HeaDSPeaker 5.1 kuulokejärjestelmä

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Thingy, 30.10.2008.

 1. Thingy

  Thingy Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  7
  HeaDSPeaker 5.1 kuulokejärjestelmän testikokemuksia

  Olen lukenut monia juttuja 5.1 monikanavaäänikuulokkeista, näistä jutuista on ilmennyt että kuulokkeet eivät toimi kunnolla, ovat epämukavat käyttää tai eivät toimita sitä mitä lupaavat eli aidon tuntuista monikanavaääntä. Ensimmäinen omakohtainen kokemus on ainakin osoittautunut positiiviseksi yllätykseksi: minulla on ollut testikäytössä nyt reilun viikon verran tamperelaisen VLSIn HeaDSPeaker High-End HeaDSPeaker asennettuna AKG K701 referenssikuulokkeisiin. Olen käyttänyt systeemiä macin kautta leffoja ja tv-sarjoja katsoessani, sekä Xbox360 konsolipelejä pelatessani. Täytyy vaan todeta että yllättävän hyvin HeaDSPeakerit toimivat, ja pystyvät erinomaisen hyvin rakentamaan kotiteatterin luurien väliin, vai pitäisikö sanoa että onnistuvat levittämään äänimaailman luurien ulkopuolelle?

  Uutta HeaDSPeakerissa verrattuna aikaisempiin monikanavaäänikuulokejärjestelmiin on se että HeaDSPeaker ei perustu useisiin ääntä lähettäviin pintoihin tai elementteihin, vaan digitaaliseen signaalin prosessointiin (DSP) ja päänasennon seurantaan. lainaus tuotteen kotisivuilta:

  "HeaDSPeaker päänasento-tunnistimella edustaa maailman ensimmäistä viiveetöntä päänseurantateknologiaa jossa DSP-prosessorilla lasketaan todellinen binauraalinen 5.1 ääni kuulokkeisiin. Olemassa olevat, ilman päänasento-tunnistinta toimivat surround algoritmit kuulokkeille, eivät pysty luomaan todellista monikanavaääntä kuulokkeisiin. Päänasento-tunnistimella toimivat ratkaisut taas aikaissemmin maksaneet tuhansia ja kärsineet viiveestä pään asennon päivityksen suhteen. Lisäksi markkinoilla on näkynyt kaikenlaisia "5.1" ääntä mainostavia kuulokkeita, joissa kuitenkin sisäänmeenonakin on vain kaksi kanavaa, ja prosessointi onkin ollut tietokoneella tapahtuva keinotekoinen tilaefekti. HeaDSPeaker poikkeaa näistä varsin perusteellisesti. Vihdoinkin todellisen monikanavaäänen saa anturi- ja DSP teknologian avulla myös kuulokkeisiin. HeaDSPeaker kuulokkeet ja DSP yksikkö toimivat 5.1 PCM äänellä USBin kautta, mutta myös enkoodattuja analogisia monikanavaformaatteja ja stereota tuetaan 3.5mm plugin ja A/D muuntimien kautta."

  Toisinsanoen kun elokuvaa katsoessa tai peliä pelatessa kuitenkin katsojan pää liikehtii luonnollisesti jonkin verran, niin äänikenttä pysyy naulittuna paikoilleen. Lisäksi HeaDSPeakerit saavat kuunnellun äänikentän ikäänkuin avautumaan kuulijan päänsisältä ja näin aidontuntuisesti välittämään monikanavaisen maiseman. Varsinkin AKG K701:llä kuunneltaessa, niiden välittämä ääni on niin luonnollisen sävyinen että aivan unohtuu että mitään kuulokkeita edes on päässä. Ainoat kritiikit, jotka kohdistuvat siis AKG K701:sta modattuihin HeaDSPeakereihin on että keskikanava ei aivan tarkkaan kohdistu suoraan eteen vaan se tuntuu hieman leijailevan pään etualalla. Toinen kritiikki on se että K701:sten avoimen rakenteen vuoksi kuulokkeet aiheuttava jonkin verran hellasäröä, onneksi hellasärö ei kuitenkaan kuulu kuulokkeiden läpi, mutta kuuntelu/katselu/pelisession jälkeen sitä on havaittavissa.

  HeaDSPeakerit toimivat erittäin helposti, tietokoneelta(imac) äänet saa toimimaan USBin kautta täysin aidosti monikanavaisena, eli kaikki materiaali, jossa vähintään AC3-koodatut äänet toimii loistavasti. Xboksilla kuulokkeet toimivat analogisen liitännän kautta. :thumbsup:

  Vastaavanlaista kuulokejärjestelmää voisin varauksetta suositella pc-pelaajille, sekä läppärin kautta ohjelmia/leffoja katsoville, helpommin ei saa monikanavaista äänimaailmaa esimerkiksi junamatkan ajaksi leffaa varten.

