Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 856
  Saadut tykkäykset:
  450
  Huomaatko omat "lienee", "voi olla" -sanat?
  Onko mitään faktaa siitä, että he eivät maksa jokainen vesimaksua? Jokainen asukas pitää ilmoittaa isännöitsijälle. Se on vähintään vuokranantajan tehtävä. Joten sen sijaan, että haukut asukkaita, niin kysyppäs vuokranantajalta, että onko ilmoittanut jokaisen asukkaan isännöitsijälle. Silloin myös vesilaskut tulevat oikein.

  Tällä tavalla ne "ulkomaalaiset eivät maksa asumisesta, mutta saavat puhtaana käteen tonnin kuussa tekemättä mitään" -huhut alkavat...
   
 2. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  87
  Joskus jutellut hallituksen jäsenten kanssa. Ongelma on että siellä voi olla 1-6 raksaäijää majailemassa enemän tai vähemmän tilapäisesti. Jotenkin en jaksa uskoa että vuokranantaja ilmoittaa jokaisesta muutoksesta isännöitsijälle. Saman "ongelman" kanssa ollaan taloyhtiöissä joissa on paljon airbnb kämppiä. Jos joku sellaisen omistaa niin voi varmaan valottaa käytäntöjä?

  Mutta kuten kerroin, vesimaksut menevät taloyhtiössä suurinpiirtein tasan, joten mistään elämää suuremmasta ongelmasta ei ole kyse.
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 856
  Saadut tykkäykset:
  450
  Sen verran jatkan, koska on mielenkiintoinen aihe, että jokaisesta toki pitää ilmoittaa, mikäli heillä on vuokrasopimus. Sitten taas, jos sitä ei ole, niin lakia pitää tutkia sitten tarkaan, että mikä on vierailua tai tilapäistä majoittamista.

  En ole lain asiantuntija tuolta osin eli en osaa väliaikaismajoittujien tai airbnb-majoituksen vesimaksuista sanoa. Mutta useamman vuokra-asunnon omistajana voisin _veikata_ (eli luultavasti menee päin peetä), että vesimaksun määrän voisi laskea keskiarvon mukaan. Mutta helpoimmallahan sitä pääsisi, kun olisi mittarit käytössä. Ja veikkaan, että ainakin 90% asunnoista nykyään käytetään mittareita.

  Mutta mielestäni on hienoa, että joka paikassa aletaan mittaamaan vedenkulutusta. Edellisessä asunnossa asuimme vuosia kiinteällä vesimaksulla ja mielestäni se ei kovin hyvä asia ollut. Lapsetkin helposti oppivat vääränlaisen tavan käyttää (lue: tuhlata) vettä.
  Nyt on maksu sidottu kulutukseen ja edellisen asunnon vaikutuksen kyllä huomasi ensimmäisinä kuukausina. Varsinkin lapset käyttivät vettä ihan surutta. Nyt on onneksi opittu jo järkevämpään tapaan.
  Suomessa veden riittäminen ei toistaiseksi ole iso ongelma, mutta muualla maailmassa yksi suurimmista. Suomalaistenkin on hyvä oppia käyttämään vettä säästeliäästi. Kyllä sitä yllättävän nopeasti uudessa asunnossa huomasi, miten vettä voi käyttää paljon vähemmänkin ja silti se ei ole pois mistään.
   
 4. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  63
  Kai puolisosi maksoi itse kuluttamansa vedet? Etkä sinä joutunut maksamaan osaa siitä:eek:

  Jaa sinähän käytät astian pesukonetta ja pyykin pesukonetta huomattavasti useammin kuin minä. Itsellä tule varsinkin arkena syötyä aina samoista likaisista astioista mistä on syöty jo useammpanakin päivänä. Suihkussakin tulee käytyä 1-2 kertaa viikossa nytkin haisen kuin rankkitynnyri kun on tullut vähän hikoiltua:D
   
