Jurassic World Dominion (2022)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana KILLPATRICK, 09.06.2022.

 1. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 752
  Saadut tykkäykset:
  965
  If the goal of Jurassic World Dominion was to be the worst movie in years, then it was a huge success. Colin Trevorrow and writer Emily Carmichael should be ashamed of themselves for taking a beloved franchise and its characters and subjecting the audience to what it's now become a farce that is void of anything cinematic or magical. Despite some old faces showing up and new dinosaurs roaring in the distance, Jurassic World Dominion is a cringe-worthy spectacular on almost every level. Worst of all, it's just not fun or entertaining for two and a half hours. Skip this one altogether and save the epic letdown for something else down the road.

  Oho! Ihan ei ole ylistyslaulua saatu.
   
 2. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 875
  Saadut tykkäykset:
  311
  Trailerin perusteella ei vaikuttanutkaan kiinnostavalta, tosin muutenkin tässä leffasarjassa vain eka osa on ollut kiinnostava.
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 191
  Saadut tykkäykset:
  527
 4. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 646
  Saadut tykkäykset:
  305
  Eli tämä on viimeinen elokuva, jonka aiot käydä katsomassa teatterissa? :D
   
  Hippo, KILLPATRICK ja Professional tykkäävät tästä.
 5. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 191
  Saadut tykkäykset:
  527
  Sovitaan näin, kesälomapöhnässä tulee vähän kirjoiteltua sinnepäin :D
   
 6. opelman

  opelman Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 633
  Saadut tykkäykset:
  61
  Sinuna pitäsin korkin kiinni varuilta jussina.
   
 7. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 818
  Saadut tykkäykset:
  169
  Joo onhan tämä nähtävä, kun kaikki edelliset osatkin on nähnyt. Ykkönen edelleen vaikuttavin kokemus.
   
 8. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Olen suuri Jurassic Park & World franchisen fani, mutta nyt pelottaa... :/ ... 14/100 pistettä. Haukutaan mm. sekavaksi. Lähde: Metacritic. Tottakai tämän hankin omaan kokoelmaan ja ehdottomasti harkitsen Finnkinon LUXE:a. Silti hieman harmittaa, sillä kaikki aikaisemmat elokuvat ovat olleet kiinnostavia, vaikkakin se ensimmäinen on ihan oikeaa, jännittävää pohdintaa.

  - - -

  Meripihkan sisältä löytyi hyttynen. Hyttysen sisältä verta. Verestä dinojen DNA:ta kiitos hyttysen piston. Kuningas-idea oli herättää dinot henkiin ja laittaa "eläintarhaan" sähköaitojen taakse. Trooppisella saarella kaukana meren keskellä.

  Tämä oli lähtökohta 1993 ja nyt 2022 homma on mennyt totaalisen pieleen. Ihmisestä on tullut dinojen 1.herkkua!

   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2022
 9. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  Tuli käytyä katsomassa. Eikä tämä ole ollenkaan niin surkea ja/tai sekava kuin jotkut arvostelut antoivat ymmärtää. Toki eka Jurassic Park on vieläkin sarjan paras, mutta kun ottaa huomioon montako jatko-osaa on jo tehty niin kyllä tässä taso on vielä ihan riittävän korkealla. Ja koskapa *mini spoiler alert* tässäkään ei päästä eroon dinosauruksista ja keskeiset pää- ja sivuhenkilötkin selviävät taas hengissä loppuun asti niin ei tarvita kummoistakaan kristallipalloa sen ennustamiseen että jatkoakin vielä joku päivä seuraa. Kuulemma extended-cut tästä on ainakin tulossa.

