Käyttöviinat - The Ultimate Thread

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Maverick, 17.06.2010.

 1. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tullut aika korkata oma ketju rehellistä kirkasta viinaa PELKÄSTÄÄN humaltumistarkoituksessa juoville alkoholin reaalikäyttäjille. Myös muut kuin kirkkaitten harrastelijat ovat tervetulleita ketjuun, kunhan eivät juo sitä missään tapauksessa ainakaan maun takia. Tällöin pullotteesta on kuitenkin esitettävä perusteellinen objektiivinen käyttöraportti.

  Ketjun ylähintaraja juomalle on 25 €/litra. Tähän hintaan prosentteja pitää toki jo olla tukevasti. Pullotteen nimessä on toivottavinta olla jotain Suomeen ja suomalaisuuteen viittaavaa.

  Ketjuun mahdollisesti eksyvät "jalo"polttonesteillä makustelijat yms import-puteleilla brassailevat subjektivistijuopottelijat tullaan puhalluttamaan sekä ennen että jälkeen postauksen ReaaliWiinan Ystäväin Yhdistyksen kalibroidulla online-tarkkuusalkometrilla. Heidät saatetaan myös haastaa juomakilpailuun tai sokkotestiin.

  Uuden ketjun kunniaksi raatimme koemaisteli vuosituhannen alun legendatulokkaan, pullonpalautustilastojen kärkeen valoraketin lailla nousseen Tapio Viina 1 L:n. Tämän laatuisan ja kehittyneen pullon historia on mielikuvitusta kihelmöivä: tislaajamestari Albert Oksennus totesi vuonna pullo, että markkinoilta puuttuu litran pottu kunnon viinaa. Hän antoi toimeksiannon luottosuunnittelijalleen, etanoli- ja käymisteknologian ylidosetti Kalevi C. Darra:lle: kehittää helposti korkattava riittoisa pullo joka nousee niin tyhmään kuin viisaaseenkin päähän. Projekti onnistui täydellisesti. Tuloksena syntyi legenda, Tapio Viina 1 L.


  Asiantuntijaraatimme koemaisteli kukin pullollisen 12 tuntia pakastimessa vanhennettua Tapio Viina 1 L Anniversarya ja piti juomastaan. Kukaan raatilaisista ei muista pullosta paljon mitään. Tämä on ehkä korkein objektiivinen meriitti minkä suomalaisen reaalijuopottelun online-magazine voi
  pullolle myöntää.

  Mittaustulokset, Tapio Viina 1L

  Maku: 4-/5, karpalomehulla 5/5, 7Upilla 5-/5
  Ulkoinen olemus: kirkkaahko
  Laatuvaikutelma: täydellinen
  Ihanteellinen käyttötapa: humalahakuinen maistelu, myös casual-seurustelujuomana sopivan tiukalla lantringilla

  Juoma-arviot objektiivisessa kaksoissokkomaistiaisessa, vertailupullona Laphroaig Cairdeas 2020 'Boozer Edition' 7upilla laimennettuna.


  Asiantuntijoidemme arviot:


  S.S:

  "Tapio toivottaa ottajansa heti tervetulleeksi kirkkaalla olemuksellaan. Toimii. Hinta-kännisuhde on totisesti kohdallaan, vaativakin harrastaja löytää Tapiosta uusia ulottuvuuksia lantrinkia muuttamalla. Tämän testin selkeä voittajapullo."

  "Verrattuna Tapsaan skotlantilainen näyttää ruunan kuselta ja maistuu lakanpoistoaineelta. Ottokäsi ei nouse tälle enää toista kertaa. Hirveän ylihintaista myrkkyä, ehdin jo sammua testin tuoksinassa mutta heräsin välittömästi kun kuulin tämän hinnan!"  J.E:

  "Tapio on ruudikkaasti ryyditetty pullo, mikä ottaa nauttijansa välittömästi otteeseensa. Jo pullon puolivälissä tulkinta oli todella rehevää. Pian tämän jälkeen muistaakseni jotenkin "nukahdin". Loppuillan tapahtumia en enää muistakaan."

