Hiirien Sota (Mikä on paras hiiri?)

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 22.07.2005.

 1. Galactic

  Galactic New Member

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  G5 vs. Copperhead

  G5:
  6.4 megapixeliä per sek.
  500hz pollaus
  Vain oikeakätisille
  6 nappia


  Copperhead:
  7.08 megapixeliä per sek.
  1000 Hz Ultrapolling
  32KB Onboard Memory (säilöö asetukset, eli mitä mitäkin nappi tekee, herkkyys)
  Sekä oikea- että vasenkätisille
  7 nappia

  Lisäksi Razer on kuunnellu niitä käyttäjiä jotka parjasi Diamondbackin muotoilua ja muuttanu sitä

  Ja onhan Copperhead tieteski paremman näkönen! :thumbsup:
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  137
  Mä tilasin sen Logitech G5:n ja odottelen sitä ensi viikon alusta saapuvaksi. Mahdollisesti ostan Copperheadin 2. hiireksi myöhemmin.

  Syy miksi ostin G5:n:
  -Copperhead ilmestyy vasta noin kuukauden päästä
  -Copperhead ei ergonomiansa takia ole hyvä yleishiiri (nettisurffaus, Photoshop, Word)
  -Copperheadiä voi joutua pitämään kiinni siten, että peukalo ja pikkurilli koskettavat alustaaa (hiirimattoa)
  -Jotkut jo Copperheadiä testanneet ovat sanoneet, että se ei ole suuri parannus Diamondbackiin ja että siitä ei ollut helppo pitää kiinni (näitä mielipiteitä ei tosin ole paljon)
  -G5 on erinomainen pelihiiri joka soveltuu myös yleiseenkäyttöön. Se on turvallisempi valinta kuin Copperhead ja sitä saa jo nyt

  Voin kuitenkin kuvitella, että esim. Half-Life 2:n pelaaminen Copperheadillä voisi olla hiukan kivempaa kuin G5:lla. Mutta odotellaan nyt niitä arvosteluja... Kyllä G5 taitaa mulle riittää vähäksi aikaa :D

  Ulkonäöstä sen verran, että Copperhead on kyllä kylmintä coolia hiirimaailmassa, mutta sekä Copperhead että myös G5 sopivat värimaailmansa ja tyylinsä puolesta systeemiini.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  137
  Nyt olen käyttänyt vähän aikaa G5:sta ja olen siihen tosi tyytyväinen. Erityisesti ergonomia ja muotoilu on aivan uskomattoman hyvää, ja parempaa kuin MX518:n tai MX1000:n ergonomia ja muotoilu. G5 on mielestäni tyylikkään näköinen, ja tuo metallinen ulkokuori ja etenkin 'metallin kulumiset' ovat tosi cooleja.

  Hiiren tarkkuuden ja nopeuden huomaa heti Windowsin työpöydällä. Hiiri liikkuu tosi tarkasti ja yllättävän sulavasti. Nämä hiiren mukana tulleet painot eivät kai kovin paljon vaikuta suorituskykyyn, mutta laitoin silti aika summamutikalla muutaman painon sisään.

  Pari valitustakin on, joskin ne eivät pilaa hiirtä missään nimessä. Ensinnäkin hiiren kaapeli on mielestäni turhan pitkä, ja hetken jo haikailin G7:ää ja langattomuutta, mutta kyllä silti ottaisin ennemmin G5:n. G5:n kaapelihan on tällainen narumainen (nylonmainen), mutta mielestäni se ei ole mitenkään kauhean innovatiivista. Toinen pieni valitus on hiiren 'wheel', joka on mielestäni turhan napakka. Tosin tottumuskysymyshän se on.

  Käyttämäni X-RAY Thunder 8 -hiirimaton sileällä puolella G5 liukuu kuin unelma. Karkeaa puolta en ole testannut, ja kuulemma se ei ole G5:n kanssa niin hyvä. G5:lla on muuten sitten todettu yhteensopivuusongelmia Icemat-hiirimattojen kanssa, ja joillakin (ellei kaikilla) G5 ei toimi ollenkaan Icematin päällä. Tämä saattaa liittyä tekstiin hiiren laatikon takana, joka kertoo, että 'The laser sensor does not work on mirrors or clear glass'.

