high-end messut tampereella

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana kotka, 17.03.2007.

 1. kotka

  kotka New Member

  Liittynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tänään käytyä kuuntelemassa nämä hifitalon järjestämät high end päivät tampereella hatanpään kartanossa.

  voe voe. Ei siinä paljoa 20ke lp-soitin ja 10ke kajarit lämmitä kun huonekorkeus on 3,5m ja joka pinta kiveä. Noh tulipahan parempi mieli kun pääsi kotiin ja oma setti soi paremmin kuin mikään ko tilaisuudessa.

  Parhailta kuulost mielestäni warfendalen jötkäleet, magneplanarit olivat hyvänä kakkosena. Mutta kuten jo tuli todettua, ei noissa tiloissa tulisi mitään järjestää, jopa hotellimessut tuntuvat akustisesti hyvältä tämän jälkeen.
   
 2. pgibbons

  pgibbons New Member

  Liittynyt:
  04.01.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  näinpä ne mielipiteet eroaa...

  messut muuten järjestää Hifhuone.

  joku kävijä Hifimaailman foorumeilla sen sijaan tuntui olevan kovinkin tyytyväinen messupaikkaan, täytyy käydä itse katsomassa huomenna

  vähän lainaten Hifimaailman foorumilta:

  "Kiitokset hifihuoneen herroille hyvästä musiikkielämyksestä..(ja myös muille mukana oleville järjestelijöille ja esittelijöille)

  Oli tunnelma toisella tasolla kuin siellä ahtaassa Tsadin Radissonissa..

  Kaikki setit oli kuuntelemisen ja katselemisen ja ihmettelemisen arvoisia..

  Paikka oli mahtava ja tilat isot ja ilmavat, ruokailumahdollisuus, halvat liput ja pisteenä I:n päälle akustista kitarointia livenä...
  JA olin ymmärtäväni, että joitain toiveitakin sai soittajalle esittää..

  Parasta A-ryhmää.. Kaikki käymään, kun huomennakin on vielä auki olikos se nyt 11-17.. www.hifihuone.fi"
   
 3. kotka

  kotka New Member

  Liittynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  olihan ne tilat prameat ja väljät, ei ne vaan akustisesti kovin kummoiset olleet, jokainen päättäköön itse :)
   
 4. jurriaivo

  jurriaivo Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  424
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmi kun jäi väliin tämä harvinainen herkku. Anoppi ja appiukko tulivat viikonlopuksi käymään, niin en millään päässyt. Ja äänestämässäkin piti käydä (seli seli).

  Haiendi ei sinänsä minua pahemmin kiinnosta, mutta harmittaa kun en päässyt osallistumaan kun kerrankin jotain laadukaampaan hifiin viittaavaa Tampereella järjestettiin. Oliko muuten paljon porukkaa vaivautunut paikalle?
   
 5. lumikola

  lumikola New Member

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Porukkaa oli Helsingin messuihin verrattuna sopivasti, eli kuuntelemaan pääsi aina halutessaan. Hienot messut, toivottavasti järjestetään jatkossakin.
   
 6. Kipee

  Kipee Member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetään vanhaan ketjuun.

  Onkos ensi viikonloppuna messut Tampereella?

  Ainut info mitä netistä olen löytänyt, on antimode dual core ketjussa maininta , että olisivat esittelemässä laitetta tampereella.


  Onko näitä siis ja missä nfoa jos on?
   
 7. TEL79

  TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2007
  Viestejä:
  342
  Saadut tykkäykset:
  0
  On ne, Hotelli Scandic Tampere Cityssä.

  Lauantai 13.10 klo 10-17
  Sunnuntai 14.10 klo 11-17

  Ilmainen sisäänpääsy
   
 8. Kipee

  Kipee Member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, löytyi infoa sitten hifistudion sivuiltakin, kunhan vain sattui odottamaa oikeaa sivua etusivulla pyörivästä bannerista. Tosin bongasin tuon mainoksen juuri scandicin ikkunasta. Hieman heikosti ehkä asiaa mainostettu, jos jää vain satunnaisen bannerin ja ikkunassa olevan mainoksen varaan.

