kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

 1. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossa aloin funtsimaan että ois näppärä omata joku kannettava soitin jolla voisi popitella työmatkoilla jne.

  päädyin että mp3 soitin jossa compact flash korttien lukeminen, olisi kätevä (pääasiassa siksi että kamerani syö tuota CF I korttia)

  sattuisiko kukaan tietämään onko kyseisistä soittimista vertailuja tai testejä missään, tai jopa suoraan suosittelemaan jotain tiettyä mallia tai merkkiä?
   
 2. Blizzard

  Blizzard Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhoista MikroBiteistä saattaa löytyä vertailuja...

  Jos vähän kookkaampi soitin sopii, niin
  Creativen DAP Jukebox
  on ehdottomasti harkinnan arvoinen soitin.

  Sen 6 Gt:n kovalevy tarjoaa mahtavan varaston musiikille! :thumbsup:
   
 3. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos vastauksestasi. joo tuo koko on tosiaan este, haluan sellaisen soittimen jota voi mahdollisimman mukavasti kuljettaa taskussa, mutta jossa olisi silti laajennettavuutta tai tarpeeksi iso muisti jo kättelyssä.
  nämä "sormen paksuiset/kokoiset" mp3 soittimet kiinnostaisivat myös kovasti, mutta mitäköhän niitä sitten olisi..

  lähinnä tällä hetkellä Frontier Labs NEX II malli olisi kiinnostava, syö CF kortteja, painaa 65g+2kpl AA paristoja, ja on vajaan kämmenen kokoinen, mutta mieluusti olisi vieläkin pienempi. (sitten ei vaan enää CF:ää syöviä saa)
   
 4. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla on Samsung yepp 64mb muistilla sekä siihen käy smart media muisti kortit. Oli testi voittaja mikribitissä joskus vuonna 2000. Ihan näppärä soitin vaikka vähän heppoisen tuntuinen, eli ei mikään kovakouraisen soitin.
   
 5. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  jeps päädyin ostamaan tuon Nex II soittimen, 107 euroa kuluineen. ei paha hinta kun suomesta saa (tai saa ja saa, -7kpl tällä hetkellä verkkokauppa.comin tilanne) 180 euroon tuota vehjettä.
  varsin informatiivinen arvostelu havainnollistavine kuvineen: http://hardware.dmusic.com/reviews/nex_ii/

  pistän vaikka käyttökokemuksia tännekkin sitten kunhan siitä sellaisia ensin saan, mikäli jotakin sattuu kiinnostamaan aihe myös.
   
 6. Blizzard

  Blizzard Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistä vain käyttökokemuksia.


  Oma unelmani olisi tuo Creativen Jukebox. Vaikka se on vähän kolho mp3-soittimeksi, niin musaa siihen mahtuukin aivan eri mittasuhteessa. :)
   
 7. mikatuomi

  mikatuomi Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2001
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entäs miten olisi tällainen:

  http://ssiamerica.com/products/neojukebox/

  10 gigaa 220 USD
  20 gigaa 290 USD
  30 gigaa 350 USD

  Itselläni on saman valmistajan autosoitin 30G kovolla ja on kestänyt hienosti pakkaset ja helteet. Kiinnostaisi myös hommata toi taskumalli, koska hintakaan ei vie jalkoja alta.

  Ja onpa melkein taskukokoakin:

  Outer case size: 142.5(W) X 120.8(H) X 27(D)mm

  Mika Tee
  edit:typo
   
 8. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  ensivaikutelma on muovinen, erittäin kevyt(patteritkin sisällä).
  aloin heti räpläämään soitinta ja ei mitään ongelmia syödä sandiskin 64mb cf korttia, pistin usb kaapelin kiinni pc<->nex ja win xp tunnisti samantien laitteen nex II soittimeksi, ja pisti omaksi asemaksi, siirsin pari ämppäriä koneelta ja samantien soimaan.
  ihan hyvä ääni, mp3:sten kohina ja kompressointi kyllä kuuluu taustalla(tai pikemminkin jättää kuulumatta) mutta tämä on tietysti mp3:sten vika. samoin omat luurini eivät ole mitään hifi luokkaa, jotkut sonyn 200mk maksaneet katu-uskottavat mallit ;)

  mukana tulleet luurit ovat helvetin epämukavat päässä, äänenlaadultaan diskantin osalta about noiden sonyjen luokkaa (eli huomattavasti paremmat kuin mitä aivan roska-laatua olevat kuulokkeet) bassoiltaan hieman vajaampi. nothing to get excited about.