 5. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  63
  Itse olen asunut tässä asunnossa jo yli kymmenen vuotta ja minusta ei ole ilmoitettu isännöitsijälle että asun tässä osoitteessa. Olen kirjoilla toisessa osoitteessa mutta täällä maksetaan vedestä kulutuksen mukaan. Epäilen että tuo hallituksen puheenjohtaja tietää että asun tässä kun minulla on vielä autokin talonyhtiön vuokrapaikalla mutta emännän nimissä.Mutta eivät ole puuttuneet siihen koska onhan minulla oikeus olla kylässä:D Jos joku kysyy niin voin kyllä todistaa että olen kirjoilla toisessa asunnossa tulkoon vaikka käymään poikamies boksissani:D
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 715
  Saadut tykkäykset:
  394
  Olen ymmärtänyt, että vedenkulutuksen pihistelyllä voi olla huonoja vaikutuksia putkiston kestävyydelle. Eli putkissa pitää virrata riittävästi vettä, jotta ne pysyvät kunnossa. Aika kalliiksi tulee siis ideologia, jos pitää tehdä putkiremppa vaikka 10-20 vuotta etuajassa. Vuokralla asujia tämä ei tietenkään kiinnosta tippaakaan.

  Ennustan tämän saman ideologian mukaisesti kaukolämmön (ja veden) hinnan kallistuvan rajusti tulevaisuudessa. Jopa niin, että aiemmin järjetön sähkölämmityskin alkaa näyttämään järkevältä. Yksi syy pk-seudulla on tietenkin Helsingin päätös luopua kivihiilivoimaloista lainkaan miettimättä, millä ne korvataan.

  En juurikaan kaipaa Suomeen 3 minuutin suihkukulttuuria, vetämättömiä vessoja ja ideologisista tai säästösyistä pahalle haisevia ihmisiä.
   
  tuna ja Burkitsville tykkäävät tästä.
 7. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 341
  Saadut tykkäykset:
  153
  ^
  Puhumattakaan siitä, että esimerkiksi vettä säästäväksi viritetty vessa on vedettävä kahdesti ennenkuin kaikki on huuhtoutunut.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 401
  Saadut tykkäykset:
  130
  Vuokranantajakin tuli jopa vastaan tuossa (sinänsä ihan reilua, kun kuitenkin vuokrattu kiinteällä vedellä ja käytön mukaan hinnoittelu selkeästi yllätti kovuudellaan). Meille jäänyt osa taidettiin maksaa puoliksi, kun en halunnut alkaa liikoja vaatimaan (puolisokin oli tullut taloudellisesti vastaan toisissa asioissa).

  Otan paljon huomioon luonnon kulutusta, mutta puhtaudesta en tingi. Koen sen kai olevan tietynlainen sivistyneen ihmisen käyntikortti. Toki tietyn pisteen jälkeen puhtauden ylläpito voi lipsahtaa turhamaisuuden puolelle, mutta ei se liene mikään tämän päivän ilmiö kuitenkaan, että ihmiset tuppaavat peseytymään joka päivä. Juomalaseja en sentään laita astianpesukoneeseen yhden tai edes muutaman käyttökerran jälkeen (oletuksena toki että olen juonut vettä/kivennäisvettä tms.), mutta sehän on selvää, mitä tulee lämpimän aterian jälkeisiin likaisiin astioihin, että bakteerikasvusto moninkertaistuu tunneissa (minkä voisi olettaa olevan lämpimien ruokien syömäväli).

  En minäkään. Toisaalta en kaipaa myöskään niitä, jotka läträävät ylettömästi sen nimissä, kun on rahaa, tai sen nimissä, ettei jaksa vaivautua ajattelemaan kulutusta ja kuormitusta. Esimerkiksi oman alle viiden minuutin suihkun aikana ehdin rivakasti mutta todella huolellisesti saippuoida itseni (mukaan lukien esim. pesusienen ja selkäharjan käyttö) ja pestä saippuan pois. Ei siinä mikään jää puolitiehen ja näin ollen yhtään pidempi aika tarkoittaisi automaattisesti sitä, että ollaan siirrytty puhdistautumisesta vesisuihkusta nauttimiseen tai tahalliseen verkkaisuuteen. Toki on asia erikseen, jos vartalo esim. iän tai vaivan takia ei pysty toimimaan rivakkaan tahtiin, mutta perusterveellä aikuisella ei pitäisi olla ongelmia tuon suhteen.

