Valitinhan mä Annan biisitä jo eilisessä viestissä. Perseellenhän se meni. Arin biisejä en kuunnellut kuin sivukorvalla. Kristiina nyt vain sattuu tekemään pahimmat mokat niin totta kai sitä osoitellaan.
Jotenkin tuntuu, että tänne kirjoittelevilta pääsee unohtumaan se, mikä tekee äänistä musiikkia, nimittäin sävelkorkeus ja rytmi. Näissä asioissa Kristiina oli ylivoimaisesti heikoin finaaliin päässeistä. Kun nämä asiat alkavat olla (lähes) kunnossa, musiikista tekee omaperäistä tulkinta. Tämä uupui suurimmalta osalta finalisteista, eikä kukaan heistä onnistunut kaikissa biiseissään tulkinnassaan, toiset eivät kertaakaan. Mutta tulkintayritys ilman oikean timen ja äänen hallintaa ei ole musiikkia vaikka esittäjä olisi kuinka ihqu olemukseltaan tai äänen sävyltään. Abreu hallitsee huomattavasti Braskia paremmin nuo kulmakivet vaikka tulkinta puuttuukin ja siksi ansaitsi paremmin tuon paikkansa loppukaksikossa. Ja toivottavasti Kristiinasta ei tule uutta Anna Erikssonia, yhdessä on jo enemmän kuin tarpeeksi!
Jep, sitä huutamista ei kestä sipekään(?). No, kuuntele Liquid uusiksi ja kiinnitä huomiota kohtaan n. 3.35 alkaen. Tuo oli virheistä kaikista selkein, mutta on todella rasittava kuunnella laulamista jossa joka ikinen fraasi kiirehditään läpi. :grr: :grr: Mia :love: :love:
Ainiin, näistä virheistä kun on täällä turistu, niin Annalla hengitystekniikka on kanssa kovasti hakusessa. Kumma, että jos Sibelius-lukiossa opiskelee, ettei sen vertaa laulutekniikoita osaa. Meillä kuitenkin jo yläasteella opetettiin lauluja harjotellessa missä kohdin kannattaa hengittää, ja kuinka fraasit pitää laulaa loppuun. Eikä fraasin loppua saisi painottaa liikaa jne. Kummeksuttaa vaan tollaset sinänsä pikkuvirheet, jotka todella rupeavat vaivaamaan. Nuo kun ovat suhteellisen vähällä treenaamisella vältettävissä.
Älkää nyt niin kauheesti tuomitko, kyllähän nuo ihan hyvin hoilaavat kun ottaa huomioon että ovat vielä noin nuoria. Vähän harjoittelua ja kyllä se siitä lähtee, jos lähtee...
"..iif it's the love that we leave for how come äi didn't know?" No joo, onhan Live-sana vaikea venyttää ilman että se kuulostaa Leave-sanalta, mutta taisi viime viikolla sama virhe tapahtua.
Vihdoinkin päästiin eroon siitä karaoketason riitasointuhonottajasta :sick: Eli finaalia voi siis sittenkin katsoa, tulee tasaväkinen ja mielenkiintoinen lähetys. Vaikka Anna vetikin suht päin helvettiä eiliset setit, niin veikkaan että potentiaalia vielä löytyy Ariakin vastaan..
Noista listatuista bändeistä ainoastaan The Rasmusta en laskisi heviksi, sen verran laajat ovat kyseisen genren rajat. Pop-musiikkia ne eivät ole (pl. ehkä rasmus), ainakaan muussa kuin ulkomusiikillisissa seikoissa (markkinointi, radio-soitto, helppo kuunneltavuus). Katsotaanpa mitä mieltä wikipedia on asiasta: HIM - Genre(s): Debated HIM's genre is debated in some circles; their musical style is often referred to as "love metal" by Valo and by the group's fans. Musically the band mix influences from gothic rock, hard rock and early heavy metal. Ville Valo has stated that the band started as a "Black Sabbath tribute band of sorts", which further solidifies the band's heavy metal leanings. Lordi - Genre(s): Hard Rock, Heavy Metal Lordi is a heavy metal band from Finland... Teräsbetoni - Genre(s): Heavy Metal Teräsbetoni (Finnish for "Reinforced Concrete") is a Finnish heavy metal band. The Rasmus - Genre(s): Gothic Rock, Alternative Rock, Rap Metal, Funk Rock. Metalli-genreen kuuluu siis myös muutakin kuin örinää.
