iPhone

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Raymond, 10.01.2007.

 1. Raymond

  Raymond Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilen se sitten julkistettiin kovan odottelun jälkeen, mitäs mieltä ollaan? Itse sanoisin, että suhteellisen monimutkaisen näköinen vempele, joten tuskin tulee iPodin kaltaista suosiota saamaan ainakaan tässä muodossaan. En tiedä onko Applella jo hihassa iPhone Mini tms, joka voisi olla ns. naisystävällisempi versio, mutta tämä mp3-soitin + kamera + videoplayeri + tietokone + nettiselain + kartta + kalenteri + kännykkä iPhone on selkeästi vähän nörttiosastoa. Kuten muutkin "älypuhelimet".

  Itseäni ihastutti tässä eritoten Google Mapsin integrointi, muutenhan laite ei kosketusnäyttöä lukuunottamatta ole edes kovin vallankumouksellinen. Suomessa Google Maps ei tällä hetkellä ole paljoa puhelinluettelon karttasivuja viisaampi, mutta jenkeissä (ja myös Saksassa, jossa tällä hetkellä asun) sieltä löytyy kaikki. Se on tulevaisuuden puhelinluettelo, tai ei oikeastaan edes tulevaisuuden, koska se on sitä jo. Se toimii oikeasti niin hyvin, kun Steve Jobs sen keynotessa esitteli; haet haluamasi palvelua ja Google näyttää tiedot sekä opastaa perille.

  Tulevaisuudessa Googlen Mapsista löytyvät todennäköisesti myös ihmiset, enkä ihmettelisi, jos joidenkin vuosien päästä voit seurata omasta iPhonestasi missä lapsesi menee oman iPhonensa kanssa, suoraan kartalta, reaaliajassa. Se myös tekee tarpeettomaksi kömpelöt autonavigaattorit.

  Itse haluaisin oitis tämän vempeleen. Voisi helposti pitää kaiken informaation keskitetysti. Osoitteet, puhelinnumerot, kuvat, tekstarit, meilit, kalenteri, musat, puhelut, telkkari.. kaikki "saman hallinnon alla".

  Saapa nähdä tuleeko tämä varsinaisesti koskaan rantautumaan kunnolla jenkkien ulkopuolelle. Toivottavasti tulee.

  http://www.apple.com/iphone/
   
 2. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Toiselle forumille kirjoitin:

  Suomessa sallitaan vain 3G kytky, eli ei tule kytkynä tänne lainkaan.

  Muuta pointti tästä "hienosta älypuhelimesta"

  - EDGE yhteys, jolla ei suffaa mukavasti _yhtään_ ainoaa palvelua jossa on kuvia

  - Ei näppäimistöä rautana, pelkkä softa (joka tietysti kuluttaa resoa)

  - Screeni jonka resoluutio on keskinkertainen julkaisuajankohtaan nähden (ja josta näppis vie osan jos sit käyttää.

  Lyödään nämä kolme asiaa yhteen: Puhelimella ei voi kunnolla surffata. Sillä voi juuri ja juuri lukea sähköposteja, liitteistä on turha haaveilla. Sillä ei voi kunnolla kirjoittaa tai jos kirjoittaa niin muun screenin reso menee naurettavan kokoiseksi.

  WTF?


  Okei, puhelimessa on 4 tai 8 GB muistia, sehän on mp3 soitin! Wehei. Siinä vaiheessa kun tämä laite on kaupoissa, kaupoista saa 8GB SD kortteja 50 eurolla. Vuoden päästä mistä tahansa 3G luurista tekee halvemmalla toimivan mp3 soittimen. Lyhyesti sanottuna: Muistikapasiteetti on iphonessa käsittämättömän surkea. Kaiken tämän päälle spekseissä ei ainakaan ole näkynyt lisämuistipaikkaa (vai missasinko)? Pakkohan se on olla....

  Otetaans yhteen:

  Vuoden 2008 alussa voi ostaa kosketusnäytöllisen mp3 soitin/puhelin yhdistelmän, jonka yhteydet ovat vuoden 2004 tasoa ja soittimen kapasiteettin vuoden 2006 tasoa.

  Taikasana taisi olla tuolla välissä: pippeliä venyttävä koketusnäyttö. Se on jees, en mä sitä sano. Mutta mua itseäni käy häiritsemään commarin näytön lika, vaikka laiteessa ei ole edes kosketusnäyttöä. Mikä onkaan tilanne, kun ruutua tökitään rasvaisilla sormilla?