  Tuotteen kotisivut:
  http://www.dspeaker.com/fi/tuotteet/headspeaker-kuulokejaerjestelmae.shtml
   
 2. TEL79

  TEL79 DSPeaker Lead Designer Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2007
  Viestejä:
  342
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa Mikrobitissä (11/2008) oli testissä HeaDSPeaker sivulla 35.
   
 3. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö siis kellään ole tarjota oikeita käyttökokemuksia (muutaman huuhaalehden lisäksi)? Vertailuja muihin vastaaviin yms ja mitkä kuulokkeet käytössä?

  Eikö kukaan käytä kuulokkeita vai ovatko kaikki tyytyväisiä av-vahvareiden surroundeihin tms? Ainakaan softa Dolby Headphoneilla en ole saanut mitään järkevän kuuloista aikaiseksi.

  Joitain vaihtoehtojahan olisi ainakin:

  - Astro Mixamp, JVC SU-DH1 yms (halpoja purkkeja mutta ei liene juuri eroa av-vahvareihin tai softaimplementointiin?)
  - Beyerdynamic Headzone (tonnin hinnasta varmaan puolet kuuluu tarpeettoman hifiin kuulokevahvistimeen joka kotoa löytyy jo)
  - SVS Realiser (ilmeisesti ainoa 100% toimiva systeemi, mutta hinta $3000 ja "vaatii" kalibroinnit huippukaiuttimilla yms, taidan ennemmin kuitenkin käyttää rahat näkööni ts. silmälaseriin...)

  Kaipa sitten täytyy testata sitä headspeakeria kun on tarjous menossa (359€). Ärsyttää että vehkeessä ei ole line-outtia eikä firma ole vastannut kyselyihin minkätehoinen kuulokeanto on yms. Kuvittelisi että noin tekninen firma ne saisi esille, paitsi jos luvut sitten hävettävät. Ehkäpä marginaalisen pienestä joukosta joka näitä vehkeitä käyttää, vielä pienempi osa omistaa parempia (ts. vaikeasti ajettavia) kuulokkeita.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2012
 4. Fakiiri

  Fakiiri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Miksi olet ostanut tarpeettoman hifin kuulokevahvistimen? :) Minä taas en kuulokevahvistinta omista, joten HeaDSPeakerissäkin se tulisi ikään kuin kaupan päälle.

  Kolmea satasta olin ajatellut kipurajaksi, mutta ehkä tuolla hinnalla pitää silti kokeilla. Stadissa ei taida olla mitään myymälää, jossa voisi kuvitella pääsevänsä laitetta testaamaan. Onko edes mansesterissä?
   
 5. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän hetken käyttöluurit ovat kohtalaisen hifejä ja epäherkkiä planaareja, joten ei niitä ihan mistään emon integroiduista ruikuista viitsi tai edes pysty ajamaan. En myöskään ajatellut jättää asiaa hoidettavaksi firmalle joka ei kuulokevahvistimia tee työkseen eikä laadusta ole mitään takeita. Varsinkin kun ei edes ole mitään speksejä sivuilla. :)

  Mansessa kuitenkin heräiltiin ja viestiä alkoi pukkaamaan, täytyy katsoa..
   
 6. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  7
  Heh, sama vika, kolmen sadan kipurajalla täälläkin mennään - täytyy siis persaukisena odotella josko tuosta vielä hiukka putoisi. ;)
   
 7. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomenna pitäisi olla vehjes testissä. :)

  Tässä jotain saatuja speksejä opariulostulosta:

  Rout = 5 Ohm
  P = 300mW
  Ulostulojännite 4.4Vpp 32 Ohmin kuormaan

  En ole mikään tekniikan nero mutta tuosta voinee konvertoida ehkä 4.4Vpp = 1.55Vrms = 75mW. Saattaa sillä pärjätä. Katsotaan miten käytännössä. Ei tämä nyt kuitenkaan mihinkään hifistelykäyttöön ole tulossa..
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2012
 8. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi ilta sitä tuli nyt testailtua ja kyllä se riitti, täytyy palautella.

  Ehkä olen vaikea tapaus korvien muodon osalta tai muuten vain kranttu, mutta ei se kyllä mielestäni mitään maatamullistavaa tarjonnut.