  "Mihin tällaista skottiviinaa enää tarvitaan, kun kotimainen jo on niin perkeleen hyvää? Vaihdoin testiskottilaiseni eBayssa kolmeen Tapio Viina 1L:ään! Maailman parhaat viinat tulevat Suomesta, oli miten oli mutta näin se vain tota niin maar on."  M.N:


  "Miltei jo kolme litraa 7Uppia maisteltunai ei tuntunut vielä missään. Epätoivoisena olin jo vaihtamassa kierrekorkin avaajaani platinaiseen, kunnes sen huomasin; Tapio 1L oli vielä koskemattomana pakastimessa. Puoli pulloa Tapiota ykkösellä naamariin ja kaikki napsahti kohdalleen! Tapio on viinojen
  aatelia, ehkä parhaita koskaan juotuja, mutta melko vaativa oheisjuomien suhteen."

  "Laphroaig tarjoaa skotlantilaista näkemystä lestintekoon. Totuus on kuitenkin se että skotit eivät mitään viinaksia osaa tehdä. Ei toimi jaffalla/mehukatilla eikä edes Fantalla lantrattuna. Jatkossa juon pelkkää kotimaista suoraan pullosta, saatana."  Tapio Viina 1L (kuvan pullo saattaa poiketa nyt juodusta)

  [​IMG]


  Kokonaisarvosana:

  *****/*****
  toimituspäällikön valinta (Boozer's Choice)
   
 2. Fry

  Fry Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harva sitä kirkasta viinaa juo pelkästään maun vuoksi, muutenhan alkoholiton Kossu olisi Cokikseen verrattava hitti ;)

  Mutta oikeasti jos alkoholia maistelee eikä vaan kaada suuhun humalahakuisesti, niin kyllä niitä eroja löytyy.
  Eikös tuo www.isokaato.com ole jo keskittynyt käyttöviinaan ja seurauksiin ?
   
 3. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä ketjussa alkoholia ei nimenomaan maistella vaan suoraan JUODAAN kuten nestemäisten aineiden nauttimista suun kautta nimitetään.

  "Maistelu" keskittyy muihin juomiin jos ei haluta päässä tuntuvia vaikutuksia aineesta nimeltä etanoli, vai mitä.
   
 4. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ryyppäystarkotuksessa tulee yleensä ostettua Saunalahtea, kyytipoikana energiajuomaa. Yleensä en juo shotteja, mutta Russian Standardia pystyy vetämään jopa sellaisenaan.

  Samaanivodka (chilivodka) oli raakana ihan hirveää, mutta kolaan sekoitettuna perverssillä tavalla oikein maukasta. Tämä on outoa, koska normaaliviinaa en voi juoda kolaan sekoitettuna.

  Viime vuonna maistoin omasta mielestäni pahinta vodkaa ikinä, nimeä en tosin muista. Sinisessä pullossa oli, Alkon myyjä suositteli kovasti, mutta paskan möi.
   
 5. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  :rolleyes: ja sitten vielä lantrinkki-homostelu perässä :weep:

  Nooo, minä ikävöin Vodka Chopinia, valitettavasti poistui jo vuosia sitten Alkon valikoimista.
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Itsehän nautiskelen lähinnä imported juomia. Taxi vodkaa hienompii tilaisuuksiin, tavalliseen koti-iltaan kelpaa ihan vergi viin, jota kätevissä kutistemuovi-10-päceissä kaupitellaan. Oikeaoppisiin tasku-matti-mallisiin PET-pulloihin ovat kumpaisetkin juomat pakatut.
   
 7. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maku tarkoittaa reaaliviinoista puhuttaessa yleistä juotavuutta.

  Tiedän kyllä. Laimentaminen on kova paikka monelle vielä identiteetiltään epävarmalle alkoholin käyttäjälle. Mutta mikäli se parantaa juomatapahtuman yleistä sujumista eikä kokonaismäärästä tingitä, se on täysin sallittua. 40% janojuoman irvisteleminen raakana alas yrjö kurkussa ja hammaspaikat liueten on juurikin niitä subjektivistijuopottelijoiden juttuja mistä tässä ketjussa pysymme erossa. Reaalidokaamisen piirissä mahd. helposti alas saatu kokonaismäärä ratkaisee.
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Juu ei kiitos. Korkeintaan kolmannes viinaa, loput limpparia yms.

