy Irons. Sivurooleista löytyy mm. Edward Norton joka esittää Jerusalemin kuningas Baldwin IV:tä, sekä Suomen oma poika Jouko Ahola, joka esittää muistaakseni jotakin Saksan suunnalta tulevaa ritaria.

  Minulla on vain sellainen tunne, että tämä leffa saattaa hyvinkin pyyhkiä lattioita sellaisilla historiallisilla leffoilla kuin King Arthur, Troy, Alexander ja Gladiator. Kaikki pitäisi olla tässä leffassa kohdallaan. Keksin vain kaksi tekijää, jotka voivat ensisijaisesti tuottaa pettymystä. Ensinnäkin Leffan tarina ja juoni voi olla pettymys, koska käsikirjoittaja on tuntematon William Monahan. Tosin Scott ainakin luottaa häneen, koska myös vuodelle 2007 kaavailtu Tripoli on Monahan käsialaa. Toinen pienoinen huolenaihe ovat elokuvan musiikit. Säveltäjä Harry Gregson-Williams on tehnyt pääasiassa musiikkia piirrettyihin ja komedialeffoihin, joten on epävarmaa, miten hänen sävellystyönsä käy historialliseen sota-draama-spektaakkeliin

  Tuotantoyhtiönä on 20th Century Fox, joten jos mennään asioiden edelle pahasti, niin dvd-julkaisu tulee varmasti olemaan laadukas (julkaisija Suomessa FS-Film). :) Budjettikin on leffalla kohtuullinen 130 miljoonaa dollaria (IMDB), verrokkina mainittakoon Troy 185 milj, King Arhur 90 milj, Alexander 150 milj. ja Gladiator 103 miljoonaa.

  Ensi-ilta Suomessa 4.5.2005, mikä on myös ensi-illan päivämäärä koko maailmassa.
   
 2. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Taitaa olla taas näitä muiden kuin minun mielestäni EVVK-leffoja, koska threadin postasin kolme päivää sitten ja 84 kertaa on threadiin katsottu. :)

  Noh, jos jotakin nyt sattuu vähän kiinnostamaan, niin tässä on leffan teatteritraileri (2 minuuttia 45 sekuntia):

  http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808529407&cf=trailer

  Trailerissa ei ole juurikaan spoilereita, vaan paremminkin leikkaavat sekunnin parin pätkiä eri kohtauksista ja luovat yleisfiilistä leffasta. Komealta näyttää. Massiivisia taistelukohtauksia, ihmissuhdedraamaa, kaunista liikkuvaa kuvaa, hyviä roolisuorituksia ja jos trailerin musiikit ovat itse leffasta, eikä muualta ripattuja, niin hyvää sävellystyötä luvassa.

  Leffan kotisivut löytyvät varmaan tässä kuussa seuraavasta osoitteesta (eivät vielä toimi):
  www.kingdomofheavenmovie.com
   
 3. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näin saattaa käydä jos ei otsikko ole jotenkin kuin "Ridley Scottin uus leffa!!". Itse kyllä pidän tällaisesta selvemmästä otsikkotyypistä. :)

  Aijai kun saisi quicktimenä... ISDN:llä on kiva katsoa streamia. :D Sen postimerkin kokoisen trailerin jälkeen odotan leffaa suuremmalla innolla kuin aikaisemmin. Näyttää paljon paremmalta kuin ehkä odotin ja koska Alexander ei kiinnosta nähdä nyt oikeastaan pätkääkään, niin kiinnitän odotukseni tuohon. Nyt en kyllä saanut selvää vilahtiko se Jouko siinä trailerissa. ;) Mieshän kovasti sanoo, että kyseessä ei ole ihan pieni vilahdus vaan suurempi sivurooli. Ei se mitään, toivon mahdollisimman paljon screentimeä hänelle.
   
 4. Terris

  Terris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ihan hyvältä kyllä näyttää. Musiikki kuulosti hyvältä ja näyttelijät varmaan ihan ok, paitsi Orlandon olisin vaihtanut kyllä johonkin muuhun. Ei oikein vakuuta tuossa trailerissa.
   
 5. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Sivut ovat tulleet nettiin viimeisen vuorokauden aikana. :) Eihän tuolla vielä paljon mitään ole, mutta jotakin kuitenkin.

  http://www.kingdomofheavenmovie.com/

  Flash-sivuilta voi ihmetellä traileria nyt isompana ja quicktimellä. Jouko Ahola taitaa olla vaaleanruskeilla (lue blodeilla), paksuilla leteillä varustautunut ritari, joka kulkee Bloomin ja Neesonin esittämien hahmojen mukana. Näyttäisi olevan trailerissa sekunnin tai pari yhteensä kolmessa väläyksessä. Seisoo Liamin takana, taistelee miekan kanssa sekä nousee maasta miekka toisessa ja kirves toisessa kädessä. Saatan tosin olla väärässä... :p
   
 6. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä olen aina pitänyt eeppisistä historiallisista spektaakkeleista, joten kyllähän tämä elokuva pitää nähdä. Toivottavasti tosiaan olisi parempi kuin Aleksanterit, Artturit ja Troijat jotka tosiaan ovat kaikki olleet aika EVVK tähän asti. Mutta kunnon eurooppalaista ritaritoimintaa on aina mukava nähdä kyllä. Ristiretket ovat myös sinällään kiinnostava aihe, joten hyvin tehtynä leffa on varmasti loistava, etenkin kun Scott on puikoissa. Muutenkin keskiaika ja ritarit ovat aina kiehtoneet meikäläistä. We shall see.
   