  Voi tietysti olla, että olen itse kulkenut laput silmillä :)
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ensi viikonloppuna on siis Hifi Studion järjestämät messut Tampereen keskustassa. Lisätietoa heidän sivuillaan: Tampereen hifimessut.

  Pidemmin & kuvaavammin tuon tapahtuman voisi nimetä vaikka näin: Tampereen Hifi Studion hifimessut. Näköjään tutussa paikassa Stockmann-tavarataloa ja Rautatieasemaa vastapäätä, kuten kait aina(?) ennenkin.  Ketjun aloitusviestissä ja otsikossakin mainitut High End -messut on aivan eri tapahtuma. Ja eri aikana. Ja eri paikassakin, joka on vaihdellut. Niiden järjestäjä on siis ollut Hifihuone.
  Ja nyt tulevan viikonlopun messuissa järjestäjänä on heidän korttelin päässä sijaitseva kilpailijansa Hifi Studio (ent. HifiStudio 17).
   
 10. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko kukaan käynyt? :)
   
 11. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä ei ole mikään virallinen messuraportti, eikä sisällä kunnon testiraporttejakaan. Kuviakaan en ottanut. Kunhan tässä jotain mieleen jäänyttä ulkomuistista heittelen. Parina edeltävänä vuonna en ole käynyt, joten en tiedä lähivuosien kehityssuuntaa. Joten täydentäkää, tarkentakaa ja korjatkaa vapaasti. :)

  Elikkäs muutama tunti sitten käväisin. Messuiksi pienehköt, mutta toisaalta ilmaiset ja hyvällä keskeisellä sijainnilla. Happeakin riitti, eikä ollut tukahduttavan kuuma (tosin ulkona olikin jotain 5-7 astetta). Joten sikäli suositeltavat minimessut. Ainakaan sunnuntai-iltapäivänä ei ollut kovin suuri ryysiskään, eli useimmiten olisi samantienkin vähintäänkin tyydyttävään kuuntelupaikkaan päässyt istumaan.
  Kuulosuojaimiakaan en kertaakaan kaivannut, eli ainakaan minun aikanani ei aivan hullusti missään luukutettu. Tosin onhan messujen sisäänkäynti myös ko. hotellin sisäänkäynti, joten varmaan hotellikin on jotain rajoja on asettanut, jottei respassa tarvitsisi peltorit päässä olla.  Soimassa oli myös muutaman satasen kaiuttimia, eikä vain niitä kalleimpia. Ja osa kuunteli omia CD-levyjäänkin. Mikä onkin suositeltavaa oman tutun musiikin kanssa, jos on ostoaikeissa tai muuten vain vakavasti otettavaa vertailua tekemässä.
  Genelec tosin ei ollut moiseen varautunut. Hekin kyllä rupesivat jonkun CD-levyä tietokoneen kovalevylle rippaamaan, joten eiköhän se CD:n kuuntelu heilläkin lopulta onnistunut, epäsuorasti.

  Ovia sulkemalla kaiuttimia pystyi kohtalaisesti oikein kuuntelemaankin, eikä akustiikkakaan mitenkään toivoton ollut. Itse tosin en mitään kaiuttimia tarkemmin kuunnellut. Jonkun aikaa Gradient Revolutionia (MK IV) ja Geneleciltä lähinnä kalleinta, koaksiaalielementillä varustettua 8260-mallia. Varsinkin ensin mainittu kuulosti hyvältä, tosin molempia kuulin vain pikaisesti ja ennestään täysin tuntemattomilla äänitteillä. Joten enempää en asiasta viitsi sanoa kuin että hyviä molemmat. Kuten hinnan puolesta sopii ollakin.
  Tuo genen suurin jalustakaiutin on omaan silmään jotenkin "ylisuuri" jalustamalliksi, varmaankin ihan vain siksi, että olen kotihifimäisempään muotoiluun tottunut. Sillä nykyäänhän vastaava tilavuus laitettaisin useimmiten kapeaksi lattiakaiuttimeksi. Jota sitten ei toki enää seinälle kiinnitettäisi jne. Lisäksi muotoilukin on nyt yhteneväinen suuntaimia myöden.

