Joker (2019) (Todd Phillips / Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana TheRealThing, 05.09.2019.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 198
  Saadut tykkäykset:
  270
  Pitääkö olla huolissaan, kun varsin odotetusta Jokerista ei ole vielä keskustelua täällä?

  4.10. jo ensi-iltaan Suomessakin

  Pakko sanoa, että traileri on odotuksia nostattava ja leffahan oli festareilla saanut hyvän vastaanoton, veikataan Oscar-tasollekin. IMDb:ssa uskomaton 9,6, mutta tuskin nuo tuhannet arvosanan antaneet ovat edes leffaa nähneet.

  Traileri:

  Kun en sarjakuvia ole lukenut, niin itselläni aika leffavaikutteiset (toki myös 60-luvun TV-Batmanistä ;)) näkemykset Jokerista. Pidin todella paljon Heath Ledgerin maanisesta Jokerista, mutta kyllähän tämä näyttää vaikuttavalle, tietenkin erona myös elokuvan omistaminen hahmolle, mikä tarjoaa ihan erilaisia mahdollisuuksia. Noin ylipäänsähän sarjakuvaelokuva antisankarimoodissa on aina herkullinen näkökulma lähtökohtaisesti. Joaquin Phoenix on ollut yksi lemppareita Gladiatorista lähtien. Kaverillahan on harvinaisen veemäinen perusilme, mutta se on just se karisman tekevä juttu. :D
   
 2. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 272
  Saadut tykkäykset:
  72
  Arvovaltainen kriitikkopiiri on tosiaan saatu vähän pyllylleen, kun elokuva on ilmeisesti hieman yllättäen luokkaa hyvä. Varsinkin tuota Phoenixin roolisuoritusta nostetaan kirjoituksissa esiin onnistuneena. Vertauksia elokuvan yleisilmeestä vedetty myös sinne Scorsesen tummasävyisiin pöpielokuviin, kuten Taksikuski ja Koomikkojen kuningas. Tämä kaikkihan kuulostaa ainakin paperilla varsin hyvältä, mutta eipä nyt anneta hypen viedä liikoja. Se että Jokeria lähdetään tässä nyt hahmona demystifoimaan, pistää myös vähän mietityttämään. No kaippa sitä saa tehdä tällaisia syvemmälle pyrkiviä tulkintojakin. Mielenkiintoinen tapaus kyllä.
   
 3. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  874
  Saadut tykkäykset:
  37
  Toivottavasti DC:llä tajutaan ettei kannata apinoida marvelia vaan tehdään oman näköisiä realistisia ja vakavia tekeleitä.
   
 4. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 408
  Saadut tykkäykset:
  26
  Aquamankinhan oli todella onnistunut. Vaikkei vakava ja realistinen ollut.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 287
  Saadut tykkäykset:
  222
  Voitti sitten Kultaisen Leijonan Venetsiassa.
   
 6. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  518
  Saadut tykkäykset:
  23
  Tämä kyllä vaikuttaa hieman taiteelliseltä hollywood elokuvaksi.
   
 7. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  518
  Saadut tykkäykset:
  23
  Mutta toisaalta kaikki muutkin leffat joissa on ollut hahmo jokeri ovat kuitenkin olleet melko tylsää katsottavaa joten en kyllä tästäkään liikoja odottele. Mutta tällä on varmastikin paremmat mahdollisuudet osoittautua taiteellisesti korkeatasoiseksi ovathan tähän mennessäkin ainoat hyvät supersankari elokuvat jos tätä nyt voisi edes sellaiseksi kutsua:p olleet juurikin aikuisille suunnattuja ainakin ikärajansa puolesta darkman ja crow.Mutta voi tämä tulla ehkä jossakin vaiheessa katsottua sitten kun ilmaiseksi näkee dvd tulee ostettua vain todella hyvät leffat tai erikoiset joten en riskillä lähtisi tähän rahaa laittamaan ennen kuin olen nähnyt tämän ilmaiseksi jossain. Tästä aiheesta on kuitenkin tehty niin paljon leffoja eikä mikään niistä ole mikääs kovinkaan hyvä ollut ja pyrin katsomaan mieluummin aina jotain täysin uusia tarinoita enkä vanhoista tarinoista uusia erinlaisia näkemyksiä. Jos tämä sattuisi olemaan joku erittäin taiteellinen niin voisin jopa ostaa tämän hyllyyn kun siellä ei ole edes ainuttakaan elokuvaa jossa seikkailee hahmo nimeltä jokeri.:)