  Apple osaa tehdä käytettäviä laitteita, ei siinä mitään. Todennäköisesti toi puhelinosio on kivan näköinen ja mukava käyttää. Mutta toisaalta, ainakaan ton mainosvideon mukaan ero vaikkapa perusnokiaan ei ole suuri. Killer application on soittaminen ja se onnistuu yhtä helposti applella, noksulla tai lg:llä.

  Jos taas puhelin haluaa vedota: "tämä on smartphone jota osaavat käyttää kaikki", niin siinä varmaan pitäisi olla smartphone yhteydet....

  Ennustus mitä tulee käymään: Puhelin myy paljon kytkykauppana, mutta niiden keskuudessa joita ei kiinnosta online palvelut koko ajan. Kukaan "jatkuvasti online" tyyppi ei tosta puhelinta tule ostamaan, sillä se on

  a) kallis
  b) ominaisuudet ovat hintaan ja julkaisuajankohtaan nähden paskat

  Tässä kans muutama mielenkiintoinen juttu:

  http://www.engadget.com/2007/01/09/the-iphone-is-not-a-smartphone/
   
 3. Raymond

  Raymond Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse en noista 3g/edge/gprs -systeemeistä ymmärrä tuon taivaallista, joten en kommentoi sen enempää, kun että Jobs mielestäni mainitsi 3G-tuen tulevan, en ole ihan varma, mutta onhan niillä yli puoli vuotta aikaa miettiä asiaa.

  En oikeastaan muutenkaan ota kantaa näihin teknisiin detaljeihin, koska mielestäni laitteen ideologia on kohdillaan. Jotenkin tuntuu, että menee joskus laajempi kuva ohi, kun ruvetaan katsomaan teknisiä detaljeja :).

  Surffailu näytti demossa sujuvan ihan hyvin, en tiedä miten näillä kilpailijoilla. Ja enpä tiedä.. jotenkin ihmetytti tuo linkin takainen kommentti ettei iPhoneen voi asentaa muita ohjelmia. Sehän on juuri jutun juoni ja vahvuus, niitä ei tarvitse sotkemaan. Ihan sama juttu kun muissakin Applen systeemeissä.

  Oikeastaan nyt kun mietin, niin iPhone on kaiketi lähinnä niille, jotka ovat jo Applen käyttäjiä, eikä kokemusta aikaisemmista "älypuhelimista" ole.

  Edit. Vielä sittenkin noista surffaus/yhteysjutuista. Eikö esim. Helsingin kaupunki nykyään pudottele noita wi-fi -yhteyksiä vähän sinne tänne? Bussit, kahvilat, ravintolat, hotellit yms alkaa jo nyt olemaan kai aika hyvin katettuna ja iPhone vaihtaa wi-fi:hin automaattisesti jos semmoinen on saatavilla.
   
 4. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 397
  Saadut tykkäykset:
  32
  Ei siinä mitään GPS-toimintaa ainakaan speksien mukaan ole, joten ei kilpaile alkuunkaan samassa sarjassa navigaattoreiden kanssa, eikä missään nimessä niitä tarpeettomaksi tee. Jos googlemapseja pystyy näytöllä näyttämään, niin ei se hirveästi auta, jos paikannus ei toimi lainkaan, tai korkeintaan tukiasemapaikannuksena parhaassa tapauksessa parin sadan metrin tarkkuudella.

  Ai niin, ei se kosketusnäyttökään mitään vallankumouksellista ole, itsellä on kännykässä ollut jo kolme vuotta kosketusnäyttö.
   
 5. Raymond

  Raymond Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nojoo, tän verran vähän sitä asioista tietää :). Google Maps (tai joku vastaava) on kuitenkin yksi netin oikeasti hyödyllisistä ominaisuuksista, oli GPS tai ei ja sen yhdistäminen puhelimeen on hieno juttu.

  Käsittääkseni tämä on aikalailla edistyksellisempi kosketusnäyttö, kun mitä aikasemmin on ollut. Multitouch yms...
   
 6. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Speksit pitää lyödä lukkoon aiemmin ja chipit ostaa valmistajalta. Ei tuollaisia asioita vaan "muuteta".

  Ehkä tulossa seuraavaan versioon.

  Ja se ideologia on mikä?

  800e mp3 soitin kosketusnäytöllä ja mahdollisuutena soittaa kaverille?