 7. naran

  naran Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2003
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jee, menee kyllä odotuslistan ykköseksi. Parhaimmillaan voi olla jotain mahtavaa. Toisaalta, pahimmillaan saamme jonkun k-11 vesitetyn näkemyksen ristirekistä... "Oikea" versio sitten DVD:nä.
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 402
  Saadut tykkäykset:
  115
  Ridleyn elokuvathan tarjoavat ainakin visuaaliselta puolelta huikeaakin katsottavaa toisinaan ja tämä ei taida tehdä siinä poikkeusta. Mutta mutta, se että pystyykö tämä tarina antamaan muitakin elämyksiä onkin eri juttu. Karisma vapaan Orlandon selviäminen suuressa pääroolissa epäilyttää kovasti. Russell Crowemaisiin suorituksiin tuskin yltää.

  Elokuvan arvosteluja pitää kytätä tarkasti ensi-illan aikoina. Ihan kiinnostava viritelmä kyllä.
   
 9. Kwaakku

  Kwaakku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kyllä luottaisin herran taitoihin, onhan H. Gregson Williams säveltänyt musiikit Metal gear solid-sarjaan, jotka ainakin meikäläistä säväytti kovasti (etenkin tunnari :love: ). Tosin trailerin musiikki oli ehkä turhan ei-mahtipontista minulle.:rolleyes:
   
 10. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
 11. Brija

  Brija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ihan; kohta saa jo sanoa että on tätä odotettu vuosia. :) Kuulostaa kaikin puolin hyvältä, toivottavasti täyttää odotukset.
   
 12. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hienoa filmiä tästä odotetaan myös täällä, vähintään Gladiatorin tasoista mestariteosta. Odotukset vain kasvoivat kun kävin juuri katsomassa elokuvan kotisaittia (www.kingdomofheavenmovie.com/), erittäin hienolta vaikuttaa. Tämä voisi vihdoinkin olla se eeppinen elokuva jollaista jo Troijasta odottelin.

  Orlando Bloomista sen verran että kyllähän mies on ainakin yhden kunnon roolin tehnytkin, nimittäin Pirates of the Caribbeanissa. Siinähän Orlando oli suorastaan mainio joten ei olisi yhtään yllätys jos vaikka mies onnistuisi tässäkin roolissaan erinomaisesti. Lisäksi taustalla on sopivasti kokenutta kaartia, niin varmasti casting on varsin onnistunut.

  Orlandosta vielä sen verran että taitaa miehellä olla samanlainen tie kuljettavana uskottavaksi näyttelijäksi kuin Brad Pittillä aikoinaan: - Pitt'hän sai tehdä oliko se 3-5 erinomaista roolisuoritusta ennenkuin hänet tunnustettiin muuksikin kuin pelkäksi mannekiinipojaksi.
   
 13. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei näkynyt Jouko Aholan nimeä tuolla saitin listalla, vaikka IMDB hänet leffasta vielä löytääkin. Taitaa olla aika pieni rooli sitten kyseessä, että ei mahdu isojen nimien joukkoon. :confused:
   
 14. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mutta onhan siellä sentään yhdessä kuvassa Jouko ja trailerissakin hän kolmisen kertaa vilahtaa. :)
   
 15. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Millään en häntä sieltä huomannut (olisiko syynä ollut sitten medium-koon traileri...) vaikka äijä tulee nähtyä melkein kerran viikossa koulumatkalla. :) Se kuva pitää nähdä.
   
 16. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Eikö se Jouko ollut oikein yhdessä noista isommista taustakuvista, siinä missä päähahmot seisovat metsän reunalla rinnakkain. Neljäs vasemmalta otaksun? Vaikka enkään miestä pahemmin ulkonäöltä tunnistakaan, niin arvioisin että hän on tuo vaaleahiuksinen karpaasi.

  Harmi etteivät ole saaneet tuohon alas hänen nimeään.
   
 17. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Postaus numero viidessä selitän suunnilleen missä kohtauksissa äijä näkyy. Kävin tuon tralerin läpi lähes freimi freimiltä taannoin. :rolleyes:

  Chauronkin on bongannut hänet aivan samasta flash-taustakuvasta kuin minä.
   
 18. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kappas, siellähän se oli siellä flash-taustassa (en älynnyt katsoa sitä tarkemmin kun keskityin nappeihin jotka veisivät kuviin (ja jota ei edes ollut) :eek: ). Kiitoksia. :)
   
 19. petma

  petma Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1
  Uusi international trailer löytyy täältä.
   
 20. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Noniin, tuli tämäkin traileri katsottua ja odotukset nousivat entisestään vaikkakin traileri näyttikin enemmän henkilöhahmoja kuin toimintaa. Mutta hyvä sinänsä, varsinkin kun huomasi että Orlandohan saattaa onnistua aivan kympin arvoisesti tässä roolissaan. Lisäksi bongasin ainakin Liam Neesonin ja Jeremy Ironsin hyväntuntuiset suoritukset sekä tietty kauniin Eva Greenin kasvot trailerista. - Jopa Aholakin siellä vilahtaa, katsokaa vain.

  [​IMG]

  Odotetaan innolla edelleen. Tulossa on näillä näkymin erittäin hieno elokuva, kenties jopa Gladiaattoria parempi.

  :naminami: