HDThunder HD6000

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana cossu77, 11.11.2013.

 1. Happo64

  Happo64 New Member

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin eilen kyseisen vehkeen. Hyvältä vaikuttaa muuten, mutta aloittaa tallennukset kolmisen minuuttia myöhässä ja ohjelman alku jää näkemättä. Korjautuu tietysti asettamalla tallennuksen alkuun muutaman minuutin ylimääräistä aikaa, mutta harmillinen juttu silti.
   
 2. jermu88

  jermu88 New Member

  Liittynyt:
  23.01.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osti myös kyseisen laitteen ja käynnistyksen jälkeen ruudulle tulee hdthunderin logo ja alhaalle jonkinlainen latauspalkki jonka päälmä käy tekstit usb,hdd,http ja jotai numerokirjain sarjoja. Tämän jälkeen näyttö menee mustaksi ja tulee teksti:
  prod app v 1.02
  Advanced Digital Broadcast

  production procedure finished
  it is safe to power off this unit

  Osaisko joku kertoa mitä toi meinaa ja onko jotain tehtävissä?
   
 3. openback

  openback New Member

  Liittynyt:
  23.01.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin on nyt viikon verran kokemuksia HD6000 digiboksista ja tässä tiiviisti tähänastiset hyvät ja huonot puolet:

  1) kuvan laatu on huomattavasti parempi kuin edeltäjässä, jo iäkkäässä Topfieldin 5000 sarjan laitteessa.

  2) Valikkotoiminnat ovat melko hyvät kunhan pääsee ensin jyvälle HDThunderin logiikasta. Ajastuksen voi tehdä ainakin kolmella tavalla:
  epg:n kautta, super epg:n kautta tai sitten suoraan auki olevasta kanavasta infoikkunan avulla, jolloin näkee samalla myös infotiedot ohjelmista.

  3) Vastoin kuin Topfieldissä, laitteen 'katseluvirran' (sinisen valon) voi laittaa pois päältä, vaikka samanaikaisesti ohjelmat tallentuvat taustalla . Tästä seuraa myös se,
  että laite sulkeutuu kokonaan sitten kun tallennukset on tehty.

  4) Mukavan pienikokoinen laite.

  =======
  Miinuksia:

  1) Infoikkuna! Musta alareuna näkyy melkein viisi sekuntia aina kun käynnistää tallennetun ohjelman tai sen jälkeen kun on kelannut tai pitää pienen tauon.
  Sinä aikana ehtii pari tekstidialogia jäädä pimentoon vieraskielisestä ohjelmasta. Voisikohan tätä tweakata jostain?
  Samoin tässä ketjussa moneen kertaan mainittu älytön infoikkunan pulpahtelu pari kertaa tunnissa peittää ruudun alaosan
  juuri kun sitä ei haluaisi. Miksi pitää tulla muistutus siitä, että katsoo TV1 uutisia? dementikoille?

  2) Tekstitys katoaa tallenteista ainakin Ylen kanavilla. Vaikuttaa siltä, että kun toiston pysäyttää ja käy alavalikon 'tekstitys' -kohdasta
  painamassa FIN-valintaa uudelleen, teksti palaa. Kiusallinen keskeytys tämäkin.
   
 4. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viet luonnollisesti kauppaan takaisin ja vaihdat uuteen.
   
 5. Sonnyyy

  Sonnyyy New Member

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli haettua kyseinen masiina, en kytkenyt sitä vielä nettiin ja mietinkin nyt mikä on uusin ohjelmistoversio?
   
 6. sassas

  sassas Member

  Liittynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkseni päivitystä ei ole vielä tullut. Kaikki on samalla softaversiolla.
   
