Japanilaismerkit TM:n vertailussa (55-58 tuumaa)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Boxer, 09.04.2021.

 1. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  480
  Saadut tykkäykset:
  42
  Tekniikan Maailmassa oli Panasonic TX58HX830- ja Sony KD-55XH9505 -mallien parivertailu. Televisiot jäivät pois korealais-kiinalaisten vertailutestistä hintasyistä, Panasonicin hintaluokka on 750 eur ja Sonyn peräti 1200 eur. Jälleen kerran todistettiin, että Direct LED/Local Dimming -tekniikka (Sony) ei ole mikään autuaaksitekevä asia. Edge-LED -Panasonic sai aivan samat arvosanat kuvanlaadusta, vaikka kummankin tv:n kuvan vahvuudet ja heikkoudet ovatkin erilaisia. Panasonic lopulta voitti vertailun, mutta voitto ei siis tullut kuvanlaadusta, vaan käyttöön liittyvistä asioista. Voikin kysyä, kuinka paljon rahaa kannattaa television hankintaan hassata ? Nykytekniikoilla todella hyvää kuvanlaatua havitteleva ostaa OLED-television, LCD-television ostajan kannattaa ainakin tässä kokoluokassa valita vastaavan kokoista OLED-televisiota huomattavasti halvempi malli, jotta valinnassa olisi järkeä.
   
 2. terppa666

  terppa666 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  24
  En ole testiä lukenut mutta kuulemani mukaan myös todistettiin että nämä ylihintaiset japanilaiset ovat kuvanlaadultaan samalla tasolla aikaisemmin testattujen "halpis" töllöjen kanssa? Pitääkö paikkansa?
   
 3. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  480
  Saadut tykkäykset:
  42
  Aivan noin yksiselitteinen asia ei ole.Laajasävykuvasta (HDR) sai aiemman testin LG saman arvosanan 8 kuin japanilaiset, muut saivat arvosanan 7. Teräväpiirtokuvassa (HD) puolestaan Philips ja Samsung ylsivät japanilaistasolle, arvosanaan 9, LG ja TCL saivat 7. Normi tv-kuvassa (SD) Philips nousi japanilaisten kanssa samaan arvosanaan 9, muille tuli 8. Jokainen voi poimia tuosta omansa, mutta yhteenvetona voi sanoa että japanilaismallien kuvanlaatutulokset olivat keskiarvoltaan paremmat kuin muiden aasialaisten. Huomattakoon että TM tutkii kuvanlaatua kokonaisvaltaisesti, näillä keskustelupalstoilla yleensä rajoitutaan pelkkään kontrastiin.
   
 4. terppa666

  terppa666 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  24
  Itse pidän tärkeänä että kuvaa arvostellaan juuri kuvaamallasi tavalla, se kun on paljon muutakin kuin pelkkä hyvä kontrasti. Itse pidän Sonyn kuvasta sen luonnollisuuden ja "elokuvamaisuuden" vuoksi todella paljon sekä myös television liikkeentoisto on omaan silmääni miellyttävää.