  Genelecillä on näköjään uusi mallisto, jonka nimeämisiä en enää varmaksi muista. Olikohan G One, G Two tjsp. Kovin tutun näköisiä kuitenkin olivat. Powerledi oli kylläkin valkoinen, kuten esillä olleet uudet mallit muutoinkin.
  Varsinaisen G-huoneen ulkopuolella soi pienimmistä geneistä - taisi olla 6010? - tehty minisurround-setti. Joka ei aivan high endiltä kuulostanut, tosin empä ole Madonnan liveä aiemmin kuullut. Joka tapauksessa tsiljoona kertaa parempi ääni, kuin missään tv:ssä vakiona.

  Myös jotain B&W:n hieman tyyrimpiä jalustakaiuttimia tuli ohimennen kuunneltua. Varsin hyvältä nekin kuulostivat, joskin jälleen kerran oli itselle tuntematon äänite.
  Sisäänkäynnin vieressä oli pari LCD-televisiota, muistaakseni joku 70" ja Sharpin 80". Isojahan ne olivat, muuten eivät kyllä sykähdyttäneet, ainakaan näin messuolosuhteissa. Eli itse kyllä säätäisin värit yms. paremmin, huomioisin valaistuksen niin hyvin kuin nyt mahdollista on ja käyttäisin vain huippulaadukkaita demomatskuja (paitsi jos messuvieras tuo oman leffansa).  Low-fi meiningistä vastasi totuttuun tapaan BOSE. Tosin heidän härveleitään oli muuallakin, kuin sisäänkäynnin lähellä. Niissä kävin lähinnä vain kääntymässä. Siellä olisi pari tykkiäkin ollut, mutta nyt jäi niiden katselu kokonaan väliin.
  Myös Harman/kardonin yhteydessä ollut kaiutinmerkki, jota en muista, kuulosti hieman vähemmän hifistyneeltä. Tosin jotain mitä lie teknoa tuli äshät ikäväshti shhihahdellen. Joten ehkä meni äänitteen piikkiin.

  Amphionin mallisto on nykyään sen verran laaja, etten ole enää yhtään kärryillä (Ion, Ion+, Argon 3L, 7L jne.). Ihan kivoilta pikakuuntelun perusteella kuulostavat ja hellasärökin lienee keskimääräistä pienempi. Ainakin kun on esim. valkoinen kaiutin valkoisella suojaverkolla. Hinta tosin laittaa herkästi harkitsemaan muitakin vaihtoehtoja.


  High Tech -sisustuksen omaavaan varakkaan väen olohuoneeseen ne B&O:n kalleimmat kaiuttimet ovat hyvä valinta. Eivät ehkä hintaisikseen (~17 000 €) juuri ne kaikkein parhaat. Mutta hyvät kuitenkin, varsinkin kun äänen pitää olla laajalla alueella hyvältä kuulostava. Ja ovat kyllä todella erikoisen ja scifin näköiset. Moni hifisti kenties päätyisi vaikkapa viereisessä huoneessa soineisiin revoihin, joiden parihinta on "vain" ~4 500 € (passiivisena). Niiden arkkumainen ulkoasu toki on monta kertaluokkaa arkisempi, vaikeivat aivan peruslaatikot olekaan.
  Varmaan moni haluaisi B&O:n laitteita omistaa, mutta hinnat ovat kyllä useimpien ulottumattomissa. Tai ainakin järkevyys ja hinta/laatu-suhteen pohtiminen saa lopulta päätymään perinteiseen "laatikkohifiin". Joka ei sitten näytä yhtä coolilta.
  Hyvä kuitenkin, että on myös tuollainen hifistynyt merkki, jonka design on aina jotain aivan muuta kuin mustia peltilaatikoita päällekkäin. Melkoisesti siitä vain täytyy maksaa ekstraa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2012
 12. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Omaankin korvaan nuo Gradient Revot kuulostivat myös aika hyville kun MRHifi niitä demosi Hyvinkään high end-messuilla pari viikkoa sitten. Tosin niitä ajettiinkin sitten yli 30 kiloeuron Macintosh-setillä ;) ja akustisesti tilansa oli varmasti messujen paras.

