Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Keittiöremontti olisi tässä piakkoin edessä ja nyt kaivattaisiin vinkkejä, joilla saisi keittiöstä jollakin tavalla kiinnostavan pienien yksityiskohtien avulla. Esim. erilaiset kaapiston yhteyteen asennettavat valoratkaisut kiinnostavat. Tarkoituksena on vaihtaa kaapiston ovet (siis ei koko kaapistoa), työskentelytasot, tiskiallas sekä korvata takaseinän kaakelit paikalle asennettavalla laminaattilevyllä tai uusilla kaakeleilla. Itsellä peukalo keskellä kouraa, joten pääosin joudun ammattilaisia vaivaamaan.

  Erityisesti siis tosiaan kiinnostaisi saada vinkkejä minkälaisia keittiöratkaisuja täällä pyörivät ovat tehneet sekä tietysti kommentteja siitä mitä tulisi muistaa ottaa huomioon.

  Kiitokset jo etukäteen!
   
 2. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  No amatöörikokin mielipide asiaan on se, että hyvä yleisvalaistus ja tehokkaat kohdevalaisimet työskentelypisteisiin. Sitä kun noudattaa, niin ei jälkeenpäin ota kupoliin, kun ei näe töitä tehdä.
   
 3. Hentsu

  Hentsu Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vetolaatikoita, paljon vetolaatikoita. Tavalliset kaapit kannattaa unohtaa työtasojen alapuolelta. Poikkeuksena ainoastaan tiskialtaan alapuoliset kaapit, jotka varataan yleensä roskiksille. Ruokatavarat ja astiat on äärimmäisen mukava ottaa käyttöön kun koko sisältö avautuu eteen vetolaatikosta. Kaappien ongelma on, että takaa on tosi hankala ottaa tavaraa ja varsinkin ruoka-aineet tuppaavat menemään takaosassa vanhaksi.

  Jos kaapistot tulevat ns. L-kulmaan, kannattaa nurkka hyödyntää kattilakarusellilla, eli pyörivät tasot joilta kattilat sun muut on helppo ottaa esille. Taas ehkäistään, että tavarat jäävät toisten tavaroiden taakse.

  Laskupinta-alaa, eli työtasoja paljon! Niitä ei ole keittiössä koskaan liikaa. Jos työtasoja uusitaan, kannattaa suosia kestävää ja helppohoitoista materiaalia. Meillä on käytössä pinnoitettu kovalevy puujäljitelmä, joka kovasti aidon puun näköinen, mutta todella kova ja kestävä. Aito puu on näyttävää, siitä hankalaa että se pitäisi pystyä pitämään aina kuivana. Puun päällä lilluva vesi ei tee hyvää.
   
 4. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ja ainakin yksi korkea vetokaappi olisi hyvä olla. Ns. jauhokaappi esim. Saa mahtumaan paljon tavaraa ja helposti esille tarvittaessa.
   
 5. TSaari

  TSaari Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2005
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahdollisimman paljon pientä, huomaamatonta, epäsuoraa valoa! Ei rasita ja on mukavan oloista. Ja kyllä, myös keittiössä pääsee vaimolle pätemään kun laittaa gourmeet pöytään himmennetyissä valoissa. Ja olet virtuoosi!

  Ja tason - kaapistojen väliin laittaisin itse maitolasilevyn. Helppo pitää puhtaana (myös lieden takaa) ja toimii hyvin heijastamassa valoa mukavasti. :thumbsup:
   
 6. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  imo kannattaa harkita haluaako keittiöön pienen "makeup" remontin vai muuttaako koko keittiön kerralla.

  nyrkkituntumalta sanoisin, että suurin osa keittiöstä on suunniteltu enemmän tai vähemmän huonosti joten parennettavaa löytyy kaapistojen sijoittelussa, sähköissä, kodinkoneiden paikoissa, kaappien tyypeissä ja työskentelytason määrässä. Vaihtamalla pelkät ovet et juuri pysty puuttumaan näihin vaan teet ainostaan ulkonäköremontin. Mikäli tavoitteena on myös nostaa asunnon arvoa niin tuollainen makeup remontti ei sitä välttämättä kovin paljoa tee ...

  jos tavoitteena on parantaa keittiötä kokonaisuudessaan suosisin täyttä remonttia. Hintaa tulee toki enemmän, mutta ei mitenkään älyttömästi jos tarkoituksena on uusia muutenkin esim kaikki kodinkoneet. Halpoja ja laadukkaita kaappeja saa esim kettiö.netistä tai ikeasta.