 7. openback

  openback New Member

  Liittynyt:
  23.01.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan tässä digiboksissa ns- toimivaa kirjanmerkkitoimintoa tallenteen katselussa?
  Omassani katselun lopettaminen jättää kirjanmerkin siihen kohtaan, mihin lopetan (uudelleen avatessani valikkoon tulee vaihtoehto Jatka 15:32 tms)
  Kun sitten avaan jonkun toisen tallenteen niin siinä on sama lukema, vaikken olisi katsonut vielä ollenkaan.?
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2014
 8. tapiopar

  tapiopar New Member

  Liittynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kyllä toimii kirjanmerkit niin kuin pitääkin. Eli aloittaa jokaisen tallenteen siitä mihin kyseisen tallenteen lopetin, tai sit voi aloittaa alusta. Ehkä tehdasasetusten palautus auttais. Ei voi tietää...
   
 9. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pysyykö kenelläkään boksi valmiustilassa? Mulla on nyt toinen boksi menossa ja molemmat vajoavat syväänuneen vaikka asetuksissa se on estetty. Eihän se muuten haittaa, mutta tuosta syväunesta herättäminen tuntuu vaativan kaksi virtanapin painallusta. Oli pakko hakea tämä uudestaan, meni hermo Topfield 1400 eilen lopullisesti.
   
 10. Remus

  Remus Member

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Välillä etulevy on pimeä ja välillä palaa yks punanen ledi.Näkyy toimivan miten sattuu vaikka asetuksista estetty syvätila.Yhden kerran ei heränny ennenku virrat napsautti vähäksi aikaa pois.Myös kuva on kadoksissa toisinaan .Tulee kyllä näkyviin kun kaukkarista disp napista vaihtelee resoluutiota. Ei ole tämäkään poksi ongelmaton. Onkohan se mahdotonta tehä toimiva boksi prkl. Vanha wbox oli huomattavasti toiminta varmempi kuin tämä.
   
 11. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wbox1:nen oli ja on toimiva boksi.,kaikki meni uudelleen pieleen tämän HD-salauksen takia. Hain ton Stockkalta ja palautusoikeus on 14vrk, jos ei ole hyvä vien pois.
   
 12. vvee

  vvee New Member

  Liittynyt:
  26.01.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laite ollut pari päivää testikäytössä: useita tallennuksia samaan aikaan laitten ollessa joko käynnissä, sammutettuna tai syväuni tilassa jne. Olen havainnut muutamia ongelmia DNA/Welho kaapelikorttia vaativilla kanavilla.

  Nyt on jo kolme kertaa tullut MTV3 HD ja Nelonen HD kanavalla tallennusongelmia. Tallennus näyttää olevan tehty, mutta kun yrittää katsoa, niin mitään ei näy eikä kuulu, ruudussa näkyy vain mustaa alusta loppuun. Jos yrittää mennä maksukanaville EPG:n kautta, niin tulee ilmoitus: "korttiongelma, tarkista kortti".

  Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ongelma yleensä katoaa. Muuten korttia vaativat HD kanavat ovat useimmiten tallentuneet oikein. Onko muilla käyttäjillä havaintoja toimintavarmuudesta, erityisesti DNA/Welho kaapeliverkosta ?

  UPDATE: ed. ongelman syy oli viallinen boksi (kortinlukija ?). Boksi vaihdettu uuteen ja nyt ei enää ongelmia maksukanavilla.

  Onko tietoa, pitääkö kortti olla paikoillaan ja "softan puolesta toiminnassa" tässä laitteessa sekä tallennettaessa että katsottaessa (esim. Topfieldissä jompikumpi riittää) ?

  Onko tietoa, voiko Headweb etujen kirjekuorta avata, jos aikoo laitteen palauttaa Giganttiin 30 päivän kuluessa (ellei tule korjausta softaan) ?

  Muuten laite hyvä, eikä haluttaisi palauttaa, mutta tallennusvarmuus tärkeintä. Tämä on kuitenkin takapakkia verrattuna aiempiin Topfieldin laitteisiin, jotka toimineet vuosia lähes 100 % varmuudella.

  Onko kukaan huomannut, voiko käynnissä olevaan tallennukseen lisätä aikaa (esim. kun huomaa katsottaessa "viiveellä" tallennuksen aikana, että lähetys ei tule päättymään ajoissa) ?
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2014
 13. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä Topfield sulla on toiminut? Mulla HD2400 ja HD1400 ovat täysiä susia. Lähinnä softan puolelta. Siksi tämän taas hain kun hermo meni HD1400:n kanssa. Aloitappa vaikka yle 1 kanavalla katselu kesken nauhoituksen, niin jossain vaiheessa Toppy kadottaa tekstit.
  En ole vilä tällä laitteella epäonnistuneisiin tallenteisiin törmännyt, kortti on koko ajan kiinni.
   
 14. vvee

  vvee New Member

  Liittynyt:
  26.01.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Topfield 5100, n.8 vuotta, tallennusvarmuus aiemmin erittäin hyvä. Nyt tosin jo toinen kiintolevy mennyt ja konkat lienee sökönä, kun n. kerran viikossa jää jumiin (ei jaksa enää tähän uusia konkkia kolvaamaan). Toinen Topfield on CRC-2400, 3-4 vuotta käytössä. Tallennusvarmuus lähes 100%, mutta tuo tekstitysbugi kyllä esiintyy. Siitä tosin pääsee "lähes lennossa" eroon, kun klikkaa suomi tekstitys pois - päälle kaukosäätimellä. Suunnitelmissa oli korvata tuo vanhempi TF tällä HDThuderilla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2014
 15. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin viime yönä Thunder on vajonnut syvä koomaan, ei herää millään kaukosäätimen nappulalla (mitä pirua tekee laitteelle joka ei kaukosäätimestä herää?). Kai se täytyy taas takaa virtanapista virrat ottaa pois ja laittaa päälle. Seuraava teko on pakata romu ja viedä takaisin kauppaan. On piru ihmeellistä, että edes näin selkeää vikaa ei testeissä ole löytynyt. Toinen laite menossa ja sama vika. Topfieldin tekstitys ongelma ei voi olla bugi, jos olisi se korjattaisiin ohjelmistopäivityksellä. Miksi! Miksi! Ei voida tehdä boksia missä edes perusasiat toimisivat. Tuo vika, että laite menee asetuksista huolimatta koomaan eikä herää muuta kuin takapaneelin virtanapista. Tämäkö on parasta mitä digiboksi asiassa osataan tehdä. Tämänkin romun paketissa lukee oikein suomalaisen suunnittelijan nimi. Täytyy todeta, että nimi on häpäisty ja heppu on kyvytön digiboksi suunnittelija. Ohjekirjan kannessa on tila missä näkyy päivämäärä ja kellonaika. Kuitenkaan sellaiseen tilaan boksia ei saa. Paketissa puhutaan mahtavista tulevista ominaisuuksista, on puhelin appia, etätallennusta jne. Keskittyisivät edes perusasioiden kuntoon laittamiseen.
   
 16. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli yöllä jäännyt pari nauhoitustakin tekemättä. Huomasin kun viimein viitsin käydä vehkeen takapaneelista virtanappua painelemassa. Paska mikä paska.
   
 17. Halcyon

  Halcyon New Member

  Liittynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huvittavaa huomata, että melkein 13 vuotta Digi-tv lanseerauksen jälkeen boksit ovat vieläkin pääosin täyttä p*skaa: eivät tallenna, kaatuvat, pätkivät tallennuksia, tekstitykset eivät näy, konkat hajoavat, jne.

  Luulisi, että parissa ict:n hw-syklissä (mobiilialallakin 16-24kk) saataisiin pahimmat bugit pois, mutta ei.

  Noh, täytyy toivoa, että HD Thunder 6000:sta tulee parissa vuodessa toimiva laite :-D
   
 18. rikul

  rikul New Member

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Thunder HD 6000
  Voisko joku vääntää rautalengasta kuinka saa netflix in toimimaan? Tietokoneella sain toimimaan,tässä en osaa.
  kiitos etukäteen mahdollisista vastauksista.
  Riku.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2014
 19. Sonnyyy

  Sonnyyy New Member

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida toimia netflixit ollenkaan tässä?
   
 20. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Member

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helppo vastaus. Netflix ei toimi HDthunder 6000 boksissa.