  Nykyisillä ravintolahinnoilla ei pysty menemään selvinpäin ravinteliin. Ei kestäisi selvänä pokka maksaa ensimmäisenkään drinkin 8e lähentelevää hintaa.. :hitme: Pakko siis ottaa pohjaa ennen lähtöä. Selviää illasta sitten ihan parin ylläpitävän hinnalla.

  Jos taasen kyseessä on äijjäporukan illanvietto leffan, saunan, pleikkarin, yms merkeissä, ei ole mitenkään perusteltua hörppiä mitään 80e/litra tärpättejä. Sehän olisi aivan käsittämätöntä ja typerää snobbailua, eikä mitään muuta.

  Itselleni viinalantringit ovat mieluisin vaihtoehto. Kaljan mausta en alkuunkaan pidä, eikä toisaalta vatsa kestä paria enempää. Lonkero ja siideri maistuisivat kyllä, mutta ovat Suomessa hinnoissaan. Virosta noin laimeiden rahtaaminen vuoden tarpeisiin kerralla ei ole oikein käytännöllistä. Ratkaisuksi siis jää hakea kulloinkin halvinta vodkaa muutamia mäyrällisiä, ja lantrata niitä lidl limonadeihin.

  Kuten eliittitärpätöijät toivottivat Mavericin epätervetulleeksi omaan tärpättiketjuunsa, sanon nyt mitä mielestäni oikein on: Pysyköön tärpätti-elitistit omassa ketjussaan. Paitsi tietenkin jos särpii todellakin sitä kahdeksankympin tärpättiä naama peruslukemilla saunaillassa vain ja ainoastaan (vahvan) humalatilan saavuttaakseen.
   
 9. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaverin kans pitkästä aikaa otettiin kuppia, niin se jotain huuteli että tee kunnon paukut. No tein Dansk(tjsp) vodkasta niin pitkän et lanua tuli vähän väriksi, itse vodka on aika hyvää ja meni ainakin kentältä ostettuna alle 25€/L osioon.
  No, se sit maistoi ja totes, et joo kiva, pitäiskö tätä vielä juodakin. Totesin et vittuako sitä paskoja juomia enää nykyään juodaan kun ei ole rahasta kiinni, kaadoin sen paskan version pois ja tein uuden, toki ehkä kolminkertaisella annostuksella mitä baarissa, mutta läpi ei enää nähnyt ja sitruuna tuli raikastamaan makua.

  Summa summarum: ei niiden humalluttavien juomien ole pakko paskoja olla. Joku raja teillä koville teineilläkin tulee vastaan, vai moniko teistä vetää 60%+ juomat raakana?

  Muuten, Sambuca Molinar on todella hyvää 43%:sta.
   
 10. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  :) Ihan "hauska" aihe ja erittäin perehtyneesti tehty avausposti, ei siinä mitään.

  Syntyperäisenä nipottajana en vain tiedä niin pientä epäkohtaa / virhettä etteikö siitä voisi huomauttaa. Pistipähän vaan silmään antamasi ristiriitaiset viestit :D
   
 11. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienolla kirjoituksella avattu ketju :thumbsup:

  Viru Valge Vägev 80% on lesti paikallaan ja monikäyttöisyydessään loistava. Sillä putsaa niin haavat, rasvaiset fillarin rattaat kuin nautiskelijan mielenkin.
  Kymmenen putelon perhapaketista riittää useaampaankin huoltosessioon.
  [​IMG]

  Myös Trangia tykkää enemmän tästä kuin pahanmakuisesta Sinolista.
  [​IMG]


  Pakastin kylmä kossu on myös mainio alku snapsi ennen maittavaa illallista tai miksei lounastakin :)
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2010
 12. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 555
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tästä tulee kyllä käsitys, että tarkoitus on hakea "kännit mahdollisimman halvalla". Kyllähän noita yli 40% juomia juo ihan nautiskellen, jos tietää mitä ostaa. Mutta silloin toki ei päästä alle 25 erkin per litra.
   
