Huuto.net

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Turisti, 28.12.2004.

 1. Turisti

  Turisti Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2004
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko joku muu perehtynyt Huuto.net:in hintoihin? Aika kovia hintapyyntöjä/tarjouksia tuotteista joita saa Suomalaisista verkkokaupoista puoleen hintaan...

  Tuossa vain yksi esimerkki, mutta siis pointtina kauhu sitä kohtaan mitä ihmiset pyytävät/makselevat dvd- elokuvista...
   
 2. Jupe

  Jupe Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Eihän siinä ole mitään ihmeellistä, että hinnat vaihtelee. Vaikka huutonetissä on kalliita, siellä on myös halpoja kohteita. On täysin mahdoton vaatimus edellyttää jokaiselta myyjältä, että hän aina poikkeuksetta osaa pyytää vähemmän kuin halvin joku muu vaihtoehto. Sellainen ajatusmalli on lapsellinen.
   
 3. jms

  jms Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kai sitä pyytää saa, eri asia meneekö kaupaksi. Kyllä nykyään on vaikeampi jo saada tuolla myytyä, vaikka ilman antaisi.
   
 4. Generig

  Generig Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Lisäksi vanha sananlasku: "ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa" pätee tässäkin. Jos myyjä saa hyvän hinnan tuotteestaan niin se on hyvä, ostajalle vähän huonompi. Ja kuten Jupe toteaakin niin onhan siellä sitten halpojakin kohteita.
   
  Captain Pimp tykkää tästä.
 5. E. P.

  E. P. Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Turisti, sinun ei ole pakko huutaa jos tavara on sinusta liian kallis. Ja voit vapaasti myydä leffoja vaikka yhden euron kappalehintaan. Homma perustuu vapaaehtoisuuteen, joten ei pitäisi olla nokan koputtamista.
   
 6. Mark-Ken

  Mark-Ken Guest Guest

  Liittynyt:
  05.07.2003
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä näkynyt näitä tapauksia, jotka ostavat pari kappaletta jotain tiettyä dvd:tä (vaikka nyt tuo Hulk-boksi) ja pistävät myyntiin Huuto.nettiin 'halvalla hinnalla'. Rasittavaa sinänsä, kun menee kauppaan ja sieltä onkin kaikki Hulk-boksit (tässä tapauksessa) loppu, kun niitä on rohmuttu Huuto.nettiin myytäväksi.
  Oikeasti, tämä ilmiö toistuu AINA, kun on joku setti saatavissa erityisen halvalla. Muistan, kun vuosi sitten (suunnilleen) oli Anttilassa T2-bokseja kympillä, niin eiköhän niitäkin heti seuraavana päivänä ollut Huuto.net täynnä. Ja vielä muoveissa olevia kappaleita.
  Hyvää bisnestähän tuo varmasti on joillekin, kun myy noita bokseja tuplahintaan läjän pois, mutta olisi se ihan kiva, että niitä riittäisi kaupassa muillekin...
   
 7. Turisti

  Turisti Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2004
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo siis, herneet voi kaivaa pois nenästä...

  Kuten jo kirjoitin, niin ihmetyttää molemmat osapuolet, myyjät ja ostajat. Tottahan toki myyjälle on hyväksi saada mahdollisimman iso voitto. Itsekkin toivoisin saavani tuotteista 2-3 kertaisen hinnan.

  --> E.P ei asia tosiaan kuulu minulle, eikä siinä ole nokan koputtamista, kuhan vain kerroin julkisesti kauhuni hintoja kohtaan...

  -->Jupe Myyjä ei voi tietää aina tavaran "oikeaa hintaa" ja sitä en mielestä alkupereisellä kirjoituksellani hakenutkaan. Kuhan kauhistelin..
   
 8. nothing

  nothing Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  6
  Vähän sama, kun minä kauhistelen miten ihmiset ostelevat mitään edes suomalaisita verkkokaupoista.