  suunnittelussa kannattaa lähteä ennenkaikkea omista tarpeista. Esim meillä mikroa ei juuri käytetä eli mikro piilotettiin normaaliin kaappiin (tosin laatikoita ei sitten saatu siihen). Pöytätasoa haluttiin järkyttävä määrä eli ei mitään täyskorkeita kaappeja tai nostettuja astianpesukoneita. Lieden ympärillä pitää olla tilaa, joten meillä 90*60cm molemmilla puolilla. Yksi suuri allas on imo parempi kuin kaksi pientä, joten meillä yksi suuri jne jne jne jne jne. Jos itse ei keittiössä paljoa hääri kannattaa luottaa ammattilaisen apuun, kunhan vaan ensin löytää ammattilaisen.

  jos kuitenkin teet vain sen makeup remonti niin tyylikkyyttä saat nostettua korkeakiiltoisilla materiaaleilla tai trendikkäillä puuvalinnoilla (pähkinä, zebrano jne), täysintegroiduilla koneilla, laadukkaalla pyötämateriaalilla (kivi, durat jne), vetimillä ja monipuolisella valaistuksella.

  me tehtiin tämän vuoden alkupuolella täysremontti jossa keittiö oli yksi osa. Pari kuvaa hommasta nähtävillä täällä:

  http://www.villevaavu.org/temp/Koti/

  Budjetti oli hyvin tarkalleen 10ke, joka jakaantui näin:

  - Kaapit, vetimet, jalat, välitilakisko, valot, liesituuletin, apk (täysintegroitu), uuni (8 toimintoa), allas, hana sun muut pikkujutut. Ikea. Hinta 4500e
  - Kivitaso Nero Assoluto. Diapol. 1700e
  - Induktiotaso ja jääkaappi/pakastin jääpalakoneella. Gigantti. 3200e
  - Välitilan lasit about 200e takana olevan tapetin kanssa
  - 500e putket (siirrettiin vesipistettä)
  - 200e sähköt

  Lopulta aika kallista touhua, mutta paljon olisi voinut säästää ilman että ulkonäkö olisi kärsinyt, ehkä joku 3-4ke. Mutta toisaalta silloin olisi kärisinyt laadukkuus.
   
 7. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ihan hyviä pointteja.

  Vielä hieman tarkennuksia. Kodinkoneet ovat kaikki tällä hetkellä uusia. Jääkaappi-pakastin vanhin ja sillä ikää n. 3 vuotta, hella ja astianpesukone reilun vuoden vanhoja, joten niitä ei ole tarvetta uusia. Tämän hetkisessä asunnossa tarkoitus asua vielä muutama vuosi, mutta ei sitä kauempaa ja rempan pääasiallisena tarkoituksena on kohottaa jälleenmyyntiarvoa. Tämän vuoksi olen laskeskellut, että kovin suuret investoinnit keittiöön eivät varmaankaan enää kasvata sen arvoa juurikaan sijoitettua summaa enempää. Etukäteen olen budjettia laskeskellut n. 3k€:lle johon siis pitäisi työtkin sisällyttää. Tarpeen mukaan voi budjettia kasvattaa, jos se perustellulta vaikuttaa. Syy siihen miksi olen etukäteen suunnitellut ainoastaan ovien vaihtoa koko kaapiston vaihtamisen sijaan on tietysti hinta ja sen lisäksi se, että nykyinen kaapisto on luokkaa 15v vanha eikä siis aivan ikäloppu, joten ei pitäisi olla pelkoa siitä, että rakenteet olisivat menneet huonoon kuntoon.

  Jos tavoitteen haluaa kiteyttää niin se on saada keittiö näyttämään kohtuullisen uudelta ja huolitellulta "pikkurahalla". Omasta mielestäni pienillä yksityiskohdilla kuten juuri kaapiston pojaan asennettavilla piilotetuilla kohdevaloilla ym. pienillä yksityiskohdilla pystytään keittiön näyttävyyttä lisäämään merkittävästi kuitenkaan ilman suurta rahallista sijoitusta.

  Ei silti, että kyllä Säätäjän keittiö vaikuttaa erittäin tyylikkäältä eli kyllä suuremmassakin sijoituksessa on perusteensa. Mitä materiaalia on muuten keittiötasojen ja kaapistojen välinen seinä ja minkä hintaista? Teitkö koko keittiön itse vai käytettiinkö ammattilaisia apuna?
   