  Sisällöstä sen verran että BioSyn yhtiö on taas puuhastellut geenimanipulaation parissa ja siitä seuraa monenlaista ongelmaa, sen lisäksi että maailma on jo muutenkin täynnä dinosauruksia - edellisen leffan lopussahan selvitettiin miten niin pääsi käymään. Edellisistä leffoista tutut sankarit Sam Neillistä Chris Prattiin ryhtyvät sitten maailmaa pelastamaan, joskin kaikki vähän eri lähtökohdista ja eri menetelmillä. Yhtä kiinnostaa vaan dinot ja toista tyttären pelastaminen jne mutta lopulta kaikki on puhaltamassa yhteen hiileen. Tämä on tyylillisesti ja sisällöllisestikin yhdistelmä Jurassic Worldia ja Jason Bournea ja toimintaa ja juonenkäänteitä riittää. Tarkkana saa olla jos haluaa pysyä kärryillä. Jos vain keskittyy ihastelemaan dinoja niin juonikuvio jää varmasti hämäräksi.Näyttelijöissä ei ole valittamista ja dinotkin näyttää ihan hyviltä sinänsä mutta liikkuvat välillä hieman fysiikan lakeja uhmaten, ja joskus taustasta irralisen tuntuisesti.

  3,5/5

  Laitetaas tähän vielä se trailerikin jos joku ei ole nähnyt:
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2022
 10. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kiinnostava artikkeli koko dino-sarjaan liittyen:
  https://www.episodi.fi/uutiset/jura...at-sankarit-kohtaavat-trilogian-paatososassa/

  Noin 30 vuoden ajan Michael Crichtonin kirjojen hahmot ovat viihdyttäneet jännitystä ja viihdettä elokuvateattereista etsineitä. Niistä on tullut osa melkein kaikkien maiden populaarikulttuurin dna:ta.

  – Jaan muutamia uusia lukuja tarinaan, joita olemme kertoneet leirinuotion ympärillä 30 vuoden ajan, Trevorrow kuvailee. – Tämä on Steven Spielbergin ja Michael Crichtonin luoma maailma, ja minulla on ollut onni vaalia sitä kolmen elokuvan ajan.

  Jurassic World: Dominion on päätös noille kolmelle vuosikymmenelle, ja rakenteeltaan se eroaa kaikista edeltäjistään.

  Episodilla myös podcast lähetys, jossa keskustellaan Dominionista:

  https://www.episodi.fi/artikkelit/t...d-dominion-paljon-dinosauruksia-vahan-aivoja/
   
 11. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Suosittelen Extended Edition, koska siinä mukavasti kokonaan uusi alku, joskin sellainen joita trailereissa läpi käyty. Toiseksi lisämateriaaleissa: Battle in Big Rock ... eli tarina kertoo Dominionissa, niin että dinot elävät nyt ihmisten / eläinten keskuudessa, ja etenkin tuolla Suuren Kiven leirintä alueella, jossa eräs perhe viettää aikaansa. (lyhyt elokuva)

  Kuva on filmimäisen rakeaa läpi elokuvan. Mikä mielestäni oikein mukava, tunnelmaa nostattava asia. Väri sävyt ovat kauniita ja kattavat todella laajan paletin. Oranssi teema väri on myös nähtävissä useammassa eri kohtauksessa. Pidän erityisesti tästä Biosyn bossista, Tim Cook ja Steve Jobs risteytyksestä, Dodgson, kuten Malcom sanoo...

  Ihmettelen kuitenkin suuresti sitä miten elokuvan ennakko materiaali, julisteet, sloganit antavat niin erilaisen kuvan lopputuloksesta, vaikkapa esimerkkinä kohtaus, jossa katsotaan elokuvaa autoista, amerikkalaiseen tapaan. Eikö tuo ole juurikin se suunta johon olisi kannattanut mennä. Sen sijaan olemme jälleen samantyyppisten miliöiden, asioiden äärellä. Tohtori Wuu on niin ikään täysin hukattu mahdollisuus, Jim Carrey (Arvuuttaja) tyylisenä hulluna professorina. Miksein jotain sellaista tyyppa suunnitteli Indominus-Rexin, oli sammakon, käärmeen, hain DNA:ta ja sitä rataa...