Hanna Sarén. "Pyysin Hannaa henkilökohtaisesti ja hän suostui. Halusin vähän extraa kolmeen viimeiseen lähetykseen. Tällä kertaa minulla oli musta puku ja barokkihenkiset kaulukset. Ihailen Hannaa suunnittelijana." Toivola kertoo päivän Iltalehdessä. Sarén oli myös vastuussa siitä viime viikon huonosti istuvan näköisestä "kivan" punaisesta puvusta. Finaalia odotellessa?
Harmi että Toivola tekee karhunpalvelusta kaikille homoseksuaaleille noilla hirveillä drag show-vaatteillaan... Kilpailijoita en viitsi kommentoida kun kaikki suosikkini ovat jo pudonneet pois. Ensimmäinen suosikki jo teatteriviikonlopussa (oli "ehkä-ryhmässä"), seuraavat 2 semifinaaleissa ja viimeinen, ehkä ykkössuosikki, viime kerralla. Tosin täytyy kommentoida eilen näytetystä Kristianin koostepätkästä että Entertainer ja Lapin kesä olivat niin upeasti vedettyjä että samalle tasolle ei kyllä ylletty noissa myöhemmissä finaaleissa. Mutta toisaalta jo nuo kaksi vetoa olivat 10000% paremmin laulettu kuin mikään muu esitys koko tämän kauden idolsissa. Ja ne loputkin olivat paremmin laulettuja kuin muilla finalisteilla. Mutta eipä tässä kisassa laulu- tai esiintymistaito riitä.
No noilla ei ole paljon merkitystä, kuka tahansa fani/vihaaja voi noita käydä viilaamassa wikipediassa. Sen sijaan wikissä on muuten hyvin tietoa genreistä: http://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal http://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_rock Ainakin itse käsitän hevi-sanan kuvaamaan nimenomaan heavy metallia ja kaikkea sen alaisuudessa olevaa. Heavy rock kääntyy suoraan raskaaksi rockiksi, mutta kylläpä sitä tunnutaan paljon sanovan myös heviksi ehkä vähän harhaanjohdetusti (siis heavy -> hevi). Samaahan heavy rock tarkoittaa kuin hard rock, minne tuo wikisivukin ohjautuu. Niin ja genremasturbointi :thumbsup: No en mikään genrerunkkaaja halua olla, mutta mun mielestä ihmeellistä että nykyään puhutaan mediassa bändeistä ja genreistä aivan ristiin. Ilmeisesti viihdealan toimittajilta ei vaadita kovin laajaa musiikkitietoutta kun ei eroteta edes niitä muutamaa päägenrea. Pari kuukautta sitten luin huhu-uutisen AC/DC:n uudesta albumista suomalaisella viihdeuutisiin omistautuneella saitilla. Siinähän se sitten tituuleerattiin "metallijyräksi". Jep.
No, kuuntelin ja pahasti nuotin vierestä se tuossa menee (kuten monesti aikaisemminkin kun kappaleissa on tullut tuollainen voimakkaampi kohta), mutta edelleenkin: mikä tuossa on erona tuohon kaikkien muiden tekemään nuotin vierestä laulamiseen? Pidempi pieleen menemisen kesto?
Ensin ohitat antamani linkit epäluotettavina, ja sitten laitat omia linkkejä samalle sivustolle. Yhtä hyvin noita mainitsemiasi artikkeleita pääsee kuka tahansa muokkaamaan. Wikipedia on mielestäni "tarpeeksi luotettava" lähde tälläisissa asioissa. Näinhän se on, paitsi etten ole nähnyt hard rockista puhuttavan koskaan "hevinä". Kyllä minä laskisin AC/DC:n vielä heviksi, siinä missä Led Zeppelinin, Deep Purplen ja muut vastaavat.