  Surffaus sujui hyvin kun kuvat oli varmaankin välimuistissa. EDGE yhteydellä, joka siis on paras yhteys mitä tuosta operaattoriverkoon löytyy, homma olisi ollut: tök, tök, tök.... just wait a minute.... tök, tök, tök.... just a little more....

  Apple kilpailee älypuhelimissa. Niitä ostavat pääasiassa yritykset, jotka tulevat haluamaan asioita kuten push-email, vpn ja omat sovellukset. Applesta löytyy näistä: ei mitään

  Kuinka moni yritys ostaa työntekijälleen 800e mp3 soittimen?

  Ja joille kaikki aiemmat älypuhelinhenkilöt tulevat sanomaan: Mulla oli noi tekniikat jo vuonna 2005 ja niiden lisäksi blaa blaa blaa blaa. Haluaako applen käyttäjä näyttää teknisesti jälkeenjääneeltä?

  Roaming ei tapahdu automaattisesti, yhteys katkeaa sekä operaattoriverkosta wifiin siirryttäessä, että toisesta wifistä toiseen siirryttäessä. Sen lisäksi julkiset, kuten espan wifi verkko, on niin hidas ja ruuhkainen, että siihen ei aina pääse ja jos pääsee, yhteys on hidas. HSDPA nopeus olisi aivan toista luokkaa.
   
 7. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs kuule säätäjä jos tuo WLAN on kaiken A ja O ja tulevaisuus? Ei mitään hiton "puheluita" puhelinverkoissa vaan kaikki ilmaisesti Wi-fissä...
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ilmaista luonasta ei ole olemassa.

  Nykyisestä Wifistä ei tule ikinä operaattoriverkon korvaajaa, syitä tähän voit löytää vaikka 1000 sivua googlettamalla. Jostain tulevista protokollista tähän saattaa olla ja varmasti onkin, ehkäpä myös wimax verkosta. Tällöinkin on kuitekin enemmän kuin todennäköistä, että tarvitaan yksi operaattori, joka hallinoi koko verkkoa, jotta liikkuminen oli ylipätään mahdollista.

  Iphonessa tulee olemaan vain wifi, se nykyinen versio. Nykyisellään se on teknologia joka ei hallitse roamingia, on monesti lähes vailla ylläpitoa ja usein niin ruuhkainen, että nopeus on hitaampi kuin perus GPRS laitteessa.
   
 9. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 397
  Saadut tykkäykset:
  32

  Eipä tuo mitenkään erityisen spesiaaliominaisuus ole. Vai onko muka jokin hienompi ja kaliimpi uudempi puhelinmalli, jossa wlania EI ole?
   
 10. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väitinkö jotain siihen suuntaan?
   
 11. Raymond

  Raymond Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se, ettei tarvitse ymmärtää puoliakaan mitä sanot :).

  Eiköhän tämä ole juuri se asia minkä Apple haluaa muuttaa, ei tarvitse olla viimeisimmästä tekniikasta perillä oleva voidakseen pitää taskussaan käytännössä kaiken mitä nyt tähän nykyiseen ns. digielämään kuuluu.

  Applea ei mielestäni osteta tekniikan takia, vaan siitä syystä, että se on helppo käyttää. Se on juuri niille ihmisille, joille tekniikka ei ole se tärkein asia. Vaikkakin laitteesta löytyy (muistaakseni) 200 uutta patentoitua tekniikkaan liittyvää innovaatiota. Innovaatiot vaan on tehty käytettävyyden, ei teknisen edelläkävijyyden ehdoilla.

  Tämä on sitä osastoa josta en taas hirveästi ymmärrä, voi olla.

  Mielestäni Jobsin lopetus eilisessä keynotessa kuitenkin kertoo aika paljon, eli hän lainasi Wayne Gretzkyä "Skate to where the puck is going, not to where it has been.." tjsp. Eli jos tällä hetkellä asia on tietynlainen, se ei tarkoita sitä, että se olisi sitä huomenna.
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos ei ymmärrä puolia mitä mä sanon, on todennäköisesti henkilö jota ei kiinnosta olla "koko ajan online". Eikä varsinakaan kiinnosta tilanne jossa myyjä sanoo: "joo, sitten jos sä olet kahvilassa, niin homma toimii, jos siellä ikkunassa on WIFi kyltti. Mut sit jos sä olet ulkona tai ei ole WIFI kylttiä, tää on tosi hidas. Silloin tää myös maksaa, kun operaattori laskuttaa siirretystä datasta blaa blaa blaa".