  Leffassa on lukuisia viittauksia muihin franchise elokuviin, ohjaaja on jopa myöntänyt että leffa on osin agentti tarina. Ei hyvää päivää, olisikin. Kokonaisuutena sekava, täynnä erilaista asiaa ja toki tämän päivän WOKEtusta kaikkialla. Joka tapauksessa tämä hölmöys tekee leffasta (äärimmäisen) viihdyttävän.

  Dinosaurukset ovat hienoja, tosin on selvä että vaaleaa, päiväs aikaan tapahtuvaa taustaa vasten on todella vaikea saada otuksia näyttämään niin hyvältä kuin hämärissä kohtauksissa. Kohta jossa Claire tippuu keskelle viidakko on ylivoimaisesti leffan parempaa puolta ja ihmettelenkin että jos jotain tuollaista osataan tehdä, niin mitä ihmettä on esim. se kohta jossa Owen ratsastaa hevosella dinojen perässä... aivan käsittämättömän huonoa kuvaa ja kummallista touhua... toki niitä dinoja saa jahdata hevosen selässä lasso kädessä.

  ...

  Chris Pratt tekee ehkä huonoimman roolisuorituksen ikinä. Aivan hirveä. Bryce Dallas Howard, Claire on sitten yllättävänkin ok, vaikka muija on ihan suhteilla tuonne päässyt eikä ole mikään näyttelijä jos minulta kysytään. Paino on myös noussut, josta netissä onkin jo ollut juttua. Studio halusi hoikemman version, kuten edellisissä leffoissa.

  Nämä 3 staraa sen sijaan ovat oikein ok. Kyllä heitä vain seuraa 100 kertaa mielummin. Mielestäni pidennetty versio parantaa leffaa ja tuollaista olisi saanut kyllä olla paljon enemmän. En ymmärrä mikä pakko oli mennä suljetumpaan tilaan. Hankin CDON perus version koska -> Suomi txt ja sitten Amazon UK, tämän franchise boksin jossa kaikki 6 leffaa + pidennetty versio dominionista. Mielenkiinnolla jään seuraamaan mihin suuntaan elokuvasarja tästä lähtee. Oma toiveeni on että Owen ja Claire ovat historiaa.
   
 12. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  67
  Lisätietoa tästä, kiitos?

  En ole nähnyt läheskään kaikkia Dallas Howardin rooleja, mutta ainakin The Villagessa ja Lady in the Waterissa näytteli mielestäni aika vaikuttavasti. Tea Leoni (Jurassic Park 3) oli muistaakseni kaikkein huonoin (kliseisen naiivi) Jurassic Parkien naisnäyttelijä myötähäpeää aiheuttaneella ylinäyttelemisellään ja naiiviudellaan.
   
  loysa tykkää tästä.
 13. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  No sanotaan nyt vaikka että hänen isänsä on leffa tuottaja ja sitä rataa...

  Minusta hän on todella surkea näyttelijä, hän ei tuo yhtään mitään siihen Clairen hahmoon. Jurassic World elokuvassa hänen pitäisi olla naiivi bimbo eikä sekään onnistu. Asiaa ei toki lainkaan helpota että Chris Prattin Owen on hänkin aivan mitään sanomaton tapaus. Eloton suorastaan.

  Nyt tässä Dominionissa sitten ovat kaikki 5 ja se kyllä näkyy surullisella tavalla. On nämä 3 näyttelijää, legendaa jopa ja sitten 2 esittäjää. Etenkin Owen on koko leffan aivan hukassa. Tähän päälle 2 kiintiö-näyttelijää niin kyllä se ero pitäisi huomata ns. oikeiden näyttelijöiden ja sitten näiden ei niin kovin lahjakkaiden tapausten välillä.
   
 14. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  67
  Siinä tapauksessa siihen olisi pitänyt palkata Maggie Grace tai Anna Hutchison eikä Bryce Dallas Howardia. Myönnän, ettei Brycen persoona/lahjat oikein sovi Jurassic World -tyyliseen leffaan. Bryce on parempi jossain syvällisemmässä ihmissuhde-tyylisessä leffassa. Ehkä joku Sharni Vinson Jurassic Worldeihin siinä tapauksessa jos nämä olisi käsikirjoitettu ja ohjattu juonellisesti paremmiksi, omaperäisemmiksi ja vakuuttavammiksi.