Kuulostat vaimoltani, hänkin toivoi Kristiinan putoamista, oli sen verran mustasukkaisen näköinen kun sympatiseerasin tätä valioluokan nuorta naista. Vaikka olenkin aika puukorva toki huomasin ettei Kristiinan laulu mene kaikkien sääntöjen mukaan. Mutta silmillä nähtävät asiat oli huippuluokkaa, todella fiksu likka ja äänen sävy positiivisesti ajateltuna persoonallinen, niin meikämanne oli kyllä aika myyty. Ei silti, hyvä pari sinne finaaliin pääsi. Huolestuttaa vaan kestääkö Anna paineet, on sen verran esitykset huonontuneet paineiden noustessa.
Nyt vasta juolahti mieleen että se fraasi toki saattaa olla alkuperäisessä juuri noin miten Kristiina sen vetää, epäilen kyllä että näin ei ole mutta varmaksi en sano koska en muista alkuperäistä kovin tarkasti. Joka tapauksessa mainitsemassani kohdassa Kristiina aloittaa fraasin puoli tahtia aiemmin kuin se on aiemmin biisissä alkanut.
Pointti TUOSSA kohtaa ei ollut nuotin vierestä laulaminen tuossa kohdassa vaan virheenä oli se, että hän lauloi n. tahdin verran eri kohtaa biisistä mitä bändi soitti... siis ajoitus oli päin seiniä. Hän lauloi väärällä hetkellä. Joko nyt meni perille? Et taida olla kovin musikaalinen tai omata rytmitajua?
Ahaa, minä kun olen kokoajan kuunnellut Kristiinan lauluääntä, mutta ilmeisesti laulukilpailussa pitääkin kuunnella bändiä/rumpalia? Tuo kappale oli minulle täysin tuntematon joten alkuperäiseen on vaikea verrata. Kristiinaa kuitenkin haukuttiin vireen ongelmista, mitä sitten tarkoittaa vire? (Musiikkia en harrasta, jonkinlaisen sävelkorvan kai omaan ja rytmitajuakin oli ainakin joskus sen verran, että sähkötystä osasin kohtaisella nopeudella.)
No niin lopullinen tulos on jo tiedossa. Anna voitta koska on "sopivin" (muokattavissa, pikkulikat tykkää ja isot poijaat ) idoliksi ja Arista tulee tästä porukasta se menestynein artisti ja jos kortit pelaa hyvin, niin mahdollisuus suomen suosituimmaksi "idols artistiksi".
Taisin ilmaista epäselvästi, tarkoitin siis että bändien kohdalla, jotka ei mene suoraan johonkin genreen, esim. jonkun HIMpulan kohdalla, voi olla vähän outoja valintoja genreksi tuolla wikisivulla. Ne linkit mitkä itse pistin, laitoin siksi että niissä on hyvin tietoa itse genren alkuperistä jne. Oli tarkoitus vastata samalla myös tähän viestiin: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=869822&postcount=1778 Enkä todellakaan tarkoittanut wikiä epäluotettavaksi. Käyn itse harva se ilta tsekkaamassa wikistä millon mitäkin, mutta etenkin se on loistava bändien kohdalla, koska näkee helposti samalla sivulla historian, line-upit ja diskografian. Tarkoitin, että tietynlaisista bändeistä puhutaan usein hevinä vaikka ne olisivatkin puhdasta rockia (kuten Zeppelin, Purple tai AC/DC). Se että moni 70-luvun bändi on ollut inspiraation lähde ja uraa uurtavia myöhemmän heavy metalin synnylle, ei mun mielestä tee niistä itsestään heviä. Enkä mä ainakaan anna suurta merkitystä sille, että minkälaisena niitä on aikanaan 70-luvulla pidetty, jolloin jokainen vähänkään poikkeuksellisempi tai kapinallisempi rock-bändi oli heti jotain saatananpalvontaa tyyliin KISS. Ja termit kuten 80-luvun "sukkahousuhevi" tai "hair metal" tarkoittaa taas enemmän jonkinlaista ulkonäöllistä suuntausta eikä musiikillista perustaa. Joo, alko kyllä nyt vahvasti menemään offtopicin puolelle...