  Älykännykän ostajat tietävät mitä he ostavat ja älykännykän ostajat eivät tästä syystä pidä ainakaan tätä iPhonea kovin hyvänä. iPhone ei yksinkertaisesti ole älykännykkä.

  Uusi markkinasagmentti saattaa olla laitteesta kiinnostunut, mutta mä en usko, että tolla hinnalla. Nyt laite maksaa enemmän kun uuden markkinasegmentin kotona oleva tietokone....

  Niin, ongelma vaan on, että applessa ei ole näillä spekseillä teknisiä edellytyksiä ollaan mukana cutting edge digielämässä.

  iPhone on imo lifestyle tuote, statusesine, jota voidaan myydä tiettyyn segmenttiin kohtalaisesti, mutta ei 10 miljoonaa.

  Oletko katsonut ton tuote-esityksen? Jos et ole, katso ihmeessä, siinä näytetään laitteen käyttö ja se ei mielestäni ole mitään kovin "maailmoja mullistavaa".

  Tiesitkö muuten, että Samsonitellä on yli 900 patenttia. Tekeekö tämä Samsoniten laukuista automaattisesti helposti käytettäviä?

  Ja tämä lausahdus tarkoittaa sinun mielestä mitä?

  Minusta se näyttää siltä, että apple myy kolme vuotta vanhaa tekniikkaa henkilöille, jotka eivät tiedä mitä ovat ostamassa. Todennäköisesti tämä johtaa siihen, että käyttäjät ovat vihaisia, kun eivät saa mitä odottivat. Ollaanko tässä sitten aikaa edellä vai jäljessä?
   
 13. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ts. Jobs sanoo ja kansa luottaa ja ostaa. Ainakin henk. koht. älypuhelimen tärkein ominaisuus on toimiva maili, ja mielellään push-sellainen. ( Ostin Nokian E70:n enkä saanut push-mailia toimimaan edes Roadsyncillä...) WWW on kiva, mutta kun puhutaan siitä kuinka paljon se auttaa töissä niin ainakin itselläni tulos on 0. Mutta jos tarvitaan esim. yhteyksiä oman firman www-sovelluksiin, niin se on varmaankin se pääasiallisin työhön liittyvät käyttö. Jos siihen puolestaan käyttää julkista wlania, niin jonkuntasoinen suojaus (vpn, ssl) on tarpeen.

  Jos myisin vehjettä jossa on USB 1.1, kalliimmalla hinnalla kuin kilpailija USB 2.0 HISPEEDillä, ihmisille jotka eivät tiedä että parempaa on saatavilla, joku voisi moittia minua kusettajaksi. Paitsi jos olen Steva Jobs. Visionääri. Miettimässä kiekon paikkaa.

  Kokeilkaas muuten ladata Google Earthin karttoja ilman 3g:tä. Hidasta on. Google Earthin muuten saa myös Symbianiin. http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Google_Earth_Companion.php

  Olisin nyt kyllä oikeasti odottanut että Apple olisi yhdistänyt iPodin ja peruskännykän hyvällä muotoilulla. iPod on monessa suhteessa killeri, koska sitä ostetaan helppokäyttöisyyden vuoksi. Kappaleiden lataaminen kännykällä iTunesista? Eikö kiinnosta? Uskoisin että moni nuori voisi hetken mielijohteesta ostaa juuri radiossa kuuluvan kappaleen. Tai lähettää niitä kavereilleen.
  Olisin kyllä nähnyt että Applen voima olisi ollut juuri tuossa.
   
 14. Raymond

  Raymond Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuon verran itse just ymmärrän, mutta en paljoa siitä pitemmälle. Mutta ei mua tosiaan välttämättä kiinnosta olla kokoajan online.

  Tuossa oot varmastikin ihan oikeassa. En itseasiassa edes tiedä ihan tarkalleen mitä sana älypuhelin tarkoittaa.

  Noista spekseistä en tiedä, mutta tuo lifestyle tuota voi myös olla ihan totta. Status-esinekin ehkä, mutta ainakin sellainen, joka on myös hyödyllinen. Kylläkai tällainen hyötylaite voi olla samalla hieno.