  Tyytyväinen olen G5:seen, ja voin ilman muuta suositella sitä kaikilla. Tietenkin ne jotka eivät niin paljon pelaa joutuvat harkitsemaan sitä, voivatko elää ilman hiiren 'forward' sivunappia. Itse en edes sitä käytä (selatessa) joten se ei ollut minulle suuri menetys. Yksinkertaisesti, G5 on paras hiiri mitä olen ikinä käyttänyt. Täytyy vielä hehkuttaa tuota ergonomiaa mikä on kyllä aivan loistava (mielestäni paljon parempi siis kuin MX518:n ja MX1000:n). Tosin mä en vielä ole pelannut tällä hiirellä kunnolla, ja jotkut ovat sanoneet, että käden hikoillessa G5 ei ole kovin mukava. Onneksi mun käsi ei kuitenkaan hikoa paljoa.
   
 4. Dust2only

  Dust2only New Member

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  ¨

  no niin...

  1. mx500, mx510, mx518 ja G5 on pantu samoihin kuoriin

  Jotkut nappulat on vain eri paikoissa tai niitä on lisää tai vähemmän.

  Ja mun mielestä MX1000 muotoilu on erittäin hyvä, langattomuuden viive ja paino tekee siitä huono pelikäyttöön.

  Jos mun pitäisi pärjätä vain yhdellä hiirellä valitsisin henkilökohtaisista syistä mx518:n, se on kevyt, tarkka ja siinä on riittävästi nappeja. Eikä sen kanssa tarvitse asentaa setpoint ajureita jos ei halua.

  G5 on myös hyvä mutta sen rullanappi on liian jäykkä siihen nähden että se siten helposti lipsahtaa rullan painamiseksi vasemmalle, oikeelle tai pyörähtää eteen tai taakse. Mä haluisin yhden sorsa scriptin siihen toiseen sivunappulaan jota ei siis G5:ssa ole...

  No onneksi setpoint ajurit kelpuuttaa 2 hiirtä yhtä aikaiseen käyttöön, niin minun ei tarvitse valita, käytän mx518 ja G5 yhtä aikaa (eli vuorotellen aseesta riippuen, pointtina on eri senssi ja muutama konffi nappuloissa.)

  G5 ei muuten toimi oikein ilman setpoint ajureitaan, ja siellä säädöissä pitää olla asetus että käyttää setpointtia eikä winkun nopeussäätöä. Muuten se ei mene kaakkoon ilman siksakkia, ainakaan mulla ei mennyt.

  Niin ja mulla on noi kaikki hiiret, useimpia jopa kahdet kappaleet, kaikkia käytän joka päivä.

  Älkää edes kysykö millainen olisi mun toivehiiri :D
   
 5. Ameeba^

  Ameeba^ New Member

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei mitää supernopeus hyperergonomisia hiiriä tarvita. Itel on tommone pikkune Hama:n optinen perushiiri. Käsi ei väsy/tuu kipeeks, toimii peleissä yms hyvin jne.. eli ei mitää moitittavaa..
   
 6. eCu-

  eCu- Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä jostain alelaarista luokkaa 29eur poimittu Logitechin MX510 ja ehkä paras hiiri koskaan omassa käytössäni olleista :thumbsup:
   
 7. Makis

  Makis New Member

  Liittynyt:
  20.10.2005
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan olemassa kelvollista langatonta hiirtä? Ärsyynnyin langalliseen, kun se johto oli aina solmussa näppiksen johdon kanssa ja vaihdoin langattomaan, mutta se on kyllä todella epäergonominen (vaikka Logitech onkin).
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  137
  No oletkos testannut Logitechilta MX1000:ta tai G7:aa? G7:han on monessa mielessä samanlainen kuin tuo mun mainostama G5, joskin musta G7:ssa se akunvaihto (lipasmainen vaihtotyyli) on vähän typerästi toteutettu ja tietenkin G7 maksaa aika paljon. Kaverilla on MX1000 ja vaikka se häviääkin ergonomiassa mun G5:lle niin kyllä se musta silti on aika hyvä hiiri. Nuo kaksi varmaan muutenkin ovat nykyään ne parhaat valinnat. Logitechilla taitaa olla vielä sellainenkin langaton hiiri kuin MX610, ja itse asiassa olenkin testannut sitä muutaman kerran, mutta minuun se ei tehnyt kyllä vaikutusta.

