Joku meni rikki... :(

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana lareth, 04.01.2010.

  1. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Katselin toissapäivänä koneeltani leffaa, kun yhtäkkiä "vintti pimeni".

    Kone jäi käyntiin, mutta ruutu meni mustaksi, eikä kone reagoinut.

    Yritin uudelleen käynnistää konetta. Näyttöön ei tullut mitään. Vika ei kuitenkaan ole näytönohjaimessa, sillä kokeilin konetta toisella.

    Kerran pääsin jopa windowsin salasanaan asti, mutta kone jämähti taas siihen, ruutu pimeni.

    BIOSsiin asti olen päässyt vain vilaukselta.

    Sain koneen takuuhuoltoon vaikkei takuutani ole jäljellä, koska siinä oleva emolevy on hajonnut jo useamman kerran, viimeksi alle vuosi sitten.

    Kuitenkin huollosta soitettiin etteivät he korjaa konetta takuuseen koska olen vaihtanut näytönohjaimen ja virtalähteen alkuperäisestä. :p


    Voisiko olla, että vika olisi jossain muussa, kuten kovalevyssä tai virtalähteessä (en ole testannut toisella, kun ei ole toista kovua/lähdettä)? Vai onko vika luultavasti jälleen emolevyssä?

    Emon arvo on varmaankin aika vähäinen, mutta työ kuulemma maksaisi kokonaisuudessaan noin 250 euroa, jolla saisin jo uuden paremmankin..
     
  2. Maverick

    Maverick New Member Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eikös tuo hakuammunnalla olisi se kaikista tod.näköisin vaihtoehto.
     
  3. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hämää vaan kun se menee niin pitkälle.

    Aikaisemmin kone jämähti ilman minkäänlaista käynnistymisen merkkiä, ei piippausta, ei mitään, ja niin se on tehnyt joka kerta. Nyt kuitenkin, kuten edellä mainitsin, pääsin jopa windowsiin saakka.
     
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 629
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse ehkä epäilisin vielä myös muisteja. Jos kampoja on useampia niin kokeile, että onko stabiilimpi jos toisen ottaa pois, jompi kumpi (tai miksei kenties molemmatkin) voi olla hajalla.
     
  5. Axum

    Axum New Member

    Liittynyt:
    28.10.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa vähän liiankin tutulta.. mulla oli MSI:n lankussa sama vika, elkot rikki.
     
  6. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään vasta pääsen hakemaan koneen kun auto ei käynnisty tuolla jäässä.

    Jos vika olisi virtalähteessä saisin siitä vielä takuulla uuden.. Ja jos muistissa niin ne ei onneksi maksa paljoa. Koneessa on kolme kampaa tällä hetkellä.

    Irrottelen kammat ja käynnistän, sitten vaihdan virtalähteen ja uusi yritys.

    Jos ei noilla lähde niin se oli sen koneen tarina siinä.. En aio maksaa 250 euroa siitä, että ne vaihtaa siihen uuden samalaisen emon joka taas hajoaa käsiin alle vuodessa.. Jos siis vika siinä on..

    Kohta katsotaan miten käy.
     
  7. ana198

    ana198 New Member

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 749
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaverin koneessa samankaltaisia ongelmia siinä taisi olla virtalähde sökö.
     
  8. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma on nyt toivottavasti täysin poissa.


    Jaksoin tänään katsella konetta, ja olin varautunut jatkamaan elämääni ilman sitä.

    Kokeilin mielenrauhan vuoksi kuitenkin kaikkea mahdollista.

    Aloitin poistamalla kaikki RAMit koneesta. Kytkin koneen ja se alkoi ns. "huutaa niveaa".

    Koneessani oli kolme rammia, joten valitsin yhden ja asetin koneeseen ja käynnistin, ja nyt kirjoittelenkin siitä jo palstalla.

    Eli luultavastikin muisti ongelma, ellei sitten vika ole yhdessä muistipaikoista..

    Kokeilen vielä asetella yhden kamman koneeseen ja katson mitä tapahtuu.

    ________________________

    Lisään nyt vielä; Vika oli muistipaikassa, ja myös muistissa, eli kaiken logiikan mukaan toinen rikkoi toisen..

    No, parempi kuin kokonaan uusi emo. Sitä päivää odotellessa.

    Kiitos teille kaikille avusta. Olin jo luovuttanut kunnes joku alkoi puhua virtalähteistä ja muisteista. En olisi ennen uskonut kuuntelevani moisia ilolla.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2010
  9. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valmistautukaa vuodatukseen..


    Koitan selittää mahdollisimman lyhyesti.