  Keynoten? Katselin sen heti eilen ja mulla nimenomaan tuli fiilis, että tämäpä on suht. hyvä vehje ja täyttää monta tarvetta. Tähän asti olen joutunut matkalla tihrustamaan iPodista kalenterimerkintöjä voimatta niitä lisätä tai muuttaa, kun ei läppäriä joka paikkaan jaksa raahata. Sama juttu meilien ja kuvien kanssa. Kun mulla on jo käytössä Powerbook, Mail, Addressbook, iPhoto, iTunes yms.. tämä täydentää perhettä, eikä tuon jälkeen oikeastaan muita vekottimia tarvitakaan. Riippuen kännyn kuvauslaadusta, digipokkarinkin voi ehkä myydä. Tähän astisia communicaattoreita yms en ole viitsinyt edes kokeilla.

  Voisin kuvitella että tekee, muutoinhan duuni on ollut suht. turhaa? Siis voihan patenttia hakea mille vaan, mutta perustuen vanhaan kokemukseen ja keynoteen, on Applen innovaatiot yleensä aika käyttäjäystävällisiä, riippuen tietysti mihin on tottunut.

  Sä katsot vissiin pelkkää tekniikkaa, mä en. Voihan se olla, että tuo ei vaan yksinkertaisesti futaa niinkuin älypuhelinkäyttäjät ovat tottuneet, musta se näyttää erittäin mielenkiintoiselta kun taustalla on Nokian peruskapula tjsp.
   
 15. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Legendaarinen autovertaus : säätäjän arvostamat high tech-kapulat ovat kuin ylitehoiset etuvetokipot kilparadalla, kulkevat niin pirusti, mutta ovat pian jo ojassa ja ajoa ei viitsi jatkaa koska se on niin "vaivalloista". Ottaa alle takavetoisen sopivan kompromissin tehon, alustan ja jarrujen suhteen niin ajo on miellytävää ja nopeaa.:thumbsup:
   
 16. Raymond

  Raymond Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Steve Jobs on hyvä pitämään presentaatioita. Sen huomaa, kun vertaa esim. lavalla käyneisiin Yahoon ja Googlen pamppuihin. Näiden nörttien puheesta ei oikeasti ymmärtänyt hirveästi. Steve on sopivassa suhteessa showmies ja snadisti nörtti, tuntuu olevan itsekin aidosti innoissaan laitteistaan. Mulle tuo push-ominaisuus ei juurikaan merkitse, enemmän arvostan kokonaisuuden yhtenäisyyttä; meilit, kontaktit, musa, kuvat, kalenteri....

  Itse veikkaan, että joku iPhone Mini vielä tulee, samaten uskon tuohon että voit vielä ladata biisit suoraan kännyyn. Eiköhän Applella, kuten kaikilla muillakin isommilla firmoilla, ole aika pitkän jakson suunnitelma jo valmiina.
   
 17. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis simppeli kännykkä missä olisi ollut toimiva iTunes, kännykkä ja ehkä kamera. Kuinka suuri potentiaalinen ostajakunta? Kaikki ne joilla on nyt jo iPod. Jos iPodin omistaja miettii kännykän vaihtoa, ostaako hän mieluummin jonkun toisen kännykän, joka tomiii jollain toisella musiikkikaupalla jonka kipaleet ei toimi iPodissa ja toisinpäin? Tuolla peliliikkeellä Apple olisi tullut melko helposti suureksi pelaajaksi kännykkäbisneksessä ja voinut jopa pitää isompaa katetta kuin muut, kun sama pitää paikkansa myös iPodin suhteen. No, ehkä ne sitten ovat miettineet asian paremmin kuin minä...
   
 18. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Omasta mielestä analysoitaessa tuon hyvyyttä ja huonoutta kannattaa huomioida monta eri asiaa - yritän parhaani mukaan pitää jäitä hatussa tätä kirjoittaessani ;)

  Ensinnäkin sen ominaisuudet on ainakin tuossa 1. gen. laitteessa selvästi USA-keskeisiä. Tämä tulee ilmi juuri 3G:n puutteena, Google Mapsin käytössä sekä Yahoon integromisena. Jos se tuodaan tuollaisena USA:n ulkopuolelle niin jotenkin tuntuu, että osa sen ominaisuuksista jää hyödyntämättä. Luuri on siis teknisesti ok jenkeissä, mutta torso muualla. Joten hyvyys tai mahdollinen huonous riippuu missä sattuu asumaan.

  Samaan hengenvetoon voisi sanoa, että sama juttu on tuon Apple TV:n kanssa - jenkeissä se on takuuvarmasti todella mainio tuote, mutta jenkkisarjojen, leffojen yms puute euro iTunes-puodeissa tiputtaa sen käyttöarvoa huomattavasti valtameren tällä puolen.