  Tästä samaa mieltä. Chris Prattilla ei vain oikein karisma ja uskottavuus ihan riitä kantamaan ison budjetin ensi-iltaleffan päähenkilön viittaa. Tulee edelleenkin hiukan mieleen se Wantedin tai Everwoodin tyylinen luokan isottelija-juntti. Ei vaan jotenkin osaa ottaa kyseistä kaveria vakavasti vakavassakaan kohtauksessa. En kylläkään osaa sanoa, kuka tuohon rooliin olisi ollut parempikaan vaihtoehto. Fallen Kingdom ja Dominion ovat ilmeisesti juonellisesti niin hölmöjä, että ehkäpä tämä Chris Pratt sopiikin näihin kuin nenä päähän.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2022
  Collector tykkää tästä.
 15. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  No taidan olla niitä harvoja, jotka tykkäävät kaikista Jurassic Park -franchise leffoista, etenkin Kaatunut valtakunta teki vaikutuksen. Perus ideahan kaikissa 6 leffassa on kuitenkin se että halutaan tilanteita, joissa ihmiset ovat ikään kuin dinojen ruokana. Pakene tai kuole.

  Se on sinänsä hieman sääli, koska nyt pääosan vievät selviytyjät lähes kokonaan. Esim. tohtori Henry Wu toimisi loistavasti Arvuuttaja (Jim Carrey) tyylisenä hulluna tiedemiehenä. Dinoja olisi voitu esim. jalostaa vielä sekopäisempään suuntaan. Arvaamattomia, mielenvikaisia.

  Jurassic World leffassa on kohtaus, jossa Indominus Rex ottaa yhteen puiston turvatiimin (InGen Security Division) kanssa eli tuollaista "armeija menoa". Erittäin onnistunut kohtaus, josta tulee hitusen Aliens leffa mieleen.

  Sitten on hieman vastaava kohtaus, jossa Owenin kouluttamia raptoreita (Charlie, Echo, Delta, Blue) on jalostettu sotilas käyttöön. Kidutettu. Niin ne käyvätkin solttujen kimppuun koska paljastuu että Indominus Rex on yhdistelmä mm. T-Rexiä, Velociraptoria sekä muita dinoja mahdollisesti myös: samakkoa, käärmettä ja mustekalaa. Resepti on salainen. Eli Indominuksesta tuleekin lauman Alfa. Ja kuten tiedämme tuo laji saalistaa yhdessä. Siinä ei kauaa mene kun otetaan kunnolla osumaa.

  Salametsästyksen olisi voinut vielä selkeämmin nostaa esiin sekä sen miten dinoja kohdellaan puistossa. Ruokinta, lääkitys, kuljetus, turismi, majoitus, ostaminen, syöminen, jne.. Nämä teemat ovat aika hienosti esillä Jurassic World Evolution -peleissä. Ilmastoa olisi pitänyt 6 elokuvassa käyttää paljon paremmin tunnelman luojana. Sade kuuluu täysin oleellisesti viidakkoon. Kovat rankkasateet ja sitten aurinkoa. Myrskyä hyödyntää hienosti legendaarinen 1.osa, mutta ei mielestäni riittävästi. Denis Nedryn tyyliset tyypat olisi juuri se mitä sarja tarvitsisi enemmän. Eli jännittäviä pahiksia.

  Kaatuneessa valtakunnassa (jota usein haukutaan) oli hienosti otettu mukaan tämä dinojen jalostus sotilas käyttöön, ylipäätään se mustan marketin dino kauppa. Indoraptor on todella cooli, hienosti jalostettu peto myöskin. Magea väritys. Leffassa on niin ikään mahtava pahis, josta olisi saatu vaikka mitä irti: herra Eversoll.

  ...