  Mitä tulee noihin aikaisempiin kommentteihin, niin tietenkin onhan tämä hiirikysymys makukysymys oikeastaan. Kyllähän mäkin ihmettelen, että miten porukka voi pitää sellaisia halpishiiriä hyvinä joita itse pidän ergonomisesti huonoina, mutta toisaalta ihmisillä on erilaiset kädet :thumbsup: ja jotkut pitää siitä, että käsi lepää kokonaan hiirellä ja toiset siitä, että oikeastaan vain sormet ovat kiinni hiiressä.

  Ennen kuin mä hommasin G5:n, kävin Kodin Ykkösessä testaamassa eri hiiriä. Testasin muun muassa MX510:tä, MX518:ta sekä MX1000:a. Ylivoimaisesti eniten inhosin MX518:aa jonka muovinen pinta tuntui tosi huonolta kädessä ja jonka ergonomia muutenkin oli huono. MX510 oli ehkä aavistuksen parempi jotenkin kuin MX518. MX1000 oli mielestäni vähän liian muotoiltu jo.

  Nyt mä olen useita kuukausia jo käyttänyt omaa G5-hiirtäni, ja en edelleenkään voi mitään pahaa siitä sanoa. Täydellinen hiiri se on mielestäni: todella kevyt, todella mukavantuntoinen pinta, todella hyvin ergonomisesti muotoiltu... Voin rehellisesti sanoa, että jos tämä menisi rikki ja jos voisin valita minkä hiiren vain, niin mä ostaisin uudestaan tämän saman hiiren, koska musta tämä on täydellinen. Jotkut diggaa Razerin hiiristä, jotkut diggaa ns. halpishiiristä... mut mä diggaan Logitech G5:stä.

  Tosin kyllä mä voin myöntää, että noita alle 30 euron hiiriä en ole kauheasti testaillut ja kyllähän mulla on se ennakkokäsitys, että ne tyypit jotka väittää näitä halpishiiriä loistaviksi ovat tyyppejä, jotka eivät ole testanneet kalliimpia malleja TAI jotka ovat testanneet kalliimpia malleja mutta koska heillä ei ole ollut varaa niihin dissaavat niitä TAI jotka pelkästään kalliimpien hiirten hinnan takia dissaavat niitä, koska luulevat niiden olevan vain Riku Rikkaiden leluja, jotka eivät suorituskyvyssä eroa niinkään niistä alle 30 egen hiiristä. Toki on niin, että halpishiiristäkin löytyy helmiä ja toki on niin, että kallis hiiri ei tee tyypistä heti pro-pelaajaa joka ampuu kaikille heti hedun CS:ssä, mutta kyllä mun mielestä silti keskimäärin nämä kalliimmat hiiret ovat parempia kuin halpishiiret, jos ei muussa niin ergonomiassa ainakin (tosin jälleen, jos tyyppi käyttää hiirtä niin, että sormet vaan ovat hiiressä kiinni, niin ei kai silloin ergonomialla muutenkaan ole niin väliä).
   
 9. Makis

  Makis New Member

  Liittynyt:
  20.10.2005
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä ole noita testannut, mutta pistin mieleen. Tuo G7 näyttää lupaavalta, ainoastaan hinta ja akun kesto arveluttavat. Hintakaan ei ole sinällään mikään iso ongelma, niin kauan samaa hiirtä voi käyttää. Akkujen ongelma on lisäksi siinä, että ne kuluvat, joten jossain vaiheessa pitäisi saada jostain uudet. Mitenkähän noita myydään tavallisessa ATK-liikkeessä vielä parin vuoden kuluttua?
   