 8. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  On lopulta kyllä tosi hankala sanoa, mikä olisi taloudellisesti paras ratkaisu. IMO jos laitat keittiöön 3ke, mutta vain ovet on uusia asunnon arvo nousee vähemmän kun jos laitat keittiöön 4,5ke ja kaikki kaapit on uusia. Tuo 1.5ke on kuitenkin lopulta aika pieni summa, mutta sen jälkeen voit oikeesti sanoa, että koko keittiö on uusi. Pelkillä ovien vaihdoilla joutuu kuitenkin selittelemään "nää tää nyt on tällanen uusittu, mut kaapit on vanhoja, kyllä ne vielä kestää"

  Toisaalta kyllähän toi riippuu myös ostajasta.

  Esim itselle oleellista on just keittiön toiminta ylipäätään, ei se että kaappien ovet on uusia. Jos kaappien ovet on uusia, mutta keittiön toimivuus muuten pebasta, kokisin vain ongelmaksi että keittiö on remontoitu huonosti, sillä kaikki pitäisi kuitenkin korjata alusta asti.

  Pikkuveli ja sen vaimo taas osti kämpän jossa ovet oli uusittu. Olivat ihan tyytyväisiä sillä eivät oikeestaan käytä keittiötä. Näyttää kivalta, mutta oikeesti toimivuus on aika surkea.

  Eli jos tähtäät siihen, että myyt asunnon kokkaajalle, saattaisi olla järkevää uusia kaikki. Jos taas tähtäät jengiin, joka haluaa että kaikki vaan näyttää hyvältä, voi riittää ovien uusiminen.

  Se on karkaistua 4mm lasia. Maksaa vajaa 50e/neliö. Takana on tapettia, tapettirulla taisi olla joku 40e ja sitä jäi paljon yli.

  Keittiön tein alusta loppuun itse, vain putkissa ja sähköissä käytettiin ammattilaista koska niitä en saanut itse tehdä.
   
 9. otso

  otso Guest Guest

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väri- ja kaakelivalinnoissa yms. kannattaa miettiä tarkkaan, mitä haluaa. Just se tän sesongin värisävy tai koristekuvio ei välttämättä näytä hyvältä pidemmän päälle. Monet murretut sävyt viiden vuoden takaa on ihan hemmetin pliisuja nykyään, jopa likaisen sävyisiä. Koskee varsinkin kaakeleita. Ja jos meinaa asunnon myydä niin ei kannata laittaa mitään kukka-aiheita - muutamat ostajaryhmät, esim. miehet tai ylipäätään jonkinlaisen maun omaavat henkilöt eivät välttämättä ilahdu, jos ensi töikseen pitää laittaa kaikki pinnat uusiksi.

  Lattiarajaan sijoitettavat laatikot (joiden oikeaa nimitermiä en muista) ovat hiton käteviä. Siis alakaapin ja lattian väliseen hukkatilaan, kynnystasoon vielä matalat rullilla avautuvat laatikot esim. kattiloille tms. romuille, joita lyhyemmät perheenjäsenet eivät omin avuin saa yläkaapeista. (ei tartte nousta sohvalta...)

  Ja jos isomman rempan tekee, niin suunnitteluun kannattaa panostaa. Se ikean tai halpismyymälän suht kouluttamaton markkinointimerkonomi (no offense) ei välttis ole oikea henkilö suunnittelijaksi jos mietitään oikeasti toimiviakin ratkaisuja. Itte jos tuumaisin kalliimpaa remonttia, niin harkitsisin vakavasti tilausta puusepältä. Aitoja materiaaleja ja laatutyötä ei tarvitse uusia viiden vuoden välein. Ekompaakin se on, eikä välttämättä edes kalliimpaa.

  Niin, itte muutin juuri 50-luvun taloon, jossa on alkup. paikallaan rakennettu keittiö, sinänsä tusinatuotantoa, mutta toimiva edelleen. Vaneria ja liimalevyä, ratkaisut työtehoseuran mukaan... Tasoja korotin käytännön syistä, maalailin vähän ja uudet kaakelit altaan taakse. Mustat kirkaspintaiset kaakelit ja valkoista maalia, vähän uutta puutasoa ja teräskoukkua tms. Klassista ja suht orkkista, ehkä vähän radikaalia joidenkin tylsimysten makuun. Mutta ei mennyt kovin montaa sataa ja ilme on aika freesi mutta silti ajan hengessä.
   