  sain advancedmp3players.co.uk:n diilinä joku 10kpl noita "NEXkins" pahvilärpäkkeitä mukaan (joilla siis muutetaan soittimen ulkoasua), ja niillä saakin ihan kivasti ulkoasua vaihdettua. aika triviaalia mutta mikäs siinä jos semmonen mahdollisuus on :)

  operointi on aika simppeliä, CF kortin nopeudesta riippuen biisejä selataan nopeasti/hitaasti, (omalla sandiskillani suht hitaasti) valikoiden käyttö sujuu hyvin ja simppelisti.

  pirun tyytyväinen ainakin vielä olen tuohon. työmatkoilla poppi soimaan, eikä pätki vaikka taskussa heiluu.
  ehkä kerran /2 biisiä kuuluu sellainen *snap* ääni, ikäänkuin ämppäri pätkäisisi, selvitin asiaa ja johtuu kuulemma hitaasta CF kortista, soitin ei saa dataa imettyä Sandiskin kortilta tarpeeksi nopeasti. No, eipä ole kyllä häirinnyt, kun ei musiikki katkea.

  firmware oli 1.41C, uusin on 1.42 mutta luin foorumeilta että siinä on ollut jotain bugeja ollut, joten enköhän pidä tätä kun hyvin toimii.
  ainiin, lcd näyttö on yllättävän tarkka ja hyvälaatuinen, pointsit siitä.

  http://ameba.lpt.fi/~omoller/lare/makrot/nex2.jpg
  http://ameba.lpt.fi/~omoller/lare/makrot/nex2_2.jpg
   
 9. mikatuomi

  mikatuomi Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2001
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  en vaan jaksa tajuta miksi ihmiset ostaa noita muistikorttivehkeitä.
  64Mb ei mahdu kuin muutama kipale...

  eikö se ole onnettoman vähän?

  En nyt kyseenalaista Laren ostosta koska hänellä oli omat syynsä valita kyseinen soitin. Tai sitten kovalevylaitteita ei ole tarpeeksi markkinoilla.

  Jopa MP3 cd:itä soittavat kannettavat laitteet varastoivat 10 kertaa enemmän materiaalia ja tyhjä "muistikortti" eli CD maksaa euron. Onhan siinä tietysti kokoa enemmän...
  Mika Tee
   
 10. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  "miksi muistikorttivehkeitä"? siksi koska haluan mahdollisuuden laajentaa soittimen muistia, aivan kuten sanoit niin 64 megaan ei paljon mahdu.
  cd+mp3 soittimet eivät ole vaihtoehto koska kuljetan soitinta taskussa työmatkoilla/vast, enkä siis "lähde kuuntelemaan musiikkia" jonkun selkärepun kanssa tai vyölaukku vyötäröllä. vaan soittimen pitää mahtua vaivattomasti farkkujen tai shortsien taskuun.
  Totesin nuo todella pienet mp3 soittimet liian köykäisiksi tallennuskapasiteetiltaan, joten samaa tallennusmediaa käyttävä mp3 soitin kuin kamerani tuntui hyvältä ratkaisulta.

  nex2 soitin syö myös noita IBM microdrivejä, eli kyllä tuohon saa gigatavunkin verran muistia jos siltä tuntuu.
  lisäksi nex2:n firmwarea voi päivittää, valmistaja lisäilee soittimeen ominaisuuksia sillointällöin ja korjaa virheitä, tiedän kokemuksesta että on helvetin ärsyttävää jos jossain käyttölaitteessa on perusteellista luokkaa oleva vika johon ei ole ratkaisua. Frontier Labs on kuunnellut käyttäjiään ja viimeisen vuoden aikana on firmwarepäivityksillä korjannut pari kappaletta monia käyttäjiä ärsyttäneitä ominaisuuksia.

  ainakin itselleni mp3 soitinta valitessa oli kriteereinä; laajennettavuus, koko, paino ja äänenlaatu ja nämä kaikki ovat ainakin toistaiseksi täyttyneet Nex II:n kanssa.
   