 10. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  MX610 Hännätön Laaseri Rotta on ollut tämän vuoden käytössäni. Kun laseriin on vaihtanut, ei palaa takaisin punavaloa loistaviin tai pallukkaa pyöritteleviin malleihin. Langattomia vain käytän, en siis kommentoi lankahiiriä.

  Hiiri on täysin yksilöllinen esine, ei ole hyvää tai huonoa, vain itselle hyviä ja huonoja. Kokemuksia tietenkin kannattaa kertoa, jotta muut samaa seikkaa arvostavat saavat vinkkejä. Mutta käsittelyergonomia pitää siitä huolimatta itse kopeloiden opetella, toisen mielestä täydellinen voi olla toiselle käyttökelvoton jännetuppitulehduttajamörkö.  Luettelen plussat ja miinukset MINUN kokemuksieni mukaan:

  miinukset:

  - herkkä hajoamaan, tai laitteen yleinen laatu on epäkestävä. Eka hiiri hajosi muutamassa viikossa, sain takuusta uuden, joka nyt toimii normaalisti. Mikään muu hiireni ei ole koskaan hajonnut itsekseen. Hajonneessa oli irtonaisia tinapalleroita sisällä, ou jee. Se tuli asteittain likinäköiseksi, ei enää "nähnyt" alustaan saakka.

  - vinkuu saatanallisesti (jonkun muun mielestä tuskin kuultavasti, mutta minulla on arat korvat). Kun hiirtä liikuttelee, se ei inise, mutta kun liike lakkaa, alkaa ininä. Ininä loppuu muutamien sekuntien jälkeen, kun hiiri menee lepotilaansa. Ininä on niin paha, että joudun pitämään joko korvatulppia, katsomaan äänekästä ohjelmaa, tai joudun tyynyn alla hiirtä käsittelemään. Ininän taajuus ilmeisesti riippuu paristojen jännitetasosta, eli tietyllä jännitteellä hakkurikela on löysä ja pääsee värisemään. Kunhan takuu loppuu, aion vaimentaa vinkuvan kelan silikonimömmöllä, muovailuvahalla tai jollain muulla massalla.

  - menee nukkumaan nopeasti. Kun hiirtä sitten liikuttaa, kursori ei liiku mihinkään pariin sekuntiin, ja sitten se kyllä ilmestyy minne pitääkin. Hiiri siis jatkuvasti päivittää sijaintia omaan muistiinsa, mutta tieto sijainnista peeceelle kulkee vasta kun hiiri on nauttinut aamukahvinsa. Hiirtä siis pitää jatkuvasti liikutella, tai tottua siihen, että se heräilee unistaan viiveellä.

  - herkästi pölyyntyvä. Vieläkään ei ole keksitty pölylle immuunia hiirtä, tätäkin pitää putsailla pölyistä melko usein, jos mielii liikuttaa kursoria kauniisti. Vanupuikon pään vanua litistelen ohuemmaksi, että se mahtuisi pohjan reiästä ja yltäisi linsseille saakka. Vedellä kostutettu vanupuikko liimaa pölyt itseensä. Paristojen lisäksi kustannuksia ja vaivaa lisää täten vanupuikko kuukaudessa, tai kahden viikon välein. EI SAA käyttää spraykemikaaleja linssien puhdistukseen, ponnekaasu vain työntäää pölyä syvemmälle hiiren sisälle, ja liuotin voi sumentaa herkän muovilinssin aivan sokeaksi.

  - paristojen heikkenemisen hälytysilmoittelu kestää päiväkausia. Hiiren mielestä paristot ovat vähissä parin viimeisen viikon ajan (kun paristojen jännite on alle 1,115 per paristo) (Hiiri kupsahtaa 0,75 V paikkeilla). Eli hiiressä palaa punainen hälytysvalo, sinänsä söpösti himmentyen ja kirkastuen, mutta turhaan. Ja kuvaan ponnahtaa varoitusikkuna kerran minuutissa tms. MYÖS VIDEOKATSELUN PÄÄLLE. On siis suljettava hiiri virtakytkimestään jos mielii leffaa katsoa heikoilla paristoilla, ilman jatkuvasti esiin nousevaa varoitusikkunaa. Onneksi on se virtakytkin.
  plussat:

  + hyvä tarkkuus, hakkaa optisen hiiren, voi piirtää kauniimpia kuvia käsin.