    Nyt minulla on taas 1 kampa koneessa, koska äsken kone teki samat temput kuin aiemminkin, vaikka aluksi se toimi kahdella kammalla aika kauankin. En uskalla sanoa toimiiko tämä näinkään, mutta siltä nyt ainakin näyttäisi. Vaikka näyttihän se siltä jo aiemminkin.

    En tiedä missä ongelma nyt tarkalleen ottaen on, mutta CD/DVD asemani on nyt rikki..

    Se ei näy enää Oma Tietokoneessa.

    Mitä tapahtui: Kone ei suostunut boottaamaan kovalevyltäni sammumisen jälkeen.

    Arvatkaa oliko kiintoisaa, kun yritin laittaa toista kovalevyä kakkoskoneesta ykköskoneeseen kiinni, ja huomasin sen olevan ruuvattu myös toiselta puolelta kiinni, josta konetta ei saa auki. Hetken taistelun jälkeen luovutin, ja sain kovun kiinni ykköskoneeseen ilman irroitusta. Kuitenkaan uudella kovulla ei ollut ajureita. Joten en päässyt niitä nettiin hakemaan. Löysin vanhan ajuri levyn, jolla tietokoneeni kaikki ajurit olivat, ja riemastuin huomatessani, ettei kone nyt huomioi levyasemaani.. !!!111!!!!111!!! Eli ajurittomana pysyy varmasti.

    Nyt vaihdoin kovun takaisin ja se näyttää taas toimivan, mutta ilman DVD asemaa.

    Levyasema aukeaa, muttei lue levyjä eikä rekisteröidy mihinkään.



    Pää hajoaa pikku hiljaa, tukia ole ollut eikä tullut yli kuukauteen. Menetin tästä syystä asuntoni, koulupaikkani, nyt koneeni, eikä hermoistakaan taida olla enää mitään jäljellä!! En siis voi viedä konetta korjattavaksikaan.. 41 euroa pelkkä tarkistus maksu.

    Onko mitään ideoita? Muuta kun parvekkeelta kone alas?
    _____________

    Kone edelleen päällä ja näyttää toimivanyhdellä kammalla. DVD asema edelleen näkymättömänä..
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2010
  10. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 629
    Saadut tykkäykset:
    10
    Viittaisi siihen, että virtapiuha on ainakin asemassa kiinni, mutta mikä on aseman datakaapelin tilanne ? Onko kiinni molemmissa päissä (asemassa ja emolevyssä) kunnolla ? Myöskään kaapeli ei saisi olla kovin vääntynyt puhumattakaan solmussa olemisesta.

    Toinen mahdollisuus on, että aseman jumpperointi on mennyt ruljanssissa sekaisin.

    Joka tapauksessa Windowsiin asti ei tarvitse mennä nähdäkseen, että onko asia kunnossa vaan ihan ensiksi koneen käynnistymisen jälkeen on mentävä BIOSiin ja katseltava sieltä, että näkyykö asemaa siellä. Jos ei näy niin ei kyllä näy Windowsissakaan.

    Eli siis rohkeasti vaan tarkistamaan tuota datakaapelia/jumpperointia ja sitten BIOSiin tarkistamaan, että näkyykö siellä.

    P.S. Saattaapi olla hakuammuntaa, mutta tässä voisi olla ehkä kyseessä myös jokin virtapiikki, joka on sitten rikkonut emolevyssä yhtä sun toista, mukaan lukien noita liitäntöjä ja muistikampoja. Jos näin on käynyt niin silloin koneen osia on ihan oikeasti hajalla.
     
  11. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  12. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 629
    Saadut tykkäykset:
    10
    Huono/hajoava virtalähde voi myös olla tuon virtapiikin takana tai sitten kenties jokin (esim. kodin sisäisen) sähköverkon ongelma. Olennaista lienee selvittää ensiksi että mikä on vikaantunut ja vasta sen jälkeen korjata vaurioita.
     
  13. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän asti toiminut yhdellä rammilla virheettömästi.

    Äsken kuitenkin koneeni teki taas jälleen saman kuin aiemmin, eli sammui kesken kaiken ja jäi surraamaan..

    Asioillani on tapana antaa uskoa, että kaikki on mukavasti, ja sitten vetää matto alta.. ;/

    En oikein ymmärrä missä vika voisi olla jos muistin poistaminen kuitenkin selvästi auttaa.

    Emo varmaan lopulta ainut vaihtoehto, sillä tuskin kahden kamman poistaminen vaikuttaa virran saantiin niin paljon..
     
  14. lepreconn

    lepreconn Well-Known Member

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 372
    Saadut tykkäykset:
    37
    Itsellä myös ihmeellinen sammuminen (näyttö ja kone mykäksi vaikka surrasi) loppui, kun poisti muistipalikan (1 giga jäi) Scythen alta.
     