  Jos lyhyesti vertaa Owenia ja Clairea noihin 3-4 aikaisempaan pääosaan, niin he ylinäyttelevät koko ajan. Roolit ovat niin ikään hyvin fyysisiä. Siinä missä 4 aikaisempaa tyyppaa ovat olleet aika rauhallisia ja tavallaan "vahingossa" joutuneet keskelle helvettiä. Jurakauden maailmassa Owen työskentelee puistossa Velociraptoreiden kouluttajana ja Claire on toimitusjohtaja, suoraan puiston omistajan Masranin alapuolella. Vaikka hahmojen pitäisi näin ollen olla paljon mietitymmät ja jotenkin sopia kokonaisuuteen, niin se heidän roolinsa ei oikein tule kunnolla ilmi.

  Miksi ja mihin Owen kouluttaa pikku dinoja? Mikä ylipäätään on hänen roolinsa siellä puistossa? Esim. JP1 niin siinä on se ns. "metsänvartija". Afrikasta tullut, joka on heti alkuun sitä mieltä että kaikki dinot pitäisi lopettaa välittömästi.

  Sitten Claire kyllä esittelee kutsuvieraille, sponsoreille tuoreimman uutuuden, mutta kyllä se työnkuva jää edelleen jotenkin hyvin epäselväksi. Tulee sellainen kummallinen yleis-henkilö mieleen joka säntäilee paikasta toiseen.

  Sen sijaan että valvomosta olisi tarkastettu onko Indominus Rex aitauksessa, kun ei näy, niin mennäänkin itse sinne aitaukseen tarkistamaan asia. En ymmärrä miksi 2000-luvun elokuvien hahmot täytyy tehdä niin typeriksi. Siinä missä vielä -70 -80 -90 -luvuilla hahmot olivat ns. eliittiä, fiksuja, osaavia, niin nyt ne ovat idiootteja. Sellaiseen on vaikea samaistua. Monet sivuhenkilöt ovat olleet näissä leffoissa paljon kiinnostavampia -> älykkäämpiä.

  Lockwoodin kartanosta ja sen juonikuvioista olisi voitu saada ihan eri tavalla irti. Juuri tuollaista että vihutkin hieman taistelevat siitä kuka johtaa, omistaa ja käärii suurimmat voitot. Kuka sitten mihinkin rooliin, yhtä hyvin voisi kysyä miksi Steven Spielbergin jälkeen ei ole saatu yhtäkään huippu ohjaajaa mukaan.

  Joka tapauksessa on äärimmäisen kiinnostava nähdä millä tavalla tästä lähdetään uudistamaan sarjaa. On huhuttu ainakin kahdesta uudesta leffasta, jotka olisivat Jurassic Park 4 ja 5. Täytyy muistaa että World-trilogia kuitenkin tuotti mukavasti, noin: 1,6 / 1,3 / 1,1 miljardia taalaa. Tuohon päälle toki tulee koko tuotesarjan tuotto, joka on tähtitieteellinen, aina LEGOista peleihin, figuureihin, kirjoihin, vaatteisiin, mitä ihmeellisempiin tavaroihin ja asioihin. Jopa kiertävään dinopuistoon. Sekä vaikkapa digi- ja fyysiseen leffaan. Erikoisjulkaisuihin, julisteisiin, jne. jne. jne. ...

  Näin ollen ne muutokset täytyy kyllä miettiä hyvinkin tarkkaan. Ensin oltiin pienemmässä puistossa, saarella, oli jopa sitä salametsästystä. Aika coolisti dino pääsi vapaaksi keskellä kaupunkia ja jälki oli sen mukaista.

  Sitten puisto laajeni ja alettiin puhumaan ihan maailmasta. Dinoja on jalostettu upeasti ja esim. Mosasaurus (jättivalas) on kuvattu hienosti mm. puistossa omassa altaassaan. Odotin että Dominion laajentaa homman nyt niin että dinot jahtaavat ihmisiä jälleen vapaassa maailmassa. Kuten vaikkapa pidennetyn version ulkoilma-auto-leffateatterissa. Hieno lisä on myös taistelu ison kiven leirintäalueella. Ennen leffaa katsoin tuon lyhärin, ja pääsin mielestäni vielä paremmin leffan tunnelmaan sisään.