  + toimii monenlaisilla alustoilla.

  + virtakytkin, säästää paristoja jos jaksaa nukuttaa hiiren kun sitä ei käytä.

  + paristojen kesto on hämmästyttävä (kuukausi?), ottaen huomioon mitä kaikkea tämä hiiri tekee.

  + toimii yhdelläkin paristolla.

  + ei vaadi mitään nappuloiden painamisia hiiressä ja vastaanottimessa, täysautomaattinen tunnistautuminen.

  + vastaanotin on pienempi kuin purkkapaketti.

  + toimintaetäisyys on monta metriä, kunhan samassa huoneessa jossain on se vastaanoitindongeli. Jos dongeli on ikkunalla, voi pihalta käsin tarkkailla hiirellä, josko maileja olisi tullut. Toimintaetäisyys lienee kymmeniä metrejä näköyhteyden turvin.

  + hiireen syttyy sininen ledi (vihreä ledi takuuvaihdetussa toimivassa hiiressä) kun mailia on tullut, eli hiiri keskustelee molempiin suuntiin koneen kanssa. Messenger-viesteillekin on ledinsä, mutta sen väriä en tiedä kun en meseä käytä. Kun näitä "ledinappeja" painaa, käynnistyy mailisofta tai mese. Ja valo siis syttyy aina kun uusi viesti tulee. Valo palaa kai minuutin ajan, tai kunnes nappia painaa uudelleen.

  + on volumesäätö ja mute -napit.

  + on selaimen Back ja Forward -napit.

  + on sivuttaisrullaus eli rullan keikutus.

  + päänappuloiden painaminen on uskomattoman helppoa, sopii kaikenmittaisille sormille, sormenpää saa olla missä tahansa noin 3x6 cm alueella, nappi naksahtaa kiltisti. Vanhanmallisissa hiirissä piti osua tarkasti oikeaan kohtaan, muuten mikrokytkin ei toiminut. Kun tähän uuteen nappulaergonomiaan tottuu, ei huoli enää vanhoja hiiriä.
  Paras hiireni toistaiseksi, kalliimpia uusia en tosin ole testannut. Hakkaa mailman ensimmäisen radiohiiren (1500 mk) sata nolla, vaikka maksoi vain noin 50 euroa. Niin se tekniikka etenee. Kannattaa uusia hiiri kerran vuodessa, jos tekniikaltaan parempi malli ilmestyy ja se sopii itselle.
   
 11. deadstar

  deadstar Member

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viikonloppuna ostin kaverilta(Hiost:thumbsup: ) Razer Dianmondbackin ja mitä nyt eilen kerkesin testailla niin kyllä tuntu hyvältä pelikäytössä, tosin aluksi se tuntui hiukan oudolta kun se on niin nopea ja tarkka :)
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  137
  Ohoh, joku kehuu Mighty Mousea. Siis jos pääsee yli siitä, että se on kaikkivoipan Applen kehittelemä ja tietekin vähintään erittäin tyylikäs, niin kyllä minä olen niin monen monta juttua siitä lukenut joiden mukaan kyse on hyvästä ideasta ja suunnittelusta, mutta itse käyttö ja käytäntö ovat eri asia. Tietenkin OS.X ympäristössä se voi olla ihan jees, mutta kyllä minusta nämä Logitechit sun muut rullaavat sen yli jo ihan käytettävyydessä ja todennäköisesti ergonomiassakin. Tosin tässä on kyseessä taas tuote, josta puhun mutta jota en ole testannut.