  Kyllä ne äänet edelleen siellä luurien sisällä pysyivät vaikka ehkä aavistuksen laadukkaamman levityksen tarjosikin kuin perus Dolby Headphonet, ffdshow:n spatial/HRTF tms. Olihan siellä sentään pari tusinaa korvaprofiilia valittavana ja yksi niistä toimikin melko hyvin.

  Headtrackerin hylkäsin melko alkumetreillä, ääni tuntui seilailevan vähän minne sattuu. Asiaa ei varmastikaan auttanut että kiinnitystapa on melko kömpelö ja heiluva piuhoineen. Aika turha itselle muutenkin kun ei juuri tule liikuttua.

  Täytyy edelleen jatkaa softapuolen tuunausta ja samalla kuikuilla käytettyä Realiseria..
   
 9. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaas nyt vielä kommenttina kun tuli se Smyth Realiser A8 hommattua. Kuulee kyllä kuurokin mikä ero on sinnepäin-simulaatiolla ja aidolla joka ottaa omien korvien ja kuulokkeiden vasteen huomioon. Hintaahan on viisinkertaisesti, mutta överiin kuulokekäyttöön myös joka pennin väärti jos sitä kaipaa. Enkä nyt siis tarkoita mollata Headspeakeria, vaan ihan sama ongelmahan on kaikilla softilla ja laitteilla jotka simuloivat keinotekoista huonetta ihmispopulaatiosta keskimääräisesti arvotulla korvien vasteella. On varsinainen lottovoitto jos kyseinen kombinaatio sattuu kuulostamaan tarpeeksi aidolta. Headspeakerissä tosin on ainoana(?) markkinoilla kasa erilaisia korvamalleja, joten sillä kuitenkin saa todennäköisemmin paremman lopputuloksen kuin muilla vastaavilla "halpiksilla".

  Ongelmana on nyt vaan päästä "testaamaan" tarpeeksi hyviä kaiutinsettejä joista samalla napata mallinnukset. :) Jos Tampereelta päin joltain löytyy ja haluaa testailla, niin saa ilmoittautua..

  edit: Käyttökokemuksia Realiserista olen laitellut toisaalla..
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2012
 10. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0

  Pari kuukautta takana, mitenkäs Realiser on pelittänyt?

  Oliko sinulla muuten aikaisemmin käyttökokemusta tämmöisestä vähän alkeellisemmasta (mutta toimivasta) kuulokeäänen luonnollistamistekniikasta kuin crossfeed? Vai ihanko suoraan paljaan karvaperse-stereon parista hyppäsit tähän Realiser -systeemiin?
   
 11. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähinnä foobarilla jotain crossfeedejä tullut testailtua, ei niistä juuri iloa ollut. Mieluummin kuuntelee sitä normaalia leveää stereokuvaa. Riippuu varmaan siitäkin kuunteleeko luonnollista vai tekaistua musiikkia..

  Realiser on kuitenkin täysin eri asia ja tuo sen kolmannen ulottuvuuden kehiin. Eikä efektiä tarvitse edes kuvitella jos on kuullut jotain hyvää kaiutinsettiä, täysin saman efektihän sen "emuloi". Esim normaalisti joissain raidoissa saattaa olla elementtejä epäselvässä tiiviissä ryppäässä pään sisällä, Realiserilla se avautuu metrin palloksi jossa kaikkia yksityiskohtia voi seurata vaivattomasti.

  Pari hyvää studiosettiä on tullut mikiteltyä, mutta harjoittelu jatkuu ja lisää etsitään. Mielenkiintoisia juttuja tulee opiskeltua samalla.
   
 12. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa, olet siis tullut suoraan käsittelemättömän stereon parista. Olisin ollut kiinnostunut kuulemaan miltä tämä kuulostaa oikein toimivaan crossfeediin verrattuna.

  Ja eihän se nyt herttinen sentään mistään ääntelyn tyypistä riipu. Torttua vääntävä mummeli ja klass-klass-klassisisinkin sulomuziikkiäänilevytys kuunnellaan yleensä molemmat äänikanavat yhtä auki.
  Crossfeedin idea on estää luonnonvastaisen suuri kanavaerotus L ja R -korvien välillä, koska näin ihmisen kuulo ei live-elämässäkään ääniä kuule. Tässä se onnistuukin, ääni on huomattavasti naturaalimpi kuin paljaalla kuulokestereolla. Jos tätä efektiä ei halua käyttää eli kuuntelee mielummin vastakorva kuurona, crossfeed ei ole kyllä toiminut oikein. Käsittelemätöntä stereota vastakorva pimeänä ei toimivan crossfeedin jälkeen voi haluta kuunnella ainakaan kukaan hifistiksi luokiteltava henkilö.