  Mutta eipä tämä enää ole mitään verrattuna siihen, kun joskus aikoinaan sain kuukaudenkin aikana tienattua satoja markkoja / kymmeniä euroja ihan vain tilaamalla ulkomailta ja myymällä eteenpäin. Nykyään tuolla on tosiaan vaikea saada edes omiaan pois.

  Mutta sehän on niin, että sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan tai yleensäkin siihen hintaan, mitä itse kokee sopivaksi.
   
 9. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jokuhan oli mennyt huutamaan tuosta...

  Kyllähän tuolta on pari kertaa tullut saatua eurolla,kahdella joku 10€ leffa,mutta sitten on myös näitäkin tapauksia,kuten tuolla yllä.
   
 10. Sgt.Granite

  Sgt.Granite Guest Guest

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin. Tuo Hulkin erikoisboksi löytyy Helsingissä Lasipalatsin Free Record Shop-myymälästä 10 € hintaan... ja firman nettikaupassa (Turistin postaama linkki) hinta on tosiaan 12,95 € + postikulut. :p
   
 11. Turisti

  Turisti Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2004
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itse asiassa FRS verkkokaupassa kyseinen boxi irtoo kympillä, alennuksen huomaa ostoskorissa...

  edit:kielioppia
   
 12. konCept

  konCept Guest Guest

  Liittynyt:
  18.12.2004
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös Suomen verkkokaupoissa vakio-/normaalihintaisilla tuotteilla voi yrittää huijata tietämätöntä asettamalla lähtöhinnan harhaanjohtavaksi.

  Kaksi kiloa kultaa neljällä litralla halpaa viinaa? :rolleyes:
   
 13. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep.
  Henk. koht. lopetan itse huutamisen siinä vaiheessa kun hinta mielestäni menee liian kalliiksi.
  Tekee sieltä ihan löytöjäkin, välillä... ;)
   
 14. moby

  moby Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  710
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllähän tuolla huuto.netissä tienaa kohtalaisesti, jos tietää tuotteen, jonka saa itse ostettua halvalla ja joka on täällä suhteellisen kallis. Lisäksi on plussaa, jos mahdolliset ostajat ovat sen ikäisiä, ettei heillä ole mahdollisuutta ostaa ulkomailta luottokortilla.

  Itse en jaksa enää nähdä tuota vaivaa, mutta esim. opiskelijalle lisätulot ovat varmasti tervetulleita. Kuukaudessa voi helposti tienata jopa 500 euroa, jos homma on hanskassa.
   
 15. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 013
  Saadut tykkäykset:
  150
  Eiköhän tuo Huuto.Net toimi ihan markkinoiden pohjalta. Jos joku maksaa myyjän haluaman hinnan, niin kauppa syntyy. Ei sinne kenenkään ole pakko pistää mitään myyntiin tai vastaavasti mitään ostaa. Itse myyn vain omasta kokoelmastani tarpeettomia elokuvia. (Mielestäni on reilua pyytää käytetystä levystä vähemmän, kuin mitä on itse maksanut, joten lähtöhintani on aina alle sen, mitä olen itse maksanut, jos joku maksaa enemmän kuin millä olen tuotteen ostanut, hän ilmeisesti haluaa sen oikeasti.)

  Ja mitä sillä on väliä, jos joku innokas tekee vähän businessta elokuvilla? Otetaan esimerkki, Varjojen valtakunta (Underworld) oli pitkään Anttilassa noin 22€, nyt sitä myydään tarjouksessa noin 6 €/kpl. Jos joku käy Anttilasta hakemassa näitä levyjä kassillisen, ja myy niitä 7 €:lla, niin silti ostaja, joka on Anttilasta levyä normaalihinnalla havitellut mutta malttanut mielensä, saa elokuvan hyvin edullisesti. Onko se sitten itkun paikka, jos Huuto.Netin riistäjäkauppias saakin 1 €:n voiton? Kaikki eivät kuitenkaan pääse Anttilaan, tai Kärkkäiselle tai Giganttiin tai Veljekset Keskiselle... (Juu, nettikaupoistahan tässä oli alunperin puhe)

  Ymmärrän ärtymyksen ja kauhistelun, jos elämä on eurosta kiinni tai tulee paha mieli kun rohmuajat ovat ostaneet kaikki levyt, eikä niitä saakaan puoli-ilmaiseksi itselleen vaikka halusi.
   