  Dominion pidennetty versio aloitus on mielestäni myös mieletön. Ehdottomasti siitäkin saisi hyvää matskua kun siirryttäisiin ajassa taaksepäin sen 65-200 miljoonaa vuotta. Siellä haettaisiin asetelmia mitä kukakin dino puuhaa, mikä on paikka ruokaketjussa. Kasvissyöjät ovat hyviksiä, lihansyöjät pahiksia. Rex on kuitenkin lähes joka leffassa onnistunut pelastamaan näitä selviytyjiä hyökkäämällä toisen dinon kimppuun.

  Pallot joilla liikutaan puistossa ovat hauska juttu, autot ja junat. Laivaliikenne, satamat, ylipäätään se tavaroiden, dinojen lastaus ja liikuttelu. Tulivuori on hienosti otettu mukaan, laava. Luolatkin soihtuineen. Helikopterit, lentokoneet, jopa moottoripyörä. Kyllä sarjassa yritystä on, mutta tosiaan se uusi suunta voi olla haastava löytää. Itse odotan tehdäänkö Maicista suurempi juttu jatkossa. Maisie Lockwood oli pikku likka 5.osassa, teini 6.osassa. Voisiko hän olla suuremmassa roolissa sitten 7 ja 8. Ikään kuin kasvaa siinä sarjan ohella.

  Nyt dinojen suhteen Tyrannosaurus Rexistä on vedetty lähes kaikki irti. Velociraptorit niin ikään ovat olleet suuressakin roolissa. Dominionissa on hämmentävän hienosti tehty parikin dinoa. Ihan sellaisia kohtauksia että ei voi kuin suu auki katsoa, kuolan valuessa pitkin paitaa. Ohjaajakin totesi kohtauksen, jossa Claire tippuu keskelle viidakkoa olleen se hienoin ja kivoin kohta luoda. Eli mitkä, millaiset dinot ovat roolissa tulevissa leffoissa. Toki hypridit ovat myös cooli juttu, jonka toivoisin saavan jatkoa.

  ...

  On huhuttu myös ns. R-rating leffasta, sellaisesta K-18 menosta, jossa todella näkyisi se raakuus. Mielestäni tämä ei riittäisi. Toivoisin nimen omaan sitä älyllistä sci-fiä. Pahikset suurempaan rooliin, ikään kuin ajamaan omia sairaita suunnitelmiaan. Vaikkapa nyt dinot sotilaskäytössä, jossain viidakossa vaikkapa. Jahdataan huumekartellien vihuja. No juu... en todellakaan osaa sanoa. Dominion on niin täynnä kaikkea. Hahmojakin on valtava määrä. Osa jää ihan sivustakatsojiksi. Eniten ihmettelen sitä mustan pörssin basaaria. Kuinka lisämateriaaleissa näytetään, miten valtava työ sen luomiseen meni. Jätti lavasteet, MUTTA sitten siitä ei oikein saada mitään irti.

  Mikä idea oli tuoda vakoilu-elokuvaa ja James Bond meininkiä mukaan leffaan... en ymmärrä kun tästä tuli niin selvästi mieleen Bondin moottoripyörä kaahailu talojen katolla, taikka Bourne tyylinen nopea leikkaus ja lähitaistelut. Muutenkin tämä että dinot elävät ihmisten ja eläinten keskuudessa. Miten ne lihansyöjät oikein pidetään poissa asutuskeskuksista. Edes Big Rockin leirintäalueella ei pitänyt olla hirmuliskoja. Entä lentävät dinot? Jos oikein muistan niin Gigantosaurus tarvitsee sekin 40-50 kiloisen koiran verran lihaa päivässä ja se on pienimmästä päästä. Koska tämä dino on osannut säädellä omaa ruumiin lämpöään ja siitä syystä kuluttaa vähemmän.

