Kaapeliverkon useamman kanavan HD-tallennin Topparin tilalle?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana larionof, 28.02.2017.

 1. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  2
  Yritin käydä pitkästä aikaa läpi palstaa ja löytää kommenteista ja viestiketjuista korvaajaa hidastuneen Topparin 2401+:n tilalle, joka kykenisi vähintään samaan mihin tuo työkone kykenee. Säikeitä samasta ovat useammatkin vuosien varrella kirjoittaneet mutta...

  Toppari pätkii Soneran valokuitukaapeliverkon lähetteillä useammin kuin tarpeeksi jos tallennan enemmän kuin kahta tallennetta kerralla. Etenkin jos jokin tallenteista on HD-kanavalta.

  Itse olen jo pian 30 vuotta tallentanut televisiosta kaikkea ja kaiken katsomisen arvoisen ja jos on aikaa, katsonut niitä pois kuin vain voin. Tätä varten vanha VHS-tekniikka( parhaimmillaan oli boksi per kanava, tämä oli meidän muutaman hörhön harrastus enemmänkin kuin mitään muuta) on vaihtunut vuosien varrella yhden ja kahden boksin tallennuksesta tietokonepohjaisen tallennuksen kautta lopulta tähän 2401:een. En usko, että kovinkaan lyhyellä tähtäimellä siirryn kokonaan suoratoistopalveluihin sillä mikään ei ole niin vaivatonta kuin teatterihuoneessa sohvalle röhvähtäminen ja kaukiksella kansioista toistettavan ohjelman valitseminen näytettäväksi 108 tuuman kankaalle.

  Nyt ohjelmatarjonta alkaa olla sen verran päällekkäistä, että olisi mielekästä tallentaa kolmelta HD-kanavalta yhtäaikaisesti ilman, että tallentava laite menee kyykkyyn.

  Onko markkinoilla mitään Topparin korvaajaa? Olen jopa periaatteessa valmis luopumaan automaattitallennuksesta hakusanoin( ei se nytkään toimi kun joka ohjelman over head tulee joka tapauksessa säätää käsin). VU+ ei ymmärtääkseni tähän kykene, kykeneekö mikään muukaan.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 576
  Saadut tykkäykset:
  213
  ^
  iptvt Maxivision, eri operaattorien viihteet, Watson tms.
  Töllöstähän ei mitään enää omaksi saa, mutta ns. "hilloaminen" onnistuu kyllä.
  Itellä Maxivision, kun on ainoa mahdollisuus saada edes etäisesti HD:ta tänne Parkanon keskustankaan tuntumaan.

  T: Vesku
   
 3. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  2
  Maxivision on se mitä on aina matkan varrella tarjottu ja vastakorttina heitän BooxTV:n, jota käytänkin. Ongelmana kaikissa näissä IP-bokseissa/palveluissa on, että ne ovat sidottuja pitkälti vain yhteen televisioon. Meidän asunnossa ainoastaan varastoista, vessoista ja olohuoneesta puuttuvat televisiot, joten esimerkiksi Sonera Viihde, joka myös löytyy, ei toimi kun boksi pitää siirtää aina eri television ääreen jos haluaa katsoa jotain maksukanavaa.
  Itse asiassa Sonera Mobiili viihde oli toimiva palvelu kunnes raiskasivat sen poistamalla palvelusta maksuttomat kanavat.

  Elokuvat näkee kyllä edullisesti vaikkapa viasatilta alle kympillä kuukaudessa mutta urheilujen sitominen vain yhteen laitteeseen ei toimi. Kisastudiossa kaksi eri matsia kahdesta töllöstä nyt yhtenä esimerkkinä.

  Näin jälkiviisaana ei olisi ikinä pitänyt maksaa kaapelia asuntoon.
   
 4. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  298
  Saadut tykkäykset:
  7
  Vesku, mitä tarkoittaa "hilloaminen"? Olen tuohon sanaan monesti törmännyt mutta sen tarkoitus ei kunnolla auennut.
   
 5. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  298
  Saadut tykkäykset:
  7
  Maxivisionissa on nykyään mahdollisuus hankkia useampi boxi, ja jos en ole väärässä niin niillä boxeilla voi katsoa samoja tallenteita korjatkaa toki jos olen väärässä. Mutta ainakin tuo useamman boxin käyttömahdollisuus löytyy.
  Elisa Viihteessäkin voi hankkia useamman boxin mutta edellyttää useaa sopimusta, käytännössä siis Elisa Viihde Ilman Laajakaistaa-paketteja joista jokaisesta menee oma kk-maksunsa, myöskin tallenteet on jokaisella Viihde-boxilla omansa eli ristiin ei voi katsella.
   
 6. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 039
  Saadut tykkäykset:
  41
  Olet tainnut missata jotain, koska automaattiajastukset ovat olleet E2-purkkien peruskauraa jo todella (en uskalla sanoa kuinka monta vuotta) pitkään. Vai viittasitko tuohon "over head" juttuun?