  Vieläkään en ole saanut kouraani kokeiltavaksi Copperheadia. Ei tosin ole tarviskaan sillä vieläkin olen yhtä rakastanut Logitech G5 -hiireeni. Onneksi näiden kahden välillä ihmisten on kohtuu helppo päättää, sillä perustavathan nämä kummiskin kahteen eri malliin: Logitechissä koko käsi saa levätä hiiren päällä kun taas Razerissä ei. Varmaan näillä jotka ovat tottuneet käyttämään ns. basic/halpishiiriä Razer sopii paremmin jo sen takia, että he ovat tottuneet käyttämään pienikokoisia hiiriä. Itse taas arvostan sitä, että hiiri on niin ergonominen, että sitä kättä voi lepuuttaa kokonaan siinä päällä. Harmittaa kyllä niiden hiirettäjien puolusta, jotka hylkäävät G5:n sen puuttuvan Forward-napin takia tai sen väitetyn hiekkapaperimaisen pinnan takia... Ensimmäistä ominaisuutta kun ei nyt juuri tarvi mielestäni (ellei ole kauhea nappifriikki) ja jälkimmäinen on totta mutta ei todellakaan ole negatiivinen asia.
   
 13. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä viime kesänä ostettu Razer Diamondback Plasma LE, joka on kyllä ainoa hiiri jolla pelata enää osaan 100 prosenttisesti. Kun on ensin käyttänyt tietokoneessa sellaisia Logitechin pieniä pallohiiriä 5 vuotta, ei todellakaan olisi minulla ollut helppo totutella tuollaisiin nyky-Logitechin muhkuihin, ainakaan peleissä. Razerin ongelmana on sen todella suuri oletusherkkyys, joten peleissä, jossa sensitivityn säätö on rajallinen, on hiirtä todella hankala hallita (esim. Unreal Tournament 03). Itse pääasiassa jos jotain pelaan, pelaan Counter-Strike 1.6:ta johon hiiren sai toimimaan ajuriongelmien ja Windowsien säätöjen jälkeen (ennen esiintyi hiirenkiihdytys päällä omituista nykimistä ja tökkimistä).

  Onhan tollainen Logitech luultavasti simppelimpi vaihtoehto vähemmän pc:n kanssa räplänneelle, minkä lisäksi Logitechin hiiriä saa lähes joka kaupasta, toisin kuin Razeria, jota koko Turun alueella myi (ainakin vuosi sitten) vain Jimm's Pc-Store...

  Edit: Ainiin ja mattona on Steelpad 4D karkealla puolella (sileällä hiiri ei wörki) joka hoitaa homman kuin unelma.
   
 14. TheJambo

  TheJambo Active Member

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kannattaa seuraavaksi kokeilla MX1000, on ollut käytössäni noin vuoden ja mitään vikaa ei ole ollut, ei edes noita mainitsemiasi miinuksia. Akku kestää kauan, ja ohjelmoitavia nappuloitakin löytyy. Lisäksi sopii hyvin käteen. Tuntui aluksi tyhmältä maksaa hiirestä 70 euroa, mutta kyllä se kannatti.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  137
  :D

  Rakkautta on niin monenlaista, mutta eikös tärkeintä ole, että sitä on...

  No minkä mä voin sille, että G5 sopii mun käteen loistavasti ja toimii mun käytössä loistavasti. Jos mun pitäisi ostaa uusi hiiri huomenna, niin mä ostaisin samanlaisen hiiren. Niin tämä hiiri EI ole samanlainen ergonomialtaan kuin vaikkapa MX510/MX518. Minä kävin ennen hiiriostoksen tekoa kokeilemassa noita kahta hiirtä ja MX1000:a, ja mikään niistä ei tuntunut käteen hyvältä. MX510/518 tuntui jotenkin tosi neutraalilta eikä yhtään kättä myötäilevältä ja MX518:n pinta oli todella ärsyttävän kitkainen. MX1000 taas sopi paremmin käteen, mutta siinä taas minusta ergonomia oli viety liian pitkälle, ja kurvit olivat liian kurvikkaat. :rolleyes:

  G5:n ergonomia on minusta lähes täydellinen (no ei kai mikään täydellinen voi olla). On ikävää, että kun porukka kuulee sanan "hiekkapaperi" niin tietämättä edes siitä pinnasta mitään he heti olettavat, että nyt on Logitech tehnyt jättimokan tai jotain... Mut siis se pinta on siitä hyvä, että siinä sormi pysyy hyvin ja siis jos sitä hiekkapaperiin pitää verrata niin sitten siihen hienon hienoon sileään hiekkapaperiin. Sehän kuulostaa vouhotukselta, jos joku kehuu oma "leluaan" maailman parhaaksi, ja varmaan moni lukija ei ota tällaisia kommentteja niin tosissaan. Toisaalta, minkä mä voin sille, että tämä on niitä harvoja tavaroita mun omistuksesssa, johon olen käytännössä 100 prosenttisen tyytyväinen. Tämä kun vielä ulkonäöllisesti sopii muiden työpöydällä olevien juttujen värimaailmaankin, niin...

