HDMI ongelmia uuden tykin myötä

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Jogge, 21.03.2020.

  1. Jogge

    Jogge Käyttäjä

    Liittynyt:
    30.08.2002
    Viestejä:
    593
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vahvistin Onkyo TX-NR676. HDMI ulostuloissa kiinni Epson EH-TW9400 ja LG OLED B6. Kun katson telkkarista niin tasaisin väliajoin kuva menee mustaksi ja telkkari sanoo "no signal" ja vahvistimesta häviää myös kaikki äänikanava info ym. hetkeksi. Sitten kuva palaa taas takaisin ja häviää taas hetken kuluttua. Jos irrotan tykille menevän HDMI:n niin toimii. Jos tykki ja telkkari ovat päällä yhtä aikaa, toimii. Jos telkkari sammuksissa ja tykki päällä, toimii.
    Olen vaihdellut kaapeleita edestakaisin mutta en ole onnistunut löytämään sellaista yhdistelmää jolla toimisi kun telkkari päällä ja tykki kytkettynä mutta sammuksissa.
    Vanhalla tykillä ei ongelmia, ongelmat alkoivat heti kun vaihdoin uuteen tykkiin. Kaikki muu pysyi ennallaan kun vaihdoin tykin, samat kaapelit ja samat kuvalähteet.
    Ongelma sama kaikilla kuvalähteillä eikä myöskään vaikuta onko 4K, 1080P, HDR tai SDR.
    Mistä tämä voi johtua?
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 417
    Saadut tykkäykset:
    406
    Paha sanoa. Arvaisin, että jotain outoa tapahtuu, kun vahvistin yrittää tunnistaa, missä HDMI-lähdöissä on aktiivinen laite vastaanottamassa eli minne tuutata signaalia. Tuolloinhan pitää tehdä ns. HDCP-handshake eli laitteiden pitää varmistaa toisiltaan, että ne noudattavat kopiosuojausta.

    Noissa on ollut aina välillä jänniä ongelmia. Itsellä esimerkiksi JVC:n tykki on vähän kranttu HDMI-kaapelin suhteen kun kyseessä on pidempi veto, ja lisäksi kuvan ilmestymisessä ruudulle on levyä ladatessa useamman sekunnin viive, jolloin kuuluu vain ääni.
     
  3. ProPatria

    ProPatria Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Jotain kättelyongelmaa minäkin veikkaisin. Itsellä epsonin 9300 ja aiemmin kun oli suora veto panan soittimelta niin ei mitään ongelmaa. Vahvarin vaihdon myötä tuli ketjuun denon ja tv lisää niin alkoi samaa tekemään. Välillä menee pari kk ilman mustaa ruutua, välillä voi tehdä kahdestikin iltaan. Johdot samat joten ne laskisin pois mahdollisista vian aiheuttajista.
     
  4. Tommi_82

    Tommi_82 Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko saanut ongelmaan ratkaisua?
    Itselläni on ollut Onkyon tx-nr808 vahvari jo kymmenisen vuotta ja näihin päiviin asti vain 1HDMI ulostulo käytössä (tuossa on ollut kiinni parikin eri telkkaria.)
    Nyt sitten hankin käytetyn tykin (Epson eh-tw3200) ja kytkin sen Sub ulostuloon ja sen kanssa on juuri kuvailemaasi ongelmaa, yhteys pätkii ja kuva välähtää siniselle ja samalla äänikin katkeaa.
    Ehdin jo syyttää tuosta vanhaa HDMI piuhaa ja ostin uuden mutta eipä se sillä muuksi muuttunut.
    Nyt olen vuorotellut tuota ykkös ulostuloa telkkarin ja tykin välillä mutta ei tämä kovin kätevä ratkaisu ole renkata piuhoja edestakaisin.
    Ongelmana tämä on sen verran tuore (+tuli epäiltyä alkuun sitä kaapelia) ettei ole tullut mieleenkään testailla tuollaista että toimisiko sillon kun tv on päällä tms. Niitä ehdin testailemaan viikonloppuna.

    Ostin jopa edullisen HDMI splitterin tuohon yhteen ulostuloon mutta sen ainut vaikutus oli se että kummatkin ruudut pysyy pimeänä...

