HDMI ongelmia uuden tykin myötä

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Jogge, 21.03.2020.

 1. Jogge

  Jogge Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  584
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistin Onkyo TX-NR676. HDMI ulostuloissa kiinni Epson EH-TW9400 ja LG OLED B6. Kun katson telkkarista niin tasaisin väliajoin kuva menee mustaksi ja telkkari sanoo "no signal" ja vahvistimesta häviää myös kaikki äänikanava info ym. hetkeksi. Sitten kuva palaa taas takaisin ja häviää taas hetken kuluttua. Jos irrotan tykille menevän HDMI:n niin toimii. Jos tykki ja telkkari ovat päällä yhtä aikaa, toimii. Jos telkkari sammuksissa ja tykki päällä, toimii.
  Olen vaihdellut kaapeleita edestakaisin mutta en ole onnistunut löytämään sellaista yhdistelmää jolla toimisi kun telkkari päällä ja tykki kytkettynä mutta sammuksissa.
  Vanhalla tykillä ei ongelmia, ongelmat alkoivat heti kun vaihdoin uuteen tykkiin. Kaikki muu pysyi ennallaan kun vaihdoin tykin, samat kaapelit ja samat kuvalähteet.
  Ongelma sama kaikilla kuvalähteillä eikä myöskään vaikuta onko 4K, 1080P, HDR tai SDR.
  Mistä tämä voi johtua?
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 301
  Saadut tykkäykset:
  358
  Paha sanoa. Arvaisin, että jotain outoa tapahtuu, kun vahvistin yrittää tunnistaa, missä HDMI-lähdöissä on aktiivinen laite vastaanottamassa eli minne tuutata signaalia. Tuolloinhan pitää tehdä ns. HDCP-handshake eli laitteiden pitää varmistaa toisiltaan, että ne noudattavat kopiosuojausta.

  Noissa on ollut aina välillä jänniä ongelmia. Itsellä esimerkiksi JVC:n tykki on vähän kranttu HDMI-kaapelin suhteen kun kyseessä on pidempi veto, ja lisäksi kuvan ilmestymisessä ruudulle on levyä ladatessa useamman sekunnin viive, jolloin kuuluu vain ääni.
   
 3. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  687
  Saadut tykkäykset:
  123
  Jotain kättelyongelmaa minäkin veikkaisin. Itsellä epsonin 9300 ja aiemmin kun oli suora veto panan soittimelta niin ei mitään ongelmaa. Vahvarin vaihdon myötä tuli ketjuun denon ja tv lisää niin alkoi samaa tekemään. Välillä menee pari kk ilman mustaa ruutua, välillä voi tehdä kahdestikin iltaan. Johdot samat joten ne laskisin pois mahdollisista vian aiheuttajista.