Hieman valoisan tilan kangas, millainen?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana RoopeB, 22.11.2011.

 1. RoopeB

  RoopeB Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka katselutila onkin täysin pimennettävissä, aiheuttavat valkoinen katto ja vaaleahkot seinät jonkin verran heijastumia. Tämän lisäksi usein tulee tarvetta katsella elokuvaa, mutta etenkin TV:ä huone hieman valaistuna. Tällä hetkellä huoneessa mattavalkoinen vinyylipohjainen kangas, jossa gain 1.0. Kangas toimii suht ok, mutta jättää usein toivomisen varaa kontrastiin. Tokihan tykistä voi "kääntää lisää tehoja" ja tällä tavalla hieman kompensoida kontrastia. Olisiko asia mielekkäämpi hoitaa miettimällä kangasratkaisua uusiksi -

  Jos haluaisin hieman parantaa kuvan kontrastia yllä kuvatuissa tilanteissa, kuitenkin vaarantamatta kuvaa pimennetyssäkään huoneessa, olisiko ratkaisu hieman korkeampi gain vaiko harmahtavampi kangas? Tai oikeammin pitäisi kai kysyä, saanko korkeammalla gain arvolla kontrastirikkaamman kuvan, jos en halua harmaan kankaan tukkoisuutta väreihin ja valkoiseen?

  Tykkinä Optoma HD87.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2011
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 434
  Saadut tykkäykset:
  78
  Ainoa kunnon ratkaisu on laittaa tummat seinät ja katto. Seinillehän voi laittaa verhoja ja katon maalata tai laittaa tummia levyjä, jotka akustoivat samalla. Jos sinulla ei ole dedikoitua tilaa, niin ota rakentaessa jo huomioon purkaminen-muuton varalta.
   
 3. RoopeB

  RoopeB Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten ensimmäisen postini otsikosta voi päätellä, tämä ei kohdallani ole mahdollinen ratkaisu. Etsin siis ratkaisua ongelmaani kankaan päivityksestä. Tähän tarvitsisin vähän kokemuksia, vinkkiä, näkökulmia jne.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2011
 4. RoopeB

  RoopeB Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tilattua Screen Lite Amleto, diamond kankaalla. Saa nähdä millainen on kun saapuu.
   
 5. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Laitappa kommentteja tulemaan, samanlaista on tässä tullut zoomailtua uuteen tilaan.
   
 6. RoopeB

  RoopeB Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on kangasta tuijoteltu muutaman leffan voimin erilaisissa valaistuksissa. Kuva-ala on vanhaa kangasta vajaa 10" suurempi. Pimennetyssä huoneessa ero vanhaan kankaaseen on käytännössä olematon, mutta valoisassa tilassa kontrasti ja mustan taso ovat hitusen parempia. Erot ovat kuitenkin kohtuullisen marginaalisia, eikä oikeastaan voi sanoa muuta parannusta vanhaan syntyneen kuin suurempi kuva ja ehkä hitusen neutraalimmat värit (punaisen sävyt toistuvat nyt eritavalla vanhaan kankaaseen verrattuna), parempi kontrasti ja mustan taso. Nämä erot tosiaankin aika pieniä.

  Vaikka spekseissä luvataan kankaan olevan 1.4 gainilla, pinnassa ei kuitenkaan ole minkäänlaista helmiäistä tms. vaan pinta on perus mattavalkea. Uskonkin oikean gainin lähentelevän 1.0.

  Työnjälki on asiallista ja kasaaminen kävi kohtuullisen kivuttomasti. Asennuspaketista uupui osa ruuveista (ihan perus tarvikeruuveja), mutta onneksi omasta takaa näitä löytyi ;) joten porua ei päässyt syntymään. Kehykset ovat jonkinlaista alumiinia, joissa päällä musta väri.

  Kohtuullisen tyytyväinen olen - onhan se mukavampaa katsella suurempaa kuvaa. Huone osavalaistuna tulos on ok, vaikka ero vanhaan ei olekaan kovin suuri.

  Hyvä ja hiukan edullisempi vaihtoehto Grandviewille.

  ps. Kankaan toinen puoli on harmaa "helmiäispinta", jota aion jossain vaiheessa testata. Pinnaltaan muistuttaa ainakin ulkoisesti hieman Stewartin Firehawkia.