 16. Burana

  Burana Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tässä lähinnä vituttaa se, että Huuto.net on kohta täynnä näitä tuotteita kun myyjät eivät osaa/halua käyttää monen tuotteen huutokauppamahdollisuutta. Lisäksi tämä toiminta karkoittaa monia potentiaalisia ostajia, sillä pari tuttuani minun lisäkseni on lopettanut melkolailla kokonaan Huuto.netin käytön DVD-tuotteiden ostamiseen. Ei enää yksinkertaisesti kannata seuloa sitä valtavaa mukahalpaa DVD-osastoa.

  Toisaalta tämähän on vain minun mielipide. Ihan hyvähän se on jos jotkut siellä tavaransa saavat kaupaksi tai hankittua leffoja mieleisellään hinnalla.
   
 17. Mark-Ken

  Mark-Ken Guest Guest

  Liittynyt:
  05.07.2003
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva vaan sitten käydä Anttilassa, ja huomata, että nuo elokuvat on loppuunmyyty tämmöisten 'välittäjien' toimesta.
  Ja yleensä kyllä on näkynyt hinnan olevan 150-200% ellei enemmänkin tuosta ostohinnasta... (tiedän kyllä, että ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se, joka maksaa, mutta...)
   
 18. cuetec

  cuetec Guest Guest

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huuto.netissä on harvakseltaan tullut myytyä jotain itselle tarpeetonta tavaraa, ja kaikki on mennyt ihan ok. Ostaessa on käynyt kyllä mielessä, että kuinkakohan yleistä mahtaa olla hinnan "vedättäminen" käyttämällä toista tunnusta?
   
 19. maxim

  maxim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  18
  Huuto.nettiä on tullut käyttettyä myyntiin paljon, viime vuonna taisi mennä kaupaksi n. 300 kohdetta. Välillä tulee tilattua ulkomailta hyvästä tarjouksesta useampi kappale jotain dvd:tä ja pistää toisen myyntiin. Usein voittoa saa ihan hyvin (esim. Lotr boksit; ulkomailta ostaessa 20 ja myymällä voi saada 35€ ja se scarface boksi kanadasta 17€ myymällä 38€). Myös käytetyistä voi saada hyviä voittoja jos on ostanut ja myynyt oikeaan aikaan (esim. Reservoir dogs Future filmin suomiversio; ostin anttilan alesta pari vuotta sitten 10eurolla ja myin pari kuukautta ennen tarantino boksin ilmestymistä 26€!).

  Saahan näin rahoitettua omaa keräilyä melko mukavasti. Eniten kyllä häiritsee Huuto.netissä hintapoliisit jotka käyvät laittamassa kysymyksen joissa ilmoitetaan mistä tuotteen saa halvemmalla ja/tai halvalla, paras tapaus oli kun myin käytetettyä Gamacube peliä lähtöhintaan 29€ niin eikähän joku tullut kertomaan että Gigantista saa saman pelin uutena 35€ ja ostaisi itse ennemmin sieltä :hitme: ehkä minäkin voisin sijoittaa 5€ euroa enemmän jos peli on uusi mutta enpä asu aivan gigantin vieressä (matkaa 50km, eikä sieltä edes kyseistä peliä löytynyt!). Kummallista vielä että osa huuto.netin ylläpidosta tukee tuommoista toimintaa.
   
 20. radu

  radu Guest Guest

  Liittynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nimenomaan..se on todella ärsyttävää. Kun huutonetissä näkyy jonkun dvd:n kohdalla "uusi ja muoveissa" se tarkoittaa LÄHES aina sitä, että kyseisen dvd:n saa jostain muualta halvemmalla, tämäkin eräänlainen "tarjousvinkki", täytyy vain selvittää että mistä, mikä ei välttämättä ole kovin helppoa...
   
  bill tykkää tästä.