  Satuitko kuulemaan Wharfedalen 80-vuotisjuhlamallia Dentonia? Ja jos näin, niin millä etupäällä soittelivat? Nämä voi varmaan luokitella jo vähintäänkin hifikaiuttimiksi ja kiva näitäkin olisi joskus kuulla, vaikken niitä olekaan hankkimassa. Jotenkin vaan tuo retro-look aina vetoaa ja herättää omistamisen halua (kuten myös vintage-/retro-Tannoytkin). Viime vuoden Hyvinkään messuilla kuulin Wharfen Jade-sarjan jalustakaiuttimia ja ihan positiivisen vaikutelman antoivat nekin.
   
 13. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Denton ei sanonut yhtään mitään, mutta pienen googletuksen perusteella voin sanoa, että näköjään tuli niitäkin ohimennen kuunneltua. Laitteistoa en tullut katsoneeksi. Varmastikin kaiuttimien hintaan suhteutettuna melko tyyriit, kuten messuilla yleensäkin.
  Tuolloin oli pari ihmistä eturivissä kuuntelemassa omia äänitteitään ja keskustelemassa ko. kaiuttimista siihen malliin, että olivat tosissaan uusia kaiuttimia etsimässä. Itse kuuntelin vain kiltisti taustalla jonkun aikaa. Olin kuulevinani, että noita on valmistettu vain joku tietty rajoitettu erä ja että noita saa ainoastaan tummanruskeana, eli mahonkiviilulla päällystettynä.

  Hyvältähän ne kyllä kuulostivat, vaikka hinta suhteellisen huokea olikin, siis viereisissä huoneissa soineisiin kaiuttimiin verrattuna (em. linkin kaupassa ~690 €/pari, messuhintaa en muista). Soineet äänitteet eivät taaskaan olleet lainkaan tuttuja + oli em. olosuhteet, joten empä kehtaa sen enempää alkaa täällä julistamaan, kuin että asialliset kaiuttimet ja selkeästi hifiä. Sillä en pongannut itseäni häiritseviä juttuja äänessä. Tyyliin ikävässhhti ssshihahtelevat ässhhhät tms.
  Sitä en nyt tosin tiedä kertoa, että pehmentävätkö nuo esim. riipiväsoundista särökitaraa liiaksi tms., koska kuulin aivan toisenlaista musiikkia. Mutta ainakin pienimuotoinen akustinen jazz, naislaulu tms. kuulosti oikein hyvältä.
  Suhteellisen pieni kotelo ja 5" bassokeskiääninen tietenkin asettaa omat rajoituksensa, varsinkin jos ilman subbaria kuunnellaan. Vaan niinhän se kaikissa samankokokoisissa kilpailijoissakin on.

  En voi näissä olosuhteissa tietää, että pitäisinkö suorassa vertailussa omaan makuuni tuon tai kenties jopa hieman kallimmaankin hintaluokan parhaina. Mutta en sitä toisaalta mitenkään mahdottomanakaan pidä. Toki en ole kaikkia kilpailijoita edes nähnyt, saatika omin korvin kuullut... Eipä tästä analyysistä paljoa iloa tainnut olla. :p