  Mut näitä juttujahan mä olen jo käynyt ylempänä läpi, joten ei jaksa enää kerrata. Sanottakoon nyt, että toki kaikilla on erilainen käsi ja jos musta tämä G5 tuntuu parhaalta hiireltä niin ei se tarkoita sitä että se tuntuisi muistakin. Toisaalta, G5 on niin monessa arvostelussa valittu jo (hienoisesti) Copperheadin ohi parhaaksi hiireksi, niin ei ne arvostelijatkaan voi kauhean väärässä olla. Ja kun niin moni on kummiskin sanonut noista Razerin hiiristä, että ne hajoaa helpommin, ajurit ovat mitä ovat ja pienen (ja neutraalin) koon takia kättä ei voi lepuuttaa hiirellä täysin, niin kyllä minun mielestä G5-hiirtä täytyy vähintään nostaa samalle viivalla Copperheadin kanssa. Se jää sitten ostajan päätettäväksi kumman tyylisen hiiren haluaa. Onhan Razerit tyylikkäämpiä ja coolempia totta kai... mut mä henk. koht. arvostan ergonomiaa ja kun himopelaajakaan en ole, niin kyllä mä uskaltaisin väittää, että jos ei pelikäytössä niin ainakin yleisessä käytössä G5 vetää pidemmän korren.
   
 16. TheJambo

  TheJambo Active Member

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei varmasti ainakaan MX1000, on hyvin herkkä. Tosin nyt tuli juuri mieleen että eihän tässäkään tosiaan ole paikkaa oikean käden pikkurillille. Minusta aika pikkujuttu.
   
 17. Tiko

  Tiko New Member

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle paras hiiri on ollut MS IntelliMouse Optical.
  Tosin nyt olen alkanut haikailemaan langattomasta hiirestä, sillä hiiri on vanhetessaan (Ikää alkaa olla jo lähemmäs 5 vuotta, mikä on ollut ennätys hiirien kestossa) alkanut hieman tökkimään ja johto tuntuu olevan aina tiellä ja valkoinen ei ole enää valkoinen.

  Ainut ongelma on että en ole löytänyt kaupasta korvaavaa mallia, vaadin nimittäin hiireltäni että siinä on nappi sekä peukalolle että pikkurillille tai voisi sanoa oikeastaan nappi joka sormelle. Sattuisitteko te tietämään muuten mitään hiirtä missä olisi napit sillä tavalla?

  P.S. Taitaa olla muuten ainut MS:n tuote, mistä en ole missään vaiheessa valittanut.
   
 18. Tommy-H

  Tommy-H Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on langaton Logitechin MX700, joka tuli yhdessä näppiksen kanssa. Todella tyytyväinen olen ollut tarkkuuden ja ergonomian puolesta. Akkuina toimivat, kuten varmaan monissa muissakin, akkupatterit, jotka olen kolme kertaa vaihtanut uusiin, kun on puhti loppunut vanhoissa jo parissa päivässä. Käytössä ollut 2 ja ½ vuotta. Hiiren liikkumisalustana toimii FUNCin F10 tarkkuushiirimatto. En muuten moista mattoa olisi ostanut, mutta mäxäni ottaa erivärialustoilla harhaliikkeitä silloin tällöin.

  Mutta siis kiteytettynä tämä malli sopii oikeakätiselle kuin naula otsaan, vasenkätiset voivat unohtaa hiiren kokonaan. Voihan olla, että kaikkien käteen ei sovi mutta omaani ainakin sopii.