  Fallen Kingdom lopussa Velociraptori on vuoren harjanteella ja katselee sieltä alas asuinaluetta, sellaista vauraampaa keskiluokkaa, aamu on juuri valkenemassa... ei hyvää päivää. Tuollainen 1 lisko söisi puolet asukkaista ekan kuukauden aikana. Puhumattakaan lisääntymisestä, joka onnistuu ainakin Blue kohdalla itsestään, koska se voi sammakon tavoin muuttaa sukupuoltaan.

  Eikö ole hauska WOKE-juttu saatu mukaan. Dinotkin vaihtavat sukupuolta tarpeen vaatiessa. Saapa nähdä mitä sieltä on tulossa. Innolla odotan kyllä!
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2022
 16. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  67
  ^ Joo, siis korjaan sen verran, että edellisen viestini viimeinen virke saattoi olla hieman huonosti muotoiltu. Eli siis Jurassic World oli mielestäni ihan kelpo toimiva ''perjantai-illan''-viihde-pläjäys. Vaikka sekin oli hiukan JP1:stä kopioiva. Jurassic Worldin Indominus Rex oli mielestäni parempi, viihdyttävämpi ja jännempi ''pää-dino'' kuin esim. Jurassic Park 3:n Spinosaurus tai tämä Fallen Kingdomin Indoraptor. Oman lisäarvon toi myös JW:n mosasaurus. Jurassic World on mielestäni kaikista Jurassic Parkeista ehkä 2. ja 3. paras The Lost Worldin kanssa. Fallen Kingdom ja Dominion nimenomaan kokonaisuuksina mielestäni selvästi huonompia kuin Jurassic World. Fallen Kingdom menee paremman puutteessa kertakatsomisella, mutta selkeä pettymys Jurassic Worldiin verrattuna.

  Chris Pratt ei osaa luoda hahmonsa ympärille jännittävää ilmapiiriä, eli siis katsojalle ei synny aitoa jännitystä Chris Prattin roolihahmon puolesta. Vähän sama kuin Jason Stathamin kohdalla Megalodon -leffassa.

  Onko muuten näissä mega-budjetin teatterilevityksiin menevissä jännitysleffoissa jokin semmoinen ''kirjoittamaton sääntö'', että päähenkilöiden/päähenkilöperheen pitää aina selvitä? Eihän siinä ole oikeasti mitään jännittävää katsojalle, jos sen arvaa/tietää etukäteen, eikä sivuhenkilöiden menehtyminen niin juurikaan liikuta katsojia. Mielestäni olisi ollut ''oikein'', että se Fallen Kingdomissa dinojen puolesta sääliä tuntenut pikku tyttö, joka päästi ne lopussa vapaaksi, olisi ironisesti itse joutunut sitten Dominionissa dinojen ruoaksi. Mutta eihän tämmöinen käsikirjoitus olisi varmaankaan massakatsojien mielestä ''sallittua''? Sitten taas halvemman budjetin suoraan fyysiselle levylle/suoratoistopalveluihin tuotetuissa jännitysleffoissa (krokotiili-, karhu- ja hai-leffat) kuka tahansa päähenkilöhahmoista saattaa menehtyä.

  Nykyään enenevissä määrin joo valitettavasti näiden leffojen päähenkilöhahmoilta puuttuu terve maalaisjärki. Mutta oli sitä jossain määrin aiemminkin. Esimerkiksi Lost Worldin alussa sen yhden hahmon muusta porukasta liian pitkälle viidakkoon tarpeille meno tai sitten sen ahneen pahiksen toiminta loppukohtauksessa. Tai joku 70-luvun Snowbeast-leffa, jossa eräs naislaskettelija lähtee yksin seuraamaan liian pitkälle metsään isojalan jalanjälkiä vailla tervettä itsesuojeluvaistoa. Puhumattakaan Dante's Peakin vanhan mummon jääräpäisyydestä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2022
 17. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  No juu... siis hahmojen typeryydellä tarkoitin, typeryys x1000... eli jos nyt otetaan esimerkki vaikkapa Alien franchise, niin eihän sinne uudelle planeetalle millään pikku porukalla lähdettäisi. Ylipäätään planeettaa / kuuta analysoitaisiin ensin viikkoja. Olisi ihan eri tiimit joka jutulle, suoja, tutkimus, kehitys, insinöörit, medicit, ja johtoporras, jne.