  Jos palataan takaisin luuriin niin yksi asia mistä voi nostaa hattua on nimenomaan käyttöliittymä-suunnittelu ja eri toimintojen integroiminen yhteen - mutta tämähän ei ole mitenkään uusi asia kun kyseessä on Apple. Tuota on toki vaikea arvioida kun ei ole luuria kädessä, mutta noiden demojen perusteella on mielestäni kyllä käytetty hyvin Applen vahvuuksia hyväksi .

  Tuo muistikorttipaikan puuttuminen on muuten mielenkiintoinen juttu - sen puuttuminen tuntuu toisaalta käsittämättömältä, mutta toisaalta eipa sitä ole nykyisissä ipodeissakaan ja niiden markkinaosuus on >60%... eli onko tuo sittenkään käyttäjien kannalta merkittävä asia? Kieltämättä käyttötarkoitus huomioiden 4/8 gigaa tuntuu pieneltä kun otetaan huomioon, että laitteen pitäisi pystyä säilömään musaa, leffoja, sarjoja... eli tuollaisen videoipodin 30/80G muisti olisi tuntunut loogisemmalta - ehkä tässä tuli tuotteen hinnoittelu vastaan.

  Yksi asia mikä mietityttää on tuo näyttökysymys - nimittäin miten se pidetään siistinä ja toimivana. Ei ole päivittäisessä käytössä järkeä pitää sitä missään pussukassa tms ja toisaalta puhelinta on totuttu pitämään taskussa, laukussa yms - vaikka siinä on millainen äly virhepainallusten välttämiseksi niin millä estetään sen naarmuuntuminen yms. No, tuolla ainakin varmistetaan 3rd party oheistuotteiden valmistajille hyvät ajat kun alkaa kaikenlaisten näytönsuojien markkinat - varsinkin kun ne voi hinnoitella ipod-henkisesti.

  Ehkä asiaa voi ajatella niin, että onhan tuo periaattessa markkinat huomioiden hyvä pelinavaus ja jostainhan sitä pitää aloittaa. Käyttöliittymä on innovatiivinen ja en pitäisi ihmeenä jos patentit huomioiden jotain vastaavaa alkaa löytyä muiltakin valmistajilta. Tuo voi siis toimia eräänlaisena yhden segmentin suunnannäyttäjänä. Lisää on toki lupa odottaa sitten iPhonen 2. tai 3. sukupolven versioista jotka toivottavasti ottavat globaalit markkinat paremmin huomioon.
   
 19. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ollut aikaa lukea kaikkien kommentteja joten omat tässä:

  - Nettijutskat on tarkoitus pääasiassa hoitaa koti/työ-WLAN:ssa (Itse surffaan soffalla Nokian E70:llä kun en kunnon kevytläppäri ole löytänyt).
  - GPS-softa tulee varmaankin per-heti ja paketissa mukan GPS Bluetooth palikka, siinä navigaattori vaikka kuka hitto niitä suomessa oikein tarvitsee, oikeesti!? :hitme:
  - Spekulointia: Eikö tuossa ollut kyse flash-muistista (lue kovalevynkorvaaja-flash) eli voinee vaihtaa suurempaan kun hinnat ovat laskeneet?
  - Käytettävyys demojen perusteella hyvä. Nokian uusissa luureissa käytettävyyttä saa todellakin hakea ja ne Nokian surkeat näppäimet ja typerä ja toimimaton ohjaintikku! :hitme:
  - Plussaa että koko näyttö on käytettävissä sovelluksille ja näppäimet tulevat näytölle pelkästään sen ajaksi kun tekstiä halutaan syöttää. :thumbsup:
   
 20. kvesti

  kvesti Guest Guest

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  On noita kosketusnäyttöjä ollut ennenkin. Ite ihastuin niihin kun pääsin kerran kuukaudeksi vääntämään softaa UIQ-puhelimeen. Käsittääkseni niissä ei ole ollut näytön likaantumis- tai naarmuuntumisongelmaa. Tietysti siinä oli mukana kynä, jolla sitä pystyi käyttämään.

  Kun kävin päivällä kattomassa iPhonea Applen sivuilla, se vaikutti oikein hyvältä. Rauta ei välttämättä ole sitä mitä sen pitäisi, mutta päällisin puoli vaikutti hyvältä. Käytettävyys on se millä tuota myydään. Ainakin mulle tuo tuntui sopivalta. Tätä versiota tuskin tulee hankittua, kun rauta on mitä on. Tuollainen paremmalla raudalla olisi todella kiinnostava.