  Kyseistä mallia ei taideta enää myydä, mutta samalla ulkonäöllä olevia, mutta paranneltuja on kaupan. Suosittelen Logitehcia :thumbsup:
   
 19. Sammypiru

  Sammypiru New Member

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itselleni hankein, mahtaako olla jo pari vuotta aikaa, paketin, jossa oli Logitechin langaton näppis ja MX900 hiiri, molemmat Bluetoothilla pelaavia. Hiiren akun varaustilan vähyydestä ilmoitetaan ruutuun nousevalla varoituksella, jonka jälkeen lataus kestää vielä jonkin aikaa, mutta ei kuitenkaan mitään parin tunnin pelisessiota. Näppiksessä vain nuo jalat ovat katkeilleet...

  Jos itselleni läppäriin tarvitsisin hiiren, niin valintani olisi tälläinen Bluetooth hiiri ja siinä samalla näppis. Jos läppärissä ei itsessään ole BT:tä, niin tässä paketissa tuli tuo latausyksikkö, jossa samassa BT-lähetin/vastaanotin.

  Hintaa varmaan kylläkin 140 eur +- 20 eur.
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  137
  Kun kerran olen tällaisenkin ketjun joskus perustanut, niin herätetäänpäs sitä henkiin. Nykyinen hiireni on Logitechin Performance Mouse MX. En oikein innostunut iMacin mukana tulevasta Magic Mousesta, joka toki on innovatiivinen, mutta joka ei nyt maailman ergonomisin taida kuitenkaan olla. Myin sen pois ja otin tilalle tämän Logitechin.

  Sanoisin Performance Mouse MX:n (jonka ostin NetAnttilasta lähes puoleen hintaan siitä mitä sitä muualta saa) olevan peruskäyttöön (surffaus, perusohjelmat, tietokoneen hienosäätö) erinomainen hiiri. Sen päällä käsi lepää mainiosti. Osa pitää tämän edeltäjää, Revolution MX:ää, parempana, mutta itse en ko. hiiren peukalorullasta pitänyt erityisesti. Nappeja on juuri oikean verran ja erityisesti niistä pidän peukalon alla olevasta piilonäppäimestä, jonka kautta on ilo käyttää OS X -ympäristön Expose-toimintoa. Tarkkuus on hyvää luokkaa ja jatkuvalla käytöllä hiiren akkupatteri näyttäisi kestävän vähintään pari viikkoa. Onneksi latausständi-käytännöstä on luovuttu sillä moiset muovimötikät vievät vain turhaa tilaa -- tämä hiiri ladataan joko yhdistämällä USB-kaapeli sen ja tietokoneen välille tai verkkovirtakaapelilla.

  Performance Mouse MX ei kuitenkaan ole hyvä hiiri peruskäytön ulkopuolella. Esimerkiksi pelatessa (oli kyseessä sitten internetin minipeli tai Counterstrike) se tuntuu kovin kömpelöltä kädessä ja näin rampauttaa pelaamisen. Itse asiassa ostinkin pelaamiseen (tai muuhun tarkkuutta ja nopeaa työskentelyä vaativaan työhön) toisen hiiren: Razer Deathadder Respawnin. Kyseessä on langallinen optisella sensorilla varustettu hiiri, joka varmasti tarjoaa paremman pelaamiselämyksen (onhan se täysiverinen pelihiiri). Ko. hiiren langallisuus ei haittaa, koska käytän sitä vain ajoittain (muulloin se on poissa näkyvistä).

  Mikäli haluaa vain yhden langattoman hiiren, niin uskoisin Logitechin uuden G700:n olevan erinomainen ratkaisu -- onhan se suurin piirtein samanhintainen kuin Performanse Mouse MX. Nuo Logitechin G-sarjan pelihiiret ovat tarpeeksi isoja ja ergonomisia toimiakseen hyvin peruskäytössä, mutta ovat silti tarpeeksi hyvin suunniteltuja pelaamiseenkin. Itse en G700 valinnut, koska (sen lisäksi että olin ehtinyt jo Performance Mouse MX:n ostaa ennen kuin siitä kuulin :D) Logitechilla ei ole tarjota sille ohjelmistoa OS X -ympäristöön -- Razer sen sijaan tarjoaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2010