    Neuvojaja vinkkejä odotellaan...
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2021
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 327
    Saadut tykkäykset:
    62
    Noita yhteensopivuusongelmia tuntuu olevan. Minä sain taistella sellaisten kanssa vuosia. Välillä tökki pahasti Netflix, ei tahtonut tulla katsomisesta mitään. Kyselin apua tuesta, aikaa meni puheluissa, mutta apua ei tullut, viimein sanoivat, että toimivuutta ei voida taata tykille, vain TVlle... Vaihtelin johtoja, ei apua. Luulin vikaa olevan BR-soittimessa(Pansu), huollossa vauhdettiin emolevy takuuna, aina vaan tökki jotain. Siihen vaihdettiin sitten prossukin, sen jouduin maksamaan, onneksi ei ollut kovin kallia homma. Telkkarikin on vaihtunut Samsungista Sonyn olediin, Samppa olikin jo kai 5-vuotias.
    Vaihdoin av-vahvaria-oli Denonia, oli Marsua, ei apua. Viimein ostin Yamahan av-vahvarin ja se auttoi, nyt kaikki toimii kuten kuuluukin. Viat ilmeisesti johtuivat tuosta hand shakingista jollain tavoin. Jammussa on kaukossa oma hdmi-kytkin, josta voi valita hdmi-out 1,2,1+2 tai off tilat, missään muussa av-vahvarissa ei tietääkseni sellaista ole. Minullakin oli splitteri Denonissa, kun hdmi-outit tökkivät. Toimi ensialkuun, sitten ei. Kaikki ehdottivat sellaisia konsteja, joita olin yrittänyt monta kertaa jo.

    Anyway, nyt kaikki toimii oikein hyvin.

    Niin-myin pois Pliniuksen CDn ja vaffinkin, yritin yksinkertaistaa setin, ei apua siitäkään. Nyt on etukajareita ohjaamassa Naimin vaffi ja siihen liitettynä Naimin CD, toimivat nekin hyvin.
    Ihmeellistä tämä kotiteatterisetittäminen. Onkyon vaffeja minulla oli parikin, eikä niiden kanssa ollut ongelmia.
    Marsut ja Denonithan ovat pitkälti samoja laitteita, siis keskenään.
    Kannattaa kokeilla jotain muuta vahvistinta setissä, ainakin minulla se viimein auttoi.
    Nämä ovat pirullisia ongelmia pahimmillaan. Alkoi jo puolitosissaan epäillä jotain kirousta, joka on langetettu päälleni!:eek:
    Pahinta, kun ongelmat vaihtelivat ja eivät olleet päällä säännöllisesti. Aivan kuin auto, jossa vika ilmenee epäsäännöllisesti, ei aina.
    Toivottavasti näistä kokemuksista on apua jollekin, tai sitten ei...
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2021
  6. Tommi_82

    Tommi_82 Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilannekatsaus, kotiuduin tänään mökiltä ja illasta ehdin testailemaan muutaman hetken.
    Palautin kytkennät alkuperäiseen muotoon. (telkkari HDMI 1 ulostuloon ja tykki HDMI sub liitäntään)
    Sitten tykki tulille ja pleikkari käyntiin, ehdin pelailla ehkä minuutin kunnes ruutu välähti siniseksi. Tässä vaiheessa käynnistin myös telkkarin ja sen jälkeen sainkin pelailla reilun 1.5h ilman mitään ongelmia. (Aiemmilla pelikerroilla ruutu välähti siniseksi tasaiseen tahtiin n kerran minuutissa) eli kyllä tässä jotain hämärää on.

    edit: tälle päivää käytetty tykkiä kolmisen tuntia telkkarin ollessa samalla taustalla päällä, ei minkäänlaista häiriötä kertaakaan koko aikana.

    Tapauksessani taitaa olla vaan helpointa pitää yhtäaikaa päällä niin telkkari kuin tykkikin, kokoonpanossani TV jää täysin piiloon valkokankaan taakse joten ei tuosta liene muuta haittaa kun pieni extra sähkönkulutus tykkikäytön aikana, parempi vaihtoehto tuo on kun vaihdella piuhoja alituiseen. Täytyy vielä huomenna opettaa Harmony Elitelle uudet komennot että käynnistää aina telkun samaan aikaan tykin kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2021
  7. Jogge

    Jogge Käyttäjä

    Liittynyt:
    30.08.2002
    Viestejä:
    593
    Saadut tykkäykset:
    2
    Löysin sellaisen ratkaisun että laitoin splitterin vahvistimen ja tykin väliin. Splitteristä vain toinen ulostulo oli kytkettynä mutta tämä ilmeisesti jotenkin katkaisi yhteyden tykin ja vahvistimen välillä ja homma toimi. Tämän jälkeen tv vaihtunut ja toi mukanaan uusia haasteita...
     
  8. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    25
    Nykyiset hdmi-kaapelitkin 4K HDR käytössä on melko vajaita kaistan suhteen varsinkin pidemmissä kaapeleissa. Ja mitä tulee tuohon kaapelien irti repimiseen niin huono idea... Suosittelen kyllä hdmi-kytkintä.
     
  9. Tommi_82

    Tommi_82 Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on reilu viikko katseltu ja pelailtu tuolla kombolla että myös telkku on taustalla auki, eikä ole ollut minkäänlaisia ongelmia.
    Täytyy toivoa ettei ongelmia ilmene jatkossakaan...
     
  10. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 327
    Saadut tykkäykset:
    62
    Minulla ei enää ole moisia ongelmia, kun hankin Yamaha RX-A1080 av-vahvarin. Silloin se oli kohtuuhintainen, hinta näköjään noussut. Kaikki haamuongelmat poistuivat Jammun hankinnan myötä.