  Joku ohjaaja sanoi joskus aikanaan että kun nuorempana teki filmiä niin listi niitä omia hahmoja aivan liian helposti & nopeasti. Eli jos kehitetään oikeasti hyvä hahmo niin toki, franchise, sellainen kannattaa pitää hengissä, mutta on totta että hyvin siinä ydinporukassa voisi olla joitain ja sitten lähteekin yllättäen henki.

  ...

  Sanoisin että Jurassic franchisella on nyt todella pitkän mietinnän paikka, sillä ei ole niin helppo uudistaa. On kasvettu melkoiseksi jättiläiseksi. Jurakauden maailma, teema-saari. Jopa niin että dinot ovat jo ihmisten keskuudessa. Tuolla paluu takaisin 60-200 miljoonaa vuotta tarkoitin nimen omaan sitä että joskus täytyy palata juurille.

  Voisiko asioita tapahtua eri aikakausina... entä jotain "naurettavaa" aikamatkustusta. Dinot vastaan ihmiset super mättö. Vaikko Dino Riders tyyppinen polku, jossa ihmiset ratsastavat dinoilla, jne.

  [​IMG]
  Siis kyllä ideoita on varmasti moneen lähtöön enkä ihmettelisi jos tällaista suuntaa on jopa ihan vakavasti harkittu. Valitettavasti siellä taustalla painaa liikaa se raha. Eli kun leffat kalliita tehdä niin minimoidaan tappio riskejä. Ymmärrettävää, mutta usein luovuuden kustannuksella.

  Itse haluaisin nähdä mm. Dino Riders tyylisen suunnan. Rohkeasti tehdä hieman hullua. Valitettavasti pelkään ettei elokuvasarjaa sittenkään uskalleta riittävästi uudistaa. Toivon kuitenkin hartaasti ettei kukaan alkuperäisistä näyttelijöistä ole jatkossa enää mukana.
   
 18. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  67
  Juu, ymmärsin tuon, että hahmojen typeryys on nykyään exponentiaalisesti suurempaa vrt. aiempiin aikakausiin. Pahoin pelkään, että Jurassic Park/World-saaga lähtee/on lähtenyt yhtä pahasti lapasesta kuin Transformersien jatko-osat sen ensimmäisen ok-osan jälkeen.
   
 19. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Transformers on hyvä esimerkki, eli jos on seurannut sen leffasarjan kehitystä, niin nyt tuli mitta täyteen faneille ja tuottajille, jopa Spielbergille. Näin ollen sarja tulee mitä ilmeisemmin kokemaan suuremman muutoksen ja sieltä onkin tulossa useampi leffa. Mikä loistava juttu, kun Bay on poissa.

  Ehkä Jurassic Park franchise on hitusen samassa tilanteessa, eli ollaan ajauduttu hieman sellaisen saman toistoon vaikka ei ole välttämättä ollut alunperin tarkoitus. MUTTA täytyy miettiä monelta kannalta, 1,6 + 1,3 + 1,1 = ei lainkaan paha. Eli kaikki kortit ovat studiolla. CGI on jo hämmentävän korkealla tasolla joten ainakin dinojen suhteen tullaan näkemään yhä hienompaa ja aidompaa menoa.
   
 20. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  Ei kai näitä Jurassic-leffoja ole koskaan tarkoitettu syvällisesti analysoitaviksi vaan popcornin ja virvoitusjuoman kanssa nautittaviksi.
   
  ISPF3.4 ja WesleySnipes tykkäävät tästä.