 11. Väre

  Väre Guest Guest

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistikorttivehkeissä on vielä sekin hyvä puoli että ne ovat täysin immuuneja tärinälle. Tuommoinen MP3-CD:hän ottaa tärinät aika hyvin vastaan esim. juoksulenkillä(tai oikeastaan tuo on ainoa paikka jossa soitin pääsee tärisemään koko ajan..). Vaikka mukana olisikin 100s puskurimuisti niin se musiikki pätkii kyllä jossakin vaiheessa. Nimimerkillä kokemusta on :). Siksipä itsekkin kallistuin NEX II:sen puoleen. Ja kokohan on aivan eri luokkaa kuin MP3-CD:llä. Yhden päivän testauksien perusteella voin suositella laitetta, mikäli harrastaa lenkkeilyä ja soittimen koolla on väliä :thumbsup:.
   
 12. mikatuomi

  mikatuomi Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2001
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0

  No eipä tuo kovalevysoitinkaan tärinöistä piittää ja kapasiteetti on aika paljon suurempi ja samalla tavalla laajennettavuutta löytyy jos haluaa. Vaihtaa vaan isomman kovalevyn.

  Esim. tossa aikaisemmin mainitussa autosoittimessa on normaali 3,5" IDE levy sisällä jonka voi vaihtaa itse suurempaan jos tila loppuu kesken. Tällä hetkellä 30G on vielä riittänyt.


  Mika Tee
   
 13. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  mitenkäs näiden soittimien koko ja paino? ovatko nämä niitä soittimia jotka tarvitsevat kuljetusta varten reppu/vyölaukku kombinaatioita, jotta soitin kulkee "kätevästi ja vaivatta" mukana?

  nex2 painaa ainakin n.100 grammaa taisteluvarustuksessa eli patterit sisällä, ja ulkomuodoiltaan menee tosiaan farkkujenkin taskuun vaivatta.
   
 14. masaz

  masaz Guest Guest

  Liittynyt:
  12.11.2002
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään tietoa Markin kannettavasta CD/MP3-soittimesta? Minkä laatuinen ko. merkki on kannettavien saralla? Paikallisessa Citymarketissa nimittäin on myynnissä hintaan 59,90e ja 12kk takuukin. Uskaltaisiko ostaa?:confused:
  Vastaava Sony tai Philips maksaakin sitten 100e enemmän :(
   
 15. Blizzard

  Blizzard Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. Laffer

  Laffer Guest Guest

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  No jos nyt aletaan joukkoraiskaamaan pilkkua niin Zen ei ole korttipakan kokoinen. IPod on aika lähellä korttipakkaa ja Zen on tästä jonkin verran isompi johtuen suuremmasta (fyysisestä) kovalevystä. Zeniin muuten saa ostettua jopa 60gigan kovalevyn.
   
 17. Blizzard

  Blizzard Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olet oikeassa!

  Kidun ja kadun tämän epätarkan ja harhaanjohtavan vertaukseni takia!

  Zenin mitat nimittäin ovat
  75.9 x 112.6 x 24.5 mm, kun taas korttipakan mitat ovat
  62.5 x 89.5 x 17.5 mm.

  Toivottavasti kukaan ei haasta minua oikeuteen väärän informaation antamisesta... :p


  EDIT: Korttipakan mittaustulokset suoritettiin testilaboratoriossani n. 30 vuotta vanhalla korttipakalla, joten mahdollinen virhemarginaali on +- 1.5 mm. :p
   
 18. KMS

  KMS Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lare:
  Oletko kokeillut korkeampia kuin 256 bittisiä tiedostoja sillä toistaa, toimiiko? Tuossa pistämässäsi linkissä olleessa esitteessä luki 32-256 & VBR, eikö esim. 320 bittisiä pysty toistamaan?

  -J-
   
 19. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole, mutta yahoo groupeista (löytyy googlellakin) löytyy nex 2 mp3 soitinta käsittelevä ryhmä, aikoinaan kun ostin soitinta niin lueskelin sieltä kommentteja ja suht aktiivisesti porukkaa kirjoitteli joten uskoisin että löydät vastauksen vaikkapa sieltä - tai sitten vaikka nexin jälleenmyyjältä.

  Soitin itsessään toimii vieläkin varsin näppärästi, myös pakkasilla.
   
 20. Väre

  Väre Guest Guest

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla taas soitin toimii hyvin, mutta yhteys PC:n ja soittimen välillä heitti kokonaan toimimasta, ts. uusia kappaleita ei saa ladattua muistikortille mukana tulevalla kaapelilla. Täytyy varmaan lähettää soitin takuuseen, ainakin advancedmp3players.com ja frontier labs ovat vastailleet kiitettävän hyvin maileihin(jopa viikonloppuna). Toivottavasti ei itselle ei tule paljoa kustannuksia korjauksesta/vaihdosta.