  15. Pake69

    Pake69 Member

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tulee hieman OT, mutta mä ostin teatterihuoneeseen suomisoffasta maapallon sähkösimmän sohvan (enkä tarkota säätöjä) ja sain tällejä mitä kummallisimmista paikoista. Tästä onkelmasta pääsin eroon Softcare Antistatic - sähköisyydenpoistajalla, tuote oikeasti toimii vaikka en itse meinannut sitä millään uskoa. Tuntui, kuin pahamielinen, riivattu sielu olisi manattu sohvastani pois tuolla käsittelyllä..
    Ja siinä sumutellessa se haisee aika vahvalle, mutta yön yli kuivuttuaan ei enää haise. Eikä sädi. Putelin ostin muistaakseni Suomisoffasta, mutta myös Maskussa on näkynyt Softcaren tuotteita.
     
  16. KnightOfNi

    KnightOfNi New Member

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaihda virtalähde.
     
  17. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 629
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ottaen huomioon, että ongelmat eivät ole korjaantuneet tuolla muistin vaihdolla niin epäily kyllä kohdistuu tuohon virtalähteeseen. Sääli vaan, että tuo on kovin "piuhakas" komponentti eli työtä joutuu tuossa vaihdossa tekemään.
     
  18. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli äsken tylsää niin ajattelinpa kokeilla onko ihmeitä tapahtunut ja jos vaikka muisti toimisikin maagisesti.

    Laitoin molemmat ylimääräiset muistit samaan paikkaan, ensimmäisellä muistillä pääsin tälle sivulle asti, mutten ehtinyt kirjoittaa mitään.

    Toisella muistilla olen jo kirjoittanut näinkin pitkään.

    Eli virtalähteessä varmaankin siis vika.

    En tiedä miksen ole aikaisemmin mennyt takuusta hakemaan sitä virtalähdettä, kaikki muutenkin niin sekaisin varmaan ettei ole ehtinyt.

    Huomenna ajattelin mennä.

    Katson jälleen sitten mitä tapahtuu.

    Yhdellä rammilla toiminut noin 1 kerran sammumisella/viikko.
     
  19. lareth

    lareth New Member

    Liittynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain uuden virtalähteen, jonka jouduin ostamaan, oska jos vika ei olisi virtalähteessä joutuisin maksamaan 60 euroa turhaan.

    Ostin uuden, joka yllättäen, myyjän puheista huolimatta, ei toiminut näytönohjaimeni kanssa. Täsät syystä en nyt siis pääse heti kokeilemaan normaalia kokoonpanoani.

    Kuitenkin emossa on oma näytönohjaimensa, jolla pääsin kokeilemaan uutta virtalähdettä.

    Laitoin 3 Gigaa koneeseen, eikä käynnistynyt. Otin yhden pois, eikä käynnistynyt, ja nyt kirjoitan tätä yhdellä gigalla.

    Ei voi vain käsittää, kaikki muistipaikat toimivat, kokeilin ne eilen läpi, jokainen muisti myös toimii erikseen ja kaikissa paikoissa. Voitte kuvitella kuinka nautin tästä säätämisestä.


    Eli näyttäisi nyt siltä, että vika ei olekaan virtalähteessä, vaan vika on jossain aivan muussa jota en vaan millään käsitä. Jos kaikki muistit toimii, ja kaikki muistipaikat toimii, mikä siinä on etteivät ne toimi yhdessä????!!!111!!!

    Nyt alkaa mennä hermo, ja viikonloppu tulee ja olen kipeänä eli mitään muuta tekemistä ei siis ole perkele.
     
  20. pinkeliviinica

    pinkeliviinica New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    kaverillani tismalleen sama vika... kolmatta erimerkkistä muistia jo menossa ja sama vika... eli emo toimii yhdellä kalikalla (1gb tai 2gb kalikka) mutta ainakun laittaa enemmän muistia niin kone kaatuilee...
    muisteissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa sillä toisessa kokoonpanossa toimivat kaatumatta useamman kappaleen erissä...

    kohta kaverinikin laittaa emon takuuseen (2kk vanha emo ja aivan uusi mallikin vielä) ja ostaa uuden emon tms sillä mitään muuta järkevää selitystä ei ole miksi emo käyttäytyy näin. (muistit ovat olleet valmistajan hyväksymällä muistilistalla eli kingstonia , ocz:tä ja corsairia)

    myös tässä tapauksessa virtalähteet (2kertaan), näytönohjaimet (3kertaan) ymsyms vaihdettu. ja käyttiskin xp/vista/w732b/w764b ja linukoita