 10. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
 11. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
 12. pawe

  pawe Guest Guest

  Liittynyt:
  20.11.2005
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakkeli&maali Ltd. :D

  Jos haluaa kelata vain pisneksen kannalta, niin nätti meikkaaminen riittää. Ei ehkä kovin rehtiä, mutta tuottoisaa. :rolleyes:
  Yksi tän hetken trendeistä on ns. "saareke" eli keskellä keittiötä oleva työtaso, joka toimii myös nopeana ruokapöytänä.Samaan kompleksiin saa tietty laatikoston/kaapiston. Näyttävyyttä saa vielä jos saarekkeen kylkiin asentaa lampun tai kaksi.
  Himpun erikoisemmaksi saarekkeen saa asentamalla siihen hellan ja trendin mukaisen rosteriliesituulettimen päälle. Paljon sinisiä teholedejä ja kovan atk-kaverin teknokeittiö on valmis :p

  P.S. Itse tykkään kovasti puuhellasta ja muutenkin "vanhoillisesta" keittiömeiningistä.


  -Pave
  "Liian paljon päätetehoa on aivan oikein"
   
 13. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tällaiset valot jakaa mielipiteet tosi selvästi, koska noi on ok kun kokkailee ja seisoo keittiössä, mut jos kyseessä on avokeittiö ja istut esim ruokapyödässä, sohvalla tai missä vaan niin noi heijastaa tosi ilkeästi. Tulee hyvin esille jo tossa kuvassa kun kuva on otettu vähän kauempaa. Siten tollasia valoja ei välttis tule pidettyä päällä esim "tunnelmavaloina" kovin helposti.

  Mut on noi kolmiovalot tämän hetken "kuuminta" trendiä, joten jos nyt uusit ne, on aika todennäköistä että ostaja niistä diggaa ja siten ne varmasti nostaa asunnon arvoa mukavasti :) Kaikkein halvimmalla noita taisi saada bauhaussista.


  Mut mä olen siltä sitä mieltä, että parhaan voiton saat sillä että teet koko homman uudestaan ja myyt kämpän sellaselle joka kokkailee vähän enemmän. Ostajan löytäminen tosin on hankalampaa ja voi kestää pidempään, mutta sit kun natsaa niin käärit kuitenkin enemmän rahaa :)

  Tietysti ennen kuin teet mitään kannattaa katsella onko sulla standardikaapit. Huonolla tuurilla et löydä juuri oikean kokoisia ovia ja keittiö menee uusiksi muutenkin :(
   
 14. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  No valothan ovat juuri oivat tunnelmavaloina, kuvasta saa väärän käsityksen.

  Keittiön rungothan eivät paljon maksa, pari kymppiä kappale ja saa sitten sellaisen kuin tahtoo. Helppo kasata itsekin jos ostaa osina, Ikea, Keittiö.net jne.
   
 15. Peltone

  Peltone Guest Guest

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  no siis ovethan saa tehtaalta minkä kokosena haluat, mutta tehdas tekee sitten ne ovet samalla linjastolla kun vakiomittaiset ovet, linjastoa muuttamalla...eli hintaa tulee 50% lisää...


  näin kalustesepän kisällinä(eli poikana)... :)


  peittiöitä on tullut väännettyä n+ kappaletta..
  koskaan ei ole tarpeeksi kaappeja,laskutilaa...

  ehkä paras oivallus on veto komero,eli täys mittainen kapea komero jossa ovi on kiinni x määrässä vetolaatikoita/koreja,eli ilman saranaa.tuollaseen mahtuu ihan helvetisti jauhoja ja muita purnukoita ja pussukoita..
  kaappien päälle valolista, jonka taakse tietenkin valot.
  itse en pistäisi massiivipuista tasoa.vesi kuitenkin makaa altaalla ja kaapista tippuu mukit..
   
 16. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  No se riippuu millä korkeudella olet.

  Jos istut esim sohvalla ja katsot keittiöön jossa on tuollaset valot, niin sen sijaan että näkisi vain valon aiheuttaman kiilan, näkee sekä sen kiilan että itse kirkkaan valolähteen ts valo häikäisee. Meillä on valolistan takana perinteiset suoraan alaspäin heijastavat halogeenit ja nekin heijastaa ihan snadisti kun sohvalla istuu. Ruokapöydässä jos istuu niin siihen eivät sentään näy.

  Ei valon häikäisyssä sinsänsä mitään vikaa ole, mutta imo tunnelmavalo on sellaista joka ei häikäise missään tilanteessa. Tästä syystä tuollaiset halogeenit eivät imo ole tunnelmavaloja vaan työskentelyvaloa.