 13. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt lähdette kyllä pojat ihan nurjasta suunnasta rakentamaan tällaista ketjua. Jos viinaa juodaan tositarkoituksessa, niin silloin ainoa ratkaiseva tekijä on ns. hinta/laattasuhde, jota siis muodostetaan matemaattisen tarkasti jakamalla prosentit litrahinnalla.

  Joskus viime vuosituhannella "soppa", eli sorbus ja jouluaikoihin yllättävästi jotkut glögijuomat sijoittuivat muistaakseni tällä suhdemittarilla aivan kärkeen. Nykyistä tilannetta en tiedä, kun on tullut siirrettyä niihin laatuimportteihin.
   
 14. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Muistaakseni Saunalahden viina olisi Tapiotakin halvempaa litrahinnaltaan. Pakastimen kautta käytettynä ihan yhtä paskaa kuin muukin peruskirkas, mutta hinta-laatta-suhde kohdallaan.
   
 15. Hak

  Hak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  1 176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä pidän viinasta joka on lantrattu konjakilla eli Jallua voi juoda ihan vaan kännätäkseen mutta kyllä sitä voi maistellakkin, pikkurillipystyssä ;). Tähtien määrällä ei ole niin väliä mutta jos valita pitää niin * on parempi vaihtoehto.
   
 16. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yhden tähden jallu toimii hienosti, siinä on juomien aatelia !
   
 17. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bagheera on selvästi todellinen connoisséur, niin asiantunteva oli suositus.

  Sorbus ja moderni vaihtoehtonsa Jorma ovat reaalinappailun kuumalla ranking-listalla top-5:ssa itseoikeutetusti. Sorbus on toimituksen kestosuosikki vuosien ajan. Se on tyhjennetty itseasiassa jo niin monta kertaa, että puolueettoman objektiivisen juoma-arvion kirjoittaminen siitä on melko haasteellista. Mutta ei suinkaan mahdotonta.
  Testiryhmämme onkin jo parhaillaan tiukassa etukenossa rajun kolmikkovertailun tuoksinassa; Jorma ja Sorbus haastavat itsensä Lagavulin Distiller's Edition 1993 Double Matured Single Islay Malt:in Pepsillä lantrattuna Kesän -10 Viralllinen Rantapullo -mittelössä! Stay tuned...
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2010
 18. smöög

  smöög Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2009
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaltahan nuo kirkkaat kaikki maistuu, toisiin vain pitää pistää enemmän lantrinkia. Samanlaisen irvistyksen ja oksennuksen nuo saavat kaikki aikaan. Vaan mitä halvemmalla pääsee, sitä parempi - ei edes vituta krapulassa, kun ajattelee kuinka vähän köyhtyi.:cool:

  Pullon kyljessä lukevaa nimeä enemmän makuun, tai oikeammin, maistuvuuteen vaikuttaa _seura_. Jos porukka on kohdallaan ja juttua riittää, niin kyllä kurkusta alas kaataisi vaikka tervaa (jos siitä pään sekaisin saisi).
   
 19. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Kyllä noissa kirkkaissa on eroja. Noista halvemmista perusviinoista tahtoo ainakin meikäläiselle tulla aikamoinen darra. Eli mitä puhtaampi viina, sitä parempi olo seuraavana päivänä. Sen suhteen Tapio ei ainakaan ole oma suosikki. Saunalahden viina menettelee, mutta Dry Vodka ja Finlandia Vodka ovat jo selvästi parempia. Screwdriverin kun tekee Dry Vodkasta, niin se on yksi parhaista drinkeistä. :thumbsup:
   
 20. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vodkilla todellakin on eroja. Niitä kun juo raakana huoneen lämpöisenä, niin joku Stoli tai vaikka tuo Dansk vodkat menee about sellaisenaan vielä hymy huulilla. Jotain mitä ei voi sanoa kossusta, finskistä tai absolutista. Pohjanpoika 32% oli joskus suosikki, sitä saattoi ottaa sellaisenaan ja sekös oli kätevää. :thumbsup:

  Muuten, mites Minttuviina? Vedin itteni siitä pihalle yks kerta mut siihen asti sellainen jopa 50% meni iloisesti ilman kaakaoita. :D