  Mitä tulee tuohon vetämättömään vessaan, niin kieltämättä olen "if it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down" -ideologian mies, joskin toki vieraiden käydessä tai pidemmäksi aikaa poistuessa huuhdon virtsankin samantien alas. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että virtsa olisi missään vaiheessa pöntössä kellumassa tuntikausia hajuhaitaksi saakka, vaan lähinnä sitä, että minusta on turhuutta huuhtoa virtsaa pois jos pyttyyn tulee uudet pisut varttien sisällä.
   
 9. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  63

  Näitähän kävinkin jo läpi säästö ketjussani. olen muuten yleensä ollut aika terve vaikka en pese aina astioitakaan. Mahdollisesti elimistön vastustuskyky voi nousta noista jutuista mutta on niissä myös omat riskinsä.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 384
  Saadut tykkäykset:
  427
  Jodo, sä oot vaan niin ihana!
   
 11. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  178
 12. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  178
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 341
  Saadut tykkäykset:
  153
  Nysseon totta!
  Feministit haluaa poistaa koko käsitteen mies!
  Tilalle tulisi ns. käyttämätön olisi umpinainen, "kerran käytetty" avonainen ja entinen mies olisi varsinainen.

  T: Vesku
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 856
  Saadut tykkäykset:
  450
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006555788.html
  En niinkään ota nyt kantaa uutiseen, mutta tuo on kiinnostava lähinnä siksi, että eikö noissa laitteissa ole jotain merkkivaloa siitä, että joku turvakaari on auki? Tai sitten koko laitetta ei saisi käyntiin, jos yksikään turvakaari on jäänyt lukitsematta kiinni?
  Yleensähän nuo työntekijät kiertävät laittamassa tyhjienkin vaunujen turvakaaret kiinni ennen lähtöä, joten olen olettanut, että ohjaajan kopissa pitää olla joko vihreä valo sille, että kaikki on kiinni tai sitten tosiaan laite ei edes käynnisty.
   
 15. marko

  marko Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 739
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyllähän nuo turvarajatkin saattavat mennä epäkuntoon, ja siksi vaikuttaa että turvalaitteet olisivat käytössä vaikka näin ei todellisuudessa ole. Omalla työpaikalla noita rajoja on satoja, ja säännöllisen epäsäänöllisesti saa huomata, että jokin niistä on epäkunnossa. On sitten sattumankauppaa mitä ne epäkunnossa olevat rajat näyttävät. Toki on outoa, ettei henkilökunta ole käynyt paikanpäällä tarkistamassa, että ne turvalaitteet ovat oikeasti käytössä.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 856
  Saadut tykkäykset:
  450
  Eilen sainkin tähän vastauksen, kun huvipuiston pomoa oli haastateltu. Ilmeisesti ko. laite on niin vanha, että sen saa käyntiin, vaikka kaikki turvakaaret eivät ole alhaalla. Uudempia laitteita ei ole mahdollista laittaa päälle, jos joku on ylhäällä.
   
 17. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  178
 18. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  178
 19. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 568
  Saadut tykkäykset:
  226
  Salon sairaalamurhan 18-vuotiaan uhrin äiti joutui vaikenemaan pitkään - kertoo nyt, mistä tapauksessa on kyse: ”Hänen ei pitänyt kuolla”

  "Vaikea ajatella tytärtäni mediassa kuvattuna nuorena naishenkilönä. Hän oli lapseni, vaikkakin jo 18 vuotta täyttänyt, silti lapsi sekä mieleltään että motoriikaltaan. Halusimme hoitaa häntä kotona niin kauan kuin jaksamme. Hänellä oli rakastava perhe ja turvallinen koti. Hän oli syvästi kehitysvammainen, tarvitsi kaikessa apua. Minulla ei ole terveydenalan koulutusta, mutta niin vain sain pidettyä hänet hengissä kaikki ne vuodet. Kun tyttäreni joutui sairaalaan ja jouduin ’luovuttamaan hänet’ muiden hoidettavaksi, lopputulos oli se mikä se oli. Heillä oli kaikki se taito hoitaa, mutta heillä ei ollut halua.”

  Hitsi kun tuli harvinaisen surullinen olo tuon äidin sanoista. Uhri petettiin järjestelmän taholta todella ikävällä tavalla sen takia, että hän sattui olemaan erilainen. R.I.P.
   
 20. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 411
  Saadut tykkäykset:
  14