  Nähdäkseni suurin etu noissa kolmiohalogeeneissä on, että ne ovat sen verran tyylikkäitä, että kaappeihin ei tarvitse valolistaa. Tällöin yläkaapeista tulee kevyemmän näköiset. Mutta jos taas haluaa ulosvedettävän liesituulettimen, kannattaa harkita tuota valolistaa, sillä valolistan voi laittaa liesituulettimen etulevyyn. Tällöin yläkaappien rivistö on täysin yhtenäinen ja yleisilme harmonisempi

  http://kotisivu.mtv3.fi/huppe/kuvia/index_files/image004.jpg

  (rauhattomampi yleisilme, mutta tyylikästä vaakasuuntalinjaa ja suuri rosterinen liesikupu)

  vrt

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/24KeittioLahesValmis.htm

  (rauhallisempi yleisilme, mutta ei vaakasuuntaista linjaa tai rosterista liesikupua)

  Lopulta nämä taitavat olla makuasioita. Tällä hetkellä selvästi suositumpi trendi on tuo suuri rosteriliesikupu ja rikottu yläkaappilinja, jossa sekaisin esim maitolasia ja korkeakiiltoista valkoista. Ja onhan tuo tyylikäs yhdistelmä kuten huppen kuvasta käy ilmi.

  Jos haluaa keittiöön tunnelmavaloa kannattaa kokeilla laittaa kaappien päälle esim loisteputket. Tällöin valo suodattuun kaapin yläosan, seinän ja katon kautta tasaisesti, korostaa huoneen korkeutta ja tuo tunnelmaa. Meillä tuossa omassa kuvassa kaappien päällä on jouluvalosarja, joka nykyisin on korjattu tasaisemmalla valolla :)

  Jos tekee tällaisen kaapin päällä olevan valototeutuksen, kannattaa sille laittaa valokatkasija kattovalon viereen. Samaan paikkaan kannattanee laittaa myös kaikki työtasovalot, jolloin keittiön valaistusta voi muuttaa yhdestä paikasta helposti ja nopeasti.
   
 17. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, kyseessä erillinen keittiö ja siellä keskellä baaritiski jossa söydään/istutaan korkealla. Eli ongelmaa ei ole.

  Tuo kuvasi keittiö on tyylikäs, tuon suuntainen oli se toinen vaihtoehto joista jouduimme sitten valitsemaan :D

  Done that. :thumbsup:
   
 18. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jeps, päätellen nykyisistä trendeistä keittiö on joko:

  valkoinen tai valkoinen / pähkinä :D
   
 19. tutkija

  tutkija Guest Guest

  Liittynyt:
  27.10.2005
  Viestejä:
  367
  Saadut tykkäykset:
  0
  itselläkin on vielä keittiöremontti vaiheessa, vaikka 1 vuosi tuli juuri täyteen tässä asunnossa. kämpässä on vähän liikaakin kaappeja (seinän sisässä olevia) ja päätin tilan säästämiseksi vähän leventää yhden (entisen) kaapin aukkoa ja laittaa jääkaapin "seinän sisään" :D. pidän ratkaisua onnistuneena ja keittiöstä tulee kevyemmän näköinen kun ei ole "jääkaappitornia" rikkomassa tasojen linjaa.
  ftp://ftp.building-physics.org/misc/asunto/K/jkaappi1_small.jpg
  ftp://ftp.building-physics.org/misc/asunto/K/jkaappi2_small.jpg
  ftp://ftp.building-physics.org/misc/asunto/K/jkaappi3_small.jpg
   
 20. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Juuri noin. Itsellä vähän sama systeemi. Suuri kaappi jääkaapin vieressä pitää sisällään vetohyllyjä, eli ne voi vedellä yksitellen sieltä pois ja kattilat ja pannut yms. on helppo napata siitä sitten. Mikroaaltouuni sijaitsee myös tuossa suuressa kaapissa. Itseäni ei oikein nappaa mikroaaltouuni sisustuselementtinä saati sitten ne karmeat "mikroaaltouunikaapistot" :sick:

  http://kotisivu.mtv3.fi/huppe/kuvia/index_files/image011.jpg
  Jääkaappi on jo vaihdettu, toivat perhana tuollaisen kolhiintuneen ensin :mad:

  Huono kuva vielä keskellä olevasta baaritiskistä.
  http://kotisivu.mtv3.fi/huppe/kuvia/index_files/image009.jpg