Huulisynkka

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Electron, 09.06.2020.

 1. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 172
  Saadut tykkäykset:
  44
  Onkohan missään vahvistimessa sisäänrakennettua testikuvaa huulisynkan säätämiseen?
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 551
  Saadut tykkäykset:
  481
  Tietoa ei ole, mutta eikös se viiveongelma - eli väärä synkka - aiheudu lähteen, vahvistimen ja näyttölaitteen yhteispelistä. Signaali, jossa on kuva ja ääni, puretaan, jonka jälkeen ääni toistetaan ja kuva annetaan eteenpäin.

  Sisäänrakennetulla ominaisuudella saataisiin kyllä näyttölaitteen viive näkyviin & korjattua, mutta ei lähteen viivettä, jolloin - jos se lähde aiheuttaa ongelmaa - osa ongelmasta jäisi piiloon.

  Tulipa tässä vaan joku päivä huomattua, että Elisa Viihteen kanssa ei synkka ole täysin kohdallaan, kun taas BD-soittimen kanssa on. Tämä taas vaikuttaa siltä, että lähteellä on osansa tuossa hommassa.

  Fatkatietoa tai enempää kokemusta ei löydy.

  EDIT: tai tuskin se lähde aiheuttaa viivettä, mutta jos viivettä tulee tallenteesta riippuen - eli esim. TV-lähetys vs. BD - niin se jäisi vahvistimen omalla syötöllä näkymättä.
   
 3. tmtm

  tmtm Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2008
  Viestejä:
  270
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ei ole kokemusta Elisa viihteestä, mutta kuvanopeus usein vaikuttaa synkkaan. Esim. omassa kokoonpanossa 24 ja 60 fps synkassa, 50 fps ei synkassa. Ja yleensä laitteissa synkka-asetus on enemmän tai vähemmän kaikille signaaleille ja lähteille sama, joten sitä pitäisi olla koko ajan säätämässä, jos haluaisi kaikille synkkaan. Onneksi mulla autosynkka hoitaa muut paitsi 50 fps ja Dolby Visionin automaattisesti oikein ja säätö vaikuttaa sitten vain Dolby Visioniin ja saan sen kuntoon. Ehkä se säätö vaikuttaa 50 fps kuvaankin, mutta ihan sama. Ei sellaista juuri koskaan tule katsottua.