  Kuvakaappaus web-käyttöliittymän kohdasta, jossa automaattiajastuksia voi viritellä. Itse käyttänyt tätä, koska en jaksa näpyttää tekstiä juurikaan kaukosäätimellä:
  Automaattiajastukset_WEB.png

  Ja tässä alla pari kuvaa digiboxin puolella löytyvästä automaattiajastuspuolesta - kuvakaappaus on osa ohjattua hakusanatallentamista. Reittejä nimittäin riittää automaattiajastuksiin monta.
  automaatti_1.jpg

  automaatti_2.jpg

  Tarkoittaa luonnollisesti tallentamista - eli tallenteiden varastoimista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
 7. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 333
  Saadut tykkäykset:
  176
  Eli hilloaminen on vanha tapa säilöä marjat myöhempää käyttöä varten. Myös tv-ohjelmia voi säilöä myöhempää katselua varten. Eli vaikka kasata tv-sarjoja kausikaupalla tai elokuvia runsain määrin boksiin tai ulkoisille kiintolevyille myöhempää katselua varten.
   
 8. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sori, muotoilin tuon hieman kiireessä huonoon muotoon. Tarkoitin, että VU+ ei kykene korvaamaan topparia. Toppari kykenee tallentamaan neljää ohjelmaa kerralla ja näistä saa kaksi olla CI+ HD-kanavia. Olen ollut siinä ymmärryksessä, että VU+ kykenee kyllä tallentamaan vaikka seitsemästä eri kanavapaketista samanaikaisesti mutta ei salattuja kanavia:"
  Näin pystyt tallentamaan ja katsomaan 1 maksullista HD- ja montaa maksullista SD-kanavaa yhtä aikaa. Halutessasi voisit muuttaa CI+ CA-moduulien määrän yllä kahdeksi. Silloin pystyisit jakamaan SmartWi:llä katselukortin molemmille CA-moduuleille ja digiboksin sisäiselle kortinlukijalle. Valitettavasti tämä 2 CI+ CA-moduulin samanaikainen käyttö ei nykyisellä ohjelmistoversiolla toimi. "
   
 9. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 039
  Saadut tykkäykset:
  41
  Tähän Vu+ ei kykene - laitteella pystyy tallentamaan CI+-salattuja kanavia tasan sen verran, mitä CI+ CAM antaa myöden - eli yhtä kerrallaan. Näin siis niin kauan kun yleisemmin tulee CI+ Dual Descrambling CAMeja saataville - jos tulee.

  Luonnollisesti salattuja SD-kanavia voi tallennella niin paljon kuin sielu sietää koko viritinpaletti käytössä. Riippuu kaapeliverkosta kuinka monta HD-kanavaa saa auki ilman linkitystä. Sateliittipuolella Canal Digitalin jakelussa linkityksen takana ei ole kuin C More Golf HD -kanava - tai siis muihin en ole törmännyt. Antenniverkosta en tiedä salattujen kanavien osalta mitään, mutta veikkaisimpa, että linkityksen takaa löytynevät kaikki salatut HD-kanavat.
   
 10. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  2
  siksi kiroankin päätöstäni valita kanavalähteeksi Soneran kaapeliverkon. Turun kaapeliverkossa tuota ongelmaa CI+:n kanssa pelleilyllä ei ollut ja siten se tuli yllätyksenä. Satelliitin kanssa olidin pääddyt murto-osalla asennus- ja kuukausihinnoista, vaikka sain asennuksen muka halvalla.
   
 11. larionof

  larionof Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onhan tuo mahdollisuus tosiaan Sonera Viihteelläkin mutta kun veloittavat tuplahinnan kanavapaketeista lähtien( ainakin vuosi sitten tilanne oli tämä) niin eipä innosta. Ja, eipä tuollakaan boksilla voi tallentaa kuin yhtä maksukanavaa kerralla. Maxivisionilla ei näemmä voi tallentaa maksukanavia lainkaan:
  • Voit tallentaa kaikkia Peruspalvelun kanavia
  Kun valitin Soneran yhden laitteen rajoitteesta, sain heiltä 5 GHz-linkkiparin, jolla voin siirtää tallentavaa boksia televisiosta toiseen tarpeen mukaan mutta tämä on todella epäkäytännöllinen monihenkisessä perheessä.

  Muutenkin pelkkä television katsominen maksaa useita satoja euroja vuodessa, joten ei tee mieli maksaa yhtään ylimääräistä Soneralle tuosta 'ilosta'.

  Täytynee loppukaneettina todeta, että Toppari on nähtävästi tehnyt täydellisen laitteen Suomen kaapelitelevisiolähetyksiä varten ja ainoa vaihtoehto tuolle laitteelle on uusi samanlainen.
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 576
  Saadut tykkäykset:
  213
  Kun ei ole sillee tarvis tallennella noita maksukanavia, kun Maxilla on aika hyvät videokirjastot/maksukanavisto, niin ei ole niin tarvettakaan. Niitä muutamaa ohjelmaa kun esim. Discoveryltä on tullut seurattua, niin sieltä ne voi ensiesityksen jälkeen katsoa viikon ja Maxilta formuloita myös...
  Maxivisionilla ei ole noita muita rajoituksia, jos ylipäänsä voi tallentaa, niin sitten voi tallentaa vaikka kaikkia kanavia samaan aikaan ja tallennuksia hallitsee netin yli aika kätsysti ja bokseja voinee olla vaikka viisi yhtä aikaa käytössä samoilla tunnuksilla...

  T: Vesku
   
 13. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mutta niillä oli kuitenkin se rajoitus että "hillot" säilyvät vain 3kk tai 99 euron lisämaksusta 2v?
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 576
  Saadut tykkäykset:
  213
  Miten missäkin...

  T: Vesku