  Foobarin softallisissa crossfeed-plugareissa on jotain pielessä. Ne eivät minustakaan toimi niinkuin niiden pitäisi. Kuulokevahvistimeni analoginen crossfeed -piiri sitävastoin toimii.


  Realiser lisää tähän kuuntelijan oman HRTF:n ja päänseurannan. Crossfeed -efekti l. korvien ristiinkuuleminen on oikeista kaiuttimista toistotilanteessa pienoismikrofeilla tallennettu ja simuloitu. Päänseuranta pitää äänikuvan paikallaan l. estää pään mikroliikuttelun takia tapahtuvan tahattoman ääni-illuusion romahtamisen.
  Mielenkiintoisen tuntuinen systeemi, jota kernaasti testaisin. Mutta mielestäni liian kallis ja epävarma tapaus tullattavana USA-tavarana suoraan sikana säkissä tilattavaksi. Ainakin jo toimivaan crossfeediin tottuneelle karstakorvalle. Vai myykö tätä EU-alueella joku?
   
 13. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö crossfeedin käytännön tarkoitus ole lähinnä estää fatiikkia? Jos en sitä normaalissa kuuntelussa koe häiritseväksi, niin turha hifistellä.

  Koitin nyt vielä ihan huvikseni seuraavia:
  - Foobar2000 Crossfeed plugari
  - B2SB http://bs2b.sourceforge.net/
  - Joku Crossfeed_EQ http://www.ohl.to/about-audio/audio-softwares/crossfeed-and-eq/
  - xnor http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=90761

  Kai näistä nyt jonkun pitäisi olla edes jollain tasolla toimiva? Ymmärrän kyllä mikä crossfeedin periaate on. Kyllähän se pientä sen mukaista efektiä tekee, mutta tämä on kärpäsenpaskan merkityksellistä siihen verrattuna miten Realiserilla muokataan ääntä (huoneen akustiikka mukana yms).

  edit: Ok no tota xnorin plugaria tuunaamalla sai kohtalaisen hyvän efektin aikaan. Ehkä sillä voisi jopa hifistellä joskus.

  Kyllähän noita Saksan kaupoista löytyy ja varmaan normaalit palautusehdotkin pätevät kunhan ei korvamikkejä vaikkukasassa palauta.

  Myös sampleja löytyy ja niistä saa ihan hyvän kuvan vaikka oma HRTF (+HPEQ) toimii aina huomattavasti paremmin.

  http://realiser.us/index.php/realiser-demo

  Myös Head-Fi:n Realiser-porukan ([1], [2]) tekemä databeissi löytyy. Yksikin on äänittänyt impulssivasteita ja tehnyt VST-ketjun jolla PC:llä ilman Realiseria saa identtisen loppuefektin, kts. _SVS_Demos folderi.

  https://www.dropbox.com/sh/wipepbk9pbcpyeu/4O-sO6ivtM

  Harvempi kai tuota kuitenkaan puhtaaseen 2-kanavakuunteluun hankkii, aika hinnakas "crossfeedihän" se siihen tarkoitukseen on. Tietysti se tuo sen mahdolisuuden kuunnella juuri haluamaansa kaiutinsettiä ja huonetta. Joka varsinkin studiokäytössä voi olla kultaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2012
 14. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytännön tarkoitus on poistaa "korvatulppa" oikeasta korvasta vasemman kanavan äänen osalta ja vasemmasta korvasta oikean kanavan osalta. Tämähän on paljaan kuulokestereon lähtökohta ja täysin luonnoton tilanne.


  Jaahas, Realisaattoria löytyy siis euroopastakin. Hyvä, hyvä.


  Sinä kävit siis Tampereen Sibelius-Akatemian tarkkaamossa kalibroimassa. Paljonko veloittivat?
   
 15. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ne studiot ihan Musiikkitalolla sijaitsee, tuli käytyä kun harvemmasta paikasta löytyy 7+ kappaletta Gene 8260A:ta tai vastaavaa. Pari satkua kustansi puoli päivää, sai nyt ainakin yhden "aidon" 7.1 setin tallennettua. Harmittavasti akustiikka ei kyllä täydellinen ollut kun analysoinnissa löytyi ainakin pari bassonullia. Tosin kyseinen Erkki-stuudio oli tarkoitettu muokattavaksi ja kaiuttimia siirreltäväksi, joten siellä tuskin mitään erityisiä kalibrointeja oli tehty. Täytyy ehkä käydä testaamassa joku noista muista joskus, nyt kun on kokemustakin enemmän siitä mihin aikaa kannattaa tuhlata (käytännössä kannattaa vain ottaa törkeästi noita otoksia eikä tehdä ylimääräisiä kuunteluita ja säätöjä).
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2012
 16. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan. Eihän Sibelius-Akatemialla edes ole toimipistettä Tampereella. :D

  Kalibroit siis mahdollisesti kalibroimattomilla 8260:illä? Ainakaan et tarkistanut kalibrointireferenssin (8260:sten) kalibrointia? Nyt sinulla on mallinnettuna jonkun talkkarin/siivoojan siirtelemien kaiuttimien vasteet. :(
   
 17. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ne nyt ihan niin huonolta kuulostanut ;) Mutta joo ei tullut mieleen kysellä sen tarkemmin niistä, ajattelin vain että pakkohan niiden on "hyvät" olla.

  Täytyy nyt tässä jossain vaiheessa käydä ainakin yksi paikallinen varmasti kalibroitu 1037C setti testaamassa..
   
 18. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkan nyt tässä ketjussa kun tuli aloiteltuakin..

  Ensinnäkin, Smyth Realiser A8 oli aivan parasta mitä kaiutin- ja surroundsimulaatiossa voi yleensäkin olla äänen puolesta. Pieniä murheenkryynejä oli siellä sun tällä käytettävyydessä ja muussa. Ja se hinta. Sen takia myin pois kun aika kallis pitää pöydällä satunnaisessa käytössä ja huhuja uudesta laitteestakin alkoi tippua.

  Nyt pojat on laittaneet hiljaiselon jälkeen täysin ranttaliksi ja ensi vuonna luvassa aivan mullistavaa vehjestä puoleen hintaan entisestä (puhumattakaan kickstartterin alennuksista nopeille..). Joka ikinen murheenkryyni näyttää korjatulta ja asiat loppuun asti mietityltä. Kortti vinkui jo, nyt vain odotellaan. :D

  https://www.kickstarter.com/projects/1959366850/realiser-a16-real-3d-audio-headphone-processor
   
 19. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Mitä hihisti kuvittelee:
  speksit on hirveeeeen hyvät ja kaikki on ihanaa. Tekijät keräävät asiakkailta rahaa tuotekehitykseen. Laite ilmestyy ajallaan ja on aivan huippu. Laitteen saatuaan hihisti kuuntelee sillä ainakin kuukauden putkeen tekno-ekstaasissa.

  Todellisuus:
  ainakin vuoden myöhässä ilmestyy jokin buginen viritys johon on "vielä tulossa" todella, todella veri much meni paljon parannettuja ja uusia ominaisuuksia. Mitään päivityksiä ei kuitenkaan koskaan tule. Tekijät ovat tajunneet miten helppoa internetissä on putsata hihhuleilta rahat pois; kick my ass for starters -rahaa on käytetty vessaharjatusta 5 cm paksusta hiiliteräksestä tehtyyn koristekoteloon ja mobiili app-app-app-appiin (joka ei kuitenkaan toimi). Laite on kokonaisuutena melko paska. Laitteen saatuaan hifisti ottaa viinaa ainakin kuukauden putkeen puhtaasta pettymyksestä.


  P.S. Tämäkin huippu-uutuus pitäisi päästä kalibroimaan A1-tason custom-install-kotiteatteriin tai -studioon. Naapurin kalevin €€€€-kaiuttimet jossain design-olkkarissa/autotallissa on yhtä tyhjän kanssa kopioitavaksi kuin edellismallissa.

  P.S.S. Tilavaikutelma on äänentoistossa vain eräs pienehkö osa-alue. Kuuloketoiston isoin vajokkius on let´s get physical tonight -tunteen täydellinen puuttuminen toistosta. Sille realisaattori ei tee mitään.
   
 20. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tai sitten voi ladata valmistajan sivuilta valmiit referenssi-speksit ja simuloida sieltä arkistosta löytyviä kaikenkarvaisia leffateattereita, studioita ja screening-tiloja tai muita halleja, käymättä itse paikanpäällä missään. Arkistossa olevia valmiita tiloja pitäisi tiettävästi myös pystyä muokkaamaan mielensä mukaan, eli halutessaan harrastaja voi vaikkapa lisätä valmishuoneen sointiin snadisti dolbyä.
  Lukaisepas se ominaisuuslista vielä hieman tarkemmin läpi; olihan siellä se maininta erillisestä perseensuristin-outputista, millä intiimi tuntoaistimuskin